Großglockner.

Dinsdag 31 Mei 2011

Hahahaha, bleek ik gisteren toch gelijk te hebben! Het was namelijk wel de Großglockner! Dus mijn noodstop was geoorloofd... ;-)

We rijden verder en stoppen bij het Glocknerhaus. Vandaar heb je namelijk redelijk zicht op het stuwmeer dat er ligt. Ik heb helaas de informatie hier thuis niet bij de hand... Die heb ik meegenomen naar mijn werk om aan de gasten te kunnen laten zien. Dus de naam? Ik ben te lui om echt op te zoeken.. Ik beken!

Hier zien jullie een deel van het Glocknerhaus. Deze was trouwens in 2011 ook een aankomstplaats van de Giro D'Italia.

Even verder gereden zijn we gestopt bij deze leuke bocht. Zoveel te zien!

Moeilijk om voor te stellen, maar waar dit beekje loopt.. Staan van de zomer de koeien weer te grazen. De natuur heeft nog wat werk te verzetten...

Wie zich daarvan niks aantrokken, waren de murmeltieren ofwel marmotten. Er waren er heel erg veel op weg. Dit was 1 van de eersten die we zagen. En wij zagen hem/haar niet allen.

Toch maar verder gereden, ik had wel uren naar die murmeltieren daar kunnen kijken, maarja.. Dan kan ik ook naar een dierentuin gaan... ;-) Daar heb je echter geen Großglockner, dus hup verder. Nouja, GEWELDIG! Kan er weinig anders over zeggen... De gletscher die jullie daar zien is de Pasterze. Indrukwekkend? Jazeker.. Maar niet zo indrukwekkend als ooit was. Deze was een keer zo groot. Onvoorstelbaar!

TADAA! Dichtbij...

Ook al was de sneeuw nog maar net weg.. Dat kon de natuur niks schelen hoor! De eerste blauwe bloemetjes stonden er al. Het zijn niet voor niets vroege gentianen.

Tsja... Dit is toch een droom? Ik werd er helemaal stil van.

Ook daar op de Kaiser Franz Josefs Höhe (daadwerkelijk vernoemd naar de toenmalige Kaiser van Oostenrijk, die de Großglockner wilde laten zien aan zijn geliefde) lopen genoeg murmeltieren rond. Logisch, want daar is het makkelijk eten... Meestal gooien de bezoekers wel wat lekkers omlaag.

Vervolgens aan de andere kant van het plateau gekeken. Daar was de sneeuw nog grillig.

Voordat we iets anders gaan doen gaan we weer even uitrusten.

Bis morgen!

Wooow...

Maandag 30 Mei 2011

Vorige week vertelde ik al dat we naar de Krimmler Wasserfälle geweest zijn omdat we met de bus om moesten keren bij de Großglockner omdat dat te gevaarlijk was... Helaas pindakaas. Al snel borrelde bij mij het plan om dan zelf nog een keer omhoog te gaan. Ik had me er enorm op verheugd. Trouwens niet alleen ik... Dit was voor Andi ook het hoogtepunt van de week. Vervolgens gooiden we dat in de groep en we gingen splitsen. Jan en Hanny waren dan wel voor ons plan en wij zijn, zij zijn, met hun, met ons mee gegaan. Het was het helemaal waard! Ik heb zo onwijs genoten.. Vandaag en de aankomende dagen mogen jullie meegenieten. Is dat niet lief van mij?

De eerste stop die we hielden was voor de Tauerntunnel. Geweldig als je ervoor staat. Indrukwekkende rotswand. Geweldig!

Ik heb een grote mond.. Maar hier voelde ik me toch wel heel erg klein...

De toppen waren zo indrukwekkend. Eigenlijk had ik hier wel willen blijven, maarja.. De Großglockner wachtte toch wel ook op ons.

