« Nieuwe huisdieren. | Home | Geslingerd. »

Zomer!!! Of toch niet?

Donderdag 02 September 2010

De weermensen hadden het op zich al wel gezegd, de sneeuwgrens gaat dalen naar zo'n 1200meter.. Maarja. Ook hier zijn ze niet zo sterk in het voorspellen. Eigenlijk nog minder als dat ze het in Nederland doen. Dus geloven? Nee niet echt.

En inderdaad... De volgende dag geen sneeuw wel een heleboel regen. Nouja, dan niet hoor. Tenslotte was het nog zomer. ;-)

Tot de volgende ochtend er iemand met een suikerbus boven de bergen had gestaan.

Je kunt duidelijk het verschil zien. Boven is Ellmau en onder is Scheffau wat hoger ligt. De Wilder Kaiser wilde zich op die dag nog niet laten zien, die hulde zich in de wolken.

Toch gek hoor. Beneden bloeien de zomerbloemen nog volop terwijl als je naar de bergen kijkt je bijna gaat denken dat het skiseizoen bijna begint. Trouwens, niet alleen door het kijken. Het was beneden ook maar 5 graden...

Gisteren liet de Wilder Kaiser zich dan weer eens zien. Duidelijk: genoeg sneeuw. Het leek zelfs meer te zijn dan dat we op sommige momenten in de winter hebben gezien.

De weiden nog helemaal groen en dan zo'n witte laag er boven. Ik geniet er toch echt wel van hoor!!!

Nou mogen wij op zich in Ellmau nog niet klagen. Sprak een vriend die op een half uurtje rijden woont en die vertelde dat 's ochtends zijn tuin gewoon helemaal wit was geweest... En op andere plaatsen in Tirol waar het wat hoger is, is er gewoon 75cm sneeuw gevallen...

Officieel is de herfst nu begonnen... Maar het lijkt toch stiekem dat de herfst gewoon wordt overgeslagen!

Ach, een heleboel mensen zijn er niet blij mee... Ik vind het heerlijk en geniet er echt even van. :-)

Genieten doe ik ook van het feit dat mijn rug steeds beter gaat. Ik ga vandaag even met mijn baas praten of ik aangepast weer kan beginnen met werken. Minder tillen etc. Dus ik hoop dat het lukt!!! Ben ik in elk geval uit mijn gevangenschap verlost en kan ik 's avonds weer weg als ik dat zou willen... Ik ben heel benieuwd wat eruit gaat komen. :-) Maar dat horen jullie nog wel!

14 reacties

De meteorologische herfst is dan misschien wel begonnen, de astronomische begint pas 23 september. Van mij mag de herfst daar ook wel overgeslagen worden. Dan ligt er misschien aan het eind van het jaar weer meer sneeuw dan de afgelopen kerst. Dat je geniet, geloof ik graag. Ik geniet me je mee.
Ik hoop dat je weer, aangepast, aan de slag kunt. Alles beter dan thuis zitten en je vervelen.
Hanny ( E-mail ) (URL) - 02-09-’10 00:16
Tja jullie slaan de herfst gewoon over en gaan meteen naar de winter. Goed idee voor degene die zo van wintersport houden :-)
Gisella ( E-mail ) (URL) - 02-09-’10 08:09
Je mag die sneeuw van mij daar houden, ik vind dat hier afgelopen winter zoveel sneeuw is gevallen, genoeg voor de aankomende tien jaar. ;-) Maar... eerst wil ik graag nog wat zomerse dagen.


Love As Always
Di Mario
Di Mario ( E-mail ) (URL) - 02-09-’10 08:41
De winter is ook mijn favoriete seizoen. Maar dat mag nog wel even wegblijven tot na mijn vakantie... Die foto met die groene weiden en die sneeuw erboven vind ik heel mooi.
Sjoerd ( E-mail ) (URL) - 02-09-’10 08:47
Mooi, die eerste sneeuw, maar ik vind het er nog wel wat vroeg voor.
Hier wordt ons voortdurend een nazomerse periode in het vooruitzicht gesteld, maar die wordt wel steeds verder uitgesteld.
Afijn, het belangrijkste is dat het weer de goede kant op gaat met jouw rug!
Jan K. (URL) - 02-09-’10 12:10
Is die 5 graden bij jullie ook die 5 graden hier? Of voelt het daar toch anders aan?
Sis - 02-09-’10 13:10
Toen wij in Zwitserland waren vond ik het elke keer weer apart, je zit in je hempje op het terras en kijkt naar witte bergtoppen....vandaar dar ik ook meer aan poedersuiker en ander suikerwerk dacht dan aan koude sneeuw.
Fijn dat het steeds weer wat beter met je rug gaat!
Sandra ( E-mail ) (URL) - 02-09-’10 13:49
Huh, sneeuw..., nu al?!!! Ik hoop voor je dat je baas aangepast werk voor je heeft. Er is niets zo vervelend dan thuis zijn, terwijl iedereen om je heen aan het werk is.
Hendrika (URL) - 02-09-’10 14:53
Ik moest metéén aan jou denken toen ik de voorspelling van sneeuw hoorde .Dacht al dat jij daarvan ging genieten !Grappig dat als je al langer vaste lezers hebt je vaak dingen hoort die je aan een specifieke logger doen denken ..... sneeuw? dan denk ik aan Annemarie , hoor ik op de regionale radio nieuws over Leiden ...weet ik waar het logje van Glibber over gaat ...zoiets dus ;-)
rietepietz ( E-mail ) (URL) - 02-09-’10 17:24
Goh, dat is ook een bizar gezicht. Sneeuw... begin september. Nou ja, nog een aantal maanden en de pistes zullen wel weer open gaan.
Chantal ( E-mail ) (URL) - 02-09-’10 17:29
Gewoon 75 cm sneeuw....??? Heel Nederland zou op slag ontwricht zijn!
tagrijn ( E-mail ) (URL) - 02-09-’10 19:55
Oeps....nu al sneeuw !
Kan je je weer op de komende sneeuw verkneutelen

Heel lang geleden hebben wij ook eens sneeuw op de tent gehad...brrrrr
marjolein vh pl. (URL) - 02-09-’10 21:01
Ontzettend fijn dat het de goede kant op gaat met je rug.
Het is toch wel bijzonder die sneeuw te zien.
Die herfst zullen we helaas toch nog wel krijgen.
Ach het heeft ook wel weer wat die seizoenen.
Succes met het gesprek met je baas.
Jetske (URL) - 02-09-’10 21:54
De weerman zei het hier dat het bij jullie ging sneeuwen
en hij heeft gelijk gehad!
Je slaat de herfst over en begint meteen te winteren.
Wel prachtig om te zien en wat er op de foto's staat ook!
Gr.
P-TER
P-TER ( E-mail ) (URL) - 03-09-’10 01:03


(optioneel veld)
(optioneel veld)
1x maal invullen en ik krijg hopelijk weer alle reacties
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.