Uitsmijter. (10)

Vrijdag 30 September 2011

Vandaag uiteraard vanuit het Kaiserbachtal! Geniet. :-) Maar ook van jullie weekend natuurlijk! Ik hoop op beter weer dan dat wij hadden toen deze foto werd gemaakt!

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Kaiserbachtal. (2)

Donderdag 29 September 2011

WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOW! Een gems in het wild! Dat zie je echt niet zo vaak zo laag... Helaas riep Andi dus net te hard, dus de gems maakte zich uit het stof. Jammer... :-(

Gelukkig bleef hij of zij nog even staan en gaf mij de gelegenheid om snel een foto te maken. Voor mij echt een reden om een vreugdesprongetje te maken, want precies op tijd had ik mijn nieuwe camera!!!! :-) Anders was me dit natuurlijk nooit gelukt.

Terwijl de dieren in de bossen verdwenen, ja het waren er meerdere. Draaide ik me toch nog even om. Want daar tussen die bergen in, zag ik al een doel om ooit naartoe te lopen.. De Ellmauer Tor.. Maar dat zijn voorlopig nog even dromen.

En toen, toen ineens tussen de bomen kwamen de gemsen weer voorbij. Wij heel stilletjes dit keer blijven staan en ik kon mijn gang gaan.

Geloof dat we wel werden gespot, maar men trok zich helemaal niks van ons aan!

Mama en kind? lijkt mij dan weer. Ook aan de kleuren te zien.

Tsja nauwelijks te zien natuurlijk, maar op die helling daar, daar liepen de gemsen. Ik geloof dat we er wel een stuk of 20 hebben geteld!!!

Nog 1x wat dichterbij. Gewoon omdat het zo mooi was!

Vervolgens liepen we weer verder en kwamen we nog weer even aan het kleine beekje. Van boven ziet dat er ook mooi uit. :-)

Ik genoot daar aan het water... Maar boven al genoot ik nog steeds na van onze ervaring met de gemsen!

Voordat we in de auto stapte kondigde ik al aan bij Andi dat ik zo graag nog even wou stoppen bij de koeien met die fantastische hoorns. Gelukkig is hij dan weer zo lief om daar inderdaad te stoppen... ;-)

Al met al hebben we daar een geweldige middag gehad! Voor mij zeker nog een bezoek waard wanneer het mooi weer is, maar natuurlijk ook nog om een keer de Ellmauer Tor over te gaan.

Kaiserbachtal.

Woensdag 28 September 2011

Op 1 van de dagen dag Andi en ik allebei tussen het werk door vrij waren, besloten we om naar het Kaiserbachtal te gaan. Ik had er nog nooit van gehoord, maar is zeker hier in de buurt een aanrader. Je rijdt als het waren aan de andere kant van de Wilder Kaiser een stuk omhoog. :-) Prachtig! Wat een landschap daar. Tussen 2 bergketens in voel je je als mens heel erg klein!!!

De weg naar het eindpunt toe was al genieten! Een heerlijk uitzicht over het dal waar we zonet nog doorheen gereden zijn.

Daar lag ons tussenstation. Onze magen schreeuwden namelijk om wat voedsel. :-) Vervolgens besloten we uiteraard om daarna verder te lopen.

Boven op de berg daar staat een kleine dwerg... Ehhh sorry, daar staat een Gipfelkreuz. Respect voor de mensen die dit kruis omhoog hebben gebracht!

Beneden in het dal was het genieten van de bloemen die daar stonden. Een genot voor het oog, maar zeker ook voor de neus. :-) Ze roken zo ongelooflijk lekker!

Joepie! Er zijn er ook koeien buiten! Dat is natuurlijk wel zo leuk. :-) En gezellig natuurlijk die koeienbellen die zo heerlijk tingelen.

Van boven kwam een klein stroompje.. Weinig water gevallen de afgelopen tijd. Maar uitgerekend toen wij aan het lopen waren... Juistem.. begon het natuurlijk te regenen...

Nouja, camera een beetje beschermd en hoppa wij gingen verder hoor! Even terugkijkend op de bergen. :-) Wij genoten trouwens allebei. Andi misschien iets minder omdat ik telkens aan het fotograferen was!

Tsja.. En toen moesten we daar langs. Gelukkig was er een hekje waar wij wel doorheen konden, maar de koeien dan niet!

Ineens zomaar in het landschap een enorme steen. Af en toe had ik het gevoel dat we echt heel erg hoog waren. Dat was echter niet waar.. We zaten maar op '1000m'...

Ook een manier om het zout te bevestigen natuurlijk. Gewoon aan de boom!!!

Terwijl ik dit aan het fotograferen was, begon Andi ineens heel hard te roepen...

Waarom en waarom ik daarna inderdaad haast maakte... Dat zullen jullie morgen zien!

Allerlei.

Dinsdag 27 September 2011

Gewoon een samensmelting van wat er zo voor mijn camera kwam toen ik voor het eerst op pad daarmee was... :-)

Zo bleek ineens Rosenheim een stuk groter als wat ik tot nu toe kende... :-) Een leuk hofje kwam ik terecht toen ik een kopje thee wilde drinken. Toch nog maar eens naar Rozenheim gaan en dan wel verder lopen... :-D

Ik had mijn auto net iets buiten de stad geparkeerd en zag al snel een braakliggend terrein met 1 schoorsteen nog overeind.

Maar eerst blik ik nog even terug. :-)

Tenslotte zal denk ik deze schoorsteen ook niet lang meer blijven staan.. Want ehmm.. In gebruik is ze in elk geval niet.

Zoals jullie hier kunnen zien staat er niet erg veel meer overeind!

