Nieuw, nieuw, nieuw!

Dinsdag 22 Februari 2011

Als eerste nog even 2 foto's van de oude camera. Er is mij op het logje gevraagd over het Iglodorp hoe groot dat is... Nou behoorlijk groot dus! Kijk maar op onderstaande 2 beelden. :-)

Je ziet heel duidelijk die ene hele grote iglo. Daarin is de sculpturen show. De andere kleine iglo's er omheen is het hotel. Jawel, je kunt daar de nacht lekker warm verbrengen. ;-)

Dan nu over naar de nieuwe camera... Was even in de stad, Kufstein en heb daar wat rond gesnuffeld.. Nouja eigenlijk was ik meer aan het winkelen. Maar dit pand viel me wel even op. Rara?

Het is gewoon 1 grote bouwput daar op dit moment... Levert wel mooie kleurtjes op. Voor een grauwe dag als het was, ben ik zeer zeker niet ontevreden!

Uiteraard moest ik even gluren hoe het zit met de macro mogelijkheden. Helaas, niet zo dichtbij als mijn oude camera.. Maar dat is tegenwoordig geen enkele op dit niveau van Canon.. Waarbij ik nog wel op moet merken dat Canon voorloopt op de rest. Ach.. ;-) Hiermee vermaak ik me ook wel!!!

Even een testje met zoom....

Yup, echt meer dan dat ik had. Kijk maar, dit is de groothoek van degene hierboven.

Ik zei toch al dat we weinig sneeuw hadden... Nu kun je het zelf zien! (ok... Inmiddels ligt er weer zo'n 10cm bij.. En deze week blijft het sneeuwen! Slecht voor de vakantiegangers, hihi... )

Kijk, zo knallen de kleuren al gelijk weer een stuk beter! Als je maar even de camera leert kennen.. :-)

Ach en omdat de bomen zo mooi zijn, nog 1tje!

Al met al bevalt de camera gewoon echt supergoed! Ben zo blij dat ik weer zonder vlekken en zonder irritaties kan fotograferen. :-) Zalig!!!

Deze week is het heerlijk druk in de skischool! Ik begon op zondag met 14 kinderen.. Probeerde mijn groep nog op te splitsen na 10min.. Maar helaas! ;-) Niemand wilde meer weg. Inmiddels zijn het er nog 12.. Maar boeiend! We hebben het zo super gezellig. 8 meiden, 4 jongens.. Leeftijd 8 tot 13, hahaha... Oftewel, lachen gieren brullen en af en toe flink optreden omdat men de grenzen ineens overschrijdt. ;-) En dan zonder bezoek uit Nederland! Ik heb er zin in.

Rijp!

Donderdag 17 Februari 2011

Hier boven het dal hangt meestal 's avonds een soort van nevel. Geen idee of dat het echt is. Mooi is het in elk geval wel. :-) Als het dan ook nog eens vriest.. Behoorlijk vriest. Op dat moment was het elke nacht zo'n -15 graden! Ongelooflijk, maar waar. :-) Echt genieten dus!

Die week ben ik dan ook extra vaak natuurlijk te voet naar het dorp gegaan... Want hier moest ik natuurlijk wel van genieten. Wat ik dus ook echt heb gedaan! Dit was ook het punt waarop ik me begon te ergeren aan mijn camera. Ook al zie je het niet terug op deze foto's. Nouja als je de hoeken bekijkt, zie je dat daar vlekken in zitten. Maar er zat dus ook gewoon iets op de sensor. Gelukkig zijn deze foto's zo gemaakt dat die vlekken in het 'drukke' vallen.. Nouja niet meer ergeren, er is vervanging!

Mooi he? Ik kan hier zo van genieten!!! :-D

Sneeuw! Tekort?

Zaterdag 12 Februari 2011

Foto's kunnen vertekenen... Zo zullen jullie op deze foto denken, wow wat ligt er veel sneeuw, wat heerlijk etc! Maar schijn bedriegt... Ja het sneeuwde die dagen echt onwijs veel! :-) Maarr... Vandaag las ik een berichtje op internet dat er in 20 jaar niet zo weinig sneeuw heeft gelegen! Desondanks, zijn eigenlijk de pistes nog wel redelijk. Het wordt wel hoog tijd dat er weer wat gaat vallen.

Ondertussen vermaak ik me nog altijd heel erg prima! Het leventje gaat lekker, in de skischool is het helaas nog steeds rustig. Afwachten maar! Het zou wel leuk zijn als het nu eens wat drukker zou worden..

