Stroomversnelling...

Maandag 18 Juli 2011

Mijn leven is op dit moment net een waterval.. Het gaat ontzettend snel... ;-) Bovendien krijg ik het behoorlijk druk.. De aankomende 2 weken. :-)

Familiebezoek, ga uiteraard mijn verjaardag woensdag vieren.. Ik ben een kwart dan, hahaha. ;-) Op naar de helft. :-p Paar concerten, een goede vriend van mij is hier etc. :-) Dus tot over 2 weken!

Uitsmijter. (2)

Vrijdag 15 Juli 2011

Ik heb eens zitten denken... De uitsmijter van vorige week viel zo goed in de smaak... :-) Dat ik heb besloten dat elke week te gaan doen! Panorama's maken vind ik dus echt helemaal geweldig.. :-) En een blik in mijn archief leerde mij dat er nog genoeg staan voor de aankomende tijd en dat er ongetwijfeld vele meer bij gaan komen! Dus vanaf nu, elke vrijdag.. De uitsmijter van de week. :-) Op naar de nieuwe week!

Vandaag zijn we in Bad Gastein. Heel indrukwekkend gelegen. Zo jammer dat het een echte spookstad is geworden.. Er kan zoveel met dit dorpje worden gedaan...

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

Gaaf!!

Donderdag 14 Juli 2011

Hoe kan ik ontsnappen??? Lijkt dit aapje te denken! Echt ontsnappen was niet zo moeilijk, ze klommen overal door het park!

Niet geschikt voor jongere kijkers... Maar wel weer echt iets voor Di Mario, hahahahaha. ;-)

Ach gosh, wat een blik in die ogen...

Ik wil ook zo'n mooie neus!!!

Op de terugweg kwamen we nog even langs de flamingo's, die deden hun best om zich van de mooiste kant te laten zien!

Tsja en die prairiehondjes die bleven toch ook wel trekken... :-) Lief he?

Zo ontzettend nieuwsgierig! Hihi. En nou snap ik dus ook waar ze die nageltjes voor nodig hebben.

Zo ziet trouwens de dierentuin eruit.. Je loopt als het ware voor de berg langs... Een deel is ook gewoon echt vlak. :-) Van dat vlakke deel zijn ook de foto's van de dieren..

Helaas begon het toen wij naar het andere deel liepen te regenen, waardoor vele foto's wazig zijn geworden. Wie weet komen ze nog een keer voorbij, maar nu even niet. :-) Daar stonden namelijk de bergen, de steenbokken, de rendieren en nog een aantal inheemse dieren.. :-) Wel jammer, maar wie weet komen we er nog een keer! De dierentuin is daar namelijk een stuk beter te betalen als in Nederland, 9 euro geloof ik...!

GRRRR!

Woensdag 13 Juli 2011

Meneer Leeuw was ook aanwezig, helaas wel binnen...

Mevrouw Leeuw liep gelukkig buiten! Is het geen schatje?

Ik denk dat als deze in het hok zou zitten bij de leeuwen dat het niet lang meer te leven had... Gelukkig was dat dan ook weer niet! ;-)

Hahaha, we zaten heel even wat te drinken, hadden we voor onze ogen een schouwspel. 1 van deze neushoorns was nogal een rouwdouwer... ;-) De hele tijd de ander in de maling nemen en proberen te vechten, was een leuk gezicht!

Mmm, ook lag heerlijk te dromen... :-) Maar ongetwijfeld van andere dingen.

Ik blijf wel even uit de buurt, jullie ook?

Ai, gelukkig zit er een hek voor... Hij (of zij) was zo waakzaam...

Trouwens, ik vond de zwarte versie vele malen leuker. Wat een schatje.

Morgen lopen we nog weer verder!

Wild!

Dinsdag 12 Juli 2011

Wat me opviel aan de dierentuin in Salzburg was dat er zoveel echte wilde dieren rondlopen.. Tijgers, leeuwen, poema's, beren etc... :-) Wel erg mooi natuurlijk De flamingo's vielen ook behoorlijk op..

Deze rover lag heerlijk lui.. Het was dan ook ineens behoorlijk warm geworden!

Hihi, wat ik gelijk al zag, was dat het voedertijd was... :-) Geweldig zoals ze op de box afdoken. Ruzie! Woehaa, wat hebben wij gelachen... :-)

Dan lekker smullen als ze een stukje vlees hebben bemachtigd. Het was een heerlijk gezicht!

Hihi, dit trouwens ook.. Ik had ook wel een modderbadje willen nemen. Schijnt ja goed te zijn voor de huid! :-)

Speciaal voor Di Mario. Een van de grote reuzenschildpadden. Gelukkig gewoon lekker buiten. Waar ze zich dan ook opperbest vermaakten, ze zaten allemaal op verschillende plekken.

