El Teide. (2)

Woensdag 30 November 2011

Ik hoop dat jullie ook een dik vest of een jas hebben aangetrokken.. Beneden in het dal was het 25 graden, maar hier op 3.300m is het toch echt maar 2 graden. :-)

Ik had eigenlijk verwacht om boven op de vulkaan alleen maar zwart aan te treffen. Gek genoeg lagen er ook gele rotsen en waren er genoeg lichte plekken te zien! Apart.

Zeker dat jullie er klaar voor zijn? Dit zijn de paden die we vanaf nu gaan volgen! Let's go..

Ik vind dat het in elk geval de moeite waard is. Ook al kijk je elke keer op hetzelfde stukje land, het is nooit hetzelfde. Zo hoog daar verveel ik me nooit! En gelukkig Andi ook niet. Die genoot ook volop.

Je ziet hier duidelijk de lava. Dit is de variant waar je niet makkelijk op kunt lopen.. Andere stromen zijn dusdanig afgekoeld dat je daar met je blote voeten overheen kunt lopen. Nou ik wens jullie hier veel succes. Ik hou me schoenen wel even aan.

We hebben een prachtig uitzicht op de verschillende dorpen en steden van Tenerife. Het is duidelijk te zien dat maar een heel klein deel van het eiland bewoonbaar is. Namelijk alles aan de kust. Alles wat in het binnenland ligt is vrijwel onbegaanbaar door de vulkaan.

Hier een kijkje op het koudere noorden. Valt op he? Je ziet heel duidelijk dat het daar allemaal groener is. Nou ik heb het ondervonden. Dus ik zou zeggen blijf lezen de aankomende tijd en je ziet het vanzelf verschijnen!

Tussen de lavabrokken nog maar een kijkje omhoog. Wij hebben ervoor gekozen om niet naar de krater te klimmen. Dit was nog 200 hoogtemeter. Op zich niet erg hoor. :-) Alleen we waren te lui om van te voren de vergunning aan te vragen. Vandaar.

Wie is er van jullie creatief geweest? Het ziet er zo leuk uit met die gestapelde stenen!

Tsja, zwart is zwart en wordt nog zwarter met tegenlicht.. Toch wel jammer dan weer van die paal die je op de foto ziet. Maar je hebt hem wel nodig. Anders hadden wij hier niet boven rondgelopen!

Op de terugweg zagen we nog geisers. ;-) Ohnee ik mag jullie niet voor de gek houden. Wolken die ineens op kwamen stijgen. Gek gezicht! Maar het gaf ons wel aan dat we op precies het goede tijdstip naar boven zijn gegaan.. Het werd steeds meer bewolkt!

Nou veel last hebben we er niet van gehad. Hooguit dat het zicht een klein beetje minder werd.

Eenmaal terug in de gondel naar beneden was het genieten! Gelukkig kwamen algauw de kleuren terug. Alleen maar zwart, dat is ook wel gek om te zien hoor!

Prachtig toch? Ik was blij dat we dat juist op deze dag hebben gedaan! Het was 1 van de mooiste dagen van de 11 dagen!!

De foto is niet helemaal scherp, maar geeft goed aan hoe de wegen daar boven waren.. Men heeft goed moet werken om deze wegen aan te leggen. Alles voor het toerisme......

Hoe verder we weer kwamen hoe groener het werd! Nou dat vond ik helemaal niet erg. Is natuurlijk wel zo leuk. Zo kreeg je prachtige vergezichten naar de El Teide!

Met deze foto sluit ik de serie van de El Teide af. :-)

Maar onze dag was nog niet ten einde. Tenslotte was het pas 3 uur en vonden we dat we best nog wat konden doen. Morgen gaan we naar een hele leuke weg. Nog net een graadje kleiner namelijk dan deze wegen...

El Teide.

Dinsdag 29 November 2011

Op dag twee was het stralend weer! Perfect dus om naar het hoogste punt van het eiland te gaan... Dikke jas en goede schoenen in de auto en rijden maar! :-) Uiteraard reden we zelf, want met zo'n bus.. Nee bedankt. ;-) Niks voor ons, hihi.

Het begon al goed met prachtige uitzichten, mooie kleuren in de lucht. Wat was ik blij dat ik op elke parkeerplaats kon stoppen die we tegenkwamen, hihi.

Langzaam maar zeker merkte je dat de bebossing begon te veranderen. We starten natuurlijk tussen de palmen en kaktussen.. Kwamen bij loofbomen en vervolgens. Nouja dat zien jullie straks wel. Trouwens al dat witte wat jullie hier op de foto's zien.. Zijn allemaal bananenplantages!

Het was zo genieten.. Hoe hoger we kwamen hoe mooier alles leek te worden!

De zon deed heel goed haar best om alles nog eens extra te voorzien van een glans. Laat haar dat nou ook prima lukken!

