Uitsmijter. (23)

Vrijdag 30 December 2011

Wat het laatst komt... :-) Ik vond deze wel de moeite waard om alsnog de plaatsen! We hebben een geweldige vakantie gehad en met deze geweldige foto sluit ik het jaar af. :-) Lieve mensen ik wens jullie allemaal het beste voor 2012! Maak er een spetterend jaar van!

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Gelukkig...

Donderdag 29 December 2011

Oef, ik zie dat mijn tas aan boord gaat. Nu zit ik heerlijk rustig voor de terugreis!

Ik ga even aan deze serie niks toevoegen... ;-) Het zou teveel verraden. Ik ben benieuwd of er mensen zijn die de plekken op deze foto kennen!

De laatste!

Woensdag 28 December 2011

We genoten nog verder in het jungle park. Er was genoeg te zien. :-) Kijk zoals bijvoorbeeld deze los vliegende vlinder. De eerste überhaupt die ik heb gezien op Tenerife.

Maar ook alle bloemen stonden er zo prachtig bij. We genoten volop van de natuur.

Tsja wie durft, mag meelopen. :-) Tenslotte is het aan de overkant net zo mooi.

Kijk maar hoe mooi het uitzicht van boven eigenlijk al is. Pas wel op dat je hier niet naar beneden valt. Er zitten wat krokodillen die best wat mensenvlees lusten...

Gewoon genieten. De bloemen zijn daar zo anders als in Nederland. Ik raakte er niet op uitgekeken!

Nog even genieten. :-) Nu kan het tenminste nog. Het is tenslotte onze laatste dag...

En uiteraard moest de laatste dag worden afgesloten met een prachtige zonsondergang! Geniet. :-)

Maar ook met de eerste avond serie van Tenerife die ik heb gemaakt van op het strand... Tussen de huizen had ik het al wel, maar op het strand nog niet. Oepsie...

Nouja eind goed al goed! :-) Morgen eens kijken of jullie bepaalde dingen herkennen...

Vogeltjes...

Dinsdag 27 December 2011

De hoofdsoort van dieren zijn toch eigenlijk wel de vogels. Minder papagaaien, maar voornamelijk de grote roofvogels! Indrukwekkend hoor. :-) Maar je hebt de meeste maffe soorten...

We mochten deel uit maken van de roofvogelshow die daar werd gehouden. Nou je weet niet wat je overkomt! Dit was nog maar de kleine valk...

Deze vogels mochten we voeren. Nou ze waren best ruw eigenlijk. Het deed goed pijn dat ze het voer uit je handen trokken!

Maar het meest indrukwekkend was toch wel de landing van de arend vlak voor onze ogen! WOW!!!!

Geweldig toch? :-) Wij hebben er in elk geval van genoten! Echt helemaal zooo super.

Dieren kijken...

Maandag 26 December 2011

Op de laatste dag van onze vakantie gingen we naar het Jungle Park! Gek eigenlijk.. Er wordt veel minder reclame voor gemaakt dan bijv. het Loro Parque.. Maar wij vonden het eigenlijk wel zo leuk! Of eigenlijk leuker om eerlijk te zijn!

Ik heb vandaag weinig toe te voegen. Tenslotte vier ook gewoon kerst! :-)

Morgen kijken we verder in het park! Maar dan naar de hoofdsoort van dieren!

Maximaal. (14)

Zondag 25 December 2011

Ook al dooit het hier een klein beetje.. Nouja het regent. ;-) Toch zijn er ook moment bij dat de druppels prima bevriezen! Het blijft genieten. :-) Trouwens.. De regen is niet erg hoor! Het zorgt voor een perfecte ondergrond, dus dat wordt heerlijk skiën hopelijk dit jaar!

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Uitsmijter. (22)

Vrijdag 23 December 2011

We kijken deze week nog even terug naar de tocht van vorige week. We zijn terug in Chamorga! Vanuit Oostenrijk wens ik jullie hele fijne kerstdagen toe. :-)

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Prachtig!

Donderdag 22 December 2011

Wat doe je als je toch een hotel aan de boulevard hebt? Juist je gaat zo vaak als je kunt naar het strand. :-)

Dit leek me nou ook nog wel wat. Al lang trouwens. Want dit zag ik vroeger ook altijd al waar we op zomervakantie gingen.

Uiteindelijk was het weer tijd voor de zonsondergang. Nog steeds kreeg ik Andi zover dat hij met me mee wilde... ;-)

Tsja, ineens was de horizon gewoon scheef. Ik vind de foto er eigenlijk wel leuker op geworden!

Nouja, normaal was het ook niet vervelend om te bekijken hoor! Zeker niet omdat we dan lekker over de boulevard liepen. Andi lekker aan het shoppen was!

Dit was toch wel 1 van de mooiste zonsondergangen die ik heb gezien. De hemel leek echt in de fik te staan!

Ach, ik kan er sowieso gewoon van genieten... :-)

De week is weer bijna voorbij... Ik zou zeggen geniet morgen van de Uitsmijter. Maar voornamelijk natuurlijk ook van het weekend van de feestdagen!

Siam Park.

Woensdag 21 December 2011

We waren natuurlijk al in het Loro Parque geweest en gelijk en twin ticket gekocht zodat we ook naar het Siam Park konden. Een enorm waterpark daar in het zuiden van Tenerife. Het eerste wat we deden was een plekje zoeken op 1 van de ligstoelen aan de rand van het grote bassin. Wow wat een golven kwamen daar elke keer voorbij! We hebben er heerlijk in staan springen.

