« Terug... | Home | Uit. »

Emigreren.

Woensdag 23 Januari 2008

Gister is redelijk vaak de vraag gehad of ik nou daadwerkelijk naar Oostenrijk wil gaan verhuizen en of dat misschien geen goed plan voor mij is. Ik kan er 1 antwoord op geven:

JA!!!!!!!

De laatste jaren heb ik altijd al geroepen dat ik 1 seizoen les wil gaan geven in Oostenrijk, maar het gevoel is steeds duidelijker geworden dat ik wil gaan 'emigreren'.

Het lijkt wel of ik elk jaar er meer problemen mee krijg om naar huis te gaan... Het thuiskomen voelt niet echt meer aan als thuiskomen. Het reizen naar Oostenrijk... Voelt echter wel aan als thuiskomen. Zodra ik de bergen zie begint het bij mij te kriebelen. En als we de grens overgaan ben ik door het dolle heen!

Het liefst zou ik van de zomer al verhuizen, maar ik realiseer me ook terdege dat als ik dat wil doen. Ik ook gelijk een baan moet hebben. En dat zie ik nog niet gebeuren deze zomer al.
Als ik daar sowieso een winter zit, dan is het denk ik makkelijker om ertussen te komen een baan te krijgen! :-)

Dus hierbij het antwoord nogmaals:

IK WIL VERHUIZEN!

24 reacties

Leuk vakantieadresje krijg ik dan! :-D
Hanny ( E-mail ) (URL) - 23-01-’08 00:09
Nog niet zo lang geleden werd er dan geroepen: prima, maar eerst je studie afmaken! Volgens mij was jij al in je vorige leven een Oostenrijkse.
tagrijn ( E-mail ) (URL) - 23-01-’08 00:25
Verhuizen voor 1 seizoen, lijkt me veel werk voor zo'n korte tijd, maar wat doe je dan met je kat?
Sylvester ( E-mail ) (URL) - 23-01-’08 02:31
Nah, je hebt nooit internet daar, als je er een seizoen bent, dus eehh dan kan ik je nooit meer lezen?? NIET DOEN!!! *grin*
Tes - 23-01-’08 07:02
Gewoon doen, kijk wat je kansen zijn, ga op onderzoek uit.
En dan lekker genieten in je eigen land. Daar waar je je thuis voelt.

Over Maastricht kan ik makkelijk zijn, er komen ook mensen zondag uit Maasbracht en Sittard, dus Maastricht kan er ook wel bij. ;-)

Love As always
Di Mario
Di Mario ( E-mail ) (URL) - 23-01-’08 07:16
Kun je niet vanuit NL al solliciteren. Gewoon open sollicitaties plaatsen bij bedrijven wat je naast het lesgeven zou willen werken. Er hoeft er maar één tussen te zitten die zegt kom maar en hup weg is Annemarie toch ?
Niet geschoten is altijd mis !!

