Eindelijk.

Donderdag 31 Mei 2012

Eindelijk had ik de mogelijkheid om een keer te stoppen bij de Thumsee. :-) Niet dat ik er veel gedaan heb, behalve even onder de bomen door kijken.

Dit meer ligt op de weg naar Salzburg en normaal rijd ik daar altijd heen met Andi, ja dan stop je niet zomaar. Nu was ik alleen! Maarja ik was al behoorlijk moe en lang op weg.

Dus eigenlijk alleen vanaf dit standpunt een paar foto's genomen en toch maar besloten dat ik hier wel een keer een rondje om heen wil wandelen!

Ik had het eigenlijk best makkelijk om vlakbij het water te komen. Ze zijn bedacht op toeristen volgens mij. ;-)

Pas op...

Woensdag 30 Mei 2012

Ik ben heel erg gevaarlijk!!! Want katten in het nauw, maken rare sprongen. Nou ik ook!! Ook al lig ik heel erg bang onder mijn dekentje...

Of nog erger.. Ik kruip in de kussensloop van Annemarie...

Ik laat me wel gelden! Pas maar op, ik heb scherpe klauwtjes. Hihi.

Nouja, uiteindelijk weet ik me dan ook wel te ontspannen hoor. Maar veilig onder mijn dekentje blijf ik wel.

Geen haar op mijn poot die er over denkt om daar onder uit te komen!

Tsja Maus heeft het maar moeilijk. We hebben veel werklui over de vloer gehad ivm de nieuwe keuken en daar is ze niet heel erg blij mee. (zacht uitgedrukt..)

Op een zonnige dag...

Dinsdag 29 Mei 2012

... besloot ik om lekker naar het dorp te gaan. Lekker even eruit en lekker wandelen! :-) Maarja... Bij wandelen komt bij mij meer kijken dan alleen maar wandelen.

Alle kleuren kwamen zo mooi bij elkaar. Het geel van het mos, het groen van de planten en het blauw van de lucht. Ohja het wit van de sneeuw niet te vergeten!

Nouja hier zie je de kleurenpracht in elk geval beter! Ik genoot er zo van op mijn weg.

Toen ik dit zag, bedacht ik me dat het inderdaad hoog tijd wordt om 'stokken' te kopen. Dan kan ik de bergen namelijk weer in! Dus dat ga ik gelijk vandaag doen.

Want ik wil meer, ik wil hoger. Ik wil gewoon meer training! :-)

Maar bovenal, ik ben er klaar voor! Gisteren was het 3 maanden na de operatie. De meest kritische tijd qua meniscus is voorbij. :-) Maar eens vragen of ik weer mag gaan klimmen.. Dan kan ik tenminste echt goed trainen!

Maximaal. (21)

Zondag 27 Mei 2012

Dromen dit weekend.. Dromen van? Vul maar in. :-) Fijne pinksterdagen gewenst! Ik ben er zelf ook dinsdag pas weer...

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Uitsmijter. (32)

Vrijdag 25 Mei 2012

Jullie raden vast al wat er vandaag komt. Juist de Wilder Kaiser in het geel! :-) Iedereen een heel fijn weekend gewenst!

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Lullig!

Donderdag 24 Mei 2012

Tsja je zult daar maar zitten in je 'eigen' stadion. ;-)

Oranje?

Woensdag 23 Mei 2012

De reden dat dit bericht hier erop staat is.. Dat ik aan het kijken ben of Nederland wel zijn best doet in de voorbereiding op het EK! München is ja niet zover. :-)

Gele zee.

Dinsdag 22 Mei 2012

Elke keer als ik hier langs kwam, op de fiets of in de auto, zag ik al de gele zee hier. Maarja dan stopte ik niet zomaar…

Dus gistermorgen toen het echt stralend weer was, besloot ik maar een rondje te gaan wandelen zodat jullie mee kunnen genieten!

Genoeg bloemen inmiddels te zien! De Wilder Kaiser straalt ervan. Ik was gelukkig net op tijd want met andere stukken waren ze inmiddels begonnen om het te maaien…

 
 

 
 Het was gewoon genieten. Gelukkig stond daar in de buurt een bankje waar ik me even heerlijk kon zitten!