Het ziet er toch best gezellig uit zo? En het was er echt onwijs rustig! Bij de glijbanen en dergelijke, gewoon geen wachtrijen!

Tsja, duidelijk, het schittert! Je moet er geweest zijn. :-) Tenminste als je van glijbanen enzo houdt!

Dit was hem dan. De zogenaamde Tower of Power.. Je valt 28m bijna recht naar beneden! Dat leek me wel wat. Nou mijn viel het tegen als ik heel eerlijk ben. Tuurlijk je gaat onwijs snel enzo.. Maar ik ben in Wörgl een paar keer van de dubbele looping glijbaan afgeweest. Nou die 2 kun je dus niet met elkaar vergelijken!

Een echt enorm waterspeeltoestel! Een paradijs voor de kids. Voor de ouders dan weer een relaxt strandje erbij. Chillen maar.

Tsja... Het lijkt zo onschuldig, maar ondertussen.. Moet je wel goed oppassen als je daar loopt, hihi.

Deze glijbaan was ook echt super. Matje mee naar boven, op het fluitsignaal van de badmeester afzetten en wie als eerste beneden was. Ik heb dat overduidelijk gewonnen. Andi niet blij! hihihi.

Dit was ook weer zo wat. Met banden ga je hier vanaf. Gaaaf! Het lijkt een beetje op een trechter die je ook wel in Nederlandse zwembaden hebt.

Deze banden dus. De keuze uit een 2 persoons of een 1 persoons. Er waren ook glijbanen met banden voor 4 personen, maar daar hoefde je gelukkig de banden niet zelf mee naar boven te nemen. hijg hijg puf puf...

Bij binnenkomst en uitgang deze schoonheden! Toch wel grappig. Ga je eigenlijk naar een zwembad kom je allemaal dieren tegen. Maakt het wel speciaal.

Al met al hebben we een heerlijke dag gehad! Andi heeft er nog weken last van gehad... ;-) Hij had niet door dat de zon wat sterk was en is echt te erg verbrand. 2.5 week later was hij nog steeds rood...

Misselijkmakend...

Dinsdag 20 December 2011

1 van de dingen die ik echt perse wilde doen op Tenerife was een tochtje naar de walvissen en dolfijnen... Dus op 1 van de eerste dagen in het hotel hadden we dat besproken. Een tocht van 5 uur, want dat leek ons wel leuk. Nouja leuk was het ook wel...

Ondanks dat het bewolkt was, was het alsnog best warm en eigenlijk prima uit te houden... Ware het niet dat ik dus echt niet tegen bootje varen kon. Gek daar had ik nog niet eerder last van gehad. Ik had nog wel een reispilletje ingenomen.. Nouja... :-) Ik kon gelukkig nog wel genieten van de dolfijnen die een ontbijtje bij de vissers kwamen halen. De vraag was al eerder gekomen, wat zijn die ronde dingen in de haven. Nou fuiken dus. Als ik het goed heb voor de dorade vissen.

Helaas wilden de dolfijnen niet echt dichterbij komen! Meer geluk hadden we met de walvissen. In totaal zo'n 6 stuks zwommen om onze boot heen!!!

De foto's van de dolfijnen en de walvissen heb ik zelf kunnen maken. Vervolgens heeft Andi mijn camera gepakt en daarbij helaas een verkeerde knop geraakt. Alle foto's zijn op ISO800 gemaakt... Met behulp van Photoshop heb ik er nog iets van kunnen maken. ;-)

Het was er echt indrukwekkend! Vanuit het netje voor in de boot zag ik ook wel wat hoor. ;-) Maar in staat om zelf foto's te maken, nee dat was ik nou niet echt!

Zien jullie ook dit gezicht in de rotsen van Los Gigantos?

Tsja.. Ik leefde weer helemaal op. Op het moment dat we voor 20min voor anker gingen! Ik kon eindelijk van de boot af en ff tot rust komen in het water!

Vanuit het water zagen de rotsen er zo uit. Sorry voor de vlek op de lens.. Maar er bleef even een waterdruppel hangen. Een leermomentje!

Onder water was er helaas niet veel te zien. Wij troffen natuurlijk een dag met vele golven.. Waardoor ze niet in de gebruikelijk baai konden aanleggen.

Ach als je goed kijkt.. Er zijn wel visjes te zien!

Het was niet gepland deze foto. Maar hij is wel heel erg leuk geworden!

Vervolgens moest ik weer de boot op... Nouja gelukkig is er dan nog het netje! Daar lag het echt wel prima hoor.

Nadat ik dus de hele terugweg prima daar had gelegen in het zonnetje! Was het tijd om lekker over de boulevard naar huis te lopen. Het was alsnog een heel stuk lopen. Maar ik weigerde om nog een keer met de bus te gaan. Want ehmm... Daar kan ik ook niet zo goed over! Jullie zien wel op deze foto dat de zee behoorlijk wild was!

De surfers konden er dan wel optimaal van profiteren! Het was echt spectaculair om te zien.. Maar dat juist omdat er zoveel in het water lagen. Regelmatig hield ik mijn hart vast of dat wel goed zou gaan!