Succes lieverd!
Mary-Ann (URL) - 23-01-’08 08:13
Nou meid begin vast met solliciteren en rondkijken in Austria en als er wat tussen zit en je word het dan ga je .. wie niet waagt wie niet wint toch of je gaat eerst skilessen geven dit winter en vandaar uit solliciteren???
~Simone~ ( E-mail ) (URL) - 23-01-’08 08:38
Tja als je zo gek bent van een land dan zou ik er ook zeker voor gaan. Eerst maar eens daar een winter doorbrengen en kijken hoe het gaat! Als dan blijkt dat je het echt wil dan er gewoon 100% voor gaan!!
Belinda ( E-mail ) (URL) - 23-01-’08 09:36
He, je bent jong en je kan er ook gewoon voor gaan! Als je echt zo'n heimwee hebt, wat houd je dan nog tegen?? Ja.. je familie, natuurlijk, maar daar kan je zo een weekend naartoe rijden. Dat doe je nu ook al,toch!?
En connecties heb je er al!
nieta (URL) - 23-01-’08 10:06
Het lijkt me voor jou het beste,
om toch maar te gaan emigreren.
Als je zo'n heimwee naar een land hebt,
dan moet je daar wel horen.
thea (URL) - 23-01-’08 10:41
Het is zo winter hoor, let maar op ;-)
Natazz (URL) - 23-01-’08 10:50
Gewoon doen meis, het is maar een paar uur rijden dus wat kan je gebeuren. In een weekend ben je bij wijze van spreken op en neer...
Me! ( E-mail ) (URL) - 23-01-’08 12:21
Ga jij nou straks eerst maar lekker je stage doen in Maastricht, voordat je het in de gaten hebt is het zomer en zit je weer in Oostenrijk. Dan kun je altijd zien wat er op je pad komt. En ach, als het eenmaal zomer is geweest, dan staat het skiseizoen ook zomaar weer voor de deur. Dat lijkt nu allemaal nog heel ver weg, maar je zult zien, dat de tijd vliegt voorbij als je straks in Maastricht zit.
Jan K. (URL) - 23-01-’08 14:18
Ik zie het al: gevalletje niet-meer-te-stoppen! Ik zou zeggen gewoon gáán nu je de kans hebt. Je bent nog lekker jong en kunt gaan en staan waar je wilt. Achter de geraniums hangen in Holland kan altijd nog ;-)
Desnoods neem je een baantje als serveerster in een pension of zo. Kun je langzaam maar zeker een baan zoeken die bij je past. Alleen de poes hè ... kan die niet mee? Of is Oostenrijk geen poezenland?
Suc6 met je keuze!
Grtz Desire
Desire (URL) - 23-01-’08 14:46
Je hebt gelijk! Als je je daar op je plek voelt en je daar alles op de rails hebt moet het geen probleem toch?! En je moeder schrijft zelf al dat ze dan een leuk vakantieadres hebben! :-) Succes met alle knopen die je voor die tijd door zult moeten hakken!
Anneke (URL) - 23-01-’08 14:56
Haha, dat dacht ik al ;). Ik hoop dat het je gaat lukken meid!
Sanne (URL) - 23-01-’08 16:32
...en wij ook Hanny...
Blijf je dan wel loggen in Oostenrijk, wel graag in het Nederlands. ;-)
Jetske - 23-01-’08 16:48
Ik had al een gevoel dat jij daar vast permanet zou willen wonen. Een baan vinden lijkt mij geen probleem voor jou, je bent nog zo lekker jong. Ik hoop voor jou dat het allemaal gaat lukken. Succes!

Groetjes Sjoukje
Sjoukje ( E-mail ) (URL) - 23-01-’08 17:26
wat goed dat je het gewoon zeker weet, geen gemaar en getwijfel. Dat is het, gaan met die banaan,go for it girl!! Ik heb alleen wel een vraag: Blijf je ook bloggen in Oostenrijk?
Liesbeth ( E-mail ) (URL) - 23-01-’08 17:32
Waarom verbaasd mij dit niet hahaahhaha.
Off topic. tot morgen.
Leidse Glibber ( E-mail ) (URL) - 23-01-’08 18:13
Ik kan het me voorstellen hoor....als je van bergen en sneeuw houd.
Mijn zoon had een vriendin in Oostenrijk (Berndorf 40 km vanaf Wenen ) en is daar gaan studeren en werken en gaan samenwonen. De relatie is sinds kort verbroken. Toch blijft hij in Wenen wonen, ik had stiekum gehoopt dat het terug zou komen. Maar hij heeft het reuze naar zijn zin daar.
Veel relaxter in Wenen dan in Holland, zegt hij.
Hoop er eerdaags wer een paar dagen heen tegaan Oostenrijk zal mooi zijn, maar om te fotograferen is Wenen super !!!!!
Toen zij een keer 6 weken in nederland was mistte ze ook de bergen :-)
Gelijk heb je hoor en het is ook niet het eind van de wereld, toch ???
Succes met alles !!!
Groetjes
Tiny ( E-mail ) (URL) - 23-01-’08 19:52
Gewoon doen zodra je de kans krijgt! Nu je nog jong bent is het bovendien veel makkelijker dan wanneer je b.v. een huis/relatie evt. kids hebt.
Adolf ( E-mail ) (URL) - 23-01-’08 21:12
Kijk je hoeft niet altijd met sneeuwkiekjes thuis te komen Annemarie.... Dat is een teken dat je het heel gezellig hebt gehad.
En stel je voor zeg, bij het zien van je foto's... dan wil iedereen naar oostenrijk... En dan ga jij zeker weer terug naar Dr8888888 (hahahaha)
H@@Peetje ( E-mail ) (URL) - 23-01-’08 22:05
Ik wist wel dat je ging emigreren :-) gelukkig heb je daar internet, dus zullen we je niet missen (denk ik)
Zakina (URL) - 26-01-’08 18:10


(optioneel veld)
(optioneel veld)
1x maal invullen en ik krijg hopelijk weer alle reacties
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.