Berg...

Donderdag 30 Juni 2011

Tsja als je aan het skiën bent dan zoef je er voorbij, maar als je aan het wandelen bent kun je genieten van alles om je heen. Toch he? Is dat lopen met skies omhoog echt niks voor mij! Ozo, laat dat gelijk even duidelijk zijn..

Heel gek, maar ik had daar boven nog steeds het gevoel dat ik deze koeien kon horen. Onmogelijk.. Zeker omdat ik minimaal 200 hoogtemeter hoger stond.. Naja, ik heb ze in elk geval gespot!

Prachtig ook weer deze skihelling! Hij ziet er nu lieflijk uit, maar in de winter? Oei ;-) daar hebben veel mensen problemen!

Ik vorderde goed, ruim over het middelpunt, de Rubezahl! Leuk, maar ehmm... Ik kom er niet zo vaak. ;-)

Vanaf daar heb je wel geweldig zicht op Ellmau zelf. :-) Blijft een mooi plaatjes om zo van bovenaf te zien! De toeristen zijn er ook helemaal wild van.. Ik merk dat nu vooral bij het werk. De mensen komen altijd met zulke positieve reacties vanaf daar terug!

Tsja ook al was ik vast op weg.. Ik vond het toch wel de moeite om af en toe even te knielen voor het moois van de natuur. Zoals dit bloempje. :-)

Eenmaal voorbij de Rubezahl ben ik op een bospaadje terecht gekomen, echt niet mijn ding. Gewoon een brede weg tussen de bomen met nauwelijks uitzicht. Nouja af en toe zo dan.. Maar dat was ook alles...

Het zwembad, oh oh, wat ben ik blij met mijn baan nu! Nu heb ik tenminste ook met mooi weer vrij, joechee!!!

En met dit uitzicht en goede gevoel sluiten we dag van vandaag af! :-) Op naar de top morgen.

Want in het bos...

Woensdag 29 Juni 2011

Daar zijn de jahagers.. Falderie faldera de jahagers en die jagen er op los! :-)

Iets teveel ooit gehoord op vakantie in Denemarken.. *zucht* en dus dan altijd in me kop als ik in het bos loop. Indrukwekkend trouwens wel!

Erg hoog torende de bomen boven me uit... Ik voelde me erg klein!

Maar al snel was het einde in zicht! :-)

Ook hier weer een uitzicht... Hier ga je dus de piste in de winter af. Wat bezielt me om naar boven te lopen? Ohja, ik ging wat aan de kilo's van de Gardasee doen..

Tralalala en we geven nog niet op! Maar we kijken gewoon even achterom. Wat ligt Ellmau er toch mooi bij. :-)

Verder naar boven gelopen. Juhu! We hebben het middelstation bereikt. Kijk dat is natuurlijk al goed nieuws! Want dat betekent dat we inmiddels al op de helft zijn. We gaan lekker!!!

In de winter probeerde ik altijd de "2" te halen.. Want daar zit namelijk dan een hele coole machinist op. :-) Ik sta trouwens sowieso altijd voorin. Wat een glimlach al niet kan doen bij de mannen van de baan!!!

Ok voor nu even genoeg over de tocht van afgelopen mei... :-) We gaan even terug in de tijd... 9 jaar geleden alweer!

Mei 2002.. Jan en Hanny besluiten om toch eens in het voorjaar naar Oostenrijk te gaan. De meivakantie. :-) Helaas.. Zoals eigenlijk altijd, veel blijkt nog dicht, maarja.. Gelukkig opent de Hartkaiserbaan in de week dat wij er zijn en daar moeten we natuurlijk van profiteren. We zijn toen met de trein omhoog gegaan en naar beneden gelopen... Ik neem jullie even mee naar de geest van Annemarie, zo'n 9 jaar geleden... ;-)

Zoals jullie wel zien, lang leve een normale camera. Dat heeft trouwens toen niet meer lang geduurd... Na deze vakantie werd de digitale camera geïntroduceerd in de familie met catastrofale gevolgen. ;-)

Ok, dat bijschrift vraagt waarschijnlijk om wat extra uitleg. Wij lopen naar beneden en komen 2 mensen tegen in afschuwelijke kleren! Leipgroen en vies roze... :-) Maarja ieder zijn smaak. Ik was wat sneller dus liep vooruit.. Opeens zie ik die vrouw in haar roze pak achter de struiken zitten, de nood werd te hoog. Anyway, ze schaamde zich. ;-) Kan ik me voorstellen.. 's Avonds gaan we wat eten... :-D Uiteraard bij Hermann.. En daar zitten die mensen ook. ehmm juist ok. Uiteindelijk bleek dat het dus zijn moeder was. Woehaa, ik heb behoorlijk moeten lachen. Zij herkende mij trouwens ook. *gniffel* En dat zat me bij het maken van het boek behoorlijk hoog, hihi..

Hartkaiser...

Dinsdag 28 Juni 2011

De foto van gisteren was mijn startpunt van een lange wandeling.. Op een mooie zonnige vrije dag besloot ik namelijk in al mijn goedheid dat ik wel even de Hartkaiser ging beklimmen! ;-) De start was midden in het dorp zodat ik wat warm gelopen zou zijn voordat het klimmen zou beginnen... Nouja aldus geschiedde.. De aankomende dagen (2 weken) neem ik jullie mee op deze tocht en een toch van 9! jaar geleden.