De boot waarmee weg waren geweest kwam ook nog even langs gevaren. Dit is dan de speciale zonondergangstocht! Ik was blij dat ik met beide voetjes op de wal stond...

Het sfeertje op de boulevard was echt zwaar relaxed!

Nog 1 mooie golf wist ik te vagen en toen zijn we heerlijk naar het hotel gegaan...

Het werd namelijk tijd om mijn maag te vullen.. Op de boot had ik geen hap door mijn keel gekregen en ik kreeg toch wel een beetje trek, hihi.

Proost!

Maandag 19 December 2011

Eerst even dit.. De foto van gisteren is een bevroren waterdruppel! Vandaag heb ik verder weinig te melden. Geniet van jullie drankje en van een geweldige zonsondergang...

Kunnen jullie er weer tegenaan? Ikke wel!

Maximaal. (13)

Zondag 18 December 2011

De serie van Tenerife is nog niet helemaal compleet. Dat verwacht ik begin volgende week... Maarrr! :-) We schakelen nu wel alvast even over naar de winter. Want die slaat op dit moment toe in alle hevigheid. :)

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Uitsmijter. (21)

Vrijdag 16 December 2011

Vanaf de bergkam in het noorden genieten we nog even lekker na! Het blauw doet ons goed, we kijken met vreugde uit naar het weekend! Ik wens jullie een heel fijn weekend toe.

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Fluitende rots?

Donderdag 15 December 2011

Op de heenweg waren we al langs Roque de las Podegas. Gewoon een gigantische rots zomaar ineens vlak voor de kust. Ook nog eens verbonden met het 'vaste land'. Een schiereiland dus.

Dus wees gerust. We hoeven echt niet met dit bootje. Dat lijkt me niet zo vertrouwd en ik wil jullie niet kwijt.

Kijk zo ziet die beruchte rots er dus uit. Ook hier verbaasden wij ons er eigenlijk weer over... Enorme touringcars reden hierheen. Echt RESPECT voor de chauffeurs! Het was met de auto al niet gemakkelijk, met een bus zeer zeker niet.

We genoten van de woeste zee die om ons heen plezier maakte. Waardoor wij net zoveel plezier hadden!

Pas op! Het is hier echt gevaarlijk. Er hangt niet voor niets een reddingsboei...

Vanaf het puntje heb je een prachtig zicht. Het was wel even oppassen. Want je stond dus wel vlak voor de open zee.

En juist over dat randje sprong het water heen. ;-) Ik had het op tijd door en stond op tijd in de aanslag.. Want Andi was op weg om daar te gaan kijken. ;-) *gniffel* Ik ben niet gemeen hoor!

Ok goed, hij bleef droog, want hij was snel genoeg! Wat ons opviel daar op de rotsen, was dat er een enorme grot onder moest zitten! Elke keer met een golf verdween er zoveel water.. Dat moest er ook ergens uit. En inderdaad met een luid geluid verscheen het water weer! In combinatie natuurlijk een heleboel damp die eruit kwam.

Vanaf de andere kant zag het er ook al zo leuk uit! Ik heb er ook een paar filmpjes van gemaakt. Helaas ben ik daar nog niet aan toe gekomen. Maar die houden jullie zeker nog een keer van mij tegoed!

We sluiten de serie hier bij de Roques af met deze aparte steen.. Gek dat er ineens zo'n rode steen ligt tussen alle grijzen.

Maar de dag is zeer zeker nog niet voorbij! Al gingen we wel langzaam terug richting het hotel. :-) Maar niet voordat we weer boven op de berg waren.

Tussen de bergen door moesten rijden. Passen jullie wel op voor vallend gesteente?

Genoten van de zon die er toch nog even bij kwam...

Ik besloot dat ik alsnog een extra dal in wilde! Deze rots die we daar zagen maakte het zeer zeker de moeite waard. Je zult er maar wonen...

Voor elk wat wils! Als dit tentje in het zuiden had gestaan, had ik het nog begrepen. Tenslotte regent het daar bijna nooit. Maar hier in het noorden? Brrr, geef mij dan toch maar mijn luxe bed in het hotel!

Op de terugweg bleven we nog even staan en hadden we een prachtig uitzicht over La Laguna!

Al met al een zeer geslaagde dag. Tijd om de autobaan op te zoeken en terug te gaan naar het hotel. Waar we nog genoten van een prachtige zonsondergang. :-) Maar daar, daar moeten jullie even op wachten tot maandag! Tenslotte is het morgen uitsmijterdag en zondag een maximale dag.

Woest, woester...

Woensdag 14 December 2011

Goed ik ben uitgelachen. Het wordt tijd om verder te gaan! Tenslotte zijn er nog meer plekjes die we willen bekijken.

We belanden alsnog weer in de bush bush. Hebben jullie je survivalkit bij je? ;-)

Want ehmm. De wegen liggen er nou niet helemaal goed bij. Dat gecombineerd met een auto die niet zo goed is bergop.. ;-) Zijn we blij dat er geen sneeuw ligt!

Want in het bos daar zijn de jahagers... Lalalalalala. Gelukkig zitten wij veilig in de auto!

We krijgen ondanks de bewolking toch een blik op de hoofdstad Santa Cruz. :-) Die haven ziet er toch wel interessant uit zo van boven!

We zien daar in de verte ons eindpunt al. Nouja niet helemaal, maar wel ongeveer. Namelijk die rots daar in het water! Gaan jullie mee?

