Festung Kufstein. (1)

Woensdag 31 Augustus 2011

Op de dag na mijn verjaardag hoorde ik dat ik de middag vrij was, dus heb ik mijn ouders gebeld en zijn we met z'n 3en naar de Festung in Kufstein geweest. Natuurlijk vaak genoeg gezien, maar er bovenop was ik nog nooit geweest. Vandaag en morgen neem ik jullie mee in deze wondere wereld.

Ok, ver kwamen we niet.. Want het terrasje lokte gelijk al. ;-)

Verder gelopen, tenslotte hebben we niet voor niets de entree betaald! Prachtig uitzicht vanaf de Festung.

Trouwens ook prachtige bloemen daar boven!

Grappig vond ik de uitstalling van de wintersport door de jaren heen. Deze schoenen waren toch wel heel erg hip voor die tijd!

Deze uitrusting zou nog steeds wel van pas komen volgens mij. :-) Ik vind haar wel heel erg tof!

Er was zoveel meer te zien en ik heb er nog zoveel meer foto's van.. Wie weet ooit. Als de tijd er voor rijp is. Nu drinken we er eerst maar 1tje. ;-)

Een blik in een ouderwetse keuken. Echt leuk nagemaakt daar op de Festung!

Met nog een prachtig uitzicht...

Sluiten we deze dag af! Ik vond voornamelijk de oude gevangenis interessant. Daar was echter niet zoveel te fotograferen. Nou heb ik dat trouwens wel gedaan, maar dan van alle informatie borden die daar op hingen over hoe het recht vroeger in zijn werk ging.. Deze zal ik echter niet publiceren omdat dat echt teveel lezen is en alleen maar in het duits. ;-)

Hechtsee.

Dinsdag 30 Augustus 2011

Op een druilerige dag besloten wij om naar de Hechtsee te rijden. Ook op een steenworp afstand van Kufstein... Ik heb genoten! Erg leuk om weer een ander meer te ontdekken. :-)

Allereerst hebben we daar aan de overkant heerlijk zitten eten en vervolgens een rondje gelopen om het meer! :-) Goede beweging na het eten.

Was even aan het spelen met wat gras. Wilde een doorkijkje.. Maar dat mislukt een klein beetje. ;-)

Af en toe kwam het zonnetje er wel bij. Helaas bleef het flink heiig. Normaal heb je vanaf deze plek een prachtig zicht op de Wilder Kaiser. Maar helaas.. Die liet zich nauwelijks zien.

Nouja daarom treurde ik niet hoor. Ik vind het wel een mooie reden om nog een keer terug te gaan. Want stel nou eens deze foto voor met een blauwe hemel..

Tsja.. Dat klopte wel van die stank. Gelukkig hoort het er allemaal bij!

Daar bij die afwatering, was ook genoeg leven te vinden. :-) Nee we hebben er geen gevangen.. We houden allebei niet zo van vis.

Gewoon genieten daar aan de waterkant!

Andi begon me aan te sporen om snel door te lopen... Want er zat wel wat aan te komen.

Toen ik uiteindelijk bij de kiosk nog een ijsje kocht hoorde ik die mevrouw zeggen dat ze haar kiosk dicht ging doen, want in een bepaalde hoek werd de lucht donker, dus zou het binnen een kwartier regenen. En inderdaad... Op het moment dat wij wegreden. Nog geen kwartier later (we reden in de richting van de bui) kwam het met bakken naar beneden! :-) Al met al dus een heerlijk geslaagde dag, die we net op tijd beëindigden.

Nog even wat anders.. Ik zag op internet een aanbieding voor visitekaartjes. Ik heb er zelf snel even 1 ontworpen. :-) Wat zeggen jullie er van? Gaaf he? In de linkerbovenhoek staat op het kaartje dan mijn naam en in de rechteronderhoek staat de link van deze website!

Nu hopen dat ze er net zo leuk uitzien als ze eenmaal gedrukt zijn... ;-)

Mooi rood...

Maandag 29 Augustus 2011

Is zeker niet lelijk!!

Op 1 van de gezellige zondagavonden reed ik naar huis toe.. Maar kon het niet laten om alsnog even te stoppen om onderstaande foto's te maken! :-)

Avondrood is zon in de boot! :-) Kijk, dat geld hier dan soms inderdaad wel!

Natuurlijk we hebben ook onwijs veel regen gehad. Maar zeggen dat de zomer hier verregend is, nee dat durf ik niet te zeggen! Eigenlijk hebben we elke week wel minimaal 2 tot 3 zonnige dagen gehad! :-)

Ok, ik geef toe.. Die dag was het nou niet echt super mooi weer... Dat blijkt wel uit onderstaande foto..

