Tour...

Maandag 03 December 2012

Ik onderbreek mijn serie van Gran Canaria voor een actueel bericht... ;-) Ik beleef namelijk veels te leuke dingen om dat allemaal maar zo te vergeten... :-)

Zo waren Andi en ik wandelen aan de Schwarzsee in Kitzbühel.. Elk jaargetijde mooi! Wat jullie hier zien is trouwens het uitzicht op de Wilder Kaiser.

Vervolgens waren we in Salzburg.. Alwaar we een prachtig zicht hadden op de maan. I love it!

Maar waarvoor we eigenlijk in Salzburg waren.. Namelijk de kerstmarkt! Ik hou van kerstmarkten.. :-) Ik vind het heerlijk om erover te lopen en de kraampjes te bekijken.. :-)

Vervolgens ben ik dan afgereisd naar Belgie.. :-) Direct na de lange reis zijn Pascale en ik naar Brussel gegaan.. Ja. Ik hou van die stad. Prachtig! :-)

Maar dat straalt ongetwijfeld ook wel van deze collega af... Bedankt Pascale je hebt jezelf weer overtroffen!!!!

De volgende dag zijn we naar Antwerpen gegaan. Ook een onwijs mooie stad! :-) Maar het meest indrukwekkend was toch wel om het Mas omhoog te gaan en dan een geweldig uitzicht over de hele stad te hebben... Maar goed, het was sowieso leuk. ;-) He Pascale.. Hihi... Jingle Bells... Zie ginds komt de stoomboot... ;-) Achja...

De volgende dag ben ik dan naar Maastricht gereden.. Waar ik samen met Harold natuurlijk ook Magisch Maastricht heb bezocht. Ik hou ervan! :-)

Tsja en weer een dag later ben ik dan naar Aachen gereden.. Waar ik had afgesproken met 2 vriendinnen. Ook daar zijn we natuurlijk naar de kerstmarkt geweest.. ;-) Geweldig! Zeker ook omdat het begon te sneeuwen. Wat is er mooier dan over de kerstmarkt te lopen, het sneeuwt.. Voor mij op dit moment niks!

En nu, nu ben ik bij mijn ouders.. :-) Waar ik voor mijn doen verrassend weinig op de planning heb staan. Ja ik ga naar mijn oude hogeschool.. maar voor de rest?? :-)

Emigratie?

Woensdag 06 Juni 2012

Kijk wij mogen dan allemaal geëmigreerd zijn.. Maar dat betekent niet dat we natuurlijk niet meer van Nederland houden...

Bovendien, laat nou het land waar wij wonen, zich niet eens geplaatst hebben voor de Ek... Tsja, wat let ons dan om mee te doen met de oranje gekte? ;-) Nou helemaal niks!!!

Vandaag zijn we met een stel goed bezig geweest! Het huis ziet er goed oranje uit!

Kijk maar, hier kan je echt niet omheen dat wij voor Nederland zijn!

Want zelfs de boom zijn wij echt niet vergeten!!!!

Wil je naar de garage? Dat kan, maar dan moet je dus wel even langs de oranje haag! Hup holland hup!!!

Kijk en wij zijn niet de enigen. :-) Namelijk de overburen doen ook goed mee!

Zeg nou zelf... We zijn misschien niet de mooiste oranjestraat van Nederland, daarvoor zijn we met te weinig. ;-) Maar we kunnen zeer zeker mee doen met de mooiste oranjestraat van Oostenrijk!

P.s. Onze Duitse onderbuurman, die kan er wel om lachen, maar hij heeft wel toegezegd dat hij op zoek gaat naar zijn Duitse vlag. ;-) Hij kan tenslotte zo moeilijk achterblijven! Ach, het hok voor het afval hebben wij nog niet te pakken genomen. Daar mag hij zijn vaderlandsliefde tonen. ;-)

Oosterscheldekering.

Donderdag 03 Mei 2012

We moesten nog even een stukje lopen voordat we naar binnen mochten. Nou was dat niet zo erg, want 1 het was stralend weer en 2 we hadden een geweldig uitzicht...

Toen we eindelijk de mannen weer hadden bereikt... ;-) Wees Andi mij erop dat de Zeelandburg open stond! Best een grappig gezicht eigenlijk.

