Uitsmijter. (43)

Vrijdag 31 Augustus 2012

Ik neem jullie nog even mee terug naar Nederland.. Want zeg nou zelf zo aan het water wonen is niet verkeerd toch???

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Beestenboel.

Donderdag 30 Augustus 2012

Het waren natuurlijk niet alleen maar bloemetjes die mijn aandacht trokken.. Maar ook de beestjes! Lieveheersbeestje overal en nergens.

Maar niet iedereen wilde zo graag op de foto...

De lieveheersbeestje wel heel graag. Kijk nou wat een rover dit is!

Goed verstopt in elk geval... Maar gelukkig zat ik op de grond en zag ik dit schatje niet over het hoofd.

Zo... Ik laat deze serie achter me...

Maar vergeet niet.. I'll be watching you!!!

Verder op de knieën.

Woensdag 29 Augustus 2012

Paars en roze zijn niet echt mijn lievelingskleuren, maar als het bloemen zijn. ;-) Dan kan het er wat mij betreft toch wel meedoor hoor!

Al hou ik meer van dit soort sprankelend geel..

Tsja die streepjes, ze maken het af! :-)

Een wit bedje om in te liggen!

Of wat zeggen jullie van deze alledaagse bloem, die toch wel heel erg mooi is!

Terug in de tijd.

Dinsdag 28 Augustus 2012

Weten jullie nog? Ik was toch de Wilder Kaiser op een gegeven moment kwijt? :-) Nou toen heb ik echt niet stil gezeten.. Maar aan de foto's van die tijd was ik nog niet toegekomen door alle drukte.. Maar! Bij deze...

Ik heb niet stil gezeten.. Nouja wel toen ik de foto's nam. Ik zat namelijk op het randje van de berm en schoof elke keer een klein stukje op...

Een rondje om het huis van 200m, duurde bij mij een uur...

Maar ach, als je dan zo kan genieten van de natuur als dat ik heb gedaan, dan heb je dat er toch graag voor over.. ;-)

Ik wel althans!

Corso...

Maandag 27 Augustus 2012

Ben je net in Nederland geweest en denk je: Leuk ik ga weer naar de bergen... Ben ik toch naar het corso gegaan en rara wat kom je daar tegen?... Juist de Nederlandse leeuw!

Een dweilorkest uit Sneek...

De paarden van de Gouden Koets...

De Gouden Koets...

Maar wel ene hele speciale, namelijk 1tje met achteraandrijving! ;-)

Uitsmijter. (42)

Vrijdag 24 Augustus 2012

Op onze tocht langs de waddenkust kwamen we op een punt, wat het wel echt heel erg vlak was... Ik mis dan toch daar ergens in de verte een berg hoor. Kan er niks aan doen!

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Nederland. (4)

Donderdag 23 Augustus 2012

Tijdens het fietsen had ik mijn kleine camera in de hand. Waarmee ik zo af en toe wat snelle plaatjes kon schieten.. (die camera is daar niet zo heel erg blij mee geweest.. Door de harde wind is er allemaal hand ingekomen, waardoor de lens niet meer goed opent en sluit.. Bovendien zit er in de camera ook wat zand waardoor er wat vlekjes op de lens zijn ontstaan. Goed balend...)

Gelukkig konden we zo af en toe wel stoppen. Zodat er ook dicht bij de grond gefotografeerd kon worden.

Want zeg nou zelf, hier wil je niet aan voorbij gaan? Gek eigenlijk dat land buiten de dijk.. Hoe vaak zou dat nou onder water staan vraag ik me dan af.

De heenweg ging zo makkelijk. Voor mijn gevoel geen zuchtje wind. Maar toen moesten we terug. Hijg puf, hoe oneerlijk kan het verdeeld zijn. ;-) Windkracht 4/5 en ik maar boksen. Pfoei, dat vond me knie niet heel erg leuk om heel eerlijk te zijn..

Maar goed, het uitzicht vergoed dan wel weer genoeg. :-)

Het was zo genieten op de boot op de terugweg.. Het zag eruit alsof er elk moment een hele zware bui kon losgaan..

Maar uiteindelijk viel dat allemaal best mee en was het gewoon genieten. :-)

Maar goed.. Zonder foto's van mezelf kan ik natuurlijk niet op het strand zijn.. ;-) Als eerste een zelfportret van mij. die haarpluk hoort trouwens gewoon aan de zijkant te hangen, maar dat ging dus niet door de wind..