Een blik op de golfplaats en daarachter het dorp. Het volgende doel is natuurlijk om naar het dorp te wandelen! Tegenwoordig ga ik of met de auto of met de fiets…

De reden dat ik het bankje nodig had, was dat ik uitgleed.. Ik zette mijn voet neer en rats die gleed weg.. Juist ik stond op mijn geopereerde been, dus jullie kunnen je voorstellen dat schrik er goed in zit… Het deed ook flink pijn, maar algauw constateerde ik dat het niet ‘in’ de knie zat maar dat de spieren een tik hadden gehad. Opgestaan en gecontroleerd.. Nouja pijnscheuten dat dan weer wel. Maar goed, verder lijkt er niks kapot gegaan te zijn. Oef… Nu dan maar weer even extra met het pootje hoog en ijs erop!

Niet ver!

Maandag 21 Mei 2012

Niet ver weg hoef ik om een beetje te spelen met mijn camera! :-)

Oh ik zou het wel willen hoor..

Maar dat komt er gewoon niet van omdat ik echt te lui ben!

Want de weiden hier zijn een en al gele bloemenpracht!

Nouja mezelf dan maar een schop onder de kont geven vandaag als het tenminste mooi weer is...

En tot die tijd mogen jullie het doen met deze bloemen!

Maximaal. (20)

Zondag 20 Mei 2012

Omdat de lavendel vanmiddag zo mooi stond te schitteren op het balkon! Het is en blijft een mooie plant. :-) Maar wel buiten, want binnen houd ik echt niet van die geur!

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Uitsmijter. (31)

Vrijdag 18 Mei 2012

Ik neem jullie toch nog even mee naar ons weekendje in Zeeland. :-) Deze vind ik te leuk om niet te laten zien! Fijn weekend gewenst. :-)

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Bloeiende koeien in de besneeuwde bergen.

Donderdag 17 Mei 2012

Sorry.. Ik moest een titel hebben, maar het logje is nogal veelzijdig! Dus vandaar... Nouja het begin is er al met de koeien. Ik weet nog steeds niet wat voor ras dit is, maar ik blijf ze leuk vinden met die bult op hun rug!

Het tweede zijn de bloeiers in de bergen. :-) Wit tegen wit, het kan toch prima?

Dit is dan gewoon lekker vrolijk en lenteachtig!

Vervolgens besloten de koeien dat het hun veels te warm was en gingen lekker pootje boden. (schijn bedriegt hoor!)

Gewoon genieten! Deze asfalt kant bied de leukste plekjes om te gluren. Maar van het pad is de andere kant leuker om te lopen.

Wie wil er nou niet op zo'n plekje wonen? Al denk ik dat het voor de boeren best lastig is, als al je land ineens scheef loopt. De tractoren rijden met 8 wielen rond zodat ze niet omvallen. De beesten hebben bellen om omdat je ze anders niet terug vindt...

Maar ach met zo'n uitzicht, kun je je toch prima aanpassen? Ohja en ik ben natuurlijk geen boerin! hihihi

En nu haasten naar huis. In Oostenrijk heb je bepaalde 'uitgangstijden' als je in de ziektewet zit. Dat betekent in mijn geval dat ik tussen 10 en 12 van huis mag en van 2 tot 5. Aangezien het inmiddels iets over 12 is, moet ik zorgen dat ik thuis kom. Stel dat er controle komt en ik ben er niet, dan kan ik fluiten naar mijn geld...

Update.. De bovenstaande foto's zijn gemaakt op maandag. Op woensdagochtend deed ik mijn ogen open en keek uit het raam. Ik deed ze maar weer even dicht en nogmaals open. Nee ik zag geen spoken naar beneden komen.. Nee ik zag gewoon echte sneeuw!!!!

Ik zeg welkom in Tirol! :-) Hier kan dat allemaal in mei. :-) Het weekend schijnt het alweer 23 graden te worden.

Muizenissen...

Woensdag 16 Mei 2012

Nu de route langs de Schwarzsee zo goed ging... Eigenlijk geheel zonder problemen, besloot ik een beetje meer uitdaging, kan geen kwaad! Wat is er nou mooier om het volgende meer hier in de buurt op te zoeken en niet alleen op de geasfalteerde straat te blijven maar ook een klein beetje klimmen/dalen. Dus ik ben in de auto gesprongen en op naar de Hintersteinersee.

Het klimmen was geen probleem. Nouja voor mijn knie niet dan. Voor mijn lijf wel iets meer. Ik ben natuurlijk niks meer gewend!...

In elk geval. Geen mens die mij opmerkte.. Er was toch niemand! ;-) Nouja.. niemand. Ik hoorde een heleboel geritsel in de bosjes. Ik had geen stress dus kon blijven staan en speuren waar het vandaan kwam. Tadaa!!!

Maarja het werd wel tijd om lekker door te lopen. Tenslotte staat er niet voor niks 1.15min op de bordjes en dat ging ik sowieso al niet halen! Zeker niet omdat ik telkens weer wat tegen kwam...