Dit deed me dan weer een beetje denken aan de dierentuin in Emmen. Ook zo'n geweldige safari! :-)

Morgen gaan we verder lopen. :-) Want we zijn er nog lange niet!

Schattig...

Maandag 11 Juli 2011

Wie hier al langer komt die weet dat waarschijnlijk al wel... Ik hou van prairiehondjes. Daar kan ik echt niet aan voorbij gaan.. Maar zo'n leuke serie als dat ik de laatste keer in Salzburg maakte, nee dat had ik nog niet.. :-) Vanaf vandaag meer leuke foto's vanuit de dierentuin in Salzburg, maar nu vandaag mijn schatjes!

Ik ben verliefd!

Uitsmijter.

Vrijdag 08 Juli 2011

Uiteraard heb ik onderweg weer verschillende panoramafoto's gemaakt... De eerste hadden jullie al gezien vorige week maandag. De rest volgt nu...

Uiteraard zijn alle foto's weer aanklikbaar voor een groter formaat!

Vandaag staan er 5 op.. Eigenlijk wilde ik er maar 1 of 2 opzetten, maar ik kon dus echt niet kiezen...

Ik vind ze echt allemaal even leuk. :-) Nouja in elk geval leuk genoeg om aan jullie te laten zien!

Ach, als het teveel is voor 1 dag.. Deze log staat er 3 dagen op, dus genoeg tijd! :-)

Ik zou zeggen! Geniet ervan. :-)

Maar nog meer geniet van het weekend en geniet van de vakantie! Of sterkte als je nog een paar weken moet.... :-) Tot maandag!

Vergelijk... ;-)

Donderdag 07 Juli 2011

We gaan nog even terug naar boven en terug in de tijd... ;-)

Niet alle foto's zijn op dezelfde plaats natuurlijk gemaakt.. Zoals bijvoorbeeld deze 2. De ene is echt richting de Schmiedalm lift.. De ander vanaf het terras, maar wel in dezelfde richting..

Deze staat dan even helemaal op zichzelf. ;-) Sneeuw, daarvoor was het nu eigenlijk al iets te laat!

Tsja.. Daar ski je nog steeds naar beneden!

En ook bij deze laatste, niet geheel dezelfde plek.. Maar toch een goede indruk!

Het was een leuk vergelijk! :-) Ik kan er nog een keer tussen in gaan.. Want ongeveer 5 jaar geleden ben ik hier ook nog boven geweest in de zomer, maar dat gaat me te ver. Morgen de uitsmijter voor het weekend!

Beneden.

Woensdag 06 Juli 2011

Het bos ben ik op de terugweg maar snel doorheen gelopen. :-) Weinig uitzichten... Beetje jammer dat ik alleen op het laatst mijn enkel verzwikte.. Ik zei toch al, ik heb een hekel aan dalen...

Een bord waarop zoiets staat als: Als dank voor het aangenaam verpozen, laat niet de eigenaar de schillen en de dozen...

Hehe, we zijn weer beneden! Genieten van de vlinderstruik. :-) Ik ben inmiddels zo'n 5 uur verder...

We komen nog langs de houtzagerij! Zoals jullie zien, wordt de zon al steeds minder...

Nog net genoeg is de hemel open om toch nog wat foto's te maken.

Genieten van de Wilder Kaiser! Zelfs hier kennen de balen hooi verpakt..

Maarja, als ik dan even omkijk, zie ik gelijk weer waarom ik toch zo snel naar beneden ben gegaan.. Zien jullie het nu ook?

Kijken we nog even naar 9 jaar geleden...Veel verandert is er niet he?

Of ik het gehaald heb? Ja ik heb het gehaald, beneden in het dorp stond mijn auto. Op het moment dat ik thuis kwam heb ik nog 20 min kunnen genieten van de zon... Waar vervolgens een stortbui losbarstte met een paar klappen onweer... ;-)

Morgen nog een vergelijkingslogje van 9 jaar geleden en nu... En dan vrijdag de uitsmijter!

)

Dalen.

Dinsdag 05 Juli 2011

Gisteren keken we nog van bovenaf op de Speichersee... Daar zag je links boven een aantal opslagpunten staan... Van beneden af zien die er zo uit. Eigenlijk zou het een sneeuwfabriek kunnen noemen. :-) In Ellmau staat er 1, maar daarnaast ook nog in alle andere dorpen!

Al snel kwam ik weer aan dat het weer steiler naar beneden ging... Dalen vind ik nog altijd lastiger als stijgen!

Tijd om weer het bos in te duiken. :-) helaas... Eigenlijk!