Uiteraard verder gereden maar niet voordat we ons gesterkt hadden met koffie, cappuccino, warme chocolade melk en thee. En geef nooit je camera uit handen... ;-)

Verder gereden en voordat je dan op de Hochalpenstrasse komt, kom je eerst nog langs de Jungfernsprung. Niet zo groot als de Krimmler, maar niet minder indrukwekkend. Weer een leuke tussenstop.

Even zuurstofhappen voordat je echt gaat klimmen.

Nog even genieten van de bloemen die je beneden ziet, want dat zal boven wel anders zijn.

Nog een blik over het water en op de waterval en dan..

Wordt het tijd om in te stappen verder te rijden! We klimmen naar Heiligenblut, waar we dan echt op de Hochalpenstrasse komen. Al snel zet ik met een noodstop de auto aan de kant en roep, even een foto maken van de Großglockner... Nee dat was het niet, klonkt het uit de auto. Boeiend, dan van een mooi gebergte.

Vervolgens reden we verder en verder en verder totdat...
Tot morgen!

Krimmler Wasserfälle.

Vrijdag 27 Mei 2011

Ik belde met het busbedrijf en zij vertelde mij dat ze of op maandag of op dinsdag een bus beschikbaar hadden voor een rondrit Großglockner. Andi was op maandag niet terug, dus besloten we op dinsdag te gaan. Helaas zaten de weergoden ons niet mee.. Want we konden niet omhoog. Ja we kwamen een eindje, maar toen was er wel degelijk een sneeuwstorm.. De buschauffeur vond het terecht! niet veilig om ver te rijden en is heel verstandig omgekeerd. Gelukkig maar, anders was er zo maar een familie uitgestorven... ;-) Al snel was ik met hem aan het overleggen wat alternatieven waren. Een groot deel wilde nog wel een keer naar de Krimmler Wasserfälle toe.. Wat daar ook nog wel redelijk in de buurt lag. Ok prima, gaan we daar naartoe.

Net op het moment dat we daar aankwamen werd het droog. Waren de weergoden ons toch gunstig gezind! Allereerst zijn we gaan kijken beneden waar de waterval in de beek valt. Blijft geweldig. Gelukkig hadden we allemaal goede jassen aan. Het stuift nogal!

Om vervolgens heel snel weg te stromen. Wat een kracht zit er toch achter deze waterval!

Eigenlijk had ik niet zoveel zin om naar boven te klimmen.. Ik had ja vorige zomer de Krimmler nog gezien met onwijs mooi weer.. Daar kon dit inderdaad niet tegenop. Uiteindelijk toch maar wel meegegaan.. Het is en blijft toch spectaculair!

Zoals jullie zien deed de zon ook nog haar best om erdoor te komen.. Is helaas niet helemaal gelukt.

Je vraagt je soms ook af hoe ze die platformen daar gebouwd hebben. Ik snap in elk geval wel dat ze een kleine vergoeding vragen om de weg naar boven te mogen lopen.

Ssst... Nu even niks zeggen, gewoon genieten van het vallende water!

Nog een blik naar beneden.

Om vervolgens zelf snel te volgen! Want het begon toch eigenlijk wel weer te druppen. Net op tijd waren we in de bus, alwaar we naar huis toe gingen. Al met al was het toch een geslaagde dag!

ZOEF!

Donderdag 26 Mei 2011

Een deel van de familie wilde nog naar Kitzbühel een ander deel bleef in het hotel, nog een deel ging winkelen en ik ging met een gedeelte naar mijn werk toe omdat ik daar had geregeld dat ik met Jennéh Rose kon paardrijden. Wat ze natuurlijk geweldig vond!

Van het paardrijden heb ik zelf helaas geen foto's. Gaat lastig als je met een paard aan de hand loopt.. Maar vervolgens zijn we nog even de speeltuin ingedoken. Op de trampoline, schommelen, klimmen, klauteren en glijden. Maar voornamelijk op de kabelbaan. Men wat had ze plezier! En de ouderen iets minder.. Want wij konden telkens lopen! Dan mag je daarna ook wel uitrusten toch?