Want zeg nou zelf, bij dit soort plaatjes kan je toch niet gewoon zomaar voorbij gaan??? :-)

En al snel hoorde ik weer voldoende geritsel om nogmaals te blijven staan! En ja hoor, weer een schatje dat zich wel even wilde laten zien.

Het uitzicht roept ook en bovendien de plicht ook...

Ik moet jullie tenslotte vermaken... ;-)

Maar goed. Ik hoorde weer wat aan de andere kant van het pad. Weer was er iemand zo lief om zich te laten zien! Juhu.

Wat heb ik een heerlijke wandeling gehad zeg! En dit is nog maar 1 kant van het meer... Morgen neem ik jullie mee naar de andere kant. :-) Want inmiddels protesteert mijn been (nee niet eens mijn knie, maar mijn been..) behoorlijk! Ik heb even een pauze nodig. Ik ben dan ook al ruim een uur op pad.

Keizerlijk mooi.

Dinsdag 15 Mei 2012

Tsja aan iets wat Keizerlijk mooi is, hoef je geen woorden toe te voegen toch?

1e. Wandeling!

Maandag 14 Mei 2012

Afgelopen vrijdag was het toen ik mijn ogen open deed zo mooi blauw... Ik besloot om maar eens in de auto te stappen, naar een meer te rijden en daar mijn 1e. langere wandeling na de operatie te maken. Waarom wandelen? Nou dat is van belang voor als ik straks weer ga werken.. Tenslotte is fietsen goed voor de spieren, maar bij het werken moet ik langere tijd kunnen staan/lopen..

Ik besloot naar de Schwarzsee te gaan. Langs de oevers echt vlak, met bovendien eigenlijk om de paar meter een bankje waar ik eventueel zou kunnen uitrusten! :-)

Het begon echt goed! Korte broek en topjes tijd... :-) De natuur zo mooi groen! Ik genoot weer volop!!

Maar goed, als je heel goed naar de bergen kijkt, zie je daar echt nog wel de sneeuw liggen!

Niet dat ik me daar wat van aantrok, want in de schaduw was het ook al echt goed toeven!

Ja ik was blij dat ik dit meertje had uitgekozen voor de eerste echte wandeling! :-)

Het deed me goed. Bovendien kreeg ik op het eind wat ik zo graag wilde... :-) Maar dat zien jullie morgen!

Ohja ter informatie.. De 45min die het kost om om het meer te lopen. Heb ik zonder problemen afgelegd. Zonder een echte tussenstop. Heerlijk. :-) Het voelt goed, ik ben op de goede weg! Tot en met 3 juni zit ik nog in de ziektewet en heb ik hopelijk nog genoeg zonnige dagen voor de boeg om nog meer van dit soort wandelingen te maken.

Maximaal. (19)

Zondag 13 Mei 2012

Fijne Moederdag gewenst iedereen! :-) Geniet van elkaar. Fijne zondag gewenst.

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Uitsmijter. (30)

Vrijdag 11 Mei 2012

Tsja als er iemand een rond getal heeft... Dan wordt dat hier goed gevierd. Daarvoor moesten we wel even naar de andere kant van het land. Daar heb ik echter niet meer het idee dat ik in Oostenrijk ben.. Maar eerder het idee dat ik in Limburg ben!

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

MONSTERS!!!

Donderdag 10 Mei 2012

De dag begon nog zo goed... Met lekker sla en radijsjes.

Daar wisten wij wel raad mee! :-) Lekker gezond en toch voedzaam.

Tot ineens onze wereld een heel stuk groter werd! We mochten op ontdekkingsreis.

Maar oh oh, daar waren we eigenlijk niet zo blij mee. Want helllluppppp er leven monsters op deze wereld!!! Wat dachten jullie bijvoorbeeld van deze roodharige god op aarde? ;-)

Maar heel blij zijn wij er niet mee! Zeker niet als er ineens versterking opduikt. Nog zo'n harig monster....

Maar hee! Wij zijn vele malen sterker! Die stomme rooie die druipt al af en algauw druipt ook dat streepje af!

Ozo, schildpadden aan de top! :-)

Uiteraard niet geheel waar gebeurd... Deze schildpadden worden goed verzorgd en hebben een binnen en een buiten leefgebied. Maar zo af en toe worden ze uit dat leefgebiedje gehaald en mogen ze vrij rondlopen over het grasveld. Dit was voor de eerste keer sinds deze 2 nieuwe katten er zijn. Die er natuurlijk alles van moesten weten! :-) Onder toeziend oog van de baasjes uiteraard!