De tweede foto is gemaakt door Hanny.. Al eerder was ik erop gekomen dat ik mijn bikini in Oostenrijk was vergeten. (Hoe dom kun je zijn??) Gelukkig had ik al wel het vermoeden dat ik het toch niet droog ging houden, dus had ik in mijn tas al een set extra ondergoed gestopt.. Tsja die gedachte was zo slecht nog niet... ;-) Ik heb in elk geval in de zee gelegen! hihihi

Nederland. (3)

Woensdag 22 Augustus 2012

Terwijl we zaten te wachten totdat de veerboot van Ameland aan zou komen, kwam eerst een andere boot eraan. Namelijk een baggerboot. Die liet even zien wat voor power het bij zich had.

Genoeg power dus! Voor onze neus begon hij trouwens met baggeren..

Met nog een blik op het wad, besloten we naar huis te gaan. :-) Ik had een missie namelijk. Mijn pa overhalen dat ook hij mee zou gaan fietsen. Want Hanny en ik hadden eigenlijk al besloten dat wij toch wel zouden gaan. Of anders gezegd, ik had besloten dat ik sowieso zou gaan en Hanny wilde wel mee... ;-)

Zo gezegd, zo gedaan... De volgende dag zijn we weer naar Holwerd gereden, dit keer wat vroeger. ;-) Algauw werden de trossen los gegooid! Op naar Ameland...

Na een zware fietstocht over het eiland is het dan goed rusten op het strand. Waar het eigenlijk best rustig was. Verbazingwekkend!

Lekker met de voetjes in het water! Dat is toch wel het fijnste hoor. ;-)

Het water kabbelde zachtjes voort. Het was wel oppassen, want ook nu steeg het weer rap aan!

Maar ach, dat duurde toch nog wel even hoor. ;-) Want de boten lagen nog wel droog. Gek gezicht, weer zo iemand die naast zijn boot staat. Moet toch wel heel apart zijn om mee te maken!

Vanaf de boot is het trouwens wel een heel erg mooi gezicht! Daarmee sluiten we de dag goed af zou ik toch zeggen?

Nederland. (2)

Dinsdag 21 Augustus 2012

We reden verder. Waar we langs dit typisch Nederlands plaatje kwamen. :-) Volop genieten vind ik dit dan toch echt wel.. Maar niet te lang, ik mis dan toch weer de bergen..

Gelukkig, we komen weer bij het water. Ik werd weer opgewacht. Maar nee, dit keer kwam het schatje niet naar me toe. ;-)

Zo'n lief tafereeltje.. Het kind is al bijna groter dan mam, maar toch.

Kijk hem of haar liggen stralen op het strand... Ja dat kan ik echt missen hier. ;-)

Ik denk niet dat er nu een harde storm moet komen..

Zo. We zijn aangekomen bij het laatste punt van onze rondrit. :-) Namelijk bij de pier van Holwerd. Hier hebben we ongeveer een uur zitten genieten van het licht, de zon, de zee.. Van alles!

Vele vogels vlogen er rond. Heel erg druk, want elke keer moesten ze weer een stukje verderop vliegen want het water steeg heel snel..

Ja volop genieten daar op de pier! :-) Het enige, we werden een beetje lastig gevallen door een plaag lieveheersbeestjes. Wat die daar nou weer te zoeken hadden?

Ach, ik zat er alsnog wel prima hoor.. Tijd voor een pauze. Oant Moarn!

Nederland. (1)

Maandag 20 Augustus 2012

Zoals jullie dus al wel gelezen hadden, was ik afgelopen week even snel in Nederland. :-) Even snel? Ja even snel! Ik ben namelijk vrijdag na mijn werk gaan rijden en op dinsdagavond weer terug. 4 daagjes in Nederland en 4 daagjes in Oostenrijk vakantie gevierd. Waarom? Nou omdat ik op woensdag naar typisch Nederlands fenomeen in Oostenrijk wilde. Namelijk het bloemencorso... :-) Maar dat komt volgende week wel. (ofzo)

Nu begin ik met Nederland. Zaterdagavond waren we bij mijn broer op bezoek. Hij woont geweldig aan het water. :-) Tsja en wat doe je dan? Dan ga je natuurlijk af en toe op het terras even wat foto's maken..

Want het was gewoon een prachtig gezicht daar op de steiger!

