Tsja...

Woensdag 20 April 2011

Ben ik vol goede moed om weer te gaan loggen.. zit me geloof ik alles tegen... Dus ik laat het er maar even bij.. Al zal ik dit logje nog maar wel even vullen.

Mijn computer is kapot. Juist die van 2 weken oud.. In het beeldscherm zijn 2 hele rijen pixels kapot gegaan. Waardoor? Geen idee. Kan soms gebeuren, fabricagefout. Nouja ok, daar kom ik wel overheen! Maar toch.. Geen computer is, even niet loggen. Ik heb wel de tegenwoordigheid van geest gehad om alles op mijn harde schijf op te slaan, dus kan op zich wel bij mijn foto's.. Maarja op de computer van Andi is dat ook niet heel erg fijn. Al staan daar inmiddels wel al mijn programma's op.. Ach we zien het ook wel!

Maar dan even over mijn werk. GEWELDIG!!!! Ik heb het er tot nu toe onwijs naar mijn zin. Leuke mensen, leuke baas, leuke werkzaamheden. Leuk het contact met de gasten en ga zo nog maar even door! Ja echt mijn ding. Zal een werkdag van mijn even kort beschrijven.. Dan zul je wel zien dat het echt mijn ding is!

Ik begin 's ochtends aan de receptie. Vervolgens open ik het restaurant, daarna ga ik weer terug naar mijn post. Allerhande werkzaamheden, dingen uitzoeken etc. Vervolgens ga ik afhankelijk van de dag, of de saunawereld aanzetten en klaarmaken voor gebruik of ik ga ponyrijden met de kinderen. Daarna is het tijd om me weer om te kleden als ik aan het ponyrijden ben geweest om achter de bar te kruipen tijdens het avondeten. Om tot slot de dag af te sluiten met de dagafreking. Ohja en bij het werk aan de receptie horen natuurlijk, telefoontjes, e-mails etc. :) Al met al heerlijk druk en heel erg divers. Zo heb ik bijvoorbeeld gisteren een snelcursus boogschieten gekregen en ga ik vandaag dat met de gasten doen. Waarschijnlijk ga ik nog een keer mee op de mountainbike tour, zodat ik die daarna ook kan doen en wie weet.. We hebben ook nog een wandeling in het programma naar de Hintersteinersee.. Die kans zit er ook nog wel in!

Ach, gewoon mijn ding! :-) Ik heb er zin in!!!

Zo af en toe zal ik hier wel weer iets posten en bij jullie langskomen. Het spijt me echt dat ik dat op dit moment gewoon iets minder interessant vind... :-(

Achensee.

Dinsdag 19 April 2011

Wij besloten om niet over de snelweg terug te gaan, maar over een bergweg. Alwaar de langlaufloipes nog steeds te zien waren.. Naja, toch maar door gereden.

Na een tijdje bleek wel waarvoor we langs deze weg waren gegaan. De Achensee lag voor ons...

Ook daar was het prima toeven.. Wie komt er even bij ons zitten?

Voor wie het allemaal te warm is, 26 graden, die kan ook hier onder de bomen even uitrusten en genieten van het uitzicht.
Al is dat uitzicht wel relatief.. Een paar dagen voordat wij hier waren is in de Achensee een politiehelikopter neer gestort. 4 mensen zijn hierbij helaas om het leven gekomen... Op het moment dat wij daar waren, waren de lijken gelukkig al gevonden en ook geborgen. Ook het grootste deel van het wrak was gevonden, maar nog niet geborgen.. Dit is pas 2 weken later gebeurd. Triest als je er zo over nadenkt...

Waar je ook staat. Het meer is gewoon geweldig. Het is het grootste meer van Tirol. Zo'n 10km lang!

Vanaf dit punt heb je een mooi zicht op Pertisau.

Toen we verder reden richting huis, kwamen we op het bergpasje. Waar je bij een haarspeldbocht even kan stoppen. We hadden geluk. Het was aardig helder en we hadden dus een mooi uitzicht over het Inntal!