Zo, hehe, we zijn er. Dat duurde even. :-) Na een heleboel haarspeldbochten. Waar ik dus geen tijd had om foto's te maken, zijn we dan op het strand gekomen!

Nouja strand? Stenen eigenlijk meer. Tenslotte heet het hier ook Los Roques. Maar zwemmen? Nee dat lijkt me nou niet zo vertrouwd.. Maar wie wil pootje baden...

Of zien jullie er toch maar vanaf nu je de zee ziet?

Het was wel genieten. De combinatie van bloemen en het water... Ohja en de zoutregen niet te vergeten.

Eigenlijk wilden we naar El Draguillo. Maarja. Dat ging ineens weer een heel stuk bergop. Niet dat we daar angst voor hadden hoor.

Zeker niet. Dat weggetje zo langs de bergen? Ach, er zit een railing voor toch?

Ok goed. We besluiten toch maar te stoppen. Want 1 passeren is hier niet mogelijk. 2, asfalt ligt er eigenlijk niet... en 3, zoals ik al vaker schreef, de auto is niet zo goed bergop. Dus we laten het er maar bij. ;-) Hier zien jullie trouwens wel onze moordbak.

Nouja dan gaan we wel weer terug naar beneden. Tenslotte zagen we onderweg ook nog wat leuks.

Ik kon het toch niet laten. Moest nog wel even blijven staan! Deze rots deed zijn best om de mooiste golven te vangen.

Wat denken jullie is het hem gelukt?

Het hoge noorden.

Dinsdag 13 December 2011

Iets wat we deze vakantie nog niet hadden gezien was het hoge noorden. Nouja hoog.. Vooral koud eigenlijk. :-) We vertrokken met zo'n 26 graden en daar was het zo'n 16 graden. Niet zo erg hoor. De lange broeken en dergelijke lagen in de auto. Alhoewel ik sowieso met korte broek ben rond gelopen! Tenslotte gaat 16 graden prima...

Van te voren hadden we al op de kaart gekeken en het leek ons wel wat! Mooie route. :-) We wilden dan ook echt met de auto rijden tot waar we niet verder konden, hihi....

De hele weg heen hebben we niemand op de weg gezien! Blijft dan toch wel spannend. :-) Je zit echt in de middle-of-nowhere!

Helaas... Wat zo vaak is in het noorden, het was er bewolkt. Af en toe waren er wel blauwe vlekken te zien.. Maar het hield niet over. Jammer! Anders was het nog een keer zo mooi geweest denk ik.

Je ziet van waar we gekomen zijn en waar we naartoe moeten. Durven jullie nog met ons mee te gaan? :-D

Dat het eigenlijk best donker was die dag, zorgde er wel voor dat er geweldige spelingen op het water te zien waren! Deze veerboot trekt zich er niks van aan en is rustig op weg naar 1 van de andere eilanden.

Tsja, waar houdt de hemel op en begint de zee? Normaal al lastig te zien. Vandaag helemaal onmogelijk!

Wie even wil blijven staan om te genieten. Van mij mag het.. Ik rijd ook even niet verder. :-) Tenslotte vind ik dit veels te leuk!

Eindelijk bereikten we ons eindpunt. Nouja eindelijk. Dat viel eigenlijk ook wel weer mee. :-) Het was gelijk al duidelijk dat er veel meer te zien was in de natuur dan in het zuiden waar wij in het hotel zaten. Vele malen meer bloemen en groen!

Je zult hier maar wonen. We zijn hier in Chamorga. Toch minimaal 1.5 uur rijden vanaf de dichtsbijzijnde voorzieningen... Nee, dat is dan ook weer niks voor mij!

Gewoon genieten van de exotische natuur die we daar tegenkwamen. Geen idee wat dit voor plantje is?

Joehoe! We hadden geluk. Net even de zon die doorbrak. Dat maakte het allemaal net iets vriendelijker!

Je ziet hier nog maar eens heel duidelijk dat ook al woon je in het 'dorp' het allemaal niet makkelijk is! Ik mag dan in de bergen wonen. De mensen wonen hier nog een beetje meer in de bergen.

Zien jullie dat gebouw in het midden? Nou dat is een klein restaurantje... Ik moest heel dringend naar de wc. ;-) Dus ik braaf de sleutel vragen. Ondertussen had ik al verschillende opmerkingen naar me hoofd gekregen. Nee joh, dat is hartstikke smerig.. Nee daar ga ik zeker niks drinken. ;-) Nou kan ik jullie 1 ding vertellen. Het was er super schoon! Zo schoon heb ik de wc's verder niet gezien... Maar bovendien. Woehaa, ik heb in een deuk gelegen! Besloot Andi alsnog dat hij toch wel daar een cappuccino wilde drinken...

Jullie moeten weten dat hij geen makkelijke koffiedrinker is. Meestal is het hem of te sterk, of te slap.. Of er zit te weinig melk in. Op Tenerife had hij het helemaal slecht.. Daar maken ze de cappuccino met slagroom.. ;-) Daar houdt hij helemaal niet van. Dus nouja. De drang naar koffie was toch groter... Besteld. Na het eerste slokje kwam hij tot de conclusie dat de cappuccino daar eigenlijk toch wel de beste was die hij tot nu toe had gedronken. Jullie kunnen je voorstellen.. Ik lag ongeveer onder mijn stoel van het lachen! :-D Helemaal leuk was het toen we moesten betalen. Voor 1 cappuccino en 1 thee.. Welgeteld 2 euro! :-D Koopje toch?