Avontuur op grote hoogte...

Woensdag 09 Mei 2012

Is ze normaal zo schuw.. Dat ze achter de bank vliegt zodra er bezoek komt... Zo is te porren voor een avontuur op grote hoogte...

Over wie heb ik het? Nou natuurlijk onze maffe muts.. Maus... Vorig jaar is ze al een keer van het balkon gedonderd... En hoe dat nou kwam? Nou dat demonstreert ze jullie nu. (natuurlijk zonder vallen)...

Iemand met hoogtevrees moet me niet volgen hoor! Want dan gaat het mis. ;-) Het loopt namelijk dood...

Maar ach, tenslotte ben ik lenig!! We draaien 'zo' even om. Pas op he? Want je kan nog steeds zo naar beneden vallen.

Tenslotte bevind ik me op grote hoogte! Kijk maar hoe hoog! Hebben jullie al hoogtevrees?

Ja, nou oh... Dan ehmm, gaan we wel veilig op de rand van het balkon zitten.. Daar kunnen we niet zomaar afvallen want voor mij zit nog heel veilig de plantenbak.

Maar van zo'n avontuur word ik wel moe hoor.. Dus ik ga maar even slapen.. Sorry, voor jullie heb ik geen plek meer! Want voor zo'n avontuur moet je natuurlijk wel de spieren hebben. En die heb ik natuurlijk heeeeel veeel!!!!

;-)

Sneeuwbloemen.

Dinsdag 08 Mei 2012

Ja mensen.. Ik heb een soort bloemen ontdekt! Dat willen jullie niet weten. ;-) Want oh dat is zo genieten! Het zijn namelijk de heuse echte sneeuwbloemen!

Of niet dan? Of zou ik eigenlijk moeten zeggen sneeuwbloesem??? :-)

Nou zijn niet alleen sneeuwbloemen mooi.. Maar ook sneeuwbomen!

Kijk dit past er nog beter bij! Namelijk de witte variant van sneeuwbloemen.

Zelfs aan de andere kant van het dal zijn er nog sneeuwbloemen te zien!

Ja mensen, het leven in de bergen is een tegenstrijdigheid! ;-)

Tulpenroute...

Maandag 07 Mei 2012

Zoals bij de meeste wel bekend: Ik hou van bloemen. Maar voornamelijk, ik hou van tulpen! Ik vind ze zo geweldig. Nee niet dat ene bosje bij je thuis op de tafel. Maar groter. Denk aan de bollenvelden, denk aan de Keukenhof...

Eigenlijk stond dan de Keukenhof ook op mijn verlanglijstje, maarja... April doet wat ie wil. Dus het weer was nou niet geweldig. Plannen veranderen... Dichtbij dan de Keukenhof is de Orchideeënhoeve. Al surfend op de website kwam ik de Tulpenroute tegen. Erg leuk leek me dat. Dus Andi overtuigd en hoppa wij gingen!

We begonnen bij de Orchideeënhoeve waar de grootste Tulpenbol stond. (Uiteraard zijn we ook daar binnen geweest, foto's volgen.) En zijn vertrokken. Ik denk dat de beelden voor zich spreken... :-)

Aan de doorgaande weg naar de Orchideeënhoeve stonden een paar koeien voor de bollen te grazen. Het ultieme plaatje natuurlijk! Maarja... Ik reed niet. ;-) En nouja, het was wel de echte doorgaande weg... Maar dat deed mij natuurlijk wel verlangen naar het ultieme Nederlandse gevoel! ;-)

Nou volgens mij gevonden. Toch?

Maximaal. (18)

Zondag 06 Mei 2012

Gewoon handig! Je neemt het mooiste van Nederland, de lente... En het mooiste van Oostenrijk... De lente! :-) En dat betekent dat je gewoon langer kan genieten van juist ja.. de lente!

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Uitsmijter. (29)

Vrijdag 04 Mei 2012

Ik neem jullie vandaag mee naar de eerste avond van ons weekendje Zeeland! :-) Namelijk de zonsondergang. Terwijl wij genoten nog van de zon, kwam de bui al zeer dreigend op ons af. Mij verbaasde het, omdat hij richting zee trok.. Maar goed. ;-) Op tijd vonden wij de strandtent! Ohja, uitzicht is over Domburg!

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Oosterscheldekering.

Donderdag 03 Mei 2012

We moesten nog even een stukje lopen voordat we naar binnen mochten. Nou was dat niet zo erg, want 1 het was stralend weer en 2 we hadden een geweldig uitzicht...

