Riva del Garda & Limone.

Vrijdag 10 Juni 2011

Nouja niet helemaal.. Voordat we vanuit Torbole doorrijden naar Riva zijn we eerst nog even omhoog gegaan. Volgens Andi had je daar een prachtig uitzicht over de Gardasee. Ja dat klopte inderdaad ook wel. :-) Maarja... Daar zie je dus wel heel duidelijk wat ik gisteren bedoelde met het niet omhoog hoeven gaan met de lift. Jammer. Maar echt geen domper!

Indrukwekkend ineens zo'n berg daar midden in de weilanden. Hoe de natuur dat toch allemaal voor elkaar heeft gekregen. Wow!!!

Zo! We hebben Riva bereikt. :-) Zonder doel liepen we daar eigenlijk door het stadje. Steeds om ons heen kijkend en omhoogkijkend. Echt niet stil zitten zoals deze dame in de fontein!

Tsja.. Welke uitbater wil dit nou niet? Een immens plein voor je neus en dan nog de Gardasee? Dan heb je toch wel een geweldige ligging.. Het was duidelijk dat het nog geen toeristen seizoen was. Volgens mij ziet het er dan zwart van de mensen...

Het stadje ligt heel indrukwekkend. Bepaalde huizen lijken wel uit de rotsen te zijn gehakt. Dit is natuurlijk niet zo.. Maar je zal hier maar wonen en dan zo'n gebergte boven je hebben uit torenen...

Opvallend.. Een haventje zonder boten. Of dit nou meer sfeer heeft? Nee daar ben ik niet van overtuigd..

Kijk! Daar vinden we dan wel weer boten. Er ging een flinke wind, wegkomen was denk ik al schier onmogelijk.. Terugkomen dan weer makkelijk. Nopez wij waren lui, we hadden vakantie. Dus zijn we maar weer doorgelopen!

Even een blik op dit binnenmeertje. Nouja het stond natuurlijk wel in open verbinding, maar toch...

Eindelijk! Was ik in staat om een foto te maken van de klaprozen. Ik had er al zoveel gezien maar allemaal langs de weg. Tsja.. Dan kun je niet zomaar stoppen. Of althans, Andi kan dan niet meer zomaar stoppen (of wil niet zomaar stoppen. ;-))

We reden verder naar Limone. De weg daarnaartoe voert door vele tunnels. De weg balanceert letterlijk op de voet van de berg vlak aan het meer. Indrukwekkend! Ook daar weer, helaas, nauwelijks plekjes om te stoppen en die er waren, stonden vol... :-( Vind het wel jammer, want de wegen waren op zich al een belevenis. Limone is nog meer als Riva del Garda uitgehakt uit de berg. Of eigenlijk letterlijk tegen de berg op gebouwd. Dat is hier al te zien, maar dat zien jullie later nog meer...

Hier zien jullie dus heel duidelijk wat ik bedoel. Waar Riva del Garda nog gebouwd was op een vlak gedeelte, is Limono dus in de bergen gebouwd...

Hoe dit precies is ontstaan dat weet ik niet. Maar ik heb het vermoeden dat door menselijke hand dit vlak is gemaakt.

Tsja... Soms is een mens dorstig of heeft zin in ijs.. Dan is het tijd om een terrasje te zoeken! Andi zat precies goed. Hij had ineens 2 ogen erbij.

Weer zo'n leuke fontein. Alsof er nog niet genoeg water is. Op de achtergrond zien jullie precies het rondvaartschip binnenvaren. Nouja rondvaart? Eigenlijk meer een lijndienst.. Wij zijn er niet mee mee gevaren, dat liet ons schema niet toe. Kan me wel voorstellen dat het prachtig moet zijn om mee te varen. Al die dorpjes tegen de bergen.. Wie weet een volgende keer!

Kijk Limone heeft dan wel weer een heel schattig haventje. Genoeg te beleven hier om heen. Geen grote terrassen, nee gewoon intiem!

Nog een blik omhoog... Volledig onder de indruk.

Verlaten we Limone en gaan terug naar het hotel. De terugweg heb ik niet alles meegekregen. Moe van alle indrukken heb ik lekker liggen slapen in de auto.. ;-) Vervolgens in Garda nog uit eten geweest en toch al vroeg gingen bij ons de luikjes dicht... Op naar de volgende dag. En voor jullie op naar de volgende week. Maak er een mooi weekend van!

Malcecine & Torbole.

Donderdag 09 Juni 2011

We stappen weer in de auto om verder te gaan rijden... :-) Allereerst zien we een grappig eilandje liggen. Ik verbaas me nog steeds over alles trouwens wat ik tegenkom...

Niet alleen wij bekeken van alles, ook wij werden bekeken. Dat laat deze kuifeend wel zien. :-) Genoeg gevogelte daar in en om de dorpjes... Blijkbaar hebben ze het er goed.

Heerlijk een binnenplaatsje. Deze behoorde bij een pottenbakker. Neehee, niet een pottenbakker maar de pottenbakker.;-) Schattig toch? En zo lekker kleurrijk allemaal!