Oei oei oei.. Ik moet nu nog steeds zo lachen... Even een pauze inlassen hoor!!!

Gigantisch! + ''de sneeuw''

Maandag 12 December 2011

Na weer een heerlijke dag uit elkaar... ;-) Besloten we alsnog samen even weg te gaan. Zo blijft het spannend toch? Ik had heerlijk bij het zwembad gelegen.. Krantje, zonnetje, genieten maar!

We besloten om even naar Los Gigantos te rijden! Nou gigantisch was het in elk geval... Omdat het daar ook weer zo toeristisch is, vele bootjes. Met name ook om de toeristen rond te varen daar.

We hebben in de haven even heerlijk wat gegeten en zochten het vervolgens hoger op. Vanaf daar snap je meteen waarom het Los Gigantos heet!

Het ziet er sowieso geweldig uit. We hadden allebei al veel voorpret voor wat nog ging komen. ;-) We hadden namelijk in de loop van de week nog wat leuks besproken...

Nou 1 ding is zeker. Wat we besproken hebben, het was niet dit bootje! Daarmee kom je ben ik bang niet zover!

Andi vond het bootje ook wel grappig. Dus werd zijn 'camera' van stal gehaald. ;-) 'gniffel' Ik laat de andere variant van deze foto maar niet zien. Denk dat we dan namelijk echt uit elkaar zijn...

Ook hier weer heel duidelijk te zien. Vele bananen! Gekke is.. Dat realiseer ik me dus nu pas.. De hele vakantie heb ik geen bananen gegeten. MMM... Oeps?

Eenmaal terug zijn we nog een stukje gaan slenteren langs de boulevard. Zo waren we getuigen van een meeuw die een heerlijk maaltje aan het eten was. Eet smakelijk zou ik zeggen...

Nog even lekker uitwaaien! :-) Het was er weer heerlijk. Veel wind! Dus lekker zoutig.

Op veler verzoek in het vorige logje, dat men toch wel de sneeuw wilde zien... :-) Ik zou zeggen.. Omdat ik vandaag toevallig minder foto's had van Tenerife.. Besloot ik aan dat verzoek te voldoen! Geniet van onze winterstemming!!!

Zelfs onze piste in het dorp ligt er al prima bij! Een beetje dooi en dan goede vorst erover heen.. En we kunnen denk ik wel even vooruit. :-)

Boven kunnen we dus al skiën... Maar voordat het toerisme echt op gang komt is er nog heel wat sneeuw nodig! Dit is nog lange niet genoeg...

Ach, er schijnt weer sneeuw aan te komen en voorlopig is het deze week nog heerlijk rustig!!!

Maximaal. (12)

Zondag 11 December 2011

Aan de kust groeit eigenlijk niet veel. Of het moeten palmbomen zijn. Dit plantje kwam ik wel tegen op het strand! Een leuk vetplantje. De kleur kwam nog net even wat leuker uit door de ondergaande zon... :-)
Wat een tegenstelling met de wereld waarin ik nu leef! De meest mooie winterfoto's kon ik de afgelopen tijd maken!

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Uitsmijter. (20)

Vrijdag 09 December 2011

Ook al was het bewolkt de bewuste dag dat wij weer boven bij de El Teide waren! Maar desalniettemin was het boven weer een indrukwekkende gebeurtenis! Ook al was de lucht grauw en grijs. Het viel me nog mee hoe de kleuren er weer uit kwamen. :-) Een fijn weekend gewenst!

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

De weg terug...

Donderdag 08 December 2011

Op een bewolkte dag besloten we om naar de hoofdstad te gaan. Het zou er goed winkelen zijn. Nou wij vonden het helaas tegenvallen. De stad was nou niet echt aantrekkelijk om zomaar door te lopen. Bovendien begon het te druppelen. Nou nee... ;-)

Toch zijn we er even doorgelopen en heeft Andi ook nog wel wat gekocht.. Bij de New Yorker. Die kennen we niet hier in Oostenrijk, echt niet..

Aan het einde van de grote winkelstraat kwamen we bij een grappige fontein! Het plein was best leuk opgezet. :-)

Ik vond dat we toch wat meer van de stad moesten zijn, dus zijn we nog een stukje gelopen. Deze gebouwen liggen aan een hele grote rivier. Nouja groot. Breed is ze wel. Echter. ;-) Water zat er dus echt niet in!

We kwamen op een beroemd plein waar het altijd markt is! Helaas, wij hadden al net gegeten. Dus dat zat er niet in. Bloemen en planten kopen.. Dat leek me dan weer niet handig met het oog op onze vlucht terug...

We zijn nog even naar een winkelcentrum in de buurt geweest, helaas. Vele winkels die wij ook hier hebben. Echt iets unieks konden we niet vinden. Dus toen kwam de vraag. Wat doen we nu? Uiteindelijk besloten we om met een alternatieve route terug te gaan naar het hotel. Ik had er geen spijt van, zeker niet toen ik dit maffe voertuig tegen te komen. ;-)

Het bleek een goede keus! Ook al was het bewolkt. Toch was het landschap weer zo geweldig! We zijn over de weg langs de Teide teruggegaan. :-)

We keken uit op Puerto de la Cruz. Daar zijn we al geweest, want daar ligt namelijk het Loro Parque!

