Gelukkig Nieuwjaar!

Vrijdag 31 December 2010

Ik wens iedereen het allerbeste toe voor 2011! Geniet van het leven, geniet van de medemens. Dat je gezond mag blijven of gezond mag worden. :-) Maak er een mooi 2011 van!

Zonsondergangen.

Donderdag 30 December 2010

Nouja nu lieg ik eigenlijk... Want de avond begon nog zo mooi. :-) Andi en ik hebben samen een mooie zonsondergang gezien. Waar de anderen waren? We hadden er geen idee van. Ze waren te snel weggelopen zonder ons te vertellen waar ze naartoe gingen. (wij wisten toch wel waar ze naartoe gingen werd ons gezegd??? Als ik dat had geweten dan hadden we ons wel eerder aangesloten) Anyways... Wij genoten van een heleboel vogels.

We waren het er samen wel overeens, dat de zonsondergang die we eerder bij Clearwater gezien hadden een stuk mooier was!

Het was behoorlijk bewolkt en dan al die vogels.. Niet echt de droom zonsondergang!

De volgende ochtend zijn we heel vroeg opgestaan... We wilden vroeg vertrekken want men wilde nog naar het meest zuidelijke punt van Amerika. Degene die op de jetski waren, hadden hem al gezien, want op het water hadden we er al aangelegd. :-) En daarna natuurlijk richting Miami waar het vliegtuig om 5 uur vertrok!

Het meest zuidelijke puntje van Amerika. Maar 90miles van Cuba af...

We zijn naar Miami gereden. Het plan was om nog even naar Miami Beach te gaan waar we wat zouden eten en dan naar het vliegveld. Kwam niet helemaal goed... ;-) Men ging iets teveel op de navigatie af... Ik had allang door dat we de verkeerde kant opreden, maar naar mijn woorden werden niet geluisterd. Dus ik had zoiets: nouja dan doen we toch sightseeing? Na 45 min rond gereden (hoe krijg je het voor elkaar?) vonden we dan toch eindelijk het strand. Waar men tot de conclusie kwam dat we er eigenlijk geen tijd meer voor hadden... Snel een kijkje genomen. Het zag er een stuk vriendelijker uit dan aan het begin van de vakantie.

Volop in de kerstsfeer!! :-) Kan me er weinig bij voorstellen... Voor mij hoort bij kerst toch echt sneeuw en dat het koud is.

Na lang beraad werd er besloten dat we dan toch maar zonder te eten naar het vliegveld zouden gaan omdat het anders krap zou worden... We hebben het geweten! Nadat we de auto hadden afgegeven kwamen we echt in een te lange slang terecht voor het inchecken. We hebben er een uur gestaan. Inmiddels was het 3 uur... Ingecheckt, dan door de veiligheidscontrole, tsja toen was het half 4. Snel dan nog wat gegeten en op het moment dat we klaar waren kwam de oproep al voor het boarden. Past precies, geen probleem! ;-)

Helaas bleven we met het vliegtuig nog een half uur staan.. Anders hadden we de zonsondergang van boven de wolken meegemaakt, nu zagen we hem onder de wolken vandaan komen.

Gelukkig kleurde de lucht boven de wolken nog wel even mooi!

Maar ook de zon deed zijn best om nog wat moois te laten zien. :-)

Ik was er al achter gekomen dat ik beter kon fotograferen dan wat anders doen. Zo werd ik tenminste niet misselijk.

Even een blik achterom en tijd om de gordijnen te sluiten. Het eten kwam op tafel en daarna vielen al snel toch mijn oogjes dicht...

Vlak voordat we zouden landen gingen de oogjes weer open. Ontbijt werd opgediend en ondertussen konden we kijken op een wolkendek...

De zon had zich er toch echt achter verscholen!