Hoe gekker hoe beter...

Ze genoot volop! Ik geloof dat Jennéh Rose wel 40x met die baan is geweest...

Algauw werd ze makkelijker en gooide ze er met de hand ehhh pet naar.

Papa kun jij mij even omhoog brengen?

En toen papa besloot dat het genoeg was, was haar oudere zus zo goed om die taak over te nemen!

We hebben een hele leuke afsluiting gehad van deze dag!

Seisenbergklamm.

Woensdag 25 Mei 2011

De Seisenbergklamm heb ik jullie een paar jaar geleden al laten zien. Maar zoiets indrukwekkends is altijd leuk om nog een keer te bezoeken. Gek genoeg maar een half uurtje rijden van Ellmau en we komen er zo vaak langs als we naar Salzburg gaan, maar toch? Zat er al een hele tijd tussen! Daarom heb ik er enorm van genoten!

Het begon vlak.. Maar dat duurde niet lang zoals jullie zien!

Als je dan zulke plaatjes onder de trap ziet, dan loop je toch vanzelf door. Of juist niet omdat je blijft staan genieten, kan ook natuurlijk.

Al snel werd het smaller... En dus ook veel interessanter. Ik heb de rest van de familie trouwens pas weer aan het eind gezien op de 2 andere fotografen na.. ;-)

Want je moet gewoon zo om je heen kijken ook al is het zo smal. Want achter je openbaren zich ook de meeste mooie plekjes.

Of naar boven dan natuurlijk. Want dan voel je je zo klein.

Of naar beneden toch maar weer. HELLUP! Ik weet niet meer waar ik kijken zal...

Geweldig! Die brug wordt trouwens nog steeds gebruikt door jagers. Moet je je voorstellen dat je daaroverheen moet lopen.. Oeps. Moet je geen hoogtevrees hebben.

Een kloof staat erom bekend dat het smal is...

Al snel hadden we het smalste stuk gehad en kwamen we weer in de openheid terecht. Al is dat natuurlijk ook relatief gezien. Wat is openheid in een kloof en wat is openheid in Oostenrijk?

Eindelijk haalden we de groep weer bij toen die pauze hielden. Konden we weer wat foto's maken van het water... ;-)

We wilden eigenlijk naar een hut die aan het eind van de kloof zou liggen, maar helaas dat was nog iets te ver lopen. We hebben besloten om terug te gaan en bij het begin maar wat te drinken. Ik ben maar weer achteraan gaan lopen, dat snappen jullie...

En dan krijg je dus dit soort plaatjes als je dan toch van de andere kant komt. Gewoon genieten!

Snel door waar het terras op ons wachtte! Nog even op de foto met Jennéh Rose en de klooftocht was voorbij. Oeps, het is wel heel erg groot verschil...

Maar de dag was nog niet voorbij! Want ik had voor de kleine grote meid nog een verrassing in petto!

Maiblasen.

Dinsdag 24 Mei 2011

Traditie in Oostenrijk is het Maiblasen. Dat betekent dat de kapel voorbij komt, muziek voor je speelt en op deze manier geld inzamelt voor hun vereniging. Als je dan zoals ik werkt in een hotel, dan betekent dat natuurlijk niet alleen spelen voor de kapel... ;-)

Voor mij betekende dat foto's maken en genieten van de 'mooie' muziek. We waren het laatste deel van de route, dus ehmm, over de kwaliteit zullen we maar zwijgen.

Er heerste nog wat wanorde in de groep...

Maar al snel stond men goed en konden ze van start!

Ik liep er omheen omdat ik wel wilde zien hoe het er van de andere kant uitzag. Onbewust leverde dat dit grappige plaatje op... Zien jullie waarom?

De kinderen speelden gewoon door met de kabelbaan en ik was nog steeds op zoek naar de ideale plaats om foto's te maken.