Al die haventjes... Mmm, zo schattig. Ik had overal wel willen blijven zitten. Gewoon het sfeertje proeven. Die kleuren van die bootjes, gewoon alles. Wat me trouwens wel opviel, de havens lagen vol, maar echt veel gevaren werd er dan weer niet.. Waarvoor zijn dan die bootjes vroeg ik me af?

Gekheid op een stokje. Wij lopen in zomerse sferen, temperaturen tot 33 graden minimaal.. En dan boven ons.. Torent de sneeuw uit. Onvoorstelbaar, maar wel echt waar. Wij wilden eigenlijk in Malcesine, waar bovenstaande foto's zijn genomen nog met de kabelbaan omhoog. Een panorama uitzicht werd het genoemd. Maarja jullie zien het al aan de bergen, toch redelijk heiig.. Dus helaas. We hebben ons het geld maar bespaard. De overkant van de Gardasee was al bijna niet meer te zien. Dus dan heeft naar boven gaan ook niet zoveel zin..

Verder gereden naar Torbole. Mmm, kijk nou dat hagelwitte strand! Daar zou ik toch wel willen baden, of toch niet?

Prachtig! Een bloeiende palm. :-) Tsja moest ik toch echt even op de foto zetten, hihi... ;-)

Klots klots klots... Duidelijk we zaten aan lagerwal. :-) Er lag dan op de wal genoeg rotzooi...

Kijk daar hebben we ons witte strand weer. Zouden jullie daar ook naartoe willen??

Mmm, niet eens het gevoel dat we nog in Europa zijn. Dit is voor mij zo exotisch. Het enige wat natuurlijk dan niet echt is.. Zijn de kiezels ipv het zand...

Terug naar het haventje. Weer zo schattig klein iets. Maar toch minder sfeer als dat we vandaag nog zagen in Malcesine.

Een snelle rondgang door het dorpje. Wij kwamen uit op een pleintje waar deze bewoners hun best deden om het zo interessant mogelijk te maken. Zo voel je je toch heel erg welkom?

Terug naar de auto, nog een blik op de Gardasee en op naar de volgende. Gaan jullie morgen weer mee?

Torri del Benaco & Brenzone.

Woensdag 08 Juni 2011

Op dag 1 van onze echte vakantie daar, besloten we om naar boven te rijden, naar Riva.. Dat was eigenlij mede ingegeven door mij want ik vond het wel zo leuk om de markt die er was te bezoeken. Nou bleek dat niet zo heel erg veel te zijn, maar dat maakt dan ook niet meer uit. Vandaag dus de eerste plaatjes!

We begonnen in Torri del Benaco, waar ik genoot van het uitzicht over het Gardameer. Ik heb geloof ik 3 dagen alleen maar lopen zuchten omdat ik alles zo mooi vond...

Prachtige oude gebouwen.. Eigenlijk alles vind je daar!

De mooiste uitzichtjes over het meer.. De mooiste bloemen.. Ach ik ben er gewoon verliefd op geworden.

Een onwijs schattig haventje. Niet wetende dat ik er nog vele meer zou zien... hihi...

Grappig gewoon de olijfbomen die daar groeien. Dan realiseer je je pas wat voor ander klimaat daar eigenlijk is!

Leuke aan de plaatjes bij het Gardameer is, is dat ze overal van die mooie doorkijkjes hebben. Je ziet eigenlijk altijd wel het meer ergens.

Niet alleen doorkijkjes. Volgens mij zijn de Italianen ook bekend om hun mooie aangeklede balkons! Ik heb er heel erg veel op de foto gezet en elke keer zei ik weer, dat is wel wat voor ons.. Andi was het er niet echt mee eens...

Na wat te drinken, nog een blik over het Gardameer.. Voordat we in de auto stappen om naar het volgende plaatsje te gaan.

Markt in Brenzone. "Gewoon" aan het Gardameer. Ik vind het een hele mooi entourage.

Kijk zelf maar.. Dit is toch geweldig? Winkelen en tevens genieten van de natuur.

Hier is dat nog duidelijk te zien. :-) Ik kreeg er niet genoeg van. Ook al viel de markt tegen.. Het was toch wel heel erg leuk om mee te maken.

Dit haventje had ik de vorige dag toen we op zoek waren naar een hotel al gezien en vond het toen al schattig. Zo klein! Dat is toch niet te geloven... Ook toen we er eenmaal stonden, was het gewoon schattig...

Als je er dan even omheen loopt, dan krijg je dit soort uitzichten... Mmm, mag ik hier wel even blijven zitten?

Maar nee, we hadden nog veel meer op het programma! Dus weer terug gelopen naar de markt waar de auto ook stond...

Niet voordat we hier even hebben uitgerust op deze dikbil... Morgen gaan we verder!

Zonsondergang(en).

Dinsdag 07 Juni 2011

Wij hadden expres een kamer genomen met alleen maar ontbijt.. We wilde 's avonds gewoon lekker ergens in 1 van de dorpen gaan eten. Pizza, pasta... Mmm, nog nooit zoveel pasta en pizza gegeten, maar ook nog nooit zo lekker! Na de maaltijd daarna nog heerlijk door de dorpjes geslenterd. Mensen kijken, ijsje eten. Vakantie.