Met die overtrekkende wolken, wordt het landschap nog weer indrukwekkender en onheilspellend! Het was inmiddels goed koud geworden. Zo'n 5 graden! Niet ech fijn als je daar in je korte broek rondloopt, hihi.

We genoten van de verschillende kleuren in het landschap! Het was daar weer zo mooi en zo rustig! Echt genieten. :-)

We kwamen dichtbij de sterrenwacht. Nu gelukkig wel goed te zien. Vanaf de El Teide, was die helaas net iets te ver weg. Nu rede we er praktisch langs.

Het landschap blijft indrukwekkend. Je wordt er stil van en je voelt je echt behoorlijk klein...

De El Teide zelf was niet echt te zien. Ze verstopte zich heel erg goed in de wolken! Het was niet erg. :-) De luchten er om heen vergoedden veel! Maar terwijl we daar zo reden waren we blij dat wij al op de El Teide waren geweest met prima weer! :-)

Uiteindelijk kwamen de kleuren van het landschap nog even goed terug! Tijd om afscheid te nemen van de El Teide!

Het was de laatste keer in onze vakantie dat we zover omhoog gegaan zijn! Maar gelukkig zat onze vakantie er lang nog niet op. :-) Dus ik zou zeggen, geniet van de vrijdagse uitsmijter en van het zondagse maximaal. Volgende week gaan we verder!

Jumping Stars.

Woensdag 07 December 2011

Zo zitten we goed? Ik dacht het wel. Want het uitzicht dat we hebben is prachtig! Kijk maar eens hoe de dolfijnen door het bad springen. Je zou voor minder klappen...

Ze begroeten ons nog even en dan gaan we alweer verder. :-) De foto's die ik van de verschillende shows hebben zijn echt geweldig. Maar die zitten voorlopig in het archief nog wel even goed. :-) Laten we eerst maar eens verder gaan kijken!

Zo komen we uit in Orca Ocean. Het is me toch een geweld daar. Vanwege de camera ben ik maar boven in gaan zitten.. ;-) Tenslotte heb je een speciale splashzone. Ze schijnen nogal ervan te houden om te jumpen. Is eigenlijk ook wel duidelijk te zien hier! :-D Prachtig, zo groot die Orca's. WOW!!! Over een tijdje is vast Morgan hier ook te zien.

Tijd om verder te lopen. Naar de Loro Show. Helaas was het licht daar dermate slecht dat ik maar geen poging heb gedaan om foto's te maken. Maar gewoon heb zitten lachen om de gekke trucs van die beestjes! Dus wij kijken verder en verstoppen ons maar net zoals deze leguaan.

Ook hier laat men weer zien dat de natuur geweldig is. Het lijkt wel de echte jungle... Gelukkig kun je hier niet zo kan verdwalen!

Van bovenaf worden we bekeken. 1 van de nieuwe attracties, het boomkroonpad. Heel erg leuk opgezet.. Maarre mogen die vogels wel even tevoorschijn komen? ;-) Want die zaten ergens verscholen tussen de boomtoppen. Op een enkeling na dan.

Prachtig wat ze daar ook hadden, heel veel aquaria! Daar kon ik me natuurlijk weer prima uitleven. Ja, het Loro Parque is van alle markten thuis!

Ze hadden zelfs Nemo kunnen vangen! Hoe leuk. :-)

Uiteindelijk was het tijd om het Loro Parque te verlaten. Niet voordat we onze foto hadden gekocht. We keken nog even in de winkel en ik zie ineens een muisje heel schattig zitten... Helaas geen foto kunnen maken. ;-) Dus we riepen uiteindelijk maar 1 van de medewerkers. Hadden we beter niet kunnen doen. Daar kwam toch een ijselijk gil! Woehaaaaaa, ik lag helemaal in een deuk. Uiteindelijk hebben ze het muisje buiten gezet en opgelost. :-) Omdat het nog aardig vroeg was, besloten we nog even naar de kust te rijden.

Er was niet heel veel te zien, maar toch was het behoorlijk indrukwekkend! Zoals je daar boven staat en dan de zee onder je... Genieten!

De natuur was mooi daar. Lekker groen! Maar natuurlijk weer typisch voor dat klimaat. Toch is het wel verfrissend om inderdaad groen in de natuur te zien.

Een kijkje op de huizen die daar vlak bij de kust staan. Lekker vrolijk met alle kleurtjes!

Toen we daar uitgekeken waren zijn we nog even naar de Decathlon geweest. Voor wie het niet kent, dat is een enorme sportzaak! We waren er al in Heerlen geweest en daar was ik goed geslaagd. Een skibroek, 2 paar handschoenen en een tas voor mijn snowboard. Nu wilde ik eigenlijk wel even kijken naar zwemspullen. Nouja daar vond ik niks tussen. Wij naar de bovenverdieping, want daar hingen de rugzakken en ik was eigenlijk op zoek naar een leuke rugtas. Mogen jullie raden wat voor afdeling ik daar vond. JUIST! Een wintersport afdeling op Tenerife. :-) Uiteindelijk vond ik dan een super rugzak. Echt mega handig! Daar zit een clip aan 1 van de dragers, die je los kunt maken, zodat je heel makkelijk je rugzak op je buik kan schuiven! Speciaal voor skiërs en snowboarders ontworpen. Ja, ik was helemaal gelukkig! :-)

Morgan?