Al met al een heerlijke tocht! We hebben ervan genoten. :-) Zeker voor herhaling vatbaar.. Maar eerst! Ging ik kilometervreten.

Tegernsee.

Maandag 18 April 2011

Het hele seizoen zijn Andi en ik eigenlijk nooit samen vrij geweest. Hij had altijd de zondag vrij en tsja dan begon mijn week natuurlijk net weer.. Daarom moet je ervan genieten als je dan weer een dag gewoon lekker samen hebt!

Zo hebben we de eerste zomerse dag van dit jaar gebruikt om naar de Tegernsee te gaan. De naam kwam me ergens bekend voor.. Maar hoe en wat. Geen idee.. Hij bleek in elk geval richting Nederland te liggen. ;-) Op de terugweg uit Nederland kwam ik er ook achter waarom de Tegernsee mij zo bekend voor kwam. Want daar staat hij namelijk gewoon op de borden!

Ver kwamen we al niet.. Want op deze steiger lag een terrasje.. Waar we prima zaten in het zonnetje!

Duidelijk dat we op de omslag zaten op dat moment.. De sneeuw nog op de toppen, maar beneden al echt zomer!

Vanaf het water heb je mooi zicht op het stadje Tegernsee. Geweldig toch?

Tsja, de lente brak gewoon door! Ik heb echt lopen genieten van deze dag. Eindelijk weer even echt samen. :)

Ook de eendjes waren aan het genieten. Ze waren behoorlijk actief! (met bedelen...)

Het raadhuis. Een geweldig gebouw! Tegenwoordig wordt dit gebouw voor een deel gebruikt als restaurant. Je ziet het wel aan de terrasjes.

Mmm.... :) Mooi paars is dan toch niet lelijk?

Tulpen uit Amsterdam! lalalala.. Ohnee, we zijn in Duitsland.

Vervolgens zijn we over de provinciale weg teruggereden waar we nog een ander bezoek hebben gebracht.

Genieten.

Vrijdag 15 April 2011

Op 1 van de heerlijkste lentedagen tot nu toe, was het voor mij goed toeven buiten op het balkon. En niet voor mij alleen.. Want al snel kreeg ik gezelschap!

Al was ik er al snel iets minder blij mee... Die stomme nageltjes ook! ;-)

Maarja, Madam lag toch eigenlijk wel heel erg goed daar op mijn beentjes... Ach, ik genoot van de zon.

Maar al snel kwam daar verandering in.. Ze kreeg de lente in haar kop. Help? Ik voelde me niet helemaal meer veilig.

En of dat terecht was dat ik me niet meer helemaal veilig voelde. Kijk en beoordeel zelf op onderstaande foto's!

Eenmaal uitgespeeld, plofte madam neer op haar plekje in huis. Helemaal uitgeput!

En ik? Ik had zalf nodig om mijn benen te verzorgen van haar nageltjes, hahahaha.. Maar het was een heerlijke dag!

Ongelukkig.

Woensdag 13 April 2011

Afgelopen zondag ben ik terug gekomen van een heerlijk week in Nederland. Onwijs veel gedaan en veel leuke mensen gezien/gesproken! Grappig om te merken dat mijn blog het goed doet en veel in de gaten wordt gehouden. :) Doe ik het toch niet voor niks... Daarom had ik ook net vandaag dan weer besloten om het weer dagelijks op te gaan pakken... Gaat mijn telefoon...

Mijn baas. Of ik deze vrijdag al kan beginnen met werken. Ja natuurlijk! Leuk... Ik had me namelijk net gisteren al liggen bedenken dat ik de vakantie nu hier in Oostenrijk wel zat was. Ja ik wil nog wel een keer naar boven gaan lopen, naar de waterval. Maarja dat kan ook op een vrije dag natuurlijk.. En verder? Ja lezen, internetten etc. Nee ik vind het wel prima zo! Natuurlijk wel jammer.. Dat Andi juist dinsdag vakantie krijgt, maar goed. Dat overleven we ook wel weer. ;-)

Maar goed, ik heb natuurlijk wel genoeg foto's gemaakt. Dus eigenlijk kan ik wel even vooruit! Geniet maar even mee in deze log van het voorjaar in Ellmau.