Ik heb geloof ik dit eerste deel een heel stuk achteruit gelopen. Trouwens mijn wandeling bestond sowieso meer uit kijken en fotograferen.. Ok, het waren alsnog 700 hoogtemeter! ;-) Maar toch...

Al snel werd ik voorbij gereden. Spijt? nog niet.. Ik was nog fris!

Al snel liet ik het eerste stuk achter me en zo stond ik onder aan de piste. Hier komen we in de winter altijd naar beneden. Het vervelendste stuk van alles, nu een heel mooi stuk!

Tsja de Kaiser, altijd en overal aanwezig! :-)

Genieten van de bloemen die er staan op de almen...

Want al snel zou ik het bos induiken! Ohohoh, wat ik daar beleefd heb... ;-)

Tijd...

Maandag 27 Juni 2011

Even tijd te weinig voor een lang logje. Morgen ben ik weer terug!

Klik voor groter.

BOE!

Vrijdag 24 Juni 2011

Op een regenachtige dag kreeg ik vrij omdat de buitenactiviteiten niet zouden plaats vinden... Dus zijn Andi en ik samen op stap gegaan. We wilden heel graag naar een bepaald museum toe! Wat bleek toen we eruit kwamen? Het weer was helemaal omgeslagen! Dus besloten we nog wat te touren door de omgeving..

Eigenlijk wilden we naar de stuwmeren in Kaprun, maar die bleken helaas nog dicht... :-( Maar gelukkig zijn we wel een stuk richting gereden, want daar kwam ik deze nieuwsgierige aagjes tegen.. Maffe beesten!

Waren ze zonet nog braaf op afstand, 1tje kent geen schaamte...

Het was even echt oppassen voor de camera...

Bijna zat er namelijk een natte neus op! :-D

Maar ook de kleintjes durfden steeds meer...

Trouwens.. Ik bleek erg interessant. Ik vond het niet erg, eigenlijk best wel grappig!

Wie smelt er nu niet voor zo'n koppie?

Zo en dan nu terug naar Andi die al die tijd lachend in de auto zit.. ;-) Laten we hem maar niet langer wachten!
Fijn weekend toegewenst iedereen!

Balkon!

Donderdag 23 Juni 2011

Andi zegt al gekscherend ik mag niks meer kopen voor op het balkon.. Ernstig jammer! Want de bloemetjes zijn zo mooi. Vandaag gewoon even een impressie. Geniet ervan!

Panorama's.

Woensdag 22 Juni 2011

Alle foto's in deze log zijn aanklikbaar!

Ook al zijn we bijna terug bij het hotel.. of eigenlijk al helemaal terug. Gelukkig hebben we de foto's nog! :-) We blikken nog even terug op de Hintersteinersee.

Maar voornamelijk op de Wilder Kaiser.

Blijft gewoon imposant! Waar je ook staat, het maakt niet uit...

We komen langs de meeste mooie uitzichtjes! :-) Dat kan toch niet beter???

Zowel ik als mijn gasten genieten hier echt van! Ik probeer dan ook zo vaak mogelijk de wandeling te doen. Je moet tenslotte dat wel verkopen. ;-)

Terug.

Dinsdag 21 Juni 2011

Na een verfrissende pauze maken we ons op voor de terugweg. Is iedereen er klaar voor? We hebben nog zo'n 2 uur voor de boeg!

Al snel klinken er voor mij verschrikte kreten. Eenmaal het voorste deel van de groep bereikt zie ik al snel waarom. ;-) We komen een adder tegen. Leuk!

Vervolgens krijgen we nog meer sneeuw inzicht. Namelijk op de toppen van de Loferer Steinbergen ligt nog behoorlijk wat sneeuw!

Terwijl wij al in een compleet groen landschap wandelen.. Sterker nog de boeren zijn al bezig met de eerste snede.

Zeer typerend voor de bergen! De dierenpaadjes. Deze ontstaan doordat de beesten altijd op dezelfde hoogte lopen en zo dus de grond samendrukken waardoor er van deze paden ontstaan.

Deze koeien hadden het moeilijk. Het was behoorlijk warm die dag. De gekke beesten bleven precies in de zon liggen, terwijl op hun perceel genoeg schaduw was...

Ik had eigenlijk nog wel meer medelijden met deze dieren. Want pff.. Wat zaten er veel vliegen om hun heen! We hebben hier echt een vliegenplaag gehad, of eigenlijk hebben we die nog steeds. Zoveel! Echt onvoorstelbaar, je moet oppassen dat er met eten niet een mee naar binnen vliegt.

Deze dame had het goed voor elkaar. Zij lag lekker iedereen te bestuderen!

Nouja veel van mijn gasten waren daar ook aan toe. Gelukkig is het nog maar een half uur lopen naar het hotel. Waar we nog even heerlijk zijn gaan kneippen. :-) Kneippen is hier in met de voeten in koud water.

Wandelen.

Maandag 20 Juni 2011

Zoals ik al geschreven heb ooit.... Ben ik dus voor het hotel wandelgids. Nou ben ik nog niet helemaal tevreden hoor! Ik kan nog zoveel leren over alles hier in de omgeving, maar leuk is het wel om te doen! Ik neem jullie de aankomende dagen mee op deze wandeling. Jullie zullen er ongetwijfeld in de toekomst nog meer foto's van zien verschijnen. Want ik geniet echt elke keer nog steeds!

We beginnen met een prachtig uitzicht op de Zillertaler Alpen. Inderdaad, daar ligt nog sneeuw!

