« Haines City. | Home | Zonsondergangen. »

Key West.

Woensdag 29 December 2010

Op weg naar de Key West zijn we gestopt bij Fort Lauderdale. Dat ging niet helemaal zonder problemen... Een paar dagen van te voren begon er ineens een lampje te branden. De auto had service nodig, het oliepeil zou niet meer goed zijn. De mannen hebben in goed overleg besloten daar niks aan te doen. ;-) Zij weten het tenslotte beter... *gniffel* Nou niet dus. Onderweg, viel ineens alles uit in onze auto. Vol paniek natuurlijk en ik lachen. Boeiend, kan gebeuren. Gestopt, even later deed alles het gelukkig weer. Maarja.. Vertrouwen doe je die auto natuurlijk niet echt. Wij naar de eerste beste verhuur weer. Auto ingeleverd en een andere gekregen. Alle bagage eruit... En op naar het ontbijt. Na een heerlijk ontbijtje (4 uur nadat we waren opgestaan) zijn we nog even op het strand wezen kijken. Genoeg golven te zien.

Duidelijk dat we nog steeds in Amerika zijn. Die enorme gebouwen... Geweldig! Indrukwekkend.

Deze strook is tenminste groen... Doet me beetje denken aan waar we altijd in Frankrijk op vakantie gingen en daar was hij toch echt niet zo groen. Kunstmatig groen gehouden?

Vervolgens stappen we weer in de auto en zegt ineens iemand, waar heb ik mijn telefoon. Overal zoeken totdat hij uiteindelijk tot de conclusie kwam dat die dus nog in de andere auto lag. Die we op 3 kwartier rijden hadden achtergelaten. Oeps... Stiekem lag ik natuurlijk helemaal in een deuk.. Kon er echt niks aan doen. Gezicht gedeeltelijk in de plooi weten te houden. Nouja dan rijden we toch terug, wat maakt het uit? ;-) Komen we terug bij de verhuur. Het eerste wat die vrouw daar zeg: Heb ik je niet gezegd dat je alles uit de auto moest halen tegen degene die zijn telefoon was vergeten. Echt, het scheelde niet veel of je kon me opvegen. Dikke lol... Nouja telefoon weer gekregen en wij weer in de auto. We hadden nog wel wat voor de boeg! Ipv de geplande half 3 die we op de key west zouden zijn, werd dat nu dus toch echt pas een uur of 5, half 6. Eindelijk eens een plan dat in het water viel en ik vond het heerlijk. Ik heb zitten genieten onderweg...

Als je naar de Key West wilt komt je over een heleboel andere key's. Indrukwekkend! Zeker omdat ze maar met 1 brug verbonden zijn. De andere brug heeft het niet echt overleefd.... Ik wil me maar niet voorstellen wat er daar gebeurd als er een hurricane op pad is... Ook dan dus maar 1 vluchtroute...

Anyway, aangekomen op Key West, bleek dat we te laat waren voor de zonsondergang. Jammer dan, lekker gaan eten en een beetje shoppen. :-) Ik vond het nou niet echt de moeite waard. Veel leuke lichtjes waren daar niet te zien...

De volgende dag liepen we weer over de Key West. Uitgestorven. Ik geloof dat we een beetje vroeg waren. Lees half 10!

Prachtige natuur overal, ook al loop je gewoon door het dorp zelf.

Ja we zijn echt op de Key West en we komen al steeds meer in de richting van ons doel.

We gaan namelijk het ruime sop kiezen! De mannen en ik gingen een rondje maken op de jet ski. De vrouwen wilden liever winkelen. Ikke niet begrijp. Wat is er nou gaver dan met 80km over het water te scheuren. Ok, ik geef toe.. In eerste instantie is dat natuurlijk wel behoorlijk eng, maar toen ik dat eenmaal overwonnen had. Geweldig! Helaas heb ik daar geen foto's van Annemarie op de jetski. Die hebben de anderen en laat ik daar nou net geen contact meer mee hebben. ;-)

Mmm... Daar zou je toch wel een appartementje willen hebben... Geweldig zo aan de haven.

