« Kitzbühel. | Home | Uitsmijter. (11) »

Hintertux.

Donderdag 06 Oktober 2011

Alle mooie foto's in het archief ten spijt... Ik wil deze actuele foto's gewoon laten zien. ;-)

Bekenden van mij zijn op vakantie in het Zillertal en ze wilden eigenlijk afspreken in Wörgl, maar nee, ik heb toch maar gezegd, ik kom wel naar het Zillertal toe. Dan maak ik er gelijk een leuke dag van. Helaas hadden zij 's middags al een afspraak, dus kon ik pas 's middags de gletsjer op.... Jammer, ja, want anders was ik gaan skiën. Nouja niet getreurd! We hebben een geweldige ochtend gehad en in navolging daarop, was de middag ook zalig!

Al kwam ik op het 2e middelstation wel even op de bouwplaats.. maar dat was snel vergeten, tenslotte moest ik met bus nummer 3 nog omhoog!

Al snel was daar het maagdelijk wit van de gletsjer. AAAAAH de wintergevoelens beginnen echt wel weer omhoog te komen hoor! Nog 2 maanden en als het goed is sta ik dan weer op de skies, joechee!

Terwijl de paraglider opsteeg, best mooi natuurlijk op 3.520m hoogte, trokken mij de pistes!

Vervolgens heb ik gelijk mijn excursie besproken toen ik op de top aankwam. We mochten tijdens de excursie wel foto's maken maar er werd ons dringend gevraagd de foto's niet op het internet te zetten... Dat kan ik wel begrijpen. Dus die foto's sorry! Die laat ik jullie niet zien. :-)

Toen dat geregeld was, ben ik nog naar het uitzichtsplatform geklommen. WOW!!! Geweldig al die bergen en die lucht.. Weer zooo blauw! Dat je het je bijna niet voor kan stellen.

Uiteraard hing er rond de Großglockner weer een wolk. Hoe kan het ook anders!

Ok, op naar de ingang van de ijsgrot die daarboven is. Al mag het eigenlijk geen grot heten, het is gewoon een spalte. Kloof oid in het nederlands. Sorry die weet ik even niet te vertalen. Pas 8 jaar geleden ontdekt! Dus je kunt je wel voorstellen.. Dat men dat niet graag op internet heeft om zoveel mogelijk mensen te trekken. Ik ben het met die visie wel eens. Want wat je daarboven ziet, dat is nou ook echt gewoon geweldig!!!

Men heeft goed hun best gedaan om het zo goed mogelijk begaanbaar te maken en zo interessant mogelijk. Al zijn de wegen glad en moet je over smalle ladders. ;-) Het is de moeite waard als je redelijk ter been bent!

Ok, genoeg gezien daarboven, terug naar beneden om nog even in het zonnetje te zitten! Maar eerst langs 1 van de toppen van de gletsjer!

Dit zijn dus de 'bussen' van de gletsjer! Kunnen 24 mensen in en dat is ook wel hoognodig. Want volgens mij op hoogdagen is het hier stervensdruk!

Zo wordt het wel duidelijk waarom het buiten de piste zo gevaarlijk is op de gletsjer! Deze spleten (ah daar was het woord al...) kunnen wel tot 40m diep zijn! Dat wordt dan echt niet gecontroleerd hoor elke avond... Je kunt je voorstellen, wat wil je liever niet!

Heel erg duidelijk het verschil te zien... Tussen de herfst ehhh zomer in het dal en de optimale winter boven! 19 September is er nog voldoende sneeuw gevallen en daarom is het er nu ook nog zo druk. Zo druk als dat het nog nooit was in Oktober vertelde onze gids ons.

Weer terug op het middelstation. Genieten van het late middagszonnetje. Glas drinken en wat chocola. Optimaal!

Ik genoot van het uitzicht dat ik had en baalde nog steeds een beetje dat ik boven zo weinig tijd had. Maar goed, de dag was sowieso eigenlijk al geslaagd!

Apart was op het 1e middelstation. Daar stonden de verschillende sneeuwkanonnen aan. Gekscherend maakte ik de opmerking, makkelijke bewatering. Maar of dat ook echt zo is? Ik heb geen idee... Kan me wel voorstellen dat ze nu alles nat maken, dat straks de vorst komt en dat het goed vriest, zodat er een perfecte onderlaag komt. Maar of dat de reden is?