Maar heey, dat heb ik dan weer niet verraden he? Denken jullie maar lekker dat ik hier in een heel zonnig land woon, hihi. ;-)

Uitsmijter. (5)

Vrijdag 26 Augustus 2011

Uiteraard komt de uitsmijter van deze week ook van de stauseen in Kaprun. Namelijk vanaf de 'zijkant' genomen. Aan de linkerkant op de foto zie je nog net de dam. Ik moest een keuze maken en die is uiteindelijk op deze gevallen. Wie weet laat ik die andere vanaf de dam nog wel een keer zien... ;-)

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Stauseen Kaprun. (4)

Donderdag 25 Augustus 2011

Ik zag nog dit leuke doorkijkje. Lekker groen!

Mmm, ik krijg de neiging om mijn ski's uit de stalling te halen.. Nog even wachten, maar dan ga ik zeker nog een keer in Kaprun skiën! Dat kan daar het hele jaar door. (Neehee, niet op deze helling!)

De koeien werden teruggehaald naar de boerderij. Helaas niet iets te ver weg voor een duidelijke foto.

De dieren kregen hun berg weer terug. Het murmeltier kwam namelijk tevoorschijn! Lief he?

Tijd om afscheid te nemen, we zijn alweer een heel stuk gedaald....

De reis naar boven toe bestaat uit 2 busritten en 1 lift.. Eerst met de bus, vervolgens met de lift en daar weer met de bus. Door tunnels etc. :-) Indrukwekkend! Maar het meest indrukwekkend was toch wel de lift...

820m lang is deze lift, genaamd Lärchwandschrägaufzug. 8,2m breed is het spoor... Grootste hellingspercentage is dus 81% zoals ik al geschreven had. Maximaal 185 personen kunnen erop! Geweldig ding toch. Maar zeg nou eens eerlijk? Als jullie deze van te voren hadden gezien, waren jullie dan meegegaan?

Stauseen Kaprun. (3)

Woensdag 24 Augustus 2011

Vanaf de muur van het ene meer zagen we deze koeien beneden lopen...

Als je dat even wat ruimer neemt. Vinden jullie die koeien dan ook weer?

Hier krijgen jullie een indruk van de muur! De Mooser-Sperre zoals de muur het is 107meter hoog! En volgens mij als ik het goed onthouden heb, onderaan zo'n 70m breed! Onwijs he? Hoe ze dat vroeger hebben kunnen bouwen.. Ohja en hij is 494m lang!!!

Uiteraard zijn we er overheen gelopen. Dat wil je niet missen. Je krijgt dan echt een prachtig uitzicht over het stuwmeer!

Aan het einde van de beide dammen, was een kleine waterval. Smeltwater wat uiteindelijk dus in het stuwmeer terecht komt. Met de gletscher van Kaprun hebben ze weinig te maken, die ligt net verkeerd.

Nog een uitzichtje over de 2e dam.. Ik voelde me echt even heel er klein daar!

Morgen gaan we weer terug...

Stauseen Kaprun. (2)

Dinsdag 23 Augustus 2011

Tsja... Wat valt hierover te zeggen? Daadwerkelijk 2 werelden ineen! :-)

Genieten, de natuur was op dat moment nog zo mooi fris! Moest ook wel want de dagen ervoor had het telkens behoorlijk geregend... niet alleen in Nederland is de zomer nat, maar ook in Oostenrijk hebben we behoorlijk wat water te verwerken gekregen.

Die klokjes vond ik gewoon echt heel erg schattig!!

Daarom ook maar uit het andere perspectief.. Staat zo leuk bij het water en de bergen.

Hahaha.... Geen commentaar....

Het gedenkteken voor alle arbeiders die gestorven zijn bij de bouw van dit complex.

Wat we tot nu toe hebben gezien was het bovenste stuwmeer. Dit is het lager gelegene... Maar niet minder mooi!

En dan nog een keer. Je hebt er echt prachtig zicht op. :-) Helemaal geweldig!

Wij waren echt aan het genieten daarboven. We zijn nog onder leiding van een gids daar in de muur geweest. Daar heb ik geen foto's gemaakt, want zoveel was er niet te zien, maar wel heel erg indrukwekkend! Tevens veel informatie gehad. Helaas liggen mijn folders dus in Oostenrijk, dus die heb ik op dit moment niet bij de hand...