Zo tijd om naar binnen te gaan! Maar niet voordat we de enorme kracht van het water op ons laten inwerken... Daar wil ik echt niet invallen!

Want oh oh.. Ik geloof dat je niet meer levend boven komt. Komt natuurlijk ook doordat men de opening ook van onder smaller heeft gemaakt. Ja dan wil er nogal wat water doorheen natuurlijk!

Maar goed, niet te lang bij stilstaan. Geklommen moest er worden. (kijk klimmen gaat dan nog wel met mijn knie, maar dat dalen. Daar zwijg ik dan maar even over...)

Want hoe hoger je kwam, hoe indrukwekkender het bouwwerk eigenlijk op mij over kwam!Trouwens als jullie op de pijler kijken zie j2 bordjes zitten.. De onderste betekent het sluitingspeil.. De bovenste betekent het waterpeil ten tijde van de Watersnoordramp van 1953.

Je kon echt ver kijken door de kering. Ik blijf het zo indrukwekkend vinden wat ze jaren geleden hier hebben gepresteerd!

Inmiddels staan we boven op 1 van de pijlers en ook aan de andere kant wordt het goed duidelijk wat voor kracht er achter het water zit.. Je moet er toch niet aan denken dat er betonrot in komt...

De schuiven lijken in elk geval wel heel erg stevig! Dat dan weer wel van voordeel...

Zo en ik besluit de serie van Neeltje Jans met een aantal werktuigen die men heeft gebruikt bij de bouw van de Oosterscheldekering. Ik zou zeggen kijk maar eens rustig dit door!

Nu wordt het tijd dat ik dan in elk geval de film 'de Storm' ga kijken... :-) Hij ligt al sinds maart hier in huis, maar elke keer vergeet ik hem te kijken. Hoogste tijd!

Veere.

Donderdag 26 April 2012

Ik wilde Andi zo graag kennis laten maken met de boulevard van Vlissingen. Daar is het tenslotte zo mooi om te zien hoe dicht de grote zeeschepen langs de kade varen... Helaas, op het moment dat we Vlissingen in reden, ging de gieter open en die hield ook echt niet meer op... Wel kwam er precies op het moment dat wij over de boulevard reden een groot schip voorbij. Waar we dus van onder de paraplu van genoten om daarna snel weer in de warme auto te springen.. Temperatuur op dat moment: 4 graden... Brrr!!!

Nouja, we besloten om dan maar wat rond te rijden en zijn uiteindelijk in Veere uitgekomen. Ik dacht dat ik er al eens was geweest, maar er kwam maar weinig bekend voor...

Door de haven liepen wij naar de vestingswerken om vanaf daar nog een keer naar het dorpje te kijken.

De molen 'de Koe' kwam in zicht. Wat een prachtig gezicht zo'n witte molen tegen de donkere luchten!

Verder gelopen kregen we algauw gezelschap van een heleboel schapen. Leuk gezicht zo op de dijk!

Maar ook koeien liepen er rond. Typisch Nederlands plaatje toch zo? Koeien, water maar bovenal windmolens.. ;-)

Ik blijf de molen geweldig vinden! Of zou dat komen door de naam???

Gelukkig stonden in Veere de fruitbomen al in bloei! Dat is toch wel typisch Zeeland he? :-)

Want oh wat waren de boompjes mooi! Ik vond het in elk geval helemaal genieten!!!

Maarja, zo'n molen door de bloesem heen is toch wel heel erg leuk. :-)

Al met al was het daar echt genieten in Veere! Heerlijk hoor. :-) We hadden nog tijd over en zijn vervolgens verder gereden.. Maar waar naartoe? Dat zien jullie maandag!

Mooi weer?

Dinsdag 24 April 2012

Een weekendje weg... Nouja we zien wel waar het schip strandt! :-) We begonnen nog zeer regenachtig en ernstig koud in Kinderdijk...

Waar we dus ook echt niet lang gebleven zijn! Brrr, nee bedankt! Om vervolgens door te rijden naar Zeeland. :-) Waar het er bij het Veerse Meer en de Noordzee al een stuk beter uitzag! :-)

Het weekendje weg is in elk geval niet in het water gevallen! :-) We hebben de goede momenten uitgekozen!