Dinsdag 06 December 2011

Toen ik voordat wij op vakantie gingen hoorde dat 1 van de rechtszaken over Morgan op 7 november zou zijn, was het eerste wat ik tegen Andi zei. We wachten met het Loro Parque totdat we weten of Morgan er naartoe komt! Want als, dan wil ik haar wel zien. Nouja... Het werd hem niet. ;-) Dus besloten we vrij vroeg in de vakantie naar het Loro Parque te gaan. Dat moet je gezien hebben!

Prachtig park, prachtig aangelegd! Ik genoot volop. Weer zo anders dan al die andere dierentuinen die ik al heb gezien. ;-) Maarja, dat kan ook haast niet anders natuurlijk in zo'n ander klimaat! Opvallend was ook de accommodatie van sommige dieren. Zoals bijvoorbeeld van de pinguïns. Wow! ZOOO groot!

Maar ook de andere pinguïns hadden een geweldig onderkomen. Zelfs zo mooi, dat er op verschillende plekken uit het dak 'sneeuw' kwam. Maf, als je bedenkt dat wij daar in korte broek en top rondliepen.

Tsja het lijkt toch wel de tijd om te vervellen. Het zag er maf uit in elk geval. :-)

Nouja over maf gesproken... Deze heeft toch wel de mooiste hoed van allemaal!!!

Nu snap ik waar het spreekwoord 'als haringen in een ton' vandaan komt... Dat moge duidelijk zijn!

Hij heeft het zwaar relaxed! Ik had er graag even bij komen zitten. Toch leek me dat niet helemaal verstandig.

Heel mooi deze rijen van bomen. Het voelde eigenlijk niet aan alsof je in de dierentuin liep!

Kijk, 1 van mijn favoriete bloemen. Hier gewoon in het wild! Zie je wel, het is geen dierentuin. Het is gewoon een natuurpark!

Bij aankomst hadden we het plan gekregen. Helaas bleek 1 van de leukste dingen dicht. Namelijk de zeeleeuwenshow. Jammer dan. Maar gelukkig bleef er genoeg anders moois over! Op basis van de shows zijn wij door het park gelopen. We hebben een prachtige film gezien over de natuur met echt super mooie beelden en foto's... Vervolgens was het even rustig. Tijd om nog wat dieren te gaan bekijken. Zoals deze tijger!

Ik kwam natuurlijk ook weer prachtige bloemen tegen. Tenslotte interesseren de dieren me niet alleen. :-)

Uiteindelijk kwamen we bij de eerste echte show! Namelijk de dolfijnen show. We werden hartelijk begroet.

Ik zou zeggen, zoek een goed plaatsje uit. We moeten nog even wachten voordat het begint! ;-)

Drukte.... Pfoei!

Maandag 05 December 2011

De dag begon zonnig dus we besloten uit elkaar te gaan...... Andi ging golfen en ik ging naar het strand! Krantje kopen (de Telegraaf van dezelfde dag!) en hoppa. :-) Ik vermaak me wel!

Er stond behoorlijk wat wind. Er waren dan ook aardig wat golven te zien. Het zag er heerlijk uit. Je zou er zo induiken....

Het is toch zo jammer... Dat men dan weer zo'n kunstwerk onderspuit.. Oh wacht, deze had ik beter bij Maximaal kunnen plaatsen in het kader van de roestige zondag. ;-) Nouja hier misstaat hij ook niet!

Nadat ik heerlijk mijn krantje had gelezen werd het tijd om mijn onderwaterhoes voor de camera uit te proberen.. Nou had ik dus niet de goede plek uitgezocht, want vele vissen waren er niet te zien! Toch was de proef geslaagd. :-) Volgende keer ga ik op vakantie naar een land waar het geweldig is onder water om te snorkelen... ;-)

Nadat ik vond dat ik wel genoeg zon had gehad voor een eerste dag.. Besloot ik om naar het hotel te gaan, lekker te douchen en op te gaan naar de andere kant. :-) Maar niet voordat ik nog even heerlijk een ijsje had gekocht en dit op de rand van de boulevard had opgegeten. Genieten van het zout wat om me heen waaide.

Eenmaal op weg naar de andere kant van de boulevard viel mijn oog op dit tafereel... Nou weet ik zelf dat bodyboarden of golfsurfen wel heel erg cool is. Dat deed ik ook altijd graag... Maar als er zoveel in het water liggen. Nee dan zou ik toch echt angst krijgen.

Kijk, dit hotel lag nog beter dan dat van ons. Gewoon gelijk aan het water. Genieten hoor! Nou lagen wij ook niet slecht. Onze 'tuin' grensde aan de boulevard, dus zeer zeker niet slecht!

Hoe verder ik liep, hoe mooier het werd! Indrukwekkend ook weer deze rotspartijen!

Het werd al later, Andi kreeg pas laat een starttijd. ;-) Dus ik moest me alleen vermaken. Ik besloot om lekker te blijven wachten. Het licht werd steeds mooier!

Hier zie je duidelijk waarom je zo makkelijk kan zwemmen op Tenerife. Allemaal aangelegde zwembaaien. :-) Grappig gezicht zo van boven!

Het was een heerlijke dag aan de waterkant!