Toen er ook nog eens een luchtballon voorbij kwam zweven.. Was het echt typisch Nederland!

Vervolgens ben ik met Hanny naar de Waddenzee kust gereden. Want tenslotte is het toch een ongeschreven regel dat ik altijd wel de zeelucht wil hebben geroken.. Maar voordat we daar aan kwamen, reden we langs een weiland vol schattige kalfjes.. Ik rijd tenslotte in een Oostenrijkse auto, dus kun je goed de toerist uithangen. In de berm gezet en zodra de deur dichtsloeg kwam het stel in vol galop op me af!

Voor mij als koeiengek is dit natuurlijk de koeienhemel. Kijk nou die lieve blikken. *smelt*

Kiekboe, ik ben er ook nog! Tsja als je achteraan staat, moet je toch op de een of andere manier eroverheen kijken..

Nadat ik de droeve blikken had getrotseerd 'waarom breng je geen voer??' zijn we verder gereden. Waar we uitkwamen bij de kust. Gekke foto zo, deze dames met het schip erachter. Ligt het droog of vaart het toch?

Dit veertje lag te stralen op de dijk... :-)

Maar met dit hart sluit ik voor vandaag af! Tot morgen. :-)

Uitsmijter. (41)

Vrijdag 17 Augustus 2012

Genieten van de mooie lichtval in het dal bij Sertig Dörfli. :-) Helaas pakte de camera het niet zo goed op, teveel verschil, maar alsnog wel mooi om te zien!

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

In de bergen...

Donderdag 16 Augustus 2012

Met dank aan Fokkio voor het maken van de foto's!

Borden in de bergen...

Woensdag 15 Augustus 2012

In het dal waren we ons leven niet zeker...

Nouja echt een bord is het niet, wel een mooie tekst op de gevel!

Op een aparte manier wordt hier duidelijk gemaakt dat hier regelmatig koeien worden gemolken en dus de straat oversteken.

Tsja, zelfs midden in de zomer kunnen er daklawines ontstaan.. ;-)

Boven in Sertig... Niet een gewoon dorp maar een dörfli...

Dus als je alleen bent, mag je wel bloemen plukken???

Voor mij spreekt dit eigenlijk voor zich, maar er zijn blijkbaar mensen die met hakken de bergen in gaan. Onvoorstelbaar!

Flüelepass.

Dinsdag 14 Augustus 2012

Het begin van de pas is al super leuk! :-) Dit is trouwens 's ochtends vroeg. :-) De nevel was nog niet geheel opgetrokken en ik zat stuiterend in de auto omdat ik het zo mooi vond!

De dorpen straalden in het ochtendlicht. Helaas lukte het niet om betere foto's te maken, de weg was namelijk ook niet al te makkelijk om te rijden, hihi. bovendien lagen de camera's achterin de auto en had ik alleen mijn telefoon tot beschikking...

Maar goed. Vervolgens begon het echt... Ik wist het van te voren niet dus ik wist niet wat me overkwam. Ja ik wist waar ik langs moest rijden, maar ik dacht dus... Dat ik door een dal reed. ;-) Bleek het gewoon een bergpas te zijn die uitkwam op 2383m. Nouja, des te leuker! Dit is trouwens het hoogste punt. Brrr en 10 graden warm. Snel de auto weer in!

Ik moest een beetje haast maken, want ik had Fokko beloofd zo om 9 uur bij hem te zijn. ;-) Wat uiteindelijk trouwens ook prima lukte! Maar goed. ik nam me dus wel voor om op de terugweg even wat meer tijd te nemen. :-) Hieronder de eerste foto van de terugweg.

Genieten daar hoor. Wel jammer dat er zo weinig sneeuw lag... De bergen zijn er toch behoorlijk hoog. Ach, de bloemen vergoeden veel.

Mooi blauw is zeker niet lelijk!

Het water stroomde wel overal. Allemaal van die kleine leuke stroompjes. Kilometers verderop natuurlijk!

Eindelijk wat sneeuw gespot... Ook al is het niet veel. ;-)

Ik lig op mijn kussen,,, ehhhhh ik lig tussen de bloemen stil te dromen... Sssssst niet storen!

Tsja je voelt je gewoon echt heel erg klein op zo'n moment. Ik althans.

Eenmaal weer in het dal, nog even de laatste stop gemaakt. Genoten van de Zwitserse natuurlijk.. Op naar de heimat.