Woehaa.. Zo blijkt maar weer dat vertegenwoordigers niet zo graag gezien zijn.. Tenslotte staat er een verbodsbord dat onbevoegden er niet naar binnen mogen.

Toch gelijk maar even getest hoe de macro functie op deze camera werkt. Niet slecht! Al een heel stuk beter dan op mijn oude camera. Joechee!

Genieten dat ik eindelijk weer iets dichterbij de bloemen kan komen. Zelfs op deze 1e dag heb ik al zoveel vreugde aan deze camera beleefd. :-)

Mjam. Ik hou van citroen. Daar bijt ik graag in. (nee dit is echt geen geintje!)

Genieten van de gerbera's die ik tegenkwam in mijn favoriete restaurant. Ze stonden zo mooi te schitteren!

Hihi en toen was ik thuis. ;-) Daar lag iemand heerlijk in de vensterbank. Na een avontuur waarbij ze van het balkon kukelde... Durft madam niet echt meer naar buiten toe. Maf beest!

En toen ging ik buiten nog een rondje maken. Prima gelegenheid om te testen hoever ik in kon zoomen. Nou zover dus! Gewoon helemaal boven op de lampenkap komen! Joepie.

Jaja de eerste test was goed bevallen! Wat ik nog meer beleefde deze week.. Dat zullen jullie vanzelf zien. Want oh oh oh wat was ik blij dat ik juist NU die camera heb gekocht!

Nederland... ;-)

Maandag 26 September 2011

Toen kwam ineens het telefoontje van mijn ouders dat mijn oom helaas (of juist gelukkig?) was overleden en besloot ik om terug te gaan naar Nederland. Nou vond ik het eigenlijk zonde om alleen voor de crematie naar Nederland te gaan, dus daar hebben we wat dingen aan vastgeplakt... Op zaterdagavond gaan rijden, zondagochtend aangekomen, zondagmiddag naar de RadioNL zomertoer geweest. Maandag auto gewassen, naar de crematie, naar de Ikea en nog naar het strand geweest. Dinsdag inkopen gedaan en op dinsdagavond weer terug gaan rijden. Het was heftig, maar mooi..

Goed idee was om zondagochtend nog even op Twitter te gluren... Daar sprak ik toevallig Fokkio en die woont daar natuurlijk.. Dus een afspraak was gelukkig zo gemaakt! Leuk om weer een blogger te ontmoeten.

Tevens natuurlijk weer mijn bekenden van de Radio gesproken en genoten van de heerlijke hollandse muziek. Waarvan Wolter Kroes natuurlijk wel de topper was!!

Op maandagmiddag dus eventjes naar de zee geweest. Lekker uitwaaien! We kozen voor Lauwersoog, nog redelijk op de route. :-) Allereerst even genieten in de haven.

Waar eigenlijk maar weinig boten lagen. Wel goed natuurlijk, want zo verdiend men ook nog wat...

Vervolgens zijn we verder gereden naar de pier. Daar konden we genieten van een prachtig schouwspel van de zon.

Het was echt genieten hoe de stralen door de wolken kwamen! :-)

Op volle kracht terug naar de haven moet deze schipper hebben gedacht! Hij was er behoorlijk snel.

Intussen hoorde ik achter mij dat er iemand ongeduldig werd... Er was tenslotte om half 7 afgesproken in een restaurant. Nou dan komen we maar een paar minuten later. Het is tenslotte familie... ;-) Want zeg nou zelf, dit hartje, daar kon ik toch niet aan voorbij gaan?

Of aan deze compositie! Ik vond het genieten daar even aan het water.

Tsja.. Ga eens uit de weg.. Je staat in mijn beeld. Wat ik dan vervolgens ook zeer lief heb gevraagd.

Gelukkig werd aan dat verzoek voldaan en dan krijg je dit soort beelden! :-) Echt aan de zeekant!!! Ik genoot. Soms mis ik dit wel in Oostenrijk hoor! Maar dan zijn er altijd weer moment dat ik alsnog kan snuiven. :-)

Nog even een blik op de veerboot naar Schiermonnikoog. Ik had wel mee willen varen...

Tsja het ongeduld werd steeds groter, maar elke keer zag ik weer wat.. Sorry!! Hihihi...

Alle soorten kleuren net lagen er daar op de kade. Krijg je als de wind erop staat natuurlijk!

Nog 1 blik door de plantjes en het zat er voor mij alweer op.. Tijd om weer het binnenland op te zoeken!

Wat vervolgens zeker niet tegen viel! We zijn namelijk gaan eten bij Andre Dokter in Briltil. Waar? Briltil.. Zoek het maar op. Een super gezellig steakhouse, met super heerlijk vlees! Helemaal te gek. :-) Daar ga ik zeker in november nog een keer eten, want ik weet zeker dat Andi dit namelijk ook geweldig vindt!! Ik ben daar helemaal verliefd geworden op de theekoppen die ze daar hebben! Mag je raden wat ik inmiddels ook thuis in de kast heb staan? Tsja, wil je het weten? Ga dan een keer in Briltil kijken zou ik zeggen!

Maximaal. (1)

Zondag 25 September 2011

Vanaf nu een nieuwe categorie voor op de zondag. Eigenlijk al sinds ik mijn macrolens heb.. Wilde ik die foto's een iets prominentere plek op mijn log geven, maar hoe was nog even niet duidelijk... Na een brainstorm met een vriend en vriendin raakte alles in een stroomversnelling. Maar de naam wilde mij nog niet pakken...

Totdat het ineens maximaal werd. Waarom? Nou gewoon.. Omdat het maximaal genieten is om onderwerpen maximaal in beeld te brengen. ;-) Maximaal dus! Vandaag deel 1.