Vervolgens komen we op de Tischler Alm, daar hebben we al een deel van de Wilder Kaiser in het zicht! :-) Oppassen, vrij lopende koeien!

Even terug kijken... Het blijft gewoon prachtig. :-)

Na ongeveer 2 uur lopen komen we bij de Hintersteinersee uit.. Die afschuwelijk laag stond... Kijk maar, een droogliggend boothuis. Gelukkig heeft het nu weer flink geregend, dus is het meer bijna op zijn normale peil!

Ook al staat er weinig water in, het water is nog wel steeds kristalhelder! Blijft prachtig deze boom die hier al jaren ligt...

Al snel zien we ons doel liggen.. Het restaurant aan het meer. :-) Snel maar naartoe lopen, want inmiddels knorren onze magen toch altijd snel!

Morgen gaan we weer verder. :-)

PASTA!!!

Vrijdag 17 Juni 2011

Elk dorp waar je loopt heeft minimaal een pastawinkel. Nouja voor mij een pasta winkel, maar ze hebben er natuurlijk veel meer! Ik kon het niet laten om op verschillende plekken natuurlijk foto's te maken. Al bij de eerste winkel riep ik natuurlijk ik wil pasta kopen...

Want zeg nou zelf, dit ziet er toch overheerlijk uit?

Ok even wat anders.. Ook echt italiaans. Dit vond ik zo typerend, gewoon de jassen aan de wand hangen.. Ik heb wel 1 hele gave leren jas gezien.. Niet glad leer maar met allemaal gaatjes erin.. :-) Maarja dat kost duur en ons ben zuinig natuurlijk. ;-)

Gaan we weer verder met de pasta... Gewoon om op te vreten, ik was er bij voorbaat al van overtuigd dat dit veel beter zou smaken dan wat je in de winkel kunt kopen.

Want in Italië smaakt het ja ook al zo lekker... Trouwens de meest vreemde vormen vind je daar!

Het kon natuurlijk niet uitblijven. Ook wij hebben pasta mee genomen naar huis. 4 verpakkingen.. Binnen een maand zijn er al 2 opgesmikkeld. Want inderdaad. Het smaakt zoveel lekkerder als de normale pasta die ik gewend was.. Het wordt dus tijd om als deze pasta op is, hier een speciaal zaakje te vinden. Want terug naar die andere, dat wil ik niet meer!!! I love Italië! :-) Daar ga ik zeker nog een keer terug komen. Bovendien, het is niet eens zover rijden. 3 uur en je staat aan de Gardasee. Wie mij al langer kent weet dat ik gek genoeg ben om dat in 1 dag 'ff' op en neer te doen... ;-)

Peschiera & Lazise.

Donderdag 16 Juni 2011

We besloten bij Peschiera eerst een lekker stukje te gaan lopen en op een bankje te gaan zitten met zicht op de Gardasee... :-) Daar vlogen weer een paar zwanen voorbij. Helaas weer relatief ver uit de richting, maar ik heb ze toch weten te vangen!

De zwanen die niet voor ons wilde gaan vliegen hadden het namelijk veel te druk met eten zoeken!

Peschiera zelf is een heel erg leuk stadje. Echt een oud vestingsstadje. Wij kwamen dan ook over de brug binnen!

Gewoon genieten van de mooie natuur en de mooie wallen. :-) Echt sfeervol!

Ook het dorpje zelf was gewoon leuk. Na Limone voor mij toch echt wel het leukste plaatsje wat ik heb gezien!

Nog een blik op de haven... :-) (klik voor groter)

Vervolgens was het nog te vroeg om te gaan eten... Dus besloten we nog een stukje omhoog te rijden, richting huis.. Naar Lazise, waar we gisteren natuurlijk ook al waren. :-) Geen enkel probleem! Nog een blik daar op de haven...

Onder het genot van een colaatje en de laatste verrukkelijke pasta... Was het tijd om nog even de dagen door te nemen en afscheid te nemen.. Boehoe, snik snik!

De vogeltjes deden zich trouwens terwijl wij aan het eten waren zich nog even te goed aan het brood dat er stond, hihi. Wat heb ik gelachen! Wat een snuggere beestjes... :-)

Nog een blik op het tonbaken in de haven. Klaar om terug te gaan.

We liepen nog even door het stadje, ik had op de heenweg al een super leuke korte broek gezien, maarja.. Je weet wel, twijfelen. Alsnog toen gekocht. Ik ben er erg blij mee! Draag hem iedere week. Dus goede koop. ;-) Bij de parkeerplaats zag ik nog dit bloemetje en toen was het tijd om echt in te stappen...

Men oh men, wat heb ik onwijs genoten van deze mini vakantie samen! Echt zo zalig. :-) Zeker voor herhaling vatbaar zo met z'n tweetjes. Voor ons werkt dat toch het beste. Daarom zijn we ook druk bezig met plannen van een vakantie in november.. Maar dat komt tzt dan weer wel! :-) Morgen nog een blik op iets echt Italiaans..

Verona.

Woensdag 15 Juni 2011

De laatste dag aan de Gardasee besloten we dat we na het uitchecken nog even een markt gingen lopen en daarna naar Verona zouden gaan. Pfff wat heb ik daar eigenlijk toch wel spijt van gehad... ;-) Niet om Verona hoor, prachtige stad! Dat was het niet. Maar oh wat was het heet daar... Graadje of 30, geen zuchtje wind.. Zweten dat ik deed... :-) Maarja wel rondje door de stad gelopen uiteraard en daarvan kunnen jullie dan vandaag weer genieten. Gewoon thuis... Bereid je wel even voor op een lange log van 19 foto's... ;-)

Helaas was de kattenshow net niet die dagen... We zagen op de foto namelijk het evenbeeld van onze eigenwijs!