Gevonden! Vervolgens vond ik dan toch wel de plek van waaruit ik de foto wilde maken die ik van te voren in gedachten had...

En dat is namelijk deze foto! Hier werk ik dus. :-) En ik ben heel erg gelukkig met mijn werk. Ik hoop dat ik er nog lang kan blijven.

Ohja dat raadsel van foto 3 he? De rook komt uit de schoorsteen, maar toch staat er ook iemand zonder t-shirt te kijken. Hoe graat kan een tegenstelling zijn?

Rotsen.

Maandag 23 Mei 2011

Dan ben je net in Eijsden tussen de boomgaarden geweest dan is het wel moeilijk voor te stellen dat de lente ergens anders nog mooier kan zijn.. Maar niks minder is waar! Het klopte toch wel degelijk...

Want wat is er nou mooier als bloesem samen met nog witte toppen van de Wilder Kaiser?

Daar kan voor mij geen boomgaard in Nederland tegenop... Hier voel ik me pas echt thuis!

Als je dan bij de buren kijkt, de bloemetjes die al volop in bloei staan...

Gewoon zomaar groeiend tegen rotsen aan...

Dan is mijn geluk helemaal compleet!

Maar dan kan ik ook niet meer stoppen met foto's maken.

Ach, ik hou van Maastricht en omgeving, maar nog meer houd ik van Oostenrijk! Hier voel ik me thuis en zo moet het ook zijn!!! Want anders had ik een hele foute beslissing genomen.

Gaaf en trots!

Vrijdag 20 Mei 2011

Ik had het op de heenweg ook al gezien dat de boomgaarden zo prachtig in bloei stonden. Dus ik kon het niet laten om te stoppen.. Gek voelde dat wel hoor, want of dat mag? Geen idee.. Naja, ik was in mijn auto op pad, met een Oostenrijks kenteken natuurlijk.. Dus ach als ze waren gekomen, dan ikke praat geen Nederlands.. Ich verstehe Sie nicht! Fout he? Maar daardoor kunnen jullie wel genieten van de bloesem.

Want geweldig was het er zeer zeker wel. Heb veel meer foto's, maarja. Dat wordt dan ook weer zo saai. ;-)

Ik had hier graag veel langer gebleven, maarja of dat mocht? Dat weet ik dan weer niet..

Dus nog even snel een foto gemaakt van het uitzicht en verder gereden. Tenslotte had ik nog een leuk doel!

Een aantal weken/maanden geleden kreeg ik de vraag van Daan van de Hub'n Bub'n of ik nog een mooie foto had van de Wilder Kaiser omdat ze ter sponsoring een fotodoek aangeboden hadden gekregen. Nou ehmm.. Ik moest wel even heel erg diep graven in mijn archief en al snel heb ik 10 foto's ter beoordeling naar hem toegestuurd. Vervolgens kwam de vraag of ik ze ook had in groter formaat. Uiteraard, dus die 2 nogmaals gestuurd. Verder niet echt veel meer over gehoord. Totdat ik vanuit een andere bron te horen kreeg dat er een doek besteld was van 2 bij 6 meter.. Ok, dus de panorama foto.

Vervolgens kwam de mededeling dat op 10 april dit doek zou worden onthuld.. Laat dat nou net de zondag zijn van de week dat ik in Nederland zou zijn. Dus besloten wat langer te blijven en toen daar gaan kijken. Nog even geshopt voor ons balkon en daarna genoten van goede muziek! Lekker buiten, dat wel.. Want in de hal was het me veel te warm!

Naja, ik moet toch wel zeggen dat ik behoorlijk trots ben dat mijn foto nu vaak achter de mannen hangt! Geweldig!

Hier is het doek maar 4m te zien omdat de bühne niet zo groot was. Onder in de hoek staat dan als het doek helemaal groot is, ook mijn naam er redelijk groot op! Ja, echt heel erg gaaf. :-)

En daarmee gaan we lekker het weekend in! Allemaal een heel fijn weekend gewenst.