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Uitsmijter. (9)

Vrijdag 23 September 2011

Als je dan het geduld op weet te brengen om te wachten op het treintje.. Dan moet je er ook gelijk maar een uitsmijter van maken vond ik dan! :-) Wie lui is, gaat met de trein naar beneden, wie wat beweging wil in het weekend, gaat lekker lopen. In elk geval! Ik hoop dat jullie een fijn weekend hebben. :-)

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Dalen.

Donderdag 22 September 2011

En zo vlieg je dus weer terug naar Oostenrijk... Waar het begon met sneeuwen. Ja echt, half augustus, lag er verse sneeuw op de toppen! Toen ik vervolgens de dag erop vrij had, ben ik samen met een paar vrienden naar boven op de Hartkaiser gegaan.. :-)

Wij dames waren redelijk lui.. We zijn namelijk met de Hartkaiserbahn omhoog gegaan. De heer in ons gezelschap is naar boven gaan fietsen. Respect, want hij heeft het gehaald in een super tijd!! :-) Wij genoten nog even van de verse sneeuw... En voelden het behoorlijk kriebelen. Dat krijg je als je met skileraren onder elkaar bent.

Nadat we boven op het terras hadden genoten van een heerlijk biertje zijn we gaan afdalen. Uiteraard kwam daar ook het meertje weer voorbij.

En laat daar nou net op de rond de koeien aan het grazen zijn. Wow! Dat maakt het plaatje wel helemaal compleet.. Dus ik de anderen ervan overtuigd dat we moesten wachten totdat de trein zou komen..

Maar eerst genoot ik nog even van de koeien...

...en ook van de Wilder Kaiser...

...totdat de trein eraan zou komen. En hoe dat eruit ziet? Ik zou zeggen, kom morgen nog maar eens terug!

Eenmaal een koe in de bomen gezien.. Je blijft ze zien! Namelijk ook hier bij deze afdaling.

Bijna beneden... Kwamen we nog een beschermer tegen. Ik ben er maar even voorbij gelopen en me toen omgekeerd om nog even terug te kijken. Prachtig!

Het was vooral een hele gezellig wandeling met leuke tussenstops! :-) Tijd om in de auto te stappen naar Kirchberg te gaan om daar een hapje te eten!

Sneeuw!!!

Woensdag 21 September 2011

Eigenlijk zou hier vandaag een logje staan over de tijd dat ik in Nederland was... Maar de plotselinge sneeuwval doet het hart van een skilerares vele malen sneller laten slaan... ;-) Dus verplaats ik het logje over Nederland naar volgende week... ;-)

Uiteraard waren we erop voorbereid, maar het was natuurlijk afwachten of het daadwerkelijk zou vallen. Toen het de avond van te voren om 11 uur nog 7 graden was, zag ik het eigenlijk wel somber in. De verrassing 's ochtends vroeg toen het daadwerkelijk sneeuwde was daarom groot! Snel opgestaan en hoppa naar buiten... ;-)

Het stelde hier beneden niet zoveel voor hoor. ;-) Het was meer water dan sneeuw, maar goed. Het was wit! En het sneeuwde nog steeds behoorlijk.

De sneeuw hield zich goed vast aan de grassprietjes... het verbaasde mij dat er überhaupt nog zo'n foto uitkwam.. Het licht was echt super slecht!

Tsja... De bloemen waren er geloof ik iets minder blij mee.. Ze lieten hun blaadjes flink hangen.

Maarja wat wil je ook met zo'n enorm pak sneeuw op je donder... ;-)

Waar ik de hele dag liep te glunderen was Andi er eigenlijk niet zo heel erg blij mee! Hihi. ;-) Nou ik vond het maar wat prachtig. De winter komt eraan!!

Genieten deed ik daar bij ons de in de tuin. :-) Zalig!!!

Aangezien we beide vrij waren, besloten we toch maar wel gewoon weg te gaan... ;-) Ook al had ik de zomerbanden nog onder de auto, nouja die redden het ook wel. Tenslotte rijdt bijna heel Nederland daarop in de winter! ;-) Dus zijn we naar de Kristalwereld van Swarovski gegaan. :-) Uiteraard moest ik daar op de parkeerplaats ook even een foto maken... Andi was er niet zo blij mee, want hij had het koud en het was nat. Hij wilde in de auto. Puh, de foto was belangrijker!

Thuis gekomen liet eindelijk de Hartkaiser zich zien. De Wilder Kaiser heb ik nog niet gezien. Die is elke keer in nevelen gehuld...

Eigenlijk he? lijkt het wel volop winter zo... De Hartkaiser is witter dan dat ik hem van de winter heb gezien. Nouja dat is overdreven, maar wel op een aantal dagen!

Gek gezicht, de bloemen nog volop in bloei en dan de sneeuw erachter. Maar zo gek is dit trouwens niet hoor. Deze sneeuwval gebeurd 3x per 100 jaar!

Ach ik genoot gewoon daar op het balkon. :-) het liefst was ik nog door de sneeuw gaan lopen maar dat ging helaas niet door... Dan maar van een afstandje!

Tsja, zelfs beneden in de tuin lag nog wat. Toen ik de volgende opstond, was dat helaas allemaal weg...

En ik vermoed dat aan het eind van de week, alle sneeuw weg is.. Tenslotte verwachten ze vrijdag alweer 23 graden! Het blijft een achtbaan hier.. Op zaterdag nog 25 graden, van zondag op maandag sneeuw en dan een paar dagen later weer 23 graden. ;-) Achja, lang leve de herfst! En weten jullie? Ik ben er happy mee! Wat mij betreft, mag de winter wel weer komen. Ik wil weer skiën....