De volgende ruk was wat langer... De weg werd smal er waren nauwelijks meer plaatsen om te stoppen... Maar eenmaal uit de 'bergen' hadden we wel een fantastisch uitzicht!

Compleet anders en compleet woest! O zo mooi. We hebben die dag wel een paar keer tegen elkaar gezegd.. We hadden veel verwacht, maar dit dus niet! Deze foto is overigens op zo'n 2000m genomen...

Jammer dat wij er in de herfst waren. Men noemt Tenerife wel het voorjaarseiland omdat het altijd voorjaar is. Toch klopt dat niet helemaal. Qua temperatuur dan misschien wel, maar de planten kennen toch wel echt de herfst. Al deze bloemen zijn namelijk uitgebloeid! Terwijl in het voorjaar en zomer dit een kleurenpracht moet zijn.

Stel je nu eens voor dat dit een bloem in de bloei was geweest.. Maar goed, ook in de herfst is ze nog mooi!

We zijn natuurlijk op het plateau weer vaker gestopt. Zo waren we hier bij een echte trekpleister. Namelijk bij Los Roques. Prachtig! Ik snap wel dat daar extra een grote parkeerplaats is gemaakt en dat ook alle bussen hier stoppen. Je moet het gezien hebben!

Toch heel apart? Die kleuren.. En dan de 'echte' vulkaan op de achtergrond! Logisch dat hier vele duizenden mensen een kijkje komen nemen!

Tsja bij deze foto begon ik toch een bepaald liedje te zingen. Enig idee welk liedje?

Zo tussenstop bereikt. Namelijk de Teleferico.. Uiteraard wilden wij omhoog!!! Daarvoor moesten we maar 1.5 uur in de rij staan. Maar ach... In het zonnetje, ijle berglucht.. ;-) Wij stonden wel prima daar!

Maar gelukkig aan al het wachten komt een eind.. Zo stapten we dan toch in de gondel en werden daar natuurlijk getrakteerd op de mooiste uitzichten!

Langzaam maar zeker ging het vriendelijke over in het woeste. Verdwenen de kleuren en... ;-)

kregen we de prachtigste uitzichten echt te zien daar in die gondel! We staan nu boven en komen even tot rust! :-)

Morgen gaan we een stuk lopen op de vulkaan. Trekken jullie alvast de wandelschoenen aan wat je zult zien dat de paden niet geschikt zijn voor makkelijke sloffen. ;-)

Ik had eigenlijk 1 logje per dag willen doen... Maar op deze 2e dag van onze vakantie hebben we zoveel gedaan dat ik er gelijk al 3 logjes aan 'moet' besteden... ;-) Ik hoop ik verveel jullie hiermee niet!

Tenerife.

Maandag 28 November 2011

Eindelijk vakantie! Nadat we al een weekend hadden genoten in Maastricht en omgeving was het tijd om maandagochtend veels te vroeg op het vliegtuig te stappen naar Tenerife! We hadden er allebei zin in. :-) De aankomende tijd zullen jullie mijn reisverhalen hier lezen. In combinatie met vele foto's...

Toen we uiteindelijk in Drachten aankwamen stond de teller van foto's namelijk op 4.053... Ik zeg een klein beetje Oeps! Nadat ik alles gesorteerd en uitgezocht had, bleven er nog maar 2.400 ofzo over. Valt mee toch? Genoeg te zien! We beginnen met de vliegreis...

We hadden redelijk helder weer en goed zicht op van alles. Nou mopperen ze in Nederland wel dat er overal windmolens staan... Nou hier in Portugal kunnen ze er ook wat van en gewoon boven op de berg he!

Uiteindelijk nadat we een tijdje over de zee hadden gevlogen kwamen de eilanden in zicht! :-) Dit is trouwens niet Tenerife en welke wel? Aan de grote te zien is het La Palma en anders La Gomera.

Nadat we geland waren ging het eigenlijk allemaal best vlot... Het enige minpuntje was de auto huren. Daarvoor stonden we toch behoorlijk lang in de rij, lees ruim een uur... ;-) Toen we buiten kwamen was de zon helaas vertrokken, maar nog steeds zo ongeveer 25/26 graden. Lekker dus! Op naar het hotel.. Hotelkamer niet klaar.. ;-) Op kosten van het hotel een drankje en vervolgens snel al even een rondje lopen!

We maakten kennis met de plaatselijke bevolking. Tenslotte moet het eten worden gevangen, hihi.

Wat we heel erg veel zagen waren deze bodyboarders. Op dagen met grote golven lagen er wel 100 in het water! Een prachtig gezicht, zeker als ze het een beetje kunnen.

Gelukkig begon de lucht te klaren. :-) Tijd dus om lekker naar het water te gaan. Zout water is goed!! I love it.

Weinig groen daar te zien bij de stranden en zeker niet op de rotsen. Het verbaasde me dan ook dat ik dit op het strand vond!

Het water kabbelde rustig door. Voordeel van waar wij zaten is dat ze daar lagunes of hoe je het ook mag noemen hebben gemaakt. Ondanks dat er op zee flinke golven zijn, kun je toch vrij rustig zwemmen!