De heide heeft een sprong gemaakt en staat al in volle bloei!

De lente levert hier wel heel erg leuke plaatjes op. Beneden alles vol in lentetooi. Boven ligt er nog behoorlijk wat sneeuw! Op het moment dat deze foto werd gemaakt kon je zelfs nog skiën. Gek he?

Gewoon genieten vind ik al deze lente bloemetjes. Lang leve de narcissen... Zo aan het eind van het seizoen ben ik er ook gewoon helemaal klaar mee! Het is goed geweest. :-)

De kriebels komen weer om lekker te gaan wandelen en te genieten van de natuur.

Deze mooie tijd duurt maar heel even, dus daar moet je echt van genieten! Het lijkt wel alsof alles hier nog even extra zijn best doet. Overlevingsdrang na de winter.

Mooi blauw is niet lelijk... Viel me ineens op. Geen idee waarom!

En dan ineens gaat het hard. De golfplaats is al open. De zon op de zonzijde gaat rap weg..

De bergen stralen nog, maar echt veel is het niet meer. Tijd dat de sneeuw gaat verdwijnen. Ik ben klaar voor de zomer!

Maarja, zoals normaal is in Oostenrijk.. Op het moment van schrijven van dit log, sneeuwt het gewoon. Zelfs hier beneden in het dal. Dat bleef niet echt liggen, maar de bergen zijn weer helemaal wit.. Daar gaat mijn tochtje naar de waterval.
Aprilletje zoet heeft nog wel eens een witte hoed!

Lekker puh...

Maandag 04 April 2011

Ik zal gelijk maar met de deur in huis vallen.. Dit logje wordt geschreven vanuit Drachten! Wat een verrassing moest blijven.. Was voor een aantal al geen verrassing meer, maar voor Jan en Hanny dus wel! Zij wisten van helemaal niks... :-) Ik begin van vooraf aan.. Wel zo makkelijk...

Wij hoorden in eerste instantie dat er op 24 april een feestje zou zijn in Nederland. Waar wij eigenlijk wel heel erg graag naartoe wilden. Dus wij hadden dat eigenlijk al geregeld.. Werd dat afgezegd. Balen! Want eigenlijk had ik me toch wel heel erg verheugd op Nederland.. Nouja dan niet!

Maarja, dan heb jij vakantie en Andi niet.. Begon toch wel te kriebelen. Bovendien wilde ik heel graag wat vrienden bezoeken die door omstandigheden niet naar Ellmau konden komen deze winter. Nouja, dan ga ik toch wel gewoon alleen! Uiteindelijk in de auto gestapt en gaan rijden. (planning staat voor de hele week al vast...

Jullie weten nog wel he dat ik bij RadioNL in de uitzending was? Zo niet, kijk dan nog maar even hier of hier bij Koei. Toevallig kreeg ik van die DJ zaterdag een berichtje... Dat als ik wilde mijn moeder maar op moest geven voor de prijzen.. Ja goed idee, tenslotte is ze dinsdag jarig! Dacht ik...

Totdat ik Nederland binnen reed.. Heb ik hem toch maar even gebeld of we er niet wat leuks van konden maken in de uitzending. Tenslotte kwam ik ook hun sticker brengen! Ja dat was wel mogelijk. Ik was inmiddels al in Drachten gearriveerd en zat bij de buren, uit het zicht. Belt hij weer. Ja, ben je er al. Ja wel in de buurt, maar nog niet thuis. Ok...