Over de fontein een blik op de Arena.. Imposant! Net toen wij naar binnen wilden.. Uiteraard lunchpauze.. Toch maar niet opgewacht. ;-)

Het plein voor de arena. Vrij leeg.. Tsja wie gaat er dan ook met zo'n hitte in de stad lopen... ;-) Het was trouwens wel grappig. Liepen een paar Romeinen rond, die met iedereen op de foto gingen. Vervolgens natuurlijk wel bedelen om geld he?

De Arena nog een keer, maar dan vanaf het plein gezien. Imposant gebouw!

Dit huis vond ik eigenlijk wel grappig. Een echt hoekhuis.. En dan die kleur en die balkonnetjes.

Vervolgens zijn we door de winkelstraat gaan lopen. Nou mijn portemonnee heb ik veilig in mijn broekzak gehouden, want ehmm. Mij was dit alles veel te duur. Prada, Gucci en weet ik wat nog meer allemaal.. ;-) Nee niks voor mij.

Als je goed opzij keek, niet alleen naar de winkels, was er genoeg leuks te zien. Bijvoorbeeld dit steegje.

Wat verderop kwamen we op een ander plein waar een duurmarkt stond. Maar ook daar.. Die prijzen, nee bedankt. Geef mij dan maar de markten aan de Gardasee zelf!

Vlakbij die markt zag ik dit balkon. Op slag werd ik natuurlijk weer verliefd. En Andi maar stom kijken. (nou heeft het wel effect gehad dat we zoveel leuke balkons zagen.. Kijk maar bij Koei !)

Toch een apart gezicht die markt zo en dan die mooie oude gebouwen erom heen.. Zal er wel bij horen, maar verpest voor mij wel de sfeer van het plein.

Want zeg nou zelf, dit was toch vele malen mooier geweest als er geen kramen waren geweest???

Dit is nou mijn droom. Vele planten, gewoon je eigen natuur om je heen.. Maarja ben bang dat vele van die grote planten hier de winter niet overleven, zeker die palm niet. En om nou een tropisch klimaat te simuleren in de woonkamer... Lijkt me ook niet zo'n sterk plan!

Aan de andere kant van de rivier lag dit stadsdeel er geweldig bij.. Maar mij net te ver. Yup jullie lezen het goed. Te ver.. Die dagen aan de Gardasee hebben me behoorlijk gesloopt. Was er dan ook goed klaar mee. Het liefst wilde ik gewoon even ergens zitten, wat drinken nog genieten van het mooie weer. ;-)

Maar goed, we zijn toch verder gelopen. Zo kwamen we op dit kerkplein uit. Waar de bomen nog prachtig groen waren.

Even had ik het gevoel weer terug in mijn geboorteland te zijn...

Bij deze etalage moest ik toch wel even blijven staan en heel hard lachen! Geweldig!

Terug bij de Arena, keken we over het plein naar de andere kant... :-) Tijd om terug te gaan lopen naar de auto, maar niet voordat...

We nog een keer kijken naar de Arena...

En naar het plein. :-)

Terug in de auto zochten we via de navigatie nog iets leuks in de buurt. Venetië was net te ver weg, nog een uur rijden. En om nou een andere stad te bezoeken leek mij niet echt geslaagd. Dus zijn we teruggegaan naar de Gardasee waar we in een nog niet ontdekt dorpje hebben rond gekeken... :-) Maar daarover, morgen meer!

Sirmione & Salo.

Dinsdag 14 Juni 2011

Tijd om naar het meest toeristische van de Gardasee te gaan... Sirmione! :-) Echt wel genoten! Zodra we door de toegangspoorten waren zagen we deze meerkoet heel druk met het verzorgen van het nest maar ook met de 3 jonkies!

Veel meer mensen dan in al die andere plaatjes... Maar toch, het ging nog redelijk. Elk straatje waar je keek, het eindigde altijd in het meer! :-)

Al snel waren we door het stadje heen en kwamen we op de punt van het schiereiland! Het 'strand'.

Ook hier weer.. Niks met zand, gewoon kiezelstenen! De steigers.. Waarom zouden daar boten aanleggen? Die zijn toch gewoon voor de mensen om te zonnen!

Mmm, klaprozen! Wat prachtig en dat tegen die strakblauwe hemel! Een echt vakantiegevoel.

1 Klaproos was zo lief om een kijkje in het hart geven. :-) Nou graag! Daar zeg ik geen nee tegen. :-)

Nog even wat verder gelopen. Ook weer duidelijk dat het ook vandaag nevelig is. De overkant is nog steeds niet te zien...

Het bewijs, dat salamanders of is het een hagedis? Door kan leven als de staart eraf is.. Wel een heel apart gezicht!!!

We klimmen weer naar boven, lang leve de training thuis! En kijken terug op het strand... :-) Wow!

Maarja, zo ziet het er eigenlijk toch nog veel mooier uit.... ;-)

Prachtig! Ik kan wel begrijpen dat Sirmione zo populair is. Niet alleen de uitzichten, maar ook gewoon het stadje, de natuur.. Gewoon alles!