Opvallend trouwens, bij het inrijden van Zwitersland ben je echt nog gedwongen om te stoppen en je paspoort te laten zien.. Bij het weer terugrijden naar Oostenrijk, laten ze je gewoon zo door! :-)

Morgen en overmorgen nog 2 series uit Davos en omgeving... :-)

Sertig Dörfli.

Maandag 13 Augustus 2012

Nadat we met de bus terug gekomen waren vanuit het Dischmatal, zijn we in de auto gestapt en naar het volgende dal gereden. Daar ligt Sertig Dörfli, een heel klein dorpje midden tussen hele grote bergen. ;-)

Maar voordat we naar de auto liepen, stapten we uit bij de fonteinen van Davos. Ziet er best grappig uit...

Tsja en als je dan al onder de fonteinen gaat staan, dan heb je natuurlijk wel een paraplu nodig. ;-) hihi...

Goed, doorgereden, want tenslotte was ik er voor de bergen. :-) Het weer beloofde al niet veel goeds. Het trok behoorlijk dicht.

De vraag die ik me hierbij stelde was... Wat sluit nou eigenlijk de weg af, de staan of het hek?

Gelukkig liep ons pad de andere kant langs... We moesten trouwens het pad wel delen met de koeien, die allemaal in het dal waren.

Prachtige formatie om te zien, al die bloemen die tussen de rotsen groeien.

We waren naar Sertig gegaan omdat in dat dal een waterval ligt. Vanaf de auto ongeveer 30min lopen. We hebben het helaas niet gehaald. De waterval ligt trouwens achter het huis wat je op de foto ziet.

Kijk... We hadden net op tijd het restaurant weer bereikt. Nadat we wat gedronken hadden, kletterden de hagelstenen naar beneden. Gelukkig maar dat het niet zulke grote waren. Hagelschade had mijn auto ook nog wel kunnen hebben... ;-)

Eenmaal weer buiten was het licht trouwens wel echt helemaal geweldig...

Volop genieten van de steile berghellingen...

Op de heenweg had ik de stroomversnelling al gezien. Op de terugweg ben ik daar even gestopt. Ziet er toch leuk uit. Bleek het ook nog echt een energiewerk te zijn. :-) Met stroomhuisje en alles erbij!

Eenmaal terug in het astmacentrum was het nog even genieten van de vele bootjes de Davorsersee...

En vervolgens maakte ik mij op voor de rit terug! :-) Want ik kwam daar over een leuke pas, die tot 2383m gaat.. En daar wilde ik nog even fotograferen. Morgen dus meer...

Ohjaa... ;-) Ik verblijf trouwens op dit moment niet in de bergen, ik ben aan het zeelucht snuiven! :-D Ik heb een week vakantie gekregen en ben in de auto gestapt naar Nederland. :-) Vandaag ben ik een dagje op Ameland.

Uitsmijter. (40)

Vrijdag 10 Augustus 2012

Het uitzicht vanaf het Nederlands Astmacentrum! Je kan het slechter treffen natuurlijk. :-) Lekker de hele dag in het zonnetje en dan ook nog de Davosersee kunnen zien.. :-)

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Dischmatal. (3)

Donderdag 09 Augustus 2012

Je zult daar maar wonen! Trouwens iets naar beneden ligt gewoon een weg, die ook in de winter wordt vrijgehouden...

Het vee liep er genoeg. :-) Maar dat kalfje was voor mij toch wel het schatje van de dag.

We kwamen in het bos en ik had prompt het gevoel dat ik in de herfst was beland.. Zoveel paddenstoelen!

Wel een leuke afwisseling op de groenen weiden. Hier was het echt een maanlandschap met overal van die grote stenen.

Oeps. Er kwam een beetje een donkere lucht aan... Gelukkig waren we bij het restaurantje. :-)

Waar het op het terrasje nog prima toeven in het zonnetje was!

Nadat we onze magen weer hadden gevuld werd het tijd om terug te gaan. We hadden eerste het plan om nog naar de volgende hut te lopen, maar helaas mijn knie speelde een beetje op. Echt teveel gedaan. De volgende hut zou op 300m hoger liggen, dus best nog wel een heftig stukje! :-) We zijn met de bus terug gegaan, naar de auto en naar een volgend dal. Daarover volgende week meer!