's Middags had Andi het wel gezien.. ;-) Hij wilde niet mee nog een keer naar het strand. Maar dat wilde ik natuurlijk wel! Lekker de zonsondergang genieten. Je moet toch wat? De zon zette alles in een mooie gloed!

Het licht scheen zo mooi op het water. Ik was echt aan het genieten daar. Hier had ik naar verlangd!

De rotsen waren zo mooi. Ik moest wel oppassen met wat ik deed... Ik liep natuurlijk gewoon op mijn slippertjes en ik kan jullie vertellen dat het best glad daar was!

Het lijkt wel alsof ik ergens in de bergen ben en niet op het strand. Wat een ander standpunt al niet kan doen!

Zie de maan schijnt boven de bomen.. Gek toch eigenlijk. In Nederland alles in Sinterklaasstemming en hier zie je gewoon wat erbij hoort!

Uiteindelijk voldeed het plaatje echt helemaal... Gewoon eigenlijk zoals het hoort te zijn.... :-)

De zeilboot in beeld maakt het net even af. :-) Ik genoot van het kleuren spektakel, het was zo mooi! Ik vond het dan ook erg jammer dat Andi niet kon meegenieten van dit moois.

Langzaam maar zeker zakte de zon echt helemaal weg... Tijd om terug te gaan want het werd behoorlijk fris!

We zeiden 's avonds tegen elkaar, laten we als het morgen goed weer is gelijk de Teide omhoog gaan.. Want dan hebben we dat in elk geval gehad en als het dan niet helder is, dan hoeven we in elk geval niet te balen... :-) En raden jullie het was goed weer! Joepie! Laat ons idee dus goed geweest zijn. Morgen stijgen we naar 3.550m! :-)

Maximaal. (10)

Zondag 27 November 2011

De aankomende weken iets minder Maximaal dan wat jullie van me gewend zijn. Mijn extra lens heb ik nauwelijks gebruikt, maar toch... :-) Het is daar zo mooi! Dat ik alsnog de planten van dichtbij wil laten zien. Dus nog steeds maximaal genieten.

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Uitsmijter. (18)

Vrijdag 25 November 2011

Groot was de verontwaardiging en het medeleven.. Een aantal weken zonder internet blijkt toch moeilijk te zijn. Ik denk dat ik het er ook best moeilijk mee zou hebben als ik niks te doen zou hebben. Laat dat nu juist on-Annemaries zijn. Laat ik dan ook maar verraden dat het een hele prettige storing was. Want uiteraard kun je je internet van thuis niet echt makkelijk in een ander land gebruiken. ;-) De aankomende weken kunnen jullie genieten van onze 'zomer'vakantie. Dus deze uitsmijter is eigenlijk een binnenkomer! :-) Waar we waren? Stay tuned zou ik zeggen. Zondag Maximaal natuurlijk weer en vanaf maandag mijn reisverslag!

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Maximaal. (9)

Zondag 20 November 2011

Als je hun hoed op tilt, dan verschijnen vaak de mooiste patronen! :-) Zo ook bij deze schoonheid. Zeker in combinatie met het groene blad erachter. Wat hebben we nou? Zomer of herfst? Soms was het de vraag omdat de temperaturen flink opliepen!

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Uitsmijter. (17)

Vrijdag 18 November 2011

We gaan even terug in de tijd.. Terug naar de zomer! Dit zag ik op 1 van mijn wandelingen die ik van de zomer maakte. Deze is in Westendorf. Inderdaad, daarvan heb ik nog geen foto's laten zien. Dat staat allemaal nog prima in mijn archief!

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Maximaal. (8)

Zondag 13 November 2011

Op 1 van de herfstwandelingen kwam ik dit zomerbloempje nog tegen. Wat een schatje vinden jullie niet? :-)

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Uitsmijter. (16)

Vrijdag 11 November 2011

Ik heb weer een nieuw meer ontdekt, namelijk de Reintalersee in de buurt van Kramsach. Is ze niet prachtig zo met de bergen in de herfstooi? Nadeel daarvan was dus wel dat ipv een uur wandelen ik er ruim 2 uur overdeed... :-D

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Maximaal. (7)

Zondag 06 November 2011

Het nadeel van paddenstoelen is meestal dat ze in de schaduw staan. Althans hier in Oostenrijk. Dus eigenlijk niet geschikt voor Maximaal... Gelukkig bedacht ik me net op tijd dat ik een zaklampje op mijn telefoon heb zitten. en tadaa! Zijn ze toch nog goed erop gekomen. :-)

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Uitsmijter. (15)

Vrijdag 04 November 2011

Gewoon even genieten van de wandeling die ik met gasten van mijn werk heb gemaakt. :-) Het was zo'n mooie dag. Verse sneeuw op de toppen en de herfst in het dal! Typisch Oostenrijk.

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!