De oude gebouwen die dan door de bomen schemeren...

De doorkijkjes, de binnenplaatsjes... :-) Echt heel erg mooi!!!

Dan die oude burcht die door loopt in het water. Een beetje zinloos volgens mij. Maar wel heel erg mooi. :-)

Deze boot viel me op. :-) Leuk die voorkant. Zo hadden er trouwens meer boten van die boegmaskers erop. Maar veel heb ik er niet op de foto gezet...

Ik had ook nog Salo beloofd.. Nou dat vonden we allebei iets minder. Kan ook komen omdat we zoveel hadden gedaan dat we er even helemaal klaar mee waren. Heel snel een krant gekocht, een paar foto's gemaakt.. En toen hup in de auto terug naar Garda. Toch nog een rit van bijna een uur... :-)

Morgen is er weer een dag!

Lazise & Bardolino

Maandag 13 Juni 2011

Handig die informatie map van het hotel! Want daarin stond dus dat vandaag markt zou zijn in Lazise! Uiteraard... Daar zijn we naartoe gegaan. Deze keer werden we niet teleurgesteld. Enorm groot en echt genieten! We zijn geslaagd voor de oppasster van de kat en vervolgens ook voor Andi. :-) Joepie! Nouja... Ik loop een beetje op de zaken vooruit. Want eerst moesten we zorgen dat we voorbij de toegangspoort kwamen. Geen idee of we werden gecontroleerd... ;-)

Op de markt was het zo druk dat ik me even heel erg goed moest concentreren. Ik hou van de markt, maar zoveel mensen bij elkaar. Nee dat is dan weer niet mijn ding. Bovendien heb ik 3 dagen lang op teenslippers gelopen en geloof me.. Vaak genoeg hebben er mensen bijna op mijn tenen gestaan... Dus toen we vervolgens aan de andere kant kwamen en we even konden genieten van de Gardasee, toen deden we dat maar al te graag!

Natuurlijk ook omdat deze zwaan op de kant stond...

Maar ook omdat deze eendjes hier rondzwommen. Een hele taak voor mama eend!

Al snel had de zwaan genoeg van de aandacht en ging er vandoor... Heerlijk om te zien hoor! Trouwens. Volgens mij heb ik daar voor het eerst in mijn leven een zwaan zien opstijgen en vliegen. WOW! Helaas was dat net te ver weg.. En ongunstig voor de camera, maar toch..

Terug naar de drukte! In tegenstelling tot gisteren, liep de markt in Lazise wel door tot aan de haven. Hoe gezellig!

Heerlijk zo'n sfeertje. Ja soms he? Ik geef het toe. Mis de ik zomervakanties op Quiberon wel.. Maarja.. :-) Je kunt niet alles hebben!

Vervolgens zijn we toch ook nog maar even gaan kijken in Bardolino. Eigenlijk al voordat we naar Lazise gingen, maarja.. ;-) Soms gaan dingen niet helemaal logisch op een blog, hihi. Daar lagen overal tegeltjes op de straat. Al snel ging ik er op letten totdat ik echt aan Knuf

Mmm, zalig! We zagen dit haventje al in de zonsondergangen van vorige week. Nu nog een keer met mooi weer!

Doorgelopen totdat we de Gardasee uit ogen verloren... Geen idee waar we uitkwamen. Maar dit gebouw vond ik wel heel opvallend en lekker vrolijk!

Ik heb geen idee wat dit was? Maar niet alleen deze boom zat helemaal onder, maar ook de hele straat.. Zoveel pluis!!!

Nog even terugkijken over het water... Tijd om verder te gaan!

Maar dan moet je door het stadje... Dus daar kon ook nog wel een foto vanaf! :-) Ook een heel gezellig dorpje!

Riva del Garda & Limone.

Vrijdag 10 Juni 2011

Nouja niet helemaal.. Voordat we vanuit Torbole doorrijden naar Riva zijn we eerst nog even omhoog gegaan. Volgens Andi had je daar een prachtig uitzicht over de Gardasee. Ja dat klopte inderdaad ook wel. :-) Maarja... Daar zie je dus wel heel duidelijk wat ik gisteren bedoelde met het niet omhoog hoeven gaan met de lift. Jammer. Maar echt geen domper!

Indrukwekkend ineens zo'n berg daar midden in de weilanden. Hoe de natuur dat toch allemaal voor elkaar heeft gekregen. Wow!!!

Zo! We hebben Riva bereikt. :-) Zonder doel liepen we daar eigenlijk door het stadje. Steeds om ons heen kijkend en omhoogkijkend. Echt niet stil zitten zoals deze dame in de fontein!

Tsja.. Welke uitbater wil dit nou niet? Een immens plein voor je neus en dan nog de Gardasee? Dan heb je toch wel een geweldige ligging.. Het was duidelijk dat het nog geen toeristen seizoen was. Volgens mij ziet het er dan zwart van de mensen...

Het stadje ligt heel indrukwekkend. Bepaalde huizen lijken wel uit de rotsen te zijn gehakt. Dit is natuurlijk niet zo.. Maar je zal hier maar wonen en dan zo'n gebergte boven je hebben uit torenen...

Opvallend.. Een haventje zonder boten. Of dit nou meer sfeer heeft? Nee daar ben ik niet van overtuigd..