Dischmatal. (2)

Woensdag 08 Augustus 2012

Ik genoot volop daar in het Dischmatal. Zo anders als wat ik gewend ben. Je voelt je daar o zo klein.. Dan is het ook nog eens gek om voor te stellen dat je hier al zo hoog bent als bij ons boven op de hartkaiser...

Maar ach, dat is natuurlijk ook wel weer juist goed voor je. :-) Ook de huizen trouwens zijn anders.

Wildernis op de almen. Wow.

Gek eigenlijk. Zoveel sneeuw nog in de beek. DAar lag echt nog een paar meter hoog sneeuw. Ik denk dat daar ongetwijfeld een lawine naar beneden is gegaan.

Genoeg vlinders te zien, maar nauwelijks te benaderen.. Deze foto is dan ook gemaakt met 30x optische zoom..

Ik zag ze al dartelen, maar dat ze nou precies op die bloem terecht kwamen. Yeah!

Gewoon genieten van het stroompje waar we langs liepen. Zo zuiver water. Ook dat zie je bij ons in Oostenrijk niet zovaak.

Want zeg nou zelf, je zou hier toch zo induiken??? :-)

Morgen gaan we verder! We duiken dan nog even het bos in en zijn bijna bij ons eindpunt!

Dischmatal. (1)

Dinsdag 07 Augustus 2012

Toen ik hoorde dat Fokkio naar Davos ging en daar enkele maanden zou blijven, was (na een blik bij google maps) mijn eerste reactie: dan kom ik je opzoeken.. :-) Als het dan ook nog lukt met het weer, de tijd etc. Dan hou ik me zeker aan die uitspraak. Afgelopen zaterdag was het zover.. :-) Tijd om mijzelf 250km te verplaatsen.

Nadat we een parkeerplaats hadden gevonden, was het tijd om de bergen in te gaan! De eerste indruk was al goed: Ik hoefde me niet zo ver van huis te voelen. Tenslotte gaan hier ook treintjes... ;-)

Nou hadden wij niet het plan om met de trein te gaan, onze benenwagen droeg ons wel! Maar het uitzicht op de 'hoge' bergen kunnen we natuurlijk wel van genieten!

Al snel bleek het de moeite waard het pad dat wij volgden. De meest mooie bloemen stonden er.

Maar ook de vliegen waren bereidwillig...

Toch gek, het zijn de alpen.. Maar het ziet er zo anders uit! Onvoorstelbaar. Zo smal ook, ik moet er niet aan denken om daar te zijn op het moment dat er zoveel sneeuw lag als afgelopen jaar. Lawinegevaar!

Ik was trouwens heel happy. Langs ons wandelpad vond ik verschillende wilde aardbeitjes. Tsja die gaan er bij mij wel in. ;-) Fokko iets minder blij wat om de 2m stond ik weer stil om er weer een paar te plukken.

Toen ik deze sneeuw zag, dacht ik wel even: ik wil ook skien, maar dat kan nog even niet... Nog even geduld!

De lift ging al omhoog.. Helaas kon ik niet mee. Trouwens dat is een geintje. Dit is een bevoorradingsliftje, dat helemaal niet naar de sneeuw toeging!

Morgen wandelen we verder! :-)

Gevonden! En hoe!

Maandag 06 Augustus 2012

Kijk als je dan de Kaiser zo weer terug vindt.. Dan weet je dat alles gewoon helemaal goed is! :-)

En dat is het ook zeker! Want zeg nou zelf met zo'n blauwe hemel kan er toch niks misgaan??? :-)

Of als je het dan van helemaal bovenop de Hartkaiser kan bekijken... Dan ben ik volmaakt gelukkig!

Daar komt ook bij, dat ik deze 3 perspectieven kon zien, omdat ik te voet! de Hartkaiser omhoog ben gelopen. Oftewel 700 hoogtemeters. :-) Niet verwacht dat me dat dit seizoen al zou gaan lukken, maar toch gelukt. En daarmee, ben ik dus gewoon volmaakt gelukkig! :-)

Afgelopen week is een week geweest waarin ik zoveel heb beleefd... Ik ben namelijk de Hartkaiser omhoog gelopen, mijn nieuwe auto is geleverd (dat die inmiddels stilstaat met een hele platte band vergeet ik maar ff... *cry*), was dus mijn familie hier!, ben ik alweer... naar een concert van die Jungen Zillertaler geweest en tot slot heb ik Fokkio bezocht in Davos (Zwitserland). :-) Genoeg materiaal voor de aankomende weken!