Met mij aan de telefoon heeft hij gebeld. Met Wijkstra.. U had een plaksel besteld, tegen mijn moeder. Die begreep er helemaal niks van en werd een beetje kribbig toen hij perse mijn vader wilde hebben. Uiteindelijk kwam hij toch aan de lijn. Ook hij wist natuurlijk van niks.. Ik zat te stikken in de auto. Heb mijn neus en mijn mond dicht moeten houden. Anders had ik mezelf allang verraden! Ik kwam niet meer bij.. Ik hoorde dat natuurlijk ook allemaal. In tussen was ik alweer in mijn auto gestapt en reed langzaam hier richting huis.. Waarbij op het laatst vol op de toeter! Woehaa, die gezichten. Zo verbaasd.. En uiteraard viel toen ook het kwartje dat het ging om de sticker achterop de auto. De verrassing was echt compleet. Al had ik daarna nog wel wat uit te leggen, want hoe had ik dit nou weer voor elkaar gekregen? Tsja... Ik heb zo mijn contacten.. Eerst dachten ze nog dat het alleen was zo tussen ons.. Maar nopez, het hele verhaal is te horen geweest live op de radio! Geweldig toch?

Anyway.. Lekker puh! Maar vooral lekker puh twee...

Al een tijdje wilde ik heel graag mijn foto's van vroeger van de skilessen hebben. Ik heb ze helaas niet allemaal... Toen ter tijd werden er niet zoveel foto's gemaakt. Op de zoektocht naar deze foto's, kwam ik onderstaande foto tegen. Ik lag helemaal in een deuk.. Hoezo Annemarie is eigenwijs?


Klik voor groter.

Ik geloof echter dat Jan & Hanny nog zo van slag waren van het verhaal met RadioNL, dat ze deze niet gelijk door hadden.. Het heeft eventjes geduurd, maar inmiddels zien zij het. Jullie ook?

Voorjaar!

Zaterdag 02 April 2011

Zo aan het eind van het skiseizoen is er ineens tijd voor de leuke dingen! Bovendien is het weer er natuurlijk beter voor.. Ik neem jullie vandaag in vogelvlucht even mee door de afgelopen 3 weken...

We hebben op een zonnige dag even tijd gemaakt voor een drankjes op de piste! Een collega, oud-collega en ik, we hadden het prima voor elkaar! Genoten dat we hebben.. Gelukkig hebben we de foto nog!

Vervolgens zijn we met een groepje skileraren gaan skiën in Kaprun. Ineens waanden we ons weer midden in de winter! Maar oh wat hebben we het geweldig gehad... Zo heerlijk heb ik denk ik het hele seizoen niet geskied. Dat wil wat zeggen toch over de sneeuwcondities die wij hebben gehad? Ach eigenlijk viel dat ook wel mee.. Maar Kaprun is gewoon gaaf!!!

Ik weet niet of jullie Kaprun nog kennen? Op 11 november 2000 is daar toen dat erge ongeluk in de tunnel gebeurd. Waar toen 155 mensen omgekomen zijn.. Ook alweer 10 jaar geleden dus! De rails zijn er nog steeds.. Het enige verschil is, dat de baan niet meer in gebruik is. Ze hebben er een nieuwe gondelbaan naast gebouwd. Heel begrijpelijk, want zou jij daar met een trein door een tunnel willen waar toen 155 mensen gestorven zijn en waar niet de mogelijkheden zijn om een evacueringstunnel te bouwen? Nou ik ook liever niet! Luguber is het uitzicht daar trouwens wel...

Vervolgens kreeg Andi een minivakantie die we samen hebben gebruikt om allemaal leuke dingen te doen! Een van die dingen was dat we naar de Pillersee zijn geweest. Duidelijk was dat daar het voorjaar al volledig losgebarsten is!!!

Een prachtig meer waar ik zeer zeker nog een keer naar terug wil! Wij waren helaas wat later op de middag.. Toen ging de zon alweer aardig achter de bergen. Maar het is zeker nog een keer een wandeling waard!