Kijk! Daar vinden we dan wel weer boten. Er ging een flinke wind, wegkomen was denk ik al schier onmogelijk.. Terugkomen dan weer makkelijk. Nopez wij waren lui, we hadden vakantie. Dus zijn we maar weer doorgelopen!

Even een blik op dit binnenmeertje. Nouja het stond natuurlijk wel in open verbinding, maar toch...

Eindelijk! Was ik in staat om een foto te maken van de klaprozen. Ik had er al zoveel gezien maar allemaal langs de weg. Tsja.. Dan kun je niet zomaar stoppen. Of althans, Andi kan dan niet meer zomaar stoppen (of wil niet zomaar stoppen. ;-))

We reden verder naar Limone. De weg daarnaartoe voert door vele tunnels. De weg balanceert letterlijk op de voet van de berg vlak aan het meer. Indrukwekkend! Ook daar weer, helaas, nauwelijks plekjes om te stoppen en die er waren, stonden vol... :-( Vind het wel jammer, want de wegen waren op zich al een belevenis. Limone is nog meer als Riva del Garda uitgehakt uit de berg. Of eigenlijk letterlijk tegen de berg op gebouwd. Dat is hier al te zien, maar dat zien jullie later nog meer...

Hier zien jullie dus heel duidelijk wat ik bedoel. Waar Riva del Garda nog gebouwd was op een vlak gedeelte, is Limono dus in de bergen gebouwd...

Hoe dit precies is ontstaan dat weet ik niet. Maar ik heb het vermoeden dat door menselijke hand dit vlak is gemaakt.

Tsja... Soms is een mens dorstig of heeft zin in ijs.. Dan is het tijd om een terrasje te zoeken! Andi zat precies goed. Hij had ineens 2 ogen erbij.

Weer zo'n leuke fontein. Alsof er nog niet genoeg water is. Op de achtergrond zien jullie precies het rondvaartschip binnenvaren. Nouja rondvaart? Eigenlijk meer een lijndienst.. Wij zijn er niet mee mee gevaren, dat liet ons schema niet toe. Kan me wel voorstellen dat het prachtig moet zijn om mee te varen. Al die dorpjes tegen de bergen.. Wie weet een volgende keer!

Kijk Limone heeft dan wel weer een heel schattig haventje. Genoeg te beleven hier om heen. Geen grote terrassen, nee gewoon intiem!

Nog een blik omhoog... Volledig onder de indruk.

Verlaten we Limone en gaan terug naar het hotel. De terugweg heb ik niet alles meegekregen. Moe van alle indrukken heb ik lekker liggen slapen in de auto.. ;-) Vervolgens in Garda nog uit eten geweest en toch al vroeg gingen bij ons de luikjes dicht... Op naar de volgende dag. En voor jullie op naar de volgende week. Maak er een mooi weekend van!

Malcecine & Torbole.

Donderdag 09 Juni 2011

We stappen weer in de auto om verder te gaan rijden... :-) Allereerst zien we een grappig eilandje liggen. Ik verbaas me nog steeds over alles trouwens wat ik tegenkom...

Niet alleen wij bekeken van alles, ook wij werden bekeken. Dat laat deze kuifeend wel zien. :-) Genoeg gevogelte daar in en om de dorpjes... Blijkbaar hebben ze het er goed.

Heerlijk een binnenplaatsje. Deze behoorde bij een pottenbakker. Neehee, niet een pottenbakker maar de pottenbakker.;-) Schattig toch? En zo lekker kleurrijk allemaal!

Al die haventjes... Mmm, zo schattig. Ik had overal wel willen blijven zitten. Gewoon het sfeertje proeven. Die kleuren van die bootjes, gewoon alles. Wat me trouwens wel opviel, de havens lagen vol, maar echt veel gevaren werd er dan weer niet.. Waarvoor zijn dan die bootjes vroeg ik me af?

Gekheid op een stokje. Wij lopen in zomerse sferen, temperaturen tot 33 graden minimaal.. En dan boven ons.. Torent de sneeuw uit. Onvoorstelbaar, maar wel echt waar. Wij wilden eigenlijk in Malcesine, waar bovenstaande foto's zijn genomen nog met de kabelbaan omhoog. Een panorama uitzicht werd het genoemd. Maarja jullie zien het al aan de bergen, toch redelijk heiig.. Dus helaas. We hebben ons het geld maar bespaard. De overkant van de Gardasee was al bijna niet meer te zien. Dus dan heeft naar boven gaan ook niet zoveel zin..

Verder gereden naar Torbole. Mmm, kijk nou dat hagelwitte strand! Daar zou ik toch wel willen baden, of toch niet?

Prachtig! Een bloeiende palm. :-) Tsja moest ik toch echt even op de foto zetten, hihi... ;-)

Klots klots klots... Duidelijk we zaten aan lagerwal. :-) Er lag dan op de wal genoeg rotzooi...

Kijk daar hebben we ons witte strand weer. Zouden jullie daar ook naartoe willen??

Mmm, niet eens het gevoel dat we nog in Europa zijn. Dit is voor mij zo exotisch. Het enige wat natuurlijk dan niet echt is.. Zijn de kiezels ipv het zand...

Terug naar het haventje. Weer zo schattig klein iets. Maar toch minder sfeer als dat we vandaag nog zagen in Malcesine.

Een snelle rondgang door het dorpje. Wij kwamen uit op een pleintje waar deze bewoners hun best deden om het zo interessant mogelijk te maken. Zo voel je je toch heel erg welkom?

