« Mausefalle. | Home | Herfst. »

Startschuss.

Woensdag 26 Oktober 2011

Maar voordat we bij het starthuis zijn, kijken we nog even door de bloemen. Een redelijk indruk van de Streif. :-) Ik moet natuurlijk hierbij wel zeggen, dat we alleen het bovenste gedeelte zien. Verderop krijg je nog de Steilhang en andere delen.. :-) Minstens net zo indrukwekkend als de Mausefalle. Omdat wij relatief weinig tijd hadden, we moesten allebei nog werken, zijn we alleen boven bij het eerste gedeelte geweest.

Eindelijk laat trouwens ook de Kitzbüheler Horn zich helemaal zien. Je zou het bijna vergeten bij al het geweld van deze dag. :-)

Kijk en hier sta ik dus in het starthuis. Bedenk hierbij even, dat het hier zelfs de skiers nog niet snel genoeg gaat. Alles om de beste tijd! Ze zetten zich nog even af, maken wat schaatsbewegingen en gaan los.. De eerste 160m leggen ze af in ongeveer 8,5 seconden. De snelheid bedraagt dan ongeveer 100km per uur als ze bij de Mausefalle komen. :-) En daar komt dan dus 'even' een jump van ongeveer 80m.

Zo krijg je een goede indruk van wat zij dan precies zien. Eigenlijk best wel mooi he? :-)

Ik ben even een stukje naar beneden gelopen om het allemaal even wat dichterbij te bekijken. Daar beneden zie je nu heel duidelijk de bocht bij de Mausefalle liggen. :-)

Maar goed. Genoeg met de skiers! Dit zijn trouwens alleen de mannen. De vrouwen hebben hier geen afdaling. Wij gaan gewoon nog even genieten van het uitzicht, want dat mag er zeker ook zijn!

Even wat spelen met de scherpte/diepte. Tenslotte is een grassprietje ook erg mooi.

Joehoe, de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner laat zich ook in vol ornaat zien. :-) De echte kroon op deze middag!

En tot slot gaan we weer naar beneden. Terug naar Kitzbühel. De lucht is bijna weer schoon. :-) De Horn waakt over de stad. :-)

Wij gaan terug naar huis en weer aan het werk... Ik hoop dat ik jullie deze dagen net zo heb kunnen laten genieten als dat ik op dat moment zelf daar boven deed!

12 reacties

Vanuit het starthok laat je ons toch wat anders zien dan wat de skiërs zien. Tenminste dat hoop ik voor ze. Want hoe zouden ze naar beneden kunnen spuiten als er geen sneeuw ligt. ;-)
Ik kan me heel goed indenken dat jullie genoten hebben. Zeker toen de wolken verdwenen waren en alle toppen goed zichtbaar waren. Fantastisch!
Hanny ( E-mail ) (URL) - 26-10-’11 00:07
Reken maar dat ik genoten heb, want een geweldige uitzichten heb ik gezien.
Klasse Annemarie!!!
Leidse Glibber ( E-mail ) (URL) - 26-10-’11 01:34
Ik vind het helden, zij die met zo'n vaart naar beneden duiken! :-)
Tes - 26-10-’11 09:19
Ik denk dat de skiërs geen tijd hebben om van het uitzicht te genieten. Ik wel want skiën doe ik al een tijd niet meer. Maar genieten kan altijd hé. De uitzichten zijn fenomenaal!!!!
ada (URL) - 26-10-’11 09:28
Prachtig zeg om het in de zomer te zien.
Gisella ( E-mail ) (URL) - 26-10-’11 12:25
Het uitzicht is fenomenaal daar boven, maar ik moet er niet aan denken om daar op ski's te moeten afdalen.
Jan K. alias Afanja (URL) - 26-10-’11 12:35
Ik kijk er liever naar dan dat ik van de skipiste afspring :-)
Prachtige foto's.
Groet, Fokko
Fokko (URL) - 26-10-’11 13:26
Ik heb zeker genoten van deze mooie serie.
Brrr...wat steil is het daar...brrr
En de Grossglockner ziet er van `achteren` anders uit, minder sneeuw !
marjolein vh pl ( E-mail ) (URL) - 26-10-’11 15:01
Een hele mooie serie, en ik ben ook weer wat wijzer geworden, nu in de winter met sneeuw even terug gaan en alles nog eens op de gevoelige plaat vastleggen.
Sjoerd ( E-mail ) (URL) - 26-10-’11 17:04
Ik krijg warempel al hoogtevrees als ik de foto's bekijk.
Jetske (URL) - 26-10-’11 22:02
Mooie foto's zeg..
Ik krijg ook een beetje last van hoogtevrees.
groetjes
Tiny ( E-mail ) (URL) - 26-10-’11 22:49
Respect voor de skiërs! En ook weer mooi geschoten foto's. Maar hoogtevrees, daar heb ik dan weer geen last van ;-)

En ja ... ik ben weer terug in blogland. Weg bij weblog, ik had nog goede hoop maar helaas werd het een uitzichtloze toestand, dus ben ik gaan blogspotten. Hartekreten is helaas niet meer, tegenwoordig is het Ratjetoe4u. Tis even wennen, maar uiteindelijk zal het goed komen.
Misschien zie ik je daar ;-)
Desire ( E-mail ) (URL) - 26-10-’11 22:55


(optioneel veld)
(optioneel veld)
1x maal invullen en ik krijg hopelijk weer alle reacties
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.