Chiemsee.

Dinsdag 20 September 2011

Ineens vanuit het niets, laten mijn schoonouders weten dat ze naar Ellmau komen. Ai. ;-) Nouja, wel gezellig natuurlijk! Dus op onze vrije dag hebben we wat ondernomen. Ik ben behoorlijk aan het ijveren geweest om naar de Chiemsee te gaan. Want daar was ik dus nog nooit geweest. Dus zo gezegd, zo gedaan? nouja niet helemaal, want uiteraard moest ik die dag net iets langer werken waardoor we vrij laat waren. Achja. Wachten ze ook maar een keer op mij!

Gelukkig kregen we Andi nu wel zover dat we bootje gingen varen. (ik wil zeker nog een keer terug, want ik wil wel een langere rondvaart maken!)

Ik had soms het gevoel dat ik ergens aan de zee was. Ok, de bergen op de achtergrond zeggen andere dingen, maar toch. De bootjes, de sfeer... :-) Net alsof ik op vakantie was.

Zeg nou zelf, dit is toch niet gewoon zomaar? Maar eerder lekker genieten!

Hihi, 1 van de eilandjes die in de Chiemsee liggen. Een kapel... :-) Wij hadden echter een ander doel.

Namelijk het slot 'Herrenchiemsee'. We zijn hier helaas niet naar binnen geweest, dat wilde men dan weer niet.. Wel jammer denk ik, want wat ik ervan zag in de flyers moet het daar prachtig binnen geweest zijn.

Maar ook al de tuin die ervoor lag was genieten! Al die verschillende fonteinen. :-)

Dat leverde nog wel mooie plaatjes op met die regenboog. Ik genoot en was blij dat ik hiervan zo kon genieten. :-)

Tsja, uiteraard lopen daar ook diertjes rond.. Namelijk deze flinke gozers!

Met nog een laatste blik op het slot, zijn we weer teruggelopen naar de boot. Ja het was er prachtig!

En ja, ik ga er zeker nog een keer naartoe!!! :-)

Raritätenzoo.

Maandag 19 September 2011

Oftewel een gewone dierentuin. ;-) Hier in Oostenrijk zijn de meeste dierentuin nogal gericht op inheemse dieren. Steenbokken, murmeltieren, uilen, adelaars etc. Maar juist deze dierentuin heeft vele buitenlandse dieren. :-) Klein maar fijn...

Vooral leuk is natuurlijk dat er een aantal diersoorten gewoon helemaal vrij lopen en dat je die dus ook gewoon kan aaien! Dat zie je niet zo vaak.. :-) Men probeert zoveel mogelijk alle vertrekken helemaal op orde te hebben voor een minimale prijs.. Entree namelijk 6,5!!!

Prachtig he? Zo zonder kooi! Ze weten het precies hoor... Waar ze voer kunnen krijgen, hahahaha.

Kijk, dit vond ik dan ook weer zo geweldig. Het was inderdaad een behoorlijk warme dag! Na dit bezoek ben ik namelijk gaan zwemmen. ;-) Ik was niet de enige die zin had in water.

Zoals elke dierentuin, natuurlijk ook een kinderboerderij. Hoezo zwijntjes zijn niet nieuwsgierig!

Kijk... Als ik nou al die camera had gehad, dan... Naja, alsnog waren de bloemen prachtig!

Rara, wat is dit voor beest? Zien jullie het... Een struisvogel die een bad neemt! Dit had ik nou nog nooit gezien, maar zo heerlijk om naar te kijken. :-) Trouwens ze wisselden elkaar af. De een erin, de ander eruit enz.

Hihi, ik vond deze kuikentjes zo schattig! Ik heb er dan ook een behoorlijke tijd even stil bij gezeten om foto's te maken. Komen intussen een paar stomme Nederlanders eraan.. Sorry dat konden ook echt alleen maar Nederlanders zijn.. Ik zit rustig te fotograferen. Dirigeren ze een kind direct voor mijn lens. Gaan ze achter mijn staan, sorry, sorry, opzij, opzij. Gek genoeg versta ik dan op dat moment ineens geen Nederlands meer. Dus ben even opzij gaan zitten.. Kind uit beeld en hoppa.. ;-) Ze waren niet echt vrolijk. Maar boeiend. Je bent op vakantie denk ik dan.. *zucht*

Tsja en toen moest ik naar de wc.. Bij eruit lopen zag ik dit beeld... In dit geval had ik ook wel man willen zijn.

Genieten van de verschillende watervogels, roofvogels en dergelijke. :-)

Zelfs husky's hebben ze daar. Daar maken ze trouwens ook hele tochten mee. :-) Ik hou van die honden!

Dan nog zo'n vrijrondlopend ehh vliegend beest in dit geval. Deze papegaai. :-) Ergens anders in het park was zijn thuishaven, maar wie wil er nou niet lekker nootjes zitten eten in de boom. Oppassen voor de bezoekers, want die dopjes kwamen hard naar beneden...

Als je hier in de buurt bent, zeker een aanrader de Raritätenzoo van Ebbs! :-)

Uitsmijter. (8)

Vrijdag 16 September 2011

We gaan even terug in de tijd, naar de Thiersee. :-) Iedereen vond het zo'n heerlijk plekje. Ik zou zeggen, droom lekker verder en geniet van je weekend!

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Test, test, test!