Vervolgens zijn we naar het strand gegaan. Ik ben weer als enige even gaan zwemmen in de zee. Wat heerlijk water zeg! Het erin lopen was vervelend, niet echt lekker zand, maar eenmaal erin. Zalig! Ik hou daar zo van he? Lekker in de zee zwemmen!

Opgedroogd op de handdoek en even een klein stukje gelopen met mijn camera. Zulk zeewier had ik nou nog nooit gezien...

Ik kon het niet laten. Ben echt een klein kind hoor. Lekker over de rotsen klimmen! Wel oppassen, want ze waren verraderlijk scherp...

Maar ach, wat kan mij het boeien. Mocht ik vallen, de vakantie zit er toch op! Want morgen rijden we alweer terug. :-)

Toch moeten we het er nog even van nemen op het strand, want we gaan weer terug naar de winter...

Liggend op mijn handdoekje had ik dit uitzicht. Ik waande me echt in weet ik niet voor exotisch paradijs. (Ik zeg maar niet op de Bahama's... Want daaraan zijn de herinneringen niet zo goed, hihi)

Vechten om wat te eten. Gepaard met een heleboel gekrijs.

Nog even poseren voor de laatste vakantie foto van ons samen. Onder de palmboom. :-)

Tijd voor de laatste avond. Waar ik verder geen woorden aan vuil ga maken... Morgen nog 4 uur terug rijden naar Miami waar (gelukkig) het vliegtuig weer wacht!

10 reacties

Jammer van die foto's van die jetski, maar ja, dan had je ze maar niet uit moeten lachen.

Love As always
Di Mario
Di Mario ( E-mail ) (URL) - 29-12-’10 07:32
Waar zijn alle andere meeuwen? ;-) ;-)
Eind goed, al goed, toch?!
Volgende keer vakantie anders plannen!
Hanny ( E-mail ) (URL) - 29-12-’10 08:55
Hoe je op een paar vierkante meter toch hele mooie foto's kunt maken. Key West lijkt me ook wel eens een plaats om te bezoeken. Miami lijkt me eng na alle verhalen erover.
Sjoerd ( E-mail ) (URL) - 29-12-’10 09:46
Wat een prachtige foto's weer. Super. Een leuke vakantieplek lijkt me.
Leuk dat je lol had. Dat was geluk bij een ongeluk. Het lijdend voorwerp zal er iets minder om gelachen hebben ;-)
Een fijne dag gewenst!
Fokkio (URL) - 29-12-’10 10:34
Het zijn weer mooie zomerse foto's, maar tussen de regels door proef ik helaas niet alleen maar vrolijkheid ...
Jan K. alias Afanja ( E-mail ) (URL) - 29-12-’10 12:06
Wat krijg ik na het zien van deze serie foto's zin om de zon weer op te zoeken, TOP zeg.
Eric ( E-mail ) (URL) - 29-12-’10 12:09
hihi, ik zag plots een beeld voor mij, ikke op de jetski, whaha, ik zit daar geen halve minuut op, ik denk dat ik maar beter direct in het water kan gaan liggen
Het ziet er daar allemaal indrukwekkend uit
fotorantje ( E-mail ) (URL) - 29-12-’10 14:36
Wel jammer dat er een vriendschap? niet meer bestaat. Je moet ook wel wat weten om met elkaar op vakantie te gaan.
Jullie zijn allebei wel heerlijk bruin geworden. En jullie samen stralen wel gelukkig. :-)
Jetske (URL) - 29-12-’10 19:06
Kiend, wat een mooie omgeving daar! Tropisch, vergeleken bij hiero ... Maarre ... relatie/vriendschap 'die niet meer bestaat'? Niet alleen maar vrolijkheid? Geluk bij een ongeluk? Lijdend voorwerp? Ik heb wat gemist, geloof ik?
Enniewees, goeie reis terug!
Desire ( E-mail ) (URL) - 29-12-’10 23:03
Vraag mij af, kunnen je reisgenoten ook Nederlands lezen :-)
Maar zie het jou kennende helemaal voor me met die telefoon.
Leidse Glibber ( E-mail ) (URL) - 29-12-’10 23:32


(optioneel veld)
(optioneel veld)
1x maal invullen en ik krijg hopelijk weer alle reacties
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.