Stauseen Kaprun. (1)

Maandag 22 Augustus 2011

Terwijl ik de foto's uitzocht was ik echt weer onder de indruk.. Maar bovenal dacht ik: MMM, ik mis de bergen! Yup.. Ik ben 'even' in Nederland... :-) Mijn oom is helaas afgelopen week overleden en voor de begrafenis (vandaag) ben ik gisteren overgereden. Ben zaterdagavond om half 9 vertrokken en was om iets over half 6 in Nederland. Vervolgens een paar uur geslapen en op zondag heb ik niet stil gezeten.. Nopez. Ik ben al even bij Jan K. op verjaardagsbezoek geweest... :-) Toen ik aankwam gooide ik een tweet de lucht in dat ik goed aangekomen was, waarop Fokkio reageerde... :-) Ineens realiseerde ik me dat ik die namiddag bij hem in het dorp zou zijn.. Dus hebben wij afgesproken. Een zeer geslaagde blogmeeting weer! Zo had ik ook nog ontmoetingen met de DJ's van RadioNL

Gisteren was een dag van gezelligheid. Vandaag nemen we afscheid van mijn oom... Een respectabele leeftijd van 92 heeft hij bereikt. Helaas is hij 1 dag voor zijn verjaardag overleden... Vandaag gedenken we hem.

Maar ook hier gaat het leven gewoon verder... Zo is het nu eenmaal. :-) Daarom ga ik ook vandaag gewoon door met bloggen. Ik neem jullie deze week mee naar Kaprun.

Waar we parkeerden was het al een geweldig uitzicht. Een heel mooi dal, waarover we later die dag veel hebben geleerd!

Zo we nemen plaatst en gaan naar boven. Op het steilste punt is deze lift 81%!!! Hoe de lift eruit ziet, dat laat ik in de loop van deze week nog wel zien, want anders gaat er waarschijnlijk niemand meer mee... ;-)

Eenmaal boven aangekomen waren we aan het hopen dat er niet al te veel wolken zouden komen... We waren optimistisch met een korte broek en topje, maar het was best fris... Ach het was het waard! :-) We genoten allebei volop.

Want zegt nou zelf? Hier teken je toch voor? De zomer en winter ineen... Vlakbij kun je namelijk ook in de zomer nog skien.. Begint dan toch wel te kriebelen!

MMMM, echt heerlijk! De bloemen waren daar zo mooi en zoveel variëteit. We hadden gelukkig genoeg tijd, ik kon mij uitleven!

Hier zie je waar het daar boven allemaal om gaat. De damwanden.. De meren die je in deze week hier boven ziet zijn zogenaamde stuwmeren. Hier wordt elektriciteit geproduceerd. Vroeger was het genoeg voor heel Oostenrijk, tegenwoordig is het maar een heel klein percentage...

Je moet hierbij bedenken dat de dammen ook een zekerheid zijn voor de mensen beneden in het dal. Ze hebben genoeg capaciteit om alles op te vangen, daarom zullen de bewoners van Kaprun ooit natte voeten hebben. Morgen kijken we verder!

Uitsmijter. (4)

Vrijdag 19 Augustus 2011

We blijven vandaag bij de Thiersee. :-) Zoals ik gisteren al zei, er zijn daadwerkelijk bootjes! Namelijk voor de verhuur. Er werd niet veel gebruikt van gemaakt... ;-)

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

We wandelen verder...

Donderdag 18 Augustus 2011

En we zien nog meer natuur. Met trouwens een toevalstreffer.. Dit was niet de bedoeling. ;-)

De zon was me goed gezind en trouwens de planten ook. :-) Die groeiden en bloeiden volop.

Het dorpje Thiersee.. Daar zou ik dan ook wel willen wonen. Volgens mij heb je daar een geweldig uitzicht!

Inmiddels had ik de andere kant van het meer bereikt. :-) Vanaf daar een mooi doorkijkje. Je ziet het dorpje weer liggen... Als je dat uitzicht nou eens omdraait. Niet verkeerd toch?

Ach ik genoot er gewoon volop. Helaas raakte mijn camera behoorlijk leeg en had ik de 2e accu natuurlijk niet weer niet bij me...

Dus nog een paar snelle foto's van plekjes die ik mooi vond..

Jaloers zijn op de mensen die wel zwemspullen bij zich hadden..

En maar terug naar huis. :-) Ach, het was een geslaagde dag! Morgen in de uitsmijter het bewijs dat er bootjes waren..

Thiersee.