Maastricht & Eijsden

Donderdag 19 Mei 2011

Nadat ik had besloten om als verrassing naar Nederland te komen, had ik wel een paar vrienden op de hoogte gesteld. Waarop al snel de reactie kwam, ja maar, kom je niet naar Maastricht? (zo ongeveer dan... ;-)) Nou eigenlijk.. Waarom niet.. Het ligt toch redelijk op de route.. Is maar 100km extra! Dus inderdaad nog een extra stop in Maastricht ingepland!

Vroeg in de middag daar aangekomen en toen nog even heerlijk door de stad gelopen. Oh wat hou ik toch van die stad, zalig! De volgende dag nog even met mijn camera teruggegaan...

Ik moest toch echt even de voorjaarspracht daar vastleggen, had ik nog niet genoeg natuurlijk... Ahum....

Ach, daar bij de fontein is het altijd goed toeven. Zo 's ochtends een stuk rustiger dan toen wij er de middag daarvoor waren.

Vervolgens had ik nog genoeg tijd over, dus ben ik nog naar de Eijsder Beemden gereden. Daar is het altijd zo heerlijk rustig.. Even tot jezelf komen.

Wel oppassen dat je niet beslopen wordt.. Want het vee loopt er gewoon vrij rond!

Van de runderen heb je niet zoveel last, die liggen lekker te slapen en doen hun eigen ding.

Maar die gekke pony's... die maken het toch wel behoorlijk bont!

Als je dan zorgt dat je op het juiste moment je camera in de aanslag hebt, dan krijg je van dit soort maffe foto's.

Morgen neem ik jullie mee naar speciale dingen!

Beestenboel.

Woensdag 18 Mei 2011

In de Keukenhof zit een kleine kinderboerderij. Daar moest ik natuurlijk ook even kijken!

Want ik had natuurlijk allang deze schat gespot!

Ik vond haar zo lief, ik bleef er behoorlijk lang bij zitten! Samen met Koei natuurlijk!

Er wordt wel eens gezegd dat paardenogen zo mooi zijn, maar ik vind koeienogen toch echt ook heel erg mooi!

Gniffel, er was er ook nog 1tje nieuwsgierig...

Moe van al dat bezoek, gaat hij maar even lekker liggen slapen... Ik nog niet hoor!

Dat was maar goed ook, want anders had ik dit gemist!

Op de weg naar het strand zagen we deze schatten nog. Apart ras, maar wel heel erg mooi en eigenwijs, hihi...

Velden.

Dinsdag 17 Mei 2011

Zoveel bloemen, een waar paradijs voor mij! Of ze nou nog in knop zitten...

Of al de wereld tonen hoe mooi ze zijn, ik hou er gewoon van!

Een kijkje van onderaf, levert wel een vieze broek op, maar ook een mooi plaatje...

De zon doet haar best om alles nog even mooier te laten lijken. Wat haar dan ook prima lukt!

Niet alleen naar beneden kijken hoor, want ook boven je is er genoeg te zien.

Laag bij de grond, tsja, die broek was toch al vies, maakt het uit?

En dan toch maar weer de lucht in. Zo blijft het spannend....

Geweldig niet zo een uitzicht? De lente deed heel hard haar best om te laten zien dat ze van alles in haar macht heeft.

Van Emile heb ik geleerd waar je makkelijk bij de bollenvelden kunt komen, dus daar zijn we, Hanny, Tes en ik, ook nog naartoe gereden... Ik vind dat altijd zo leuk daar tussen de bollen. Maarre, alleen de tulpen en narcissen hoor, want hyacinten, ik word er misselijk van!

Ik geloof dat ik deze foto ga indienen als standaardbureaublad achtergrond, hahaha. ;-) Ik vind hem zelf goed gelukt!