Terug naar de auto, nog een blik op de Gardasee en op naar de volgende. Gaan jullie morgen weer mee?

Torri del Benaco & Brenzone.

Woensdag 08 Juni 2011

Op dag 1 van onze echte vakantie daar, besloten we om naar boven te rijden, naar Riva.. Dat was eigenlij mede ingegeven door mij want ik vond het wel zo leuk om de markt die er was te bezoeken. Nou bleek dat niet zo heel erg veel te zijn, maar dat maakt dan ook niet meer uit. Vandaag dus de eerste plaatjes!

We begonnen in Torri del Benaco, waar ik genoot van het uitzicht over het Gardameer. Ik heb geloof ik 3 dagen alleen maar lopen zuchten omdat ik alles zo mooi vond...

Prachtige oude gebouwen.. Eigenlijk alles vind je daar!

De mooiste uitzichtjes over het meer.. De mooiste bloemen.. Ach ik ben er gewoon verliefd op geworden.

Een onwijs schattig haventje. Niet wetende dat ik er nog vele meer zou zien... hihi...

Grappig gewoon de olijfbomen die daar groeien. Dan realiseer je je pas wat voor ander klimaat daar eigenlijk is!

Leuke aan de plaatjes bij het Gardameer is, is dat ze overal van die mooie doorkijkjes hebben. Je ziet eigenlijk altijd wel het meer ergens.

Niet alleen doorkijkjes. Volgens mij zijn de Italianen ook bekend om hun mooie aangeklede balkons! Ik heb er heel erg veel op de foto gezet en elke keer zei ik weer, dat is wel wat voor ons.. Andi was het er niet echt mee eens...

Na wat te drinken, nog een blik over het Gardameer.. Voordat we in de auto stappen om naar het volgende plaatsje te gaan.

Markt in Brenzone. "Gewoon" aan het Gardameer. Ik vind het een hele mooi entourage.

Kijk zelf maar.. Dit is toch geweldig? Winkelen en tevens genieten van de natuur.

Hier is dat nog duidelijk te zien. :-) Ik kreeg er niet genoeg van. Ook al viel de markt tegen.. Het was toch wel heel erg leuk om mee te maken.

Dit haventje had ik de vorige dag toen we op zoek waren naar een hotel al gezien en vond het toen al schattig. Zo klein! Dat is toch niet te geloven... Ook toen we er eenmaal stonden, was het gewoon schattig...

Als je er dan even omheen loopt, dan krijg je dit soort uitzichten... Mmm, mag ik hier wel even blijven zitten?

Maar nee, we hadden nog veel meer op het programma! Dus weer terug gelopen naar de markt waar de auto ook stond...

Niet voordat we hier even hebben uitgerust op deze dikbil... Morgen gaan we verder!

Zonsondergang(en).

Dinsdag 07 Juni 2011

Wij hadden expres een kamer genomen met alleen maar ontbijt.. We wilde 's avonds gewoon lekker ergens in 1 van de dorpen gaan eten. Pizza, pasta... Mmm, nog nooit zoveel pasta en pizza gegeten, maar ook nog nooit zo lekker! Na de maaltijd daarna nog heerlijk door de dorpjes geslenterd. Mensen kijken, ijsje eten. Vakantie.

Zo kwamen we op de eerste echte avond dat we daar waren dit zwanenpaar tegen met hun 12! jongen. Helaas was ik uitgerekend die avond vergeten om de volle accu in de camera te stoppen.. Dus helaas niet zoveel foto's. Maar wel erg schattig om te zien!

Vanaf de steigers was het genieten, de lucht kleurde erg mooi!

Deze sport was dan nog redelijk normaal... Dragonboat.. Maar we zagen ook genoeg roeiboten waar de mensen in stonden. Toch wel erg apart gezicht!

De haven van Lazise bij avondlicht. :-) Een heel gezellig sfeertje.

Deze foto's zijn gemaakt in Garda. Daar gaat de zon niet boven het meer onder, maar boven de bergen. Alsof we thuis zijn.

Beetje spelen met het licht, de bergen en een steiger.

Zwanen daar in overvloed. Net zoals eenden trouwens... Heel erg nieuwsgierig, behoorlijk aan het bedelen.

Gewoon een mooie rimpelig wateroppervlak!

We liepen een rondje en het viel ons op dat er mensen over de brugleuning stonden te kijken. Waarom? Daar kwamen we snel genoeg achter. Een heuse echte bever zat daar te smikkelen van een avondmaal.

Heel erg speciaal voor mij in elk geval.. Dus daar heb ik flink van staan genieten. Gelukkig was de camera nu wel goed geladen!

Even opkijken of ik niet gestoord wordt...

Ja toch wel.. Nou dan ga ik er maar vandoor! Daahaag, fijne dag verder!

Villa Madrina.

Maandag 06 Juni 2011

Maandagmiddag, half 4... Ik: Wanneer moet ik morgen komen werken? Baas: Nou ik heb je deze week eigenlijk niet meer nodig, pas vrijdag middag weer... Of anders zaterdag. Ik: Zeker weten? Hij: Ja. Ik: Prima, dan ga ik zo naar huis en dan gaan we nog een paar dagen naar Wenen...