Woensdag 17 Augustus 2011

Nog zo'n onbekend gebied voor mij.. Toch gek, ik kom nu al 5 jaar lang in de zomer hier op vakantie en woon nu 2 zomers hier.. Maar nog nooit was ik bij de Thiersee of de Hechtsee geweest. Terwijl die gewoon op nog geen halfuurtje afstand rijden liggen.. gek he? Op een mooie dag waar ik lekker vrij was, besloot ik naar de Thiersee te rijden. :-) Het was er mooi!

Dit meer heeft iets meer mogelijkheden dan bijv. de Hintersteinersee. :-) Hier kan op verschillende plekken gezwommen worden maar er varen ook af en toe wat kleine bootjes rond.

Bovendien kom je net iets dichter op de natuur, bloeien er mooie bloemen. :-)

Ik genoot echt met volle teugen! Maar baalde tegelijkertijd ook wel, omdat ik mijn zwemspullen niet bij me had...

Aan de ene kant kijk je wel uit op iets wildere bergen.. Maarja, echt wild is dat natuurlijk ook weer niet. Als je dat vergelijk met de kloof van de laatste dagen..

Ook dit was een voordeel van de Thiersee. Iets meer te doen voor de kids. Voor mij dan weer een reden om naar de Hintersteinersee te blijven gaan. Mijn heilige rust!

Tsja.. Soms zit er gewoon teveel water in. Dat moet dan toch ergens weg kunnen. ;-)

Wie rust er mee uit? Voordat we morgen verder gaan?

Kitzlochklamm. (4)

Dinsdag 16 Augustus 2011

'We gaan verder.. We bereiken bijna het einde van de van de kloof. :-) Helaas maar waar...

Gelukkig mogen we nog een keer terug lopen! Dat is dan wel weer het voordeel van een kloof. Je mag altijd nog weer terug, hihi.

Ai, iemand met hoogtevrees kan deze kloof beter niet bezoeken. ;-)

En dat wordt hier nog maar een keer bewezen. Op de heenweg kwamen we hier langs.. Toen hadden we de klim voor ons. Nu lopen we er omheen en gaan we bovenin de kloof verder!

Tsja.. Die klim, het was leuk. Voor nu. ;-) Tijd om vlak te gaan lopen. (als dat mogelijk is in Oostenrijk!)

Ach, ook al lopen we boven in de kloof.. Het blijft toch nog steeds heel hoog ook boven ons. Gelukkig brak op dat moment net de zon door!

We zijn nu echt bijna aan het einde. :-) We komen weer bijna terug in de normale wereld. :-)

Kijk maar... het is wel duidelijk. ;-) We zijn weer terug!

We gaan naar huis. We hebben ja nog bijna 2 uur voor de boeg! ;-) Maar ach, we hebben een leuke dag gehad, dus het was het zeker waard!!!

Kitzlochklamm. (3)

Maandag 15 Augustus 2011

Tsja.. Het blijft een kloof natuurlijk. ;-) Dan zijn er wel eens diepe afgronden...

Een blik naar boven, door het Himmelsloch.. :-) Ik kan me wel voorstellen waarom dat daar zo heet!

De rechter is dan de edelspitz. Mooi toch? Echt een hele andere natuur dan dat ik hier bij mij thuis zie.. Daarom zeker niet minder mooi!

Kijk maar hoe ruig. Echt geweldig. Ik verheugde me al op de verdere tocht...

Maar toch nog even terug kijken, waar ik de almen zag liggen. Het is en blijft een wereld van verschil!

Tsja wat je hier beneden ziet liggen.. Dat is dan wel weer wat triester. Op een gegeven moment zijn hier in de klamm aardig wat rotsen naar beneden gekomen en die hebben de brug die er toen ter tijd was verwoest. Helaas gebeurde dat op een moment dat er mensen op stonden... Dat is dan ook weer het leven hier.

Het maakt wel dat je enorm veel respect krijgt voor de natuur! Op naar morgen.

Uitsmijter. (3)

Vrijdag 12 Augustus 2011

Vandaag is de Uitsmijter niet groter te klikken.. Hij leek me al groot genoeg!

Ik zei toch al... ;-) Ik kon niet genoeg krijgen van de waterval. Een panoramafoto, maar dan anders... :-)
Fijn weekend toegewenst!

Kitzlochklamm. (2)

Donderdag 11 Augustus 2011

We moeten het water verder volgen. :-) Je ziet de brug in de verte al liggen...

Het wordt dus een hele klim! Nouja... ;-) Het kan nog erger! Want ehmmm.. Laag zijn deze bergen niet echt he?