Welkom thuis in München! Ik ben altijd een vakantiemens geweest, het was mij nooit te lang. Maar in dit geval, ik was blij met de kou, met het vooruitzicht op thuis... :-)

Laat ik dit nog wel even heel duidelijk zeggen: Ik ben gewoon geen mens dat veel met anderen samen kan zijn. Ik vind het heerlijk, maar daarna heb ik ook echt tijd voor mezelf nodig. Als het dan niet mogelijk is dat ik die tijd niet krijg, dan word ik gek... Dan ga ik proberen om die tijd toch te krijgen. Ik dacht dat daar van te voren afspraken over waren gemaakt, maar eenmaal daar, waren die afspraken ineens niet meer belangrijk. Ik geef de anderen niet de schuld, want ik weet deksels goed dat ik zelf een groot deel van de schuld draag...!!
Het is voor mij een les geweest, eens maar nooit meer. Op het moment van schrijven is het al bijna een maand geleden en op het moment van plaatsen is het 1.5 maand geleden.. Tijd vergaat, tijd heelt wonden... Toch het is, eens maar nooit weer! :-) Mijn medevakantiegangers? Het zijn Andi zijn vrienden en in die hoedanigheid respecteer ik ze. Voor de rest is het voor mij klaar...

Key West.

Woensdag 29 December 2010

Op weg naar de Key West zijn we gestopt bij Fort Lauderdale. Dat ging niet helemaal zonder problemen... Een paar dagen van te voren begon er ineens een lampje te branden. De auto had service nodig, het oliepeil zou niet meer goed zijn. De mannen hebben in goed overleg besloten daar niks aan te doen. ;-) Zij weten het tenslotte beter... *gniffel* Nou niet dus. Onderweg, viel ineens alles uit in onze auto. Vol paniek natuurlijk en ik lachen. Boeiend, kan gebeuren. Gestopt, even later deed alles het gelukkig weer. Maarja.. Vertrouwen doe je die auto natuurlijk niet echt. Wij naar de eerste beste verhuur weer. Auto ingeleverd en een andere gekregen. Alle bagage eruit... En op naar het ontbijt. Na een heerlijk ontbijtje (4 uur nadat we waren opgestaan) zijn we nog even op het strand wezen kijken. Genoeg golven te zien.

Duidelijk dat we nog steeds in Amerika zijn. Die enorme gebouwen... Geweldig! Indrukwekkend.

Deze strook is tenminste groen... Doet me beetje denken aan waar we altijd in Frankrijk op vakantie gingen en daar was hij toch echt niet zo groen. Kunstmatig groen gehouden?

Vervolgens stappen we weer in de auto en zegt ineens iemand, waar heb ik mijn telefoon. Overal zoeken totdat hij uiteindelijk tot de conclusie kwam dat die dus nog in de andere auto lag. Die we op 3 kwartier rijden hadden achtergelaten. Oeps... Stiekem lag ik natuurlijk helemaal in een deuk.. Kon er echt niks aan doen. Gezicht gedeeltelijk in de plooi weten te houden. Nouja dan rijden we toch terug, wat maakt het uit? ;-) Komen we terug bij de verhuur. Het eerste wat die vrouw daar zeg: Heb ik je niet gezegd dat je alles uit de auto moest halen tegen degene die zijn telefoon was vergeten. Echt, het scheelde niet veel of je kon me opvegen. Dikke lol... Nouja telefoon weer gekregen en wij weer in de auto. We hadden nog wel wat voor de boeg! Ipv de geplande half 3 die we op de key west zouden zijn, werd dat nu dus toch echt pas een uur of 5, half 6. Eindelijk eens een plan dat in het water viel en ik vond het heerlijk. Ik heb zitten genieten onderweg...

Als je naar de Key West wilt komt je over een heleboel andere key's. Indrukwekkend! Zeker omdat ze maar met 1 brug verbonden zijn. De andere brug heeft het niet echt overleefd.... Ik wil me maar niet voorstellen wat er daar gebeurd als er een hurricane op pad is... Ook dan dus maar 1 vluchtroute...

Anyway, aangekomen op Key West, bleek dat we te laat waren voor de zonsondergang. Jammer dan, lekker gaan eten en een beetje shoppen. :-) Ik vond het nou niet echt de moeite waard. Veel leuke lichtjes waren daar niet te zien...

De volgende dag liepen we weer over de Key West. Uitgestorven. Ik geloof dat we een beetje vroeg waren. Lees half 10!