Toen we eindelijk de mannen weer hadden bereikt... ;-) Wees Andi mij erop dat de Zeelandburg open stond! Best een grappig gezicht eigenlijk.

Zo tijd om naar binnen te gaan! Maar niet voordat we de enorme kracht van het water op ons laten inwerken... Daar wil ik echt niet invallen!

Want oh oh.. Ik geloof dat je niet meer levend boven komt. Komt natuurlijk ook doordat men de opening ook van onder smaller heeft gemaakt. Ja dan wil er nogal wat water doorheen natuurlijk!

Maar goed, niet te lang bij stilstaan. Geklommen moest er worden. (kijk klimmen gaat dan nog wel met mijn knie, maar dat dalen. Daar zwijg ik dan maar even over...)

Want hoe hoger je kwam, hoe indrukwekkender het bouwwerk eigenlijk op mij over kwam!Trouwens als jullie op de pijler kijken zie j2 bordjes zitten.. De onderste betekent het sluitingspeil.. De bovenste betekent het waterpeil ten tijde van de Watersnoordramp van 1953.

Je kon echt ver kijken door de kering. Ik blijf het zo indrukwekkend vinden wat ze jaren geleden hier hebben gepresteerd!

Inmiddels staan we boven op 1 van de pijlers en ook aan de andere kant wordt het goed duidelijk wat voor kracht er achter het water zit.. Je moet er toch niet aan denken dat er betonrot in komt...

De schuiven lijken in elk geval wel heel erg stevig! Dat dan weer wel van voordeel...

Zo en ik besluit de serie van Neeltje Jans met een aantal werktuigen die men heeft gebruikt bij de bouw van de Oosterscheldekering. Ik zou zeggen kijk maar eens rustig dit door!

Nu wordt het tijd dat ik dan in elk geval de film 'de Storm' ga kijken... :-) Hij ligt al sinds maart hier in huis, maar elke keer vergeet ik hem te kijken. Hoogste tijd!

Rondvaart.

Woensdag 02 Mei 2012

Uiteraard zijn we ook met het rondvaartschip op pad geweest! Kijk op zo'n boot vind ik het wel fijn om te varen.. ;-) Deze was tenminste stabiel, hihi.

Het was genieten! Het zonnetje kwam lekker door.. De vogels lieten zich zien! :-) Maar waar hij/zij nou weer op staat?

Wij hadden geluk.. De zeelandbrug lag nog volop in de schaduw! Maar desondanks prima te zien!

Het geel steekt mooi af bij het blauwe water. :-)

Rust roest.. of toch niet??

Nouja.. Gelukkig maar dat er een aardig briesje stond! Zo hadden wij tenminste geen last van de rook!

De meeuwen kwamen erg dichtbij! Aan het begin van de vaart werd er al gezegd dat men de meeuwen niet mochten voeren omdat ze dan te opdringerig werden..

Helaas luisterde daar niet iedereen naar... Een tijd geleden is er namelijk op de rondvaartboot een jochie van 4 in zijn ogen gepikt...

Het was een heerlijk tochtje! Met toch wel wat vervuiling aan de horizon. ;-)

Kijk dit is dan weer prima natuurlijk! Een extra element te gebruiken als klimwand. Zo heeft iedereen er wat van. ;-)

Eenmaal terug aan de kade, kon ik het niet laten ondanks de drukte.. Midden op de loopbrug te blijven staan om dit touw te fotograferen, hihi...

Het was al met al een mooi vaartochtje! Morgen neem ik jullie mee naar de Oosterscheldekering, waar we natuurlijk ook in zijn wezen kijken!

Zeehonden & Zeeleeuwen.

Dinsdag 01 Mei 2012

Op Neetlje Jans is tegenwoordig veel meer te beleven dan alleen de waterwerken. :-) Zo leven er verschillende zeehonden en zeeleeuwen. Het blijven leuke beestjes om naar te kijken!

We beginnen met de zeehonden...

Die elkaar gewoon heel erg lief vinden!

En laten zien dat ze prima kunnen springen!!!

Vervolgens gaan we door naar de zeeleeuwen. :-) Die doen mij dan weer denken aan de beestjes die ik ken uit de dierentuin van Emmen... Nooit geweten dat ze zo'n vacht hebben!

Zij laat even zien dat ze de beste is op 2 poten!

Tsja en van je zeecollega's kun je natuurlijk niet onderdoen. Dus ook hier moet er gesprongen worden.

Dan nu de vraag van deze log? Wie danst er mooier??? :-D