Donderdag 15 September 2011

Het begon te kriebelen op het moment dat ik er achter kwam dat op mijn nieuwe camera geen super macro functie zat. Oh, wat baalde ik daarvan eigenlijk stiekem.. Ik zei het dan wel niet hardop... :-) Toen ik daarop vervolgens ook nog eens de geweldig foto's van Jan K. zag werd ik helemaal jaloers... *Zucht* dat wilde ik ook.. Maarja dan moest er eerst een camera komen en vervolgens een voorzetlens. ;-)

En daar zat dus even het probleem. Dan moet je eerst sparen. Zo gezegd, zo gedaan. ;-) Goed jullie begrijpen wel waar dit logje op uitdraait! Uiteindelijk is die camera (powershot sx30) er natuurlijk gekomen en die voorzetlens vrij snel daarna ook. Vandaar ook test, test, test...

Toen gebeurde er gelijk al iets waar ik niet zo blij mee was.. Ik kreeg een foutmelding. Lens fout, camera schakelt zich uit.. En dat niet 1x, niet 2x, maar meerdere keren per dag. Heel erg balen... Ik dacht dat het aan mij lag oid.. Maar afgelopen week vond ik het genoeg. ;-) Dus ben ik teruggegaan naar de winkel en hebben ze de camera omgeruild! JUHU! :-) Het is gelijk een stuk beter....

Het valt niet mee. Het is best lastig en goed wennen. Een super macro foto maken door verder weg te gaan van het object ipv dat je er dichter op komt. :-) Nouja oefening baart kunst! Ik zal alvast wat resultaten laten zien.

Kijk deze was al beter, alleen dan jammer van die zonnevlekken!

Ook hier helaas weer die zonnevlekken. Wordt het toch tijd voor een zonnekap misschien ook nog eens? :-)

De avondzon deed goed zijn werk! Avondzon dat is hier dus echt om 6 uur, om een uur of half 7, 7 uur is alle zon uit het dal verdwenen en om iets over 8 wordt het hier donker.

Geweldig hoe dicht je erbij komt. :-) Ik geniet weer helemaal van het fotograferen.

Kijk en daarop werd ik dus bij Jan jaloers... ;-) De beestjes!!! Enorm groot in je beeld, joechee!

Of dit.. We gaan nog iets verder vanaf, zoomen een beetje in en voila!

En toen ging de zon onder... Tijd om weer richting huis te gaan.

Echt genieten. Ik weet niet wat voor plantjes dit zijn. Maar mooi was het zeer zeker wel!

Dat ene zaaddoosje was zo mooi aan het glanzen. Ik kon het echt niet laten. :-)

1 Ding is zeker.. De druppels zal ik nog op moeten oefenen. Het lijkt nog niet echt op de geweldige druppels van Jan K. maar ik oefen!

Het is een onwijs leuk speeltje. Nouja allebei eigenlijk, want ook de camera zelf is geweldig! Maar om nou te zeggen dat ik heel erg vaak van deze foto's ga maken, dat weet ik nog niet zeker. ;-) Leuk is het in elk geval wel! Wie weet bedenk ik er nog een categorie bij, zoals de uitsmijter! Tot morgen.

Het einde in zicht!

Woensdag 14 September 2011

We gaan vandaag verder met een paar oldtimers. Als afwisseling tussendoor. :-)

De eerste die weer voorbij kwamen, was de engel en de duivel van cafe Klaus. :-) Leuk die tegenstelling.

Lief die minipaardjes van dit taxibedrijf. Ook hier verder weinig versiering, alleen op het imperial.

Pas op, nu wordt het gevaarlijk met die Schützenkompanie van Kirchberg!

Ok en dan de laatste van de 37 wagens... :-) Een heel bijzondere. Namelijk en robot! Die werd bestuurd vanuit een auto die erachter reed. Je ziet trouwens ook dat ik op een andere plek sta. ;-) Het corso was afgelopen en toen ben ik nog even een rondje gelopen door het dorp. :-)

De wagens waren mooi, maar mij vielen uiteraard nog wat details op! Wat denken jullie bijvoorbeeld van deze poppetjes op de Eiffeltoren?

De wielen van deze tractor waren ook mooi versierd. Een van de weinigen die er iets meer van maakte.

Uiteraard vond ik er natuurlijk nog 1tje! Deze wielen lenen zich er natuurlijk ook prima voor.

Nog een keer die paardjes, maar nu dan de goede kant op! Leuk zijn ze? Ik vind het zo knap hoe ze deze constructies konden maken.

Kijk, daar is onze Schütze ook nog een keer iets duidelijker! :-) Het is maar net aan welke kant van de straat je staat natuurlijk.

Kijk, daar is hij weer Barbapapa! Zoals jullie zien was het zonnetje toen echt doorgebroken. Lekker hoor!

En zo ziet het er dan uit, bloemencorso in de bergen! Leuk he? Dat krijg je in Nederland natuurlijk niet. :-)

Duidelijk dat RadioNL hier zijn Oostenrijkse thuishaven heeft! Lang leve de RadioNL stickers, ik was het in elk geval niet!!!

Ik heb genoten! Maar dan ook echt genoten. :-) Leuk om eens iets Nederlands hier mee te maken. Trouwens, zo opvallend is het ook niet. Een week later was er in een ander dorp ook corso. Ook hier wordt dat vaak ook gedaan! :-) Maar dan wel met de import bloemen, hihi.

We gaan nog niet naar huis...

Dinsdag 13 September 2011

Nog lange niet, nog lange niet! En gelukkig maar, want anders hadden we zomaar Biene Maja gemist van de bar Kracherl.

Ik vond dit toch wel 1 van de mooiste wagens. Mijn andere favoriet die komt ook nog vandaag!

Hihi, bij een aantal wagens liepen er ook mensen achter wat we dus al zagen gisteren. Zoals ook deze kleine bijtjes!