Onderweg naar huis bedacht ik me, dat ik eigenlijk veel meer zin had om gewoon lekker naar een meer te gaan. Al snel kwam natuurlijk het Gardameer bij me op, is niet zo ver van ons rijden. Binnen 3 uur sta je aan het Gardameer. Wat is dat nou? Dus ik naar huis. Andi: Wat gaan we doen? Ik: naar het Gardameer... Hij, heel verbaasd natuurlijk maar wel te porren. Dus ik naar boven gegaan, tenslotte loopt er hier nog een maffe kat rond.. Buuf kon wel oppassen. Zo zaten we dus nog geen uur later in de auto, op weg naar een mini midweekje weg! Andi wist nog wel een hotel en daar nemen we nu even een kijkje...

De avond dat we aankwamen, was het inmiddels half 10. We zijn namelijk doorgereden naar Garda.. De volgende ochtend bleek wat voor mooi uitzicht we hadden!

Maar niet alleen op het meer zelf, ook op het zwembad... Tsja je moet toch wat?

Ik zag al snel dat de tuin heel interessant was.. Onder andere deze citroenen groeiden daar! Je zou er zo in bijten...

Maar ook rozen in alle kleuren, zoals deze gele. Let vooral ook even op de strakblauwe lucht. Het was op dat moment 28 graden.. Ik heb 3 dagen alleen maar in korte broek, topje en op teenslippers gelopen! Zalig.

Ach roze niet mijn kleur, maar het hart was zo mooi!

Geen idee wat voor soort knop of vrucht is.. Straalde in elk geval.

Mmm.. Ik heb er een behoorlijke tijd rondgelopen. Dit was echt genieten! Zo mooi allemaal en zo anders als wat ik gewend was...

Uitzicht in de tuin op het buurhuis. Ergens deed het me denken aan Frankrijk.

Palmen zijn daar genoeg. Onder andere deze palm die laag blijft. Ze bood een kijkje in haar hart.

Even een rondje om het zwembad gelopen. Ziet er toch mooi uit? Zij zaten op de 1e verdieping. Van het gebouw dat naar voren staat de 3e kamer. Je hoorde mij niet klagen in elk geval!

Genieten.. Een palm in bloei had ik nog nooit bewust gezien. Waarschijnlijk wel op Ibiza, maar toen was ik nog zo jong!

De oprit van het hotel, althans van receptie naar de parkeerplekken. Ondanks dat het daar al zo warm was, het was toch echt nog voorjaar.

Voor de receptie vielen me deze knoppen nog op. Tsja daar kun je toch niet aan voorbij gaan?

De aankomende 2 weken neem ik jullie mee naar het Gardameer... :-) We zijn bijna helemaal rond gereden, bijna elk dorp waar we langs zijn gereden zijn we gestopt en heb ik foto's kunnen maken. Ach, we zijn gewoon echt even lekker met zijn tweetjes weggeweest! Dus ik zou zeggen, geniet de aankomende 2 weken gewoon lekker mee.. Jullie zien de logjes wel verschijnen!

Eindspurt.

Donderdag 02 Juni 2011

Soms moet je een eindsprint inzetten..

Of gewoon het toetje voor het laatst bewaren!

Fijn weekend toegewenst!

Klik op beide foto's voor groter formaat!

Sneeuw!

Woensdag 01 Juni 2011

Hahaha, jullie dachten dat we gisteren uit de sneeuw waren? Dan zou ik vandaag hier maar niet komen kijken, hihi.. Want niks is minder waar! Want kijk maar eens wat ik zag toen ik even opzij keek...

Dat we al over de straat konden rijden hebben we mede aan dit apparaat te bedanken. Bij wat research op het internet.. In het kader van, ik moet de gasten informeren... ;-) Kwam ik er achter dat deze frezen al heel erg oud zijn, maar dat dit type zichzelf dit jaar ook weer bewezen heeft ten opzichte van het nieuwe materiaal. Zij kwamen er beter doorheen! Eigenlijk ook wel leuk om te horen...

Maarja het weer werkt dan toch ook wel mee natuurlijk.. Want zou het elke dag sneeuwen zoals het deed toen wij de eerste keer probeerden omhoog te komen, dan was er denk ik voor de frezen ook niet door te komen. Nu zag je al de almen sneeuwvrij worden!

Het ziet er eigenlijk niet naar uit, maar toch waren we echt aan het dalen! Voor de laatste keer kijken we naar de Großglockner. Op dat moment bedacht ik me echt dat het zeker de moeite waard was geweest en dat ik blij was dat we dit nog hadden gedaan...

Ik blikte ook nog even terug op de weg die we gereden waren en daar zie je toch wel heel erg duidelijk waarvoor die frezen nodig zijn geweest... Pfff! Ik kreeg toch ook wel weer zin in skiën.. Gek he?

Met dit gebouw, waar een museum in gevestigd is, neem ik afscheid van de Hochalpenstrasse. Het was geweldig, het was indrukwekkend, het was een dag om nooit te vergeten. Maar voor ons zou de dag nog niet helemaal om zijn...

Ik had nog een missie.. Namelijk deze runderen op de foto zetten. Nooit zijn ze me opgevallen, alhoewel ik toch wel vaak genoeg in dat dal ben geweest.. Het Pinzgauer Rind. Kenmerkend is de witte streep op de rug en nog vele anderen...

Nou ben ik wel een koeienliefhebber alleen dat soort details, dat schiet er dan weer uit... ;-)

Een hele mooie afsluiter van die dag, maar ook van die week! Want de volgende dag is Andi gaan golfen en heb ik genoten van een vrije dag met een boekje op het balkon. Familie hartelijk dank voor jullie komst! Tot snel hoop ik!!