Schreef ik mijn vorig logje nog dat mijn camera me zo aan het irriteren was, daar komen alleen maar problemen bij en bij. Bijvoorbeeld dat ik af en toe de belichting niet meer in kan stellen, dat er steeds meer vlekken overal verschijnen.. Hoog tijd dus dat er een nieuwe kwam! Die inmiddels onderweg is. Ik hoop hem as maandag te ontvangen! Juhu, geen foto's meer bewerken, me niet meer ergeren. Maar vooral opletten dat de camera niet meer valt, want daar schijn ik toch wel een handje van te hebben.. :-(

Ik zou zeggen kijk en geniet maar even van deze foto's. Ellmau in het wit!

Vervolgens de volgende dag begon het echt flink te vriezen! We hebben een week sneeuw op de bomen gehad, zonder dat er verse sneeuw bijviel. Elke ochtend was het zo'n prachtig gezicht met rijp. Het hele mikmakkie! Genieten. :-) Hier alvast een voorproefje op wat er nog gaat komen.

Dit heeft een week geduurd en toen schoot de temperatuur omhoog naar ongeveer 10 graden. Dus het is nu een grote natte boel! Vandaag begon het vervolgens nog een beetje te regenen.. Balen! Maar goed, we kunnen er weinig aan veranderen.

Ach we kunnen nog skiën. :-) En als er deze week nog wat valt, dan hebben de Nederlanders die over een week komen, weer een goede piste! Maar vooral is het belangrijk dat er over 2 weken weer genoeg sneeuw ligt, want dan komt er leuk bezoek uit Nederland. Waar ik me echt super op verheug!!

Ontmoeting...

Donderdag 03 Februari 2011

Ik kreeg een paar vragen over de verschillende blogjes. Even snel een antwoord: Zodra ik weer een keer in de buurt ben zal ik foto's maken van het Iglodorp zoals het er van buiten uitziet, want dat is behoorlijk indrukwekkend! (en gezellig). Vervolgens was er nog de vraag hoe Ellmau eruit ziet als het heel hard sneeuwt.. Ook daar heb ik foto's van gemaakt, dus die komen in een volgend logje...

Helaas merk ik steeds meer dat mijn camera een 2tal vallen niet echt overleefd heeft... De behuizing is kapot waardoor er steeds meer stof binnen in komt, op zich wel logisch natuurlijk.. Ben nu aan het wachten totdat de nieuwe powershot uitkomt zodat de prijs van de oude zakt en dan ben ik toch wel gedwongen die te kopen want al die vlekken irriteren me... :-( Behoorlijk balen!

Voor de rest gaat het hier allemaal perfect! Na vorige week een week met alleen maar sneeuw te hebben gehad is afgelopen vrijdag het weer omgeslagen en het enige wat we hier nog te zien krijgen is een strakblauwe lucht.. Ook erg prettig natuurlijk, vooral goed voor het kleurtje. Gelukkig was tot en met vandaag de temperatuur nog vrij laag, maar de verwachtingen zijn niet best. Het schijnt tot 14 graden te worden. Waar is de voorspelde strenge winter? Ik heb er nog weinig van gemerkt.. Nouja dan trek ik wel een enkel fleece aan en maak mijn jas tot een bodywarmer dan overleef ik het wel.

De foto's die hieronder staan zijn gemaakt toen het net gesneeuwd had en ik daarvoor kon profiteren met een heerlijke wandeling! Kijk en geniet mee...

Zelfs op het mos lag nog sneeuw.. Dat is toch meestal het snelst weg, het wil nog wel snel naar beneden vallen!

Maarrr... De titel zegt het al, ik had een bijzondere ontmoeting op deze wandeling. Bijna was ik het pad niet ingelopen, maar achteraf was ik maar wat blij dat ik het wel deed... :-) Ik zou zeggen... Geniet van de volgende 4 foto's, daarna klets ik weer even gezellig verder.

Ik geniet hier weer gewoon van het leven, al ben ik wel een stuk rustiger als voorgaande jaren. Ik vind het heerlijk om lekker thuis te zitten, tv aan en verder even helemaal niks. Natuurlijk ook wel de gezelligheid, maar hoef niet meer zo nodig.. Gek hoe dat dan verandert als je gewoon hier woont en alles hebt wat je wil. Een echt thuis! :-) Toch wel zo prettig...

Ik zal vanaf deze maand ook weer heel hard op zoek gaan naar werk voor de zomer, toch wel nodig.. Ach ik vind ongetwijfeld wel wat, moet me er alleen even voor inspannen... Voordeel is mijn 3 talen kennis, dus dat spreekt hotels natuurlijk wel aan. Kan me eigenlijk bij iedereen wel verstaanbaar maken!

Ohja, ik reageer dus ook maar 1x per week, maar dat wil niet zeggen dat ik de andere logjes niet lees, want ik lees alles! Hahaha. Alleen de tijd om te reageren ontbreekt me gewoon. Gek als je toch wel veel thuis bent. Naja.. :-) Zo bevalt het me ook wel!

Ik zou zeggen, tot volgende week met wat meer sneeuw foto's. :-)