Wie wil er bergbeklimmen? het kan nu! Moeten jullie wel snel zijn.. Want hij rijdt weer weg. Oh wacht eens even, er komt ja een berg in Nederland, dan hoeven jullie ook niet meer naar Oostenrijk toe. ;-) Of men daar van de Alpenvereniging blij mee is?

Kijk, dit was mijn favoriet! Barbapapa.. Ik weet niet waarom ik dat zo leuk vind, maar het is gewoon leuk. Heeft de Kupferstub'n leuk gemaakt! Lekker vrolijk en kleurrijk. :-)

Daar komen de indianen. Pas op dat je niet wordt gevangen door een lasso, dat zouden ze trouwens wel graag willen... Deze wagen is namelijk van de bank!

Jaja... Voetbal hoort er ook bij! Tenslotte heeft ook Oostenrijk genoeg voetbalverenigingen. :-)

Een jubileum. 15 jaar bestaat de Cordial-Cup, gemaakt voor en door het toerismebureau.

Tsja, wie heeft er inmiddels dorst gekregen, die kan nu even wat drinken! Tenslotte hoort bij de Oostenrijkse klederdracht ook schnaps... ;-)

Ok ok, dit was ook een hele geweldige! Allemaal verschillende katten. Daar wordt je niet blij van als je die voor je hotel hebt, maar Rösslwirt tekent ervoor!

En dan nu komt er een bekende.. Namelijk de pepermolen! In dat hotel was ik al eens. Ja echt! Vorig jaar met RadioNL. :-) Namelijk hotel Alexander! Daar ga ik ongetwijfeld ook dit jaar weer naartoe!

Duidelijk standpunt.. Anti-atoomkracht! met dank aan Pension Maria Rose die dit standpunt maakte!

Tsja, klein maar fijn.. Namelijk de Krone Zeitung!

Hobbelpaard! Lief, schattig, leuk. :-) Hoort dan ook bij een rijvereniging!

Kung Fu Panda.... Ai oppassen!!! Daar ga je dan toch niet logeren in Metzgerwirt, hihi. ;-) Of juist wel!

Ok, we zijn er bijna... Nog 4 wagens, maar daar gaan we morgen verder naar kijken!

Kirchberg corso.

Maandag 12 September 2011

Oops, beetje dom dus.. Het was helemaal niet de bedoeling dat er gisteren al een log zou staan.. Nouja ik ga gewoon verder. ;-) Ik heb voor donderdag ook alweer iets leuks bedacht!

Juhu, wakker worden! We gaan weer verder. Met dank aan hotel Zentral voor deze wekker. :-)

De eerste levende dieren kwamen voorbij. Leuk die paarden! Ze waren wel een beetje onrustig hoor... Ik had gedacht dat hier wel een manege ofzo bij zou horen, maar niets is minder waar. Hotel Klausen zorgde voor dit leuke span!

Uit vele auto's en op de vele wagens werden snoepjes gestrooid. braaf als ik ben heb ik die allemaal voor de kinderen gelaten. :-)

Ai, oppassen... Er komt een draak aan. Berg je maar, ze spuwt vuur! AHA dit is Obermüller. ;-)

En toen gingen we even op bezoek in Parijs. De Eiffeltoren kwam voorbij. Grappig... :-) Met dank aan hotel Bechlwirt die deze toren als onderwerp heeft gekozen. Kirchberg kiest nooit een speciaal thema voor het corso, waardoor er dus zoveel verschillende onderwerpen voorbij komen.

Knap als je op deze fiets de hele optocht mee kan fietsen. Want afstappen en er weer op dat gaat volgens mij niet zo vaak. Ernst Rapper, respect!

Waar deze wagen van is, is volgens mij wel duidelijk. Een ode aan de klederdracht!

Oei, oei, nu moeten jullie oppassen. Als je computer op hout staat, zou ik hem maar even optillen. Want de houtworm komt eraan. :-D Wel een hele geleerde worm! Maar pas op, ze is goed getraind, want ze is ook brandweerman.

Zo en toen was er ineens beroering. Er werden met stokken geslagen. Waarom? Nou ehmm... De ossen waren nou niet echt klein en rustig.. Het was wel dringend nodig. Zeker de ene had behoorlijk nukken volgens mij. :-) Wel heeeeel erg leuk dat de Ochsalm gewoon met echte ossen komt!

Pats, lopen jullie. Pats, stoppen blijven. Met z'n 3en hadden deze mannen de ossen goed onder controle! Gaaf!!!

Muziek in tha house! De zwarte zangeres komt optreden in de bar Jederzeit. :-) Dus komt dat horen!

Heey, alweer een stedenreisje! De Tower Bridge uit London. Dit was de grootste wagen die erbij was, helaas stond ik dus niet zo hoog dus de hele brug kon ik er van dichtbij niet op krijgen... Veel werk voor hotel Sonnalp om al deze bloemen te steken!

En toen kwamen der Brixentaler voorbij. Zij besloten om de wapens van de 3 belangrijkste dorpen daar uit het dal te laten zien.

We sluiten af met de heilige Hubertus van het Kirchberger Hof. Ook al zo mooi gemaakt!

Staan of zitten jullie nog steeds goed? Das mooi, want ik las even een pauze in! Tot morgen.

Corso!

Zondag 11 September 2011

Ik roep nog zo op blogs, ik wil ook weer naar het corso toe.. Maarja dat valt precies als ik in Oostenrijk moet zijn. En tadaa!!! Ineens een paar dagen later komt de flyer binnen. Corso bij ons in de buurt! Deze week neem ik jullie daar mee naartoe. Corso op zijn Oostenrijks. :-)

Het viel me al op dat het allemaal zo anders volgens mij toegaat. De wagens staan her en der verspreid in het dorp en komen geloof ik een kwartier voor starttijd nog over de route gereden naar het startpunt. :-) Daar viel mij al op dat het allemaal iets uitbundiger was. Ook logisch natuurlijk. Want jullie mogen raden waar de bloemen vandaan komen? Juist ja, uit Nederland. :-) Dus de kosten zijn vele malen hoger! Ach genoeg gekletst... We beginnen gewoon!