Op mijn verzoek zijn we nog even naar Noordwijk gereden, naar het strand.. Ik had namelijk van te voren al gezegd, ik wil de bloemen in en ook naar het strand! We zouden dat eerst in de kop van Noord-Holland doen, maar toen werd er bedacht dat de Keukenhof ook wel heel erg leuk was. Zo gezegd zo gedaan... Dus op naar het strand!

Waar ik een goede frisse neus heb gehaald. Ik was weer klaar voor de berglucht... ;-)

Speciaal voor de mannen, wie moet er zich nog scheren?

Laten we hopen dat er geen brand komt, want echt veilig lijkt me dit nou ook weer niet...

Na een geslaagde dag gingen we weer naar huis, maar morgen neem ik jullie nog even mee naar de Keukenhof...

Bewogen.

Maandag 16 Mei 2011

Het waren bewogen tijden de afgelopen maand! Ja maand.. Want pff, mijn blog heeft bijna een maand stil gestaan. Echt niet goed! Maar goed. ;-) Er is genoeg te vertellen. Wat aan de hand van de foto's ook wel zal gebeuren. Deze week ga ik terug naar meer als een maand geleden, de week dat ik in Nederland was. Genoeg te doen gehad daar! Vervolgens neem ik jullie mee naar Innsbruck,, de bloemenwereld hier in Ellmau, mijn werk. Daarna komt de week dat mijn familie hier was en dat we een heleboel hebben gedaan. Alvast weten wat? Nou ok.. De Seisenbergklamm, de speeltuin, de Krimmler Wasserfälle en de Hochalpenstrasse. Dan heb ik nog een in het kader van mijn werk een wandeling gemaakt van 6 uur.. (die ik trouwens bijna elke week ga doen!) en zijn we toen ik nog weer een paar dagen vrij had, vertrokken voor een minivakantie naar het Gardameer. Waar we 3 dagen hebben vertoefd en veel hebben gezien. In die 3 dagen heb ik namelijk 600 foto's gemaakt.

De aankomende weken is hier dus genoeg te zien! Vandaag nemen we even een kijkje in de keukenhof. Ik weet niet of de Keukenhof zelf nog open is.. Maar mijn foto's zijn er nog hoor!

Dan was er nog dat leuke issue met mijn computer... Het beeldscherm dat dus kapot ging. Gelukkig is dat allemaal weer gerepareerd. Sneller dan ik had verwacht. Ze zeiden dat dat 2 tot 3 weken zou duren, maar dat viel gelukkig mee. Binnen een week was mijn laptop er weer, met een geheel nieuw scherm, gelukkig maar. Achja, zo is er altijd wat!

Maar laat ik daar maar niet meer over schrijven, we kijken naar de leuke dingen. Zoals bijvoorbeeld deze narcis!

De zon lacht ons weer toe! Laten we daar gewoon lekker van genieten. :-)

Kijk maar, zien jullie de bloemen ook niet lachen? ;-)

We kregen ook nog bezoek van dit lieve beestje. Ik was net snel genoeg om een foto te maken. Daarna was hij/zij weer verdwenen, hahaha.

Tsja of dit nou zo goed is? Dat weet ik niet, maar mooi is het wel!

Heeft iemand een idee welke plant dit is? Ik zag hem daar in de Keukenhof, maar geen idee wat het is. Gek ziet het er wel uit, dat is zeker.

Een typisch Nederlands plaatje. Maar echt missen, nee dat doe ik dat ook weer niet! Ik hou toch meer van de bergen.

Deze tulp biedt ons een kijkje in zijn hart. Daar moeten we even bij stil staan, vinden jullie niet?

Oei, oei, oei! Hoe kan ik dat nou doen? Een kijkje onder het rokje, hihi....

Ook zo moe van al dat moois? Ikke wel, dus ik ga even liggen en ga morgen weer verder. Komen jullie erbij liggen? (Met dank aan Hanny voor de laatste foto!)