Op de terugweg zijn we over Fieberbrunn gereden en toen bedacht ik mij ineens. Nouja zeg.. Nu is de buschauffeur van de Hub'n Bub'n daar geweest en hij heeft niet eens gebeld... 5 seconden later rijden we langs de bus van de buschauffeur.. Ik een nood stop gemaakt en hem gebeld! Woehaa, wat een geweldig meeting was dat weer even. Wat een toeval.. Het heeft gewoon zo moeten zijn zeg ik dan meer! De buschauffeur.. Nouja kijk maar hier onder op het archief beeld... Gemaakt van de zomer!

Thuis hebben we last van een kat met het voorjaar in de kop.. Springen, stuiteren, maar vooral ook heel erg veel bedelen. Ze heeft er een sport van gemaakt...

Na dan een heel seizoen gedraaid te hebben wil je wel eens wat anders. In een opwelling besloot ik naar Innsbruck te gaan.. Even lekker winkelen en gewoon even weg van Ellmau. Ook wel eens lekker... Daar kwam ik dit speciale plaatje tegen. Het gouden dak met een zilveren ster!

Het was duidelijk dat Innsbruck al iets verder is met de lente.. Genieten daar zo midden in de stad!

Tsja als je vakantie hebt, dan wil je ook wel wat van de omgeving zien toch? Dus ben ik met 2 vrienden naar het super toeristische stadje Rattenberg geweest... Heel erg leuk en erg kleurrijk! Allereerst zijn we gaan klimmen naar de toren waar we een geweldig uitzicht over de stad hadden.

Daar staat ook deze kerk. Je zult daar maar naartoe gaan. Dan word je elke keer in gebed gestoord.. Want ehmm... De treinen razen hier toch wel erg vaak voorbij.

Uiteindelijk kwam dan toch ons doel in zicht. Geweldig niet? Nouja niet echt een bouwval meer... Ze zijn daar namelijk aan het opknappen. Echt heel erg leuk.

Van bovenaf zie je goed hoe kleurrijk het stadje is. Niet alleen de huizen, maar ook de daken. Kijk maar op de onderstaande twee foto's.

Duidelijk. Het schiet al heel erg op met de lente. Ineens barst alles los. Zoals deze gele pracht. Ik stond daar boven echt te genieten. Zo geweldig!!!

Nog een blik op het stadje en daarna weer naar beneden!

Dit is nou typisch Oostenrijk in de lente.. Aan de ene kant nog genoeg sneeuw op de toppen, aan de andere kant voorjaar in het dal! Een grotere tegenstelling is er niet!

Weten jullie nog die spoorbaan voor de kerk? Waarschijnlijk gaan ze ervanuit dat die een positieve invloed heeft.. Want langs zo'n toeristisch wandelpad, zo het spoor afgeschermd hebben.. Vul zelf maar in!

En verder.. Ik ben echt klaar met het skiseizoen! Het is genoeg geweest. De liften zijn nog wel open. Maar hierboven was het vandaag al 15 graden. Ok ok... Maandag gaat het dan weer sneeuwen. Daar zit ik dan nu niet echt meer op te wachten.. Geef mij maar dit weertje! Tenslotte heb ik nu vakantie!

Verder is het gelukt met werk vinden. Ik ga in een hotel aan de receptie werken. Iets wat ik het hele seizoen al gezegd heb, is gewoon gelukt! Ben er echt heel erg blij mee... Maar daar horen jullie dan in de aankomende logjes wel weer meer over als ik daadwerkelijk aan het werk ben. Ok, dat is pas eind april, half mei, maar toch.. Het komt vanzelf!

Daarnaast was ik mijn oude computer zo zat, dat ik een nieuwe heb gekocht! Oh wat ben ik tevreden. Heerlijkheid! Ik hou er nu al van. Alles gaat zoveel makkelijker.. Tsja die oude was dan ook al gewoon 4 jaar oud. Dat ga je dan toch merken he?

En voor de rest? Gaat het gewoon helemaal goed! Ik ben tevreden, gelukkig. Blij dat ik nog steeds in Oostenrijk kan blijven! Op naar de zomer, ik ben er klaar voor!!! Tot snel.