Zucht.. Zo prachtig! Ik hou echt van de natuur hier in Oostenrijk. Hoe meer ik zie, hoe indrukwekkender het wordt!

Zeg nou zelf? Daar kan toch geen bouwwerk tegenop?

Even een blik achterom.. Dat moeten we ook niet vergeten. Een blik op de lieflijke almen! Wat staan wij dan wild he?

In vergelijk met dit... Ja! Dan waren de almen leuker. :-)

Kijk maar... We gaan nu naar boven! Nog steeds bereid om mee te lopen? Hihi...

Ok.. Eenmaal boven hebben we wel een gaaf uitzicht. Namelijk op de teufelslucht! :-)

We blijven hier even staan en genieten van het uitzicht! Morgen de uitsmijter ook uit de klamm, maandag gaan we verder! Hebben jullie er nog zin in?

Kitzlochklamm. (1)

Woensdag 10 Augustus 2011

Gelukkig voor mij was Bad Gastein niet echt veel... En was ik op de heenweg net wakker toen we langs de klamm reden. Maar dat wilde ik wel! Dus zo gezegd zo gedaan. Wij daar aan! En juhu, dat viel zeker niet tegen. Ik ben erg blij dat ik dat foldertje had gevonden en dat we er naartoe gegaan zijn. Zo niet nog mooier als de Seisenbergklamm. :-) Helaas erg ver rijden vanaf Ellmau...

Het begint al indrukwekkend met een hele grote waterval.

Waar ik dan ook zeker geen genoeg van kreeg. Andi moest me er echt bij wegtrekken, hahaha.

Gelukkig kreeg ik nog een blik erop! Maar niet te lang, want inmiddels waren we om de hoek en kregen we ook iets heel anders te zien..

Namelijk dit.. Tsja dan vergeet je de waterval toch wel snel hoor!

Tijd om vooruit te kijken.. :-) Waar we nog naartoe moesten! We hadden nog wel een stukje te lopen..

Maar eerst nog even naar boven kijken. Een pas op de plaats.. Geniet van al het moois om ons heen!

Morgen gaan we verder lopen. :-)

Bad Gastein.

Dinsdag 09 Augustus 2011

Kijk! Daar zijn we al, beneden. Net op het goede moment, want een heel zwak zonnetje brak door! :-)

Vanaf beneden zag je pas echt hoe men de huizen er omheen heeft gebouwd! Mooi gezicht niet?

Kijk, dit hotel is een voorbeeld van de spookstad... Onbewoond. Staat te koop...

Naja, gelukkig trekken de bloemen zich daar niks van aan! Die bloeien gewoon.

Op de terugweg zijn we nog even boven het dorp gestopt...

Dan is het wel heel erg indrukwekkend! :-) Zo'n smal dal...

Daar hoef ik in de winter niet te zijn, dat is 1 ding wat zeker is. Ze zullen best lawine bescherming hebben gebouwd.. Maar of dat afdoende is?

Wij hadden gehoopt op wat levendigheid, tenslotte zijn we er bijna 2 uur naartoe gereden, maar helaas... Gelukkig hadden we een maand, anderhalve maand terug een folder gevonden van wat ons een leuke kloof leek.. Laten we daar nou net dichtbij zitten en op de terugweg langs moeten.. De keuze was snel gemaakt! Wij gingen naar de kloof... :-) Tot morgen!

Pfff....

Maandag 08 Augustus 2011

Het was een lange waterval die ik ben doorgegaan, maar uiteindelijk zacht geland! Ik ben er weer mensen. :-) Ik heb er weer zin in!!!

Het waren 2 hele vermoeiende weken, veel met vrienden op pad, veel stappen, veel live muziek. Maar natuurlijk ook een hele gezellige tijd met mijn ouders! Ja ik moest even nog een extra weekje bijkomen. ;-)

We zijn nog steeds in Bad Gastein, dat spookstadje waar ik mee geeindigd ben... Wel heel erg indrukwekkend met die waterval door het dorp!

Terwijl wij in zomerkleding rond liepen waren we toch duidelijk in Oostenrijk. ;-)

We moesten nog even een stukje naar beneden klimmen om bij het plenspunt te komen.. We hebben dat uiteraard wel gedaan!

Maar eerst zagen we boven nog wat leuke plekjes...

Vanaf daar leek het eigenlijk niet echt een spookstad! Dan was het best leuk!!!

Even verderop hadden we nog een keer goed zicht op de waterval voordat we aan onze tocht naar beneden begonnen. ;-)

Morgen gaan we verder!