Als opening kwamen twee oldtimer tractoren voorbij. :-)

Tsja en tenslotte moet de brandweer ook voor de zekerheid meerijden natuurlijk! :-)

Ik ben alleen bang dat als er iets is, dat men de brand niet zo snel geblust hebben... ;-)

Alhoewel, beetje te vroeg gezegd. Er kwam ja nog een wagen! Genieten. :-)

Ok, tijd voor het eerst korps dat meeliep. Leuk die muziek tussendoor! Ik had trouwens een perfecte plaats, net iets hoger als de rest en onder een afdak. Was ook wel erg fijn aangezien dat het regende. ;-)

Hihi, ik kon het niet laten, ze flipperden zo leuk op en neer. Deze hoedjes!

Ok, de eerste deelnemer kwam voorbij. Het Kirchberger koor met de Kirchberger Kirche. :-)

Vervolgens kwam de brandweer nogmaals voorbij. Namelijk met een Waterspuit. Zou het werken bij brand?

Dapper.. Ook al is de optocht niet erg lang, maar om dan toch maar mee te lopen en te zeulen. De mensen van Cafe Lorenzoni met een sprookjesprinses!

Nummer 4 in de rij is hotel Brandwirt met een Berner Sennerhond. Hihi, ik geloof dat de hond normaal gesproken al groter is dan het karretje waarmee zij rijden...

Jaaa! Thomas kwam ook voorbij. Heel erg leuk idee van hotel Sonne. :-) Trouwens ik merk hierbij wel op, dat de meeste ontwerpen en geraamtes gemaakt zijn door 1 bouwer. Dat kom je in Nederland ook niet tegen!

Juhu, daar kwam een Koe. Ondertussen hoorde ik Koei al telkens roepen, kijk daar komt een koe! Nou inderdaad, ze had gelijk. :-) Leuk van de Landjugend. Hoe kan het ook anders!

Ok... Even verderop stopte de koe en die had nog een verrassing. Een echte zwiepende staart!

Brixental is het dal waarin dit corso werd gehouden. Brixentaler is dan gewoon weer een winkel.

Tot slot van vandaag zeg ik proost mensen! Geniet van je biertje. :-) Morgen gaan we weer verder. Overigens is deze wagen van hotel Kroneck.

Uitsmijter. (7)

Vrijdag 09 September 2011

Ik smijt de week er weer uit... En wel deze keer met de Wolfgangsee. :-) Prachtig! Daar gaan we zeker nog een keer naartoe. Maar voor nu wens ik jullie een heel fijn weekend toe!

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

De andere kant?

Donderdag 08 September 2011

Bloemen en Annemarie, dat gaat prima samen. Dus voordat we weer terug lopen naar de auto en naar de andere kant gaan... :-) Moest deze er nog even bij!

Hihi op de terugweg zagen we nog dit hotelzwembad. Is ook een oplossing toch? Genieten van de natuur, maar ook je eigen prive bad hebben.

Waren we al thuis? Huh.. Dat ging wel heel erg snel.

1 ding is zeker, met deze boot komen we niet ver! Of wat dachten jullie?

Maar toen was het tijd om naar de andere kant te rijden. Vanaf deze kant kun je ook goed zien waar de trein omhoog gegaan zou zijn.. Daar naar dat restaurant boven op de top. Dat wil ik echt nog een keer meemaken. Oude stoomloc en omhoog puffen! Je doet er zo'n 3 kwartier over.

We rijden terug, maar niet voordat we nog gestopt zijn waar we een prachtige blik hebben over het meer. 1 ding is op dat moment voor mij zeker, hier wil ik zeker nog een keer naar terug!

Want zeg nou zelf? Dat meer is toch ook prachtig?

Daarom nemen we er nog niet helemaal afscheid van... ;-) Tot morgen.

Wolfgangsee.

Woensdag 07 September 2011

We hebben best veel gedaan de afgelopen 2 zomerseizoenen, dat je op een gegeven moment zoiets hebt, wat nu weer... ;-) Gelukkig had Andi nog een goed idee, we gaan naar de Wolfgangsee. De wat? Nouja, ik wacht het wel af dacht ik toen...

Dit meer ligt op ongeveer 1,5 a 2 uur rijden bij ons vandaan, nog voorbij Salzburg. Het was het zeker waard. Helaas vertrokken we relatief laat, waardoor we niet meer met de trein naar boven konden. Trein naar boven? Ja hoor.. :-) Maar dat heb ik nog te goed! Wie weet volgende zomer. ;-)

Allereerst zijn we om het meer heen gereden, zodat we uit kwamen in St. Wolfgang im Salzammergut. Een heel erg toeristisch plaatsje, maar wel heel erg leuk om te bezoeken!

Andi vertelde mij dat hier vroeger ook vele films opgenomen zijn. Daar moest ik toch even passen... ;-)

De hotels laten op de meeste mooie manieren weten dat ze er zijn. Zoals bijvoorbeeld dit hotel!

Maar toen, toen stonden we aan de rand van het meer en ik genoot! Wat een prachtig uitzicht. :-) Echt heel erg groot. Helaas houdt Andi dan weer niet van bootje varen.. Anders had ik dat zeker gedaan!

De boulevard waar wij liepen was mooi versierd met bloemen. Op zulke momenten baalde ik echt van mijn camera hoor.. Ik kon er gewoon niet dichterbij komen. BLEGH!

