« Resort. | Home | Disney's Epcot. (2) »

Disney's Epcot. (1)

Woensdag 08 December 2010

Orlando staat natuurlijk bekend om al zijn parken. Er zijn 4 parken van Disney en dan nog een heleboel anderen. Wij hebben 2 parken van Disney bezocht. Vandaag (en morgen) neem ik jullie mee naar Epcot.

Epcot is een park waarbij het gaat om de wereld. Je neemt een kijkje in verschillende landen en maakt kennis natuurlijk ook met de Disneyfiguren. Voor mij persoonlijk had het weinig te doen met Disney. Want daarbij stel je toch echt het kasteel en dergelijke voor. Maar ok. Mooi was het wel!

Dit is de blikvanger van het hele park. Deze hele grote bol die overal bovenuit torent! Dus nog vaak terug te zien..

Epcot staat tevens ook bekend om de wetenschappelijke dingen. Zo is dit bijvoorbeeld de attractie waarin jij een ruimtereis gaat maken. De mannen heel optimistisch de heftige variant voor ons allemaal uitgezocht. Wij zijn daarna toch maar even terug gegaan om de rustige variant te gaan volgen! ;-)

Alle landen liggen rond deze bol. Namelijk van water. Dit water is overdag in drukwekkend, maar 's avonds.. (daar mogen jullie nog even op wachten!)

Hier namen we een kijkje in Mexico. Helaas had het gezelschap haast... Waardoor we nauwelijks wat van de landen echt hebben gezien. Had toch graag even overal binenngekeken. Tenslotte betaal je daarvoor!

In Italie hebben we gegeten. We hadden zin in pizza. Hele goede keuze ook geweest trouwens. Genoten van de bouwstijl.

Ook hier staat de grote bol weer in het middelpunt. Die zie je echt overal!

Op naar Japan. Zo kon Andi zich voorbereiden op het eten in Nederland. ;-) Nu nog even stokjes zoeken.

Tsja en natuurlijk de koi's. Er waren er een heleboel!

Ehmm... Juist... Ja.... wij zijn niet gestoord!

In Canada hadden ze een hele grote waterval. :-)

Vervolgens zijn we nog wat attracties gaan bekijken. Voor 1 daarvan lag deze waterval. Daar moest ik natuurlijk even mee spelen...

Wil je nou alle landen zien? Dan moet je even bij Koei kijken. Zij is echt op wereldreis geweest!

Misschien merken jullie het al uit mijn woorden... De parken interesseerden mij dus niet echt. Daarvoor ben ik niet in Amerika. Helaas was ik de enige van het gezelschap die er zo over dacht. Waardoor ik toch maar mee ben gegaan. Graag had ik meer van het 'echte' Amerika gezien. Er was mij van te voren beloofd dat dit ook regelmatig zou gebeuren.. Helaas is dit in het gezelschap weinig gebeurd, wel door mij alleen als de anderen aan het golfen waren. Jammer, maar helaas. We kunnen het niet terug draaien. Maar om te spreken dat dit mijn leukste vakantie was. Nee, eigenlijk staat hij heel laag... Vandaar dat ik op deze manier (in een groep) voorlopig geen (nooit?) meer een vakantie ga houden. Ik ben er niet geschikt voor! Toch zal ik uiteraard doorgaan met het laten zien van foto's. Want sommigen zijn toch echt wel heel erg leuk geworden! Wie weet dat door het bloggen de goede herinneringen een belangrijkere plaats krijgen...