Tsja, hier had ik spijt van mijn winterschoenen, lange broek, fleecevest en jas. Het was behoorlijk warm! Korte broeken weer. Trouwens ook op de 3.520m was het warm genoeg om in korte broek te lopen. Nee het was maar 3 graden... Maar de zon is nog zo sterk hier dat het best kon! Toch was ik blij met mijn winterkleding omdat we dat in de spleet wel nodig hadden!

Zo beneden, en het is precies weer alsof het zomer is! Nouja herfst natuurlijk in dit geval. Zien jullie wat speciaals op deze foto? Nee echt niet.. Nouja zeg... Dat snap ik dan weer niet!

Want ik wel! Ik zag namelijk zwart-witte-koeien. Een zeldzaamheid hier in Oostenrijk. Maar in Hintertux daar kan het allemaal!!!

Een heerlijke dag, voor herhaling vatbaar, maar dan op de skies. Ik heb genoten, het bezoek was leuk. :-) Op naar de uitsmijter. Mogen jullie raden van waar die komt...

12 reacties

Ooit, heel lang geleden, heb ik een keer geskied met een groep mensen uit Friesland van de NSkiV in Italië. Daar was een Australische schaatser bij, die in Heerenveen trainde. Deze man is tijdens ons verblijf in zo'n spleet gevallen. Voordat hij eruit was, heeft lang geduurd. Hij had van alles en nog wat gebroken. Die spleten, daar moet je echt mee oppassen.
Wat schitterend is het daarboven onder die strakblauwe hemel. Ik kan me goed indenken dat je genoten hebt. Over een aantal weken kom ik de foto's wel bekijken, die je hier niet mag tonen. :-)
Hanny ( E-mail ) (URL) - 06-10-’11 00:30
Heet zo'n spleet niet een spelonk... Niet dat het er wat toe doet, want mooi is het daarboven zeker.
Sjoerd ( E-mail ) (URL) - 06-10-’11 07:34
Heel lang geledenben ik daar in de zomermaanden geweest, echt prachtig om dan naar boven te gaan en te genieten. Je foto's bewijzen het maar weer eens.

OT: de kopfoto is gemaakt in NZ. Uitzicht op de Kenepuru Sound, Marlborough Sounds op het Zuidereiland tijdens het lopen van een deel van de Queen Charlotte track
ada (URL) - 06-10-’11 08:58
Wouw wat mooi zeg daarboven.. ben er stil van..
Gisella ( E-mail ) (URL) - 06-10-’11 09:28
Hoi Annemarie,
Een prachtige serie van een heel mooi gebied.
Ik heb er van genoten.
gr.
Ton
Ton ( E-mail ) (URL) - 06-10-’11 09:42
je zou van minder enthousiast worden....

en je foto's kunnen zo een toeristische brochure in....

heel knap logje


groeten
willy ( E-mail ) (URL) - 06-10-’11 11:08
Poe... wat een hoogtes. Wel mooi om te zien hoor!
Sylvia ( E-mail ) (URL) - 06-10-’11 11:37
mmmm, er ligt toch al een mooi laagje sneeuw
die bergen zijn gewoon prachtig, met of zonder sneeuw
jaja koetjes, daar valt mijn oog ook altijd op, maar zo heel ver in het dal daar zou ik een verrekijker voor nodig hebben ;-)
fotorantje ( E-mail ) (URL) - 06-10-’11 11:50
't Is mooi daar boven, maar ik krijg het koud van de aanblik.
Jan K. alias Afanja (URL) - 06-10-’11 16:02
Wat een geweldige uitstap heb je weer gemaakt.
Dat zijn gewoon Nederlandse koeien van een geëmigreerde Nederlandse boer. ;-)
Jetske (URL) - 06-10-’11 16:32
....wat een gebied zeg! Hoe zo pas over twee maanden skieën...?
sandra ( E-mail ) (URL) - 06-10-’11 17:36
Wat een reclame....geweldige foto`s en niets overbelicht met al die sneeuw.
En jullie krijgen meer....het komt eraan volgens ons weerbericht.
Ik heb weer genoten van dit onbekende stukje Zillertal ;-)
(wij hebben besloten niet te gaan, kinderen wel ;-)
m vh pl (URL) - 06-10-’11 21:10


(optioneel veld)
(optioneel veld)
1x maal invullen en ik krijg hopelijk weer alle reacties
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.