Genieten aan de waterkant met verschillende soorten waters. :-) Ja ze zijn daar heel erg toeristisch!

Gewoon prachtig. Even het gevoel hebben dat je op vakantie bent. Het leek af en toe wel het Gardameer.

Morgen gaan we verder. Want uitgekeken, nee dat zijn we nog lange niet.

BOE!

Dinsdag 06 September 2011

We gaan weer vertrekken. We kijken nog even om... Prachtig al die meren. Als jullie goed kijken zie je achter die bergen het platteland beginnen. Nouja platteland... Wat voor ons hier platteland is. ;-)

We moesten voortmaken. Het weer begon om te slaan. Je ziet op deze foto nog de Wilder Kaiser. Herkennen jullie die?

Ehmmm... Wil de koe met de lift omhoog? ;-) Gaat niet werken, want helaas hangen er geen stoeltjes of houwelen aan.

Kiekeboe.. Ik was niet nieuwsgierig ofzo. ;-)

Nooit geweten dat koeien, eekhoorntjes zijn geworden. ;-) Maar toch, deze koe bewijst het!

Dat ze nog zo rustig lag.. Dat verbaasde mij. Ik zo geloof ik knettergek worden van al die vliegen. Voor ons als mensen was het wel rustig, wij hadden er geen last van.

De bewaker van de lift! We mochten veilig weer naar beneden toe. :-) Ze keurde het goed.

Eenmaal beneden keek ik nog even naar de cabines en toen was het alweer hoog tijd om naar huis te gaan. Er was slecht weer op komst!

Steinplatte.

Maandag 05 September 2011

Al een tijdje stond Waidering, de Steinplatte op mijn verlanglijstje. Gasten van het hotel kwamen heel enthousiast terug, maar ook de dingen die ik op het internet las, spraken me enorm aan.

Dus zo gezegd, zo gedaan, wij op naar de Steinplatte! Boven gekomen werden we gelijk getrakteerd op een geweldig uitzicht!

Het hoogste zandstrand van de Alpen kun je hier vinden. :-) Nou was dat bij dit weer niet echt aantrekkelijk, want echt warm was het niet...

Maar toch, iedereen was er aan het genieten. Dat kan ik me dan ook wel weer voorstellen met zo'n uitzicht! Weer eens anders op het strand liggen.

En daar zien jullie al waarom ik hier zo graag naartoe wilde..

Namelijk dit uitzichstplatform. Gemaakt deels uit glas, deels uit een rooster. Je kijkt zo'n 70m de diepte in! Wel heel erg cool hoor!! De foto hebben jullie al kunnen zien bij Koei. :-)

Toch ook hier nog maar even een foto vanaf het platform. Het loopt behoorlijk steil af ineens. ;-)

We besluiten toch nog verder te lopen en komen al snel in een teletubbie landschap. ;-) Geweldig die meertjes, die glooiende heuvels. Mooi!!

Ieuw... Met dit monster eindigen we de dag. Ik zal het nog maar even uitleggen. Daar op de Steinplatte wordt veel behandeld over dinosauriërs maar ook over het ontstaan van deze bergen. Het schijnt dat dit deel vroeger onder water heeft gestaan voordat het omhoog gestuwd werd. Daarom is er daar ook een heel ander soort beplanting dan wat je op andere plaatsen ziet. Dat klopt trouwens wel. :-)

P.s. Willen de mensen die een nieuwe blog hebben aangemaakt, dit even duidelijk aangeven in de reacties? Ik mis jullie blogjes!!! Hopelijk tot snel!!!

Uitsmijter. (6)

Vrijdag 02 September 2011

Voor deze week heb ik een knallende uitsmijter gekozen. De rode lucht van maandag, maar dan op panoramaformaat! Fijn weekend wens ik iedereen toe. :-)

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Festung Kufstein. (2)

Donderdag 01 September 2011

Niet alleen de geschiedenis van de Festung wordt behandeld. Ook heel erg veel andere dingen hier uit de regio. :-) Een geweldig monument! Zoals bijvoorbeeld dit bierdeksel.

Echt veel te veel om te laten zien! Dus lopen we maar weer naar buiten waar we de gevangenis van buiten nog maar eens bekijken.

Waar de vorige foto is gemaakt stond ik in de botanische tuin. Daar groeide onder andere deze knaller.

Maar natuurlijk ook... De edelweiss!!!

Of deze pracht van een blauwe bloem. :-) Ik genoot daar. En volgens mij niet alleen ik.

De stokroos is en blijft een geweldige bloem. :-) Helaas heb ik er hier op mijn balkonnetje niet zoveel aan. Of zou die ook wel kunnen gedijen in een pot???

Nouja doet er niet toe. Terug naar de uitzichten. Zoals hier keek je op de binnenstad. Ze zijn daar achter de fassade van een oud pand een heel nieuw winkelcentrum aan het bouwen. Ik denk dat dat wel goed is voor Kufstein. Ik vind het persoonlijk niet echt een hele gezellige stad om te winkelen!

Heel erg bekend is het Heldenorgel van Kufstein. Elke middag wordt hierop gespeeld en is door de hele stad te horen. Helaas hebben we het echte spel niet gehoord. Wel hadden wij het geluk dat men aan het oefenen was. :-)

De organist zit beneden, terwijl het orgel helemaal boven op de Festung zit. Erg apart om te ervaren, maar wel heel mooi. Moet toch nog maar eens zorgen dat ik op de tijd dat het Heldenorgel daadwerkelijk wordt bespeeld ik in de stad ben...

Al met al een heel erg leuk uitstapje! Bedankt Jan en Hanny.