Zo kwamen we op de eerste echte avond dat we daar waren dit zwanenpaar tegen met hun 12! jongen. Helaas was ik uitgerekend die avond vergeten om de volle accu in de camera te stoppen.. Dus helaas niet zoveel foto's. Maar wel erg schattig om te zien!

Vanaf de steigers was het genieten, de lucht kleurde erg mooi!

Deze sport was dan nog redelijk normaal... Dragonboat.. Maar we zagen ook genoeg roeiboten waar de mensen in stonden. Toch wel erg apart gezicht!

De haven van Lazise bij avondlicht. :-) Een heel gezellig sfeertje.

Deze foto's zijn gemaakt in Garda. Daar gaat de zon niet boven het meer onder, maar boven de bergen. Alsof we thuis zijn.

Beetje spelen met het licht, de bergen en een steiger.

Zwanen daar in overvloed. Net zoals eenden trouwens... Heel erg nieuwsgierig, behoorlijk aan het bedelen.

Gewoon een mooie rimpelig wateroppervlak!

We liepen een rondje en het viel ons op dat er mensen over de brugleuning stonden te kijken. Waarom? Daar kwamen we snel genoeg achter. Een heuse echte bever zat daar te smikkelen van een avondmaal.

Heel erg speciaal voor mij in elk geval.. Dus daar heb ik flink van staan genieten. Gelukkig was de camera nu wel goed geladen!

Even opkijken of ik niet gestoord wordt...

Ja toch wel.. Nou dan ga ik er maar vandoor! Daahaag, fijne dag verder!

Villa Madrina.

Maandag 06 Juni 2011

Maandagmiddag, half 4... Ik: Wanneer moet ik morgen komen werken? Baas: Nou ik heb je deze week eigenlijk niet meer nodig, pas vrijdag middag weer... Of anders zaterdag. Ik: Zeker weten? Hij: Ja. Ik: Prima, dan ga ik zo naar huis en dan gaan we nog een paar dagen naar Wenen...

Onderweg naar huis bedacht ik me, dat ik eigenlijk veel meer zin had om gewoon lekker naar een meer te gaan. Al snel kwam natuurlijk het Gardameer bij me op, is niet zo ver van ons rijden. Binnen 3 uur sta je aan het Gardameer. Wat is dat nou? Dus ik naar huis. Andi: Wat gaan we doen? Ik: naar het Gardameer... Hij, heel verbaasd natuurlijk maar wel te porren. Dus ik naar boven gegaan, tenslotte loopt er hier nog een maffe kat rond.. Buuf kon wel oppassen. Zo zaten we dus nog geen uur later in de auto, op weg naar een mini midweekje weg! Andi wist nog wel een hotel en daar nemen we nu even een kijkje...

De avond dat we aankwamen, was het inmiddels half 10. We zijn namelijk doorgereden naar Garda.. De volgende ochtend bleek wat voor mooi uitzicht we hadden!

Maar niet alleen op het meer zelf, ook op het zwembad... Tsja je moet toch wat?

Ik zag al snel dat de tuin heel interessant was.. Onder andere deze citroenen groeiden daar! Je zou er zo in bijten...

Maar ook rozen in alle kleuren, zoals deze gele. Let vooral ook even op de strakblauwe lucht. Het was op dat moment 28 graden.. Ik heb 3 dagen alleen maar in korte broek, topje en op teenslippers gelopen! Zalig.

Ach roze niet mijn kleur, maar het hart was zo mooi!

Geen idee wat voor soort knop of vrucht is.. Straalde in elk geval.

Mmm.. Ik heb er een behoorlijke tijd rondgelopen. Dit was echt genieten! Zo mooi allemaal en zo anders als wat ik gewend was...

Uitzicht in de tuin op het buurhuis. Ergens deed het me denken aan Frankrijk.

Palmen zijn daar genoeg. Onder andere deze palm die laag blijft. Ze bood een kijkje in haar hart.

Even een rondje om het zwembad gelopen. Ziet er toch mooi uit? Zij zaten op de 1e verdieping. Van het gebouw dat naar voren staat de 3e kamer. Je hoorde mij niet klagen in elk geval!

Genieten.. Een palm in bloei had ik nog nooit bewust gezien. Waarschijnlijk wel op Ibiza, maar toen was ik nog zo jong!

De oprit van het hotel, althans van receptie naar de parkeerplekken. Ondanks dat het daar al zo warm was, het was toch echt nog voorjaar.

Voor de receptie vielen me deze knoppen nog op. Tsja daar kun je toch niet aan voorbij gaan?

De aankomende 2 weken neem ik jullie mee naar het Gardameer... :-) We zijn bijna helemaal rond gereden, bijna elk dorp waar we langs zijn gereden zijn we gestopt en heb ik foto's kunnen maken. Ach, we zijn gewoon echt even lekker met zijn tweetjes weggeweest! Dus ik zou zeggen, geniet de aankomende 2 weken gewoon lekker mee.. Jullie zien de logjes wel verschijnen!