15 reacties

I adore yellow clogs. ;-) ;-)
Hanny ( E-mail ) (URL) - 08-12-’10 00:38
De wereldreis van Koei had ik al eerder gezien :-)
Snap je nu waarom ik zo graag helemaal alleen op vakantie wil? Zonder anderen? ;-)
Tes - 08-12-’10 08:05
Zo kun je in elk geval wel de LEUKE dingen onthouden... Misschien vergeet je daardoor de rest...
Alleen het ide al om met een groep op vakantie te gaan, doet mij huiveren... Maar ja, ik ben dan oko nogal op mezelf... Ik ben benieuwd naar de rest!!
RebelGirl ( E-mail ) (URL) - 08-12-’10 09:14
Ja klopt ,met méér mensen op vakantie gaan vraagt veel geven en nemen , niets voor mij ( en voor jou dus blijkbaar ook niet ) Toch zijn er mensen die het prima lukt door elkaar wat meer vrij te laten . Jullie hadden natuurlijk als koppeltje wél andere dingen kunnen gaan doen maar ... als je dan de pech hebt dat ook jouw partner de parken leuk vindt wordt het lastiger ! Je kunt bijv. afspreken slechts om de dag een park te doen en om de dag dus de natuur . Maar jammer is het wel dat z'n vakantie niet helemaal is geworden wat je had gedacht !
rietepietz ( E-mail ) (URL) - 08-12-’10 09:15
Ik ben eens met een groepsreis mee geweest naar Italië. Dat was ook eens en nooit weer... Een schitterend land, maar dan wel om alleen te zien.
Sjoerd ( E-mail ) (URL) - 08-12-’10 09:17
Reizen in een groep zal ik ook niet snel doen, om dezelfde reden waarom het jou tegengevallen is. Het is wel erg jammer voor je dat het niet zo'n topreis is geweest. Bij de foto's zijn wel een aantal hele mooie. Ook al heb je dan niet alles gezien wat je wilde zien je hebt vast wel veel dingen gezien die de moeite waard zijn. Het moet een belevenis op zich zijn om naar de States te gaan. Hou dat vast :-) Fijne dag.
Fokkio (URL) - 08-12-’10 09:36
Spijtig dat de vakantie wat in mineur is verlopen. Maar je leert er wel uit hè ....
De foto's zijn toch wel de moeite, dus het was zeker geen verloren tijd !
Mamapippa (URL) - 08-12-’10 10:49
Lastig om met andere mensen op vakantie te gaan.
Wij persoonlijk houden het maar na enkele ervaringen bij ons eigen gezin. Met uitzondering van een weekend met familie, maar de echte grote vakantie vinden we met 4 gezinsleden al mooi genoeg. Dan heb je ook nog te maken met 4 zinnen.
Het is jammer dat het zo heeft uitgepakt. Weer een leer voor de volgende keer.
Je onderste foto is echt top overigens.
Jetske (URL) - 08-12-’10 14:46
het lijkt me ook heel lastig om met een groep op vakantie te gaan, maar je heb het toch maar even gedaan :-) volgende keer gewoon maar met zijn tweeen op vakantie?
gisella ( E-mail ) (URL) - 08-12-’10 15:33
De plaatjes zijn mooi, maar ik heb er alle begrip voor dat je liever iets anders wilde zien, ik ontweek de toeristische attracties iha ook zoveel mogelijk (en ging dus meestal ook alleen op vakantie)
Frans54 ( E-mail ) (URL) - 08-12-’10 16:44
Jammer dat jij niet echt aan je trekken bent gekomen daar in Amerika. In een van mijn eerdere reacties schreef ik al dat ik die attractieparken ook zoveel mogelijk zou willen vermijden. Toch heb je tijdens dit eerste bezoek aan zo'n park wel weer mooie foto's gemaakt. Vooral de laatste is een prachtige treffer.
Jan K. alias Afanja (URL) - 08-12-’10 18:09
Jammer dat de groep niet gelijkgestemd was en dan geldt toch de meeste stemmen gelden. Maar al met al ben je toch maar in Amerika geweest en heb je tal van dingen gezien en beleefd en dat zijn dan wel weer ervaringen van jou.
Getuige je foto's en zeker de laatste is knap gedaan en in een dag de wereld rond zullen niet veel mensen ( naja afgezien velen die daar liepen) je niet nadoen ;-)
ada (URL) - 08-12-’10 21:02
jammer dat het je op zich is tegengevallen, maar kan mij er wel iets bij indenken jou kennende.
Maar hoe dan ook je foto's zijn prachtig wat dat betreft super geslaagd.
Leidse Glibber ( E-mail ) (URL) - 08-12-’10 21:57
Mooie reden om nog een keer terug te gaan.
Ik zou ook liever naar de Gran Canyon gaan dan naar zo'n park. Maar je hebt er wel mooie zonnige foto's gemaakt.
Genoeg te zien van al die landen ,maar zal vast ook wel druk zijn geweest en dat staat me ook vaak tegen.
Heb net bij koei gekeken, blijft leuk en orgineel, ga zo door.
groetjes
Tiny ( E-mail ) (URL) - 08-12-’10 22:34
Van je 2x Epcot`s erg genoten.
Wat mooi is dat daar
En je avondshow was een plaatje
Misschien haal je nu door je logs de mooiste herinneringen op :-)
Hopelijk !!
Dag
marjolein vh pl. ( E-mail ) (URL) - 09-12-’10 21:01


(optioneel veld)
(optioneel veld)
1x maal invullen en ik krijg hopelijk weer alle reacties
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.