Maximaal. (11)

Zondag 04 December 2011

Met het mooie licht van de zonsondergang komt het rood nog mooier uit! Er waren niet veel bloemen in de wilde natuur op Tenerife... ;-) Deze ook niet. Dit prachtstuk stond in de 'tuin' van het hotel!

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Uitsmijter. (19)

Vrijdag 02 December 2011

Hoe kan het ook anders! Vandaag het uitzicht vanaf de El Teide. Hier kijk je op het noorden. Je ziet het net niet, maar hier onder ligt het Loro Parque. Op dit moment natuurlijk actueel vanwege Morgan... ;-) Wel goed te zien dus dat het in het noorden een stuk kouder is en een stuk groener!

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Masca.

Donderdag 01 December 2011

De vriendelijke belgische receptioniste had ons verteld dat we toch echt naar Masca zouden moeten gaan! Een blik op de kaart leerde dat we toch aan die kant van de El Teide naar beneden zou komen... Dus besloten we met een omweggetje nog naar Masca te rijden!

>Onderweg kwam er steeds meer groen met als toppunt zelfs een bloemetje.... ;-) We besloten op dit uitzonderlijke plekje even wat te drinken.

Andi zat te wachten op de serveerde en ik ging even aan de kant van de weg op zoek. Ik had namelijk wat leuke plantjes gezien.

Natuurlijk ook kaktussen! Ze mogen dan stekelig zijn, maar toch vind ik ze echt onwijs leuk. Zeker zo degene die zo vrolijk aan het bloeien zijn.

Daar zien jullie de weg al liggen die we moesten hebben. Dusdanig smal dat 2 auto's elkaar net konden passeren. Maar aangezien hier ook wel redelijk wat bussen reden... ;-) Mocht je af en toe echt even in de berm stil gaan staan en hopen dat alles goed ging, hihi.

Ach, een kniesoor die daarom maalt. Zeker als je met zulke uitzichten wordt beloond!!

Tsja hier zie je dus de weg. Met een geweldige breedte! Nouja breder kan natuurlijk ook niet. Je ligt zo in het ravijn, hihi. De auto had er een beetje moeite mee. ;-) We hadden op zich een prima auto hoor! Een ford focus station... Met nog maar 2000km of zo op de teller. Niks mis mee, normaal. Alleen lag er volgens mij een motor in die geschikt was voor een ford ka. Oftewel, vlak ging prima, maar in de bergen. Verder dan de 1 moest je echt niet schakelen, want dan stond je stil op de berg. :-D Gniffel, ik heb wel moeten lachen. GROMMMMM ik kom er aan! Hihi.

Gelukkig houden Andi en ik allebei van zo'n uitdaging. Dus we hadden best onze lol, hihi. Het was het dan ook zeker wel waard, want het dorpje ligt daar prachtig!

De kloof schijnt geweldig te zin om door te lopen. Meestal wordt je met de bus dan naar de kloof gebracht, ga je te voet door de kloof en wordt dan aan het andere einde opgehaald met een boot om vervolgens terug te worden gebracht naar de auto. Tsja ehmm. ;-) 1 ik ben reisziek in de bus... En daar kwam ik deze vakantie keihard achter op de boot word ik ook niet zo blij, hihi. Dus we hebben het maar gelaten met wat blikken van bovenaf!

Dat was gewoon genieten. Zo schattig dat plaatsje! De straten onwijs smal. Je moet elkaar hier niet tegenkomen met een auto.

Je had een prachtig uitzicht op de bergen. :-) Nouja bergen... Ergens hoort dit natuurlijk nog steeds bij de vulkaan!

Maar ach, een kniesoor die daarom maalt! We genoten tussen de palmen van het groen.

Nadat we volgens onze kaart iets verder konden rijden en dan over een andere weg terug naar onze vakantieplaats.. Gaf de Tomtom toch wat anders aan... Wij dachten, die kaart moet wel kloppen... Nouja de Tomtom had gelijk. ;-) Dus keerden we uiteindelijk maar om. :-p We genoten wel van de ondergaande zon die alles in brand leek te zetten.

Ik had het voordeel dat ik niet meer achter het stuur zat. Raampje open... En schieten maar. ;-) Nou werkt dat niet echt met een auto die rijdt en licht dat natuurlijk al minder wordt. Ach, het geeft wel het sfeertje weer.

Nadat we veilig thuisgekomen waren, heerlijk hadden gegeten hadden in het hotel. Zijn we uiteraard nog een rondje door de stad gelopen. Op de 1e avond hadden we al een mini golf plaats gevonden. ;-) Nu gingen we spelen. Lol dat we hadden, hihi...

Vervolgens zijn we gaan kijken bij de fontein. 3keer per avond wordt hier een show opgevoerd. Prachtig om te zien!!!

Van moderne muziek tot klassiek. Het zat prachtig in elkaar! Oppassen wel dat je nat werd... Want binnen de fontein spuiten konden ze niet zo goed, hihi.

Jullie snappen wel dat het er behoorlijk druk was. Ik had een redelijk plekje weten te bemachtigen. Maar toch nog heel veel licht op de achtergrond, dat was wel jammer. Maar overal was het zo. :-)

Nadat deze voorstelling was afgelopen zijn we hup snel weer terug naar het hotel. Want we waren behoorlijk gesloopt... Om 8 uur 's ochtends vertrokken.. We waren rond 11 uur 's avonds weer terug in het hotel!