Maar niet voor lang! Al snel ben ik er weer uit en kom weer op de almen uit. Dit plantje ken ik al een aantal jaar, de naam weet ik niet, maar is gewoon een leuk plantje!

Toch weer even naar het treintje staan kijken... Maarja ik zag ook weer de wolken, tijd om verder te gaan. Treintje nummer 1, even uitgebreid gezwaaid naar de bestuurder! Die herkent me gelukkig nog in mijn zomerkleren. ;-)

Vervolgens kon ik het niet laten om nog even de techniek te bekijken, want ehmm... In de winter heb ik hier nog nooit stil gestaan eigenlijk. Dan is dit punt veels te gevaarlijk!

Tsja, ik kon het niet laten. Nog een keer genieten van het uitzicht.

Voordat we morgen het laatste stuk weer in het bos verder gaan!

Blumengarten.

Maandag 04 Juli 2011

Mensen jullie kunnen blij zijn! We hebben nu de top bereikt. :-) Nouja... Als we naar het restaurant zouden gaan. Ik had echter nog even andere plannen... ;-)

Daar boven ligt een kleine alpenblumengarten. :-) Daar kon ik natuurlijk niet aan voorbij gaan. Kijken jullie mee?

Even achterom blikken, juist.. Daar is het restaurant. ;-) Maar nee, ik had nog een ander plannetje...

Namelijk deze toren! Ik wilde daar nog een keer naar boven. Net zoals 9 jaar geleden.. ;-) Tenslotte was ik met de tocht in omgekeerde volgorde bezig!

Prachtig uitzicht daar in elk geval! Dat heb ik 9 jaar geleden ook gezien, maar dat komt in de loop van de week nog. :-) Niet getreurd.

Nadat ik daarna toch naar het restaurant was gegaan, ik had eigenlijk wel wat honger... Ben ik nog even naar het panoramaterras gelopen. Hier zien jullie de speichersee nog een keer. :-) De vraag die ik kreeg van Sjoerd wat dit meer te maken heeft met de pistes. :-) In de wintermaanden wordt het water uit dit meer gebruikt voor de sneeuwkanonnen die door het hele gebied staan. Dit door middel van leidingen die overal ingegraven zijn. Het meer is dan in de winter ook vele malen leger als dat het nu is. Men is in staat om binnen 2 dagen 3kwart van de pistes besneeuwd te hebben als het weer goed is...
Mede dankzij dit meer hebben wij de afgelopen 2 jaar kunnen skiën, anders was het wel heel erg triest geweest!

Boven op het terras zag ik nog dit grappige puntje. Kon er niks aan doen. ;-) Moest er toch even bij. Zien jullie de wolken al komen?

Tijd om te maken dat ik beneden kwam!

Speichersee.

Vrijdag 01 Juli 2011

Maar voordat we helemaal boven zijn.. Zag ik deze paraglider nog opstijgen. Het was er het perfecte weer volgens mij voor. Ik heb er die dag 10tallen gezien.

Helaas, nog niet in volle bloei, de Almrosen.. Dat moet daarna een geweldig gezicht geweest zijn. Maarja toen had ik de tijd helaas niet meer... :-( Zo'n tocht daar moet je echt een dag vooruit trekken.

Kijk, hier is nog duidelijk te zien dat het zo half mei was dat ik naar boven ben gelopen.. Op de 3000m toppen lag nog genoeg sneeuw! Op dit moment is dit uiteraard veel minder.

Goed, de speichersee... Een kunstmatig meer, aangelegd voor de winter. Zodat de piste besneeuwd kunnen worden. Het water is niet zomaar water, nopez, dat is drinkwaterkwaliteit. Dus de boeren mogen wat dat betreft niet klagen. ;-) Hun almen worden goed bewaterd!

Nadat ik bovenstaande foto had gemaakt met de Hartkaiserbaan dacht ik, dat er vast nog wel mooiere plekjes moesten zijn en inderdaad.. Iets verderop stonden de bloemen in bloei! Ik ben er maar bij gaan zitten, want de baan had onderweg nog 2x een stop op het middelstation... Tijd om even uit te rusten.

Goed om me heen te kijken en een praatje te maken. Want een goede vriend van mij en tevens in de winter collega kwam ook omhoog gelopen. LEUK! Dat had ik niet verwacht. :-) Maar wel erg leuk natuurlijk. :-) Moest wel opletten..

Want ik had dit plaatje al helemaal in me kop en dan moet je dat natuurlijk niet missen!

Bijna boven, maar nog niet helemaal... Na het weekend gaan we helemaal naar de top en kijken daar snel rond. Want oh, oh, we moesten wel even vaart maken.. De wolken voorspellen niet veel goeds!