Prachtige natuur overal, ook al loop je gewoon door het dorp zelf.

Ja we zijn echt op de Key West en we komen al steeds meer in de richting van ons doel.

We gaan namelijk het ruime sop kiezen! De mannen en ik gingen een rondje maken op de jet ski. De vrouwen wilden liever winkelen. Ikke niet begrijp. Wat is er nou gaver dan met 80km over het water te scheuren. Ok, ik geef toe.. In eerste instantie is dat natuurlijk wel behoorlijk eng, maar toen ik dat eenmaal overwonnen had. Geweldig! Helaas heb ik daar geen foto's van Annemarie op de jetski. Die hebben de anderen en laat ik daar nou net geen contact meer mee hebben. ;-)

Mmm... Daar zou je toch wel een appartementje willen hebben... Geweldig zo aan de haven.

Vervolgens zijn we naar het strand gegaan. Ik ben weer als enige even gaan zwemmen in de zee. Wat heerlijk water zeg! Het erin lopen was vervelend, niet echt lekker zand, maar eenmaal erin. Zalig! Ik hou daar zo van he? Lekker in de zee zwemmen!

Opgedroogd op de handdoek en even een klein stukje gelopen met mijn camera. Zulk zeewier had ik nou nog nooit gezien...

Ik kon het niet laten. Ben echt een klein kind hoor. Lekker over de rotsen klimmen! Wel oppassen, want ze waren verraderlijk scherp...

Maar ach, wat kan mij het boeien. Mocht ik vallen, de vakantie zit er toch op! Want morgen rijden we alweer terug. :-)

Toch moeten we het er nog even van nemen op het strand, want we gaan weer terug naar de winter...

Liggend op mijn handdoekje had ik dit uitzicht. Ik waande me echt in weet ik niet voor exotisch paradijs. (Ik zeg maar niet op de Bahama's... Want daaraan zijn de herinneringen niet zo goed, hihi)

Vechten om wat te eten. Gepaard met een heleboel gekrijs.

Nog even poseren voor de laatste vakantie foto van ons samen. Onder de palmboom. :-)

Tijd voor de laatste avond. Waar ik verder geen woorden aan vuil ga maken... Morgen nog 4 uur terug rijden naar Miami waar (gelukkig) het vliegtuig weer wacht!

Haines City.

Dinsdag 28 December 2010

Het dorp (of stad?) waar wij zaten hadden we eigenlijk nog helemaal niet verkend. Veel te druk bezig met alle parken en verdere uitstapjes. Op de laatste dag dat wij daar waren vond ik het toch wel even tijd om Haines City eens te bezoeken... Nou moet ik zeggen, het is maar goed dat de rest hier niet bij was, want veel stelde het niet voor...

De dorpskern bestond uit dit paviljoen en daar hield het ook wel mee op...

Gelukkig voor mezelf had ik al zo'n vermoeden en had ik google maps er maar weer eens bijgepakt en gezocht naar een alternatief. Wat ik dus gevonden heb in Lake Eva. Daar bij Lake Eva stond ook deze bibliotheek. Met een geweldige boom ervoor. :-)

Ik zag al snel een strand en een steiger.. Ja daar kon ik me wel weer even vermaken!

Enorme slakken waren er te vinden. Ik had ze graag meegenomen, maar ehmm... Je kon maar beter je neus dicht knijpen, dus niet verstandig.

Ik genoot van de flora om me heen. Alles zo klein, maar fijn.

Wat dit nou precies zijn, ik ben er nog steeds niet uit? Het lijken mij een soort eitjes, maar van welk beestje?

Om even te zitten en weg te dromen...

Ik heb een hele tijd lang naar deze vogel(tjes) gekeken. Wat een maffe beesten. Zo druk, zo zonder plan maar o zo grappig!

Tsja... Ik leefde me nog maar even uit. :-) Tenslotte zat het Amerika avontuur er alweer bijna op!

Daar moet je dan toch nog even van profiteren? :-)

Even stil zijn aan de waterkant, even genieten van alles...

Om nog even een laatste blik te werpen om vervolgens het meer te verlaten en dag te zeggen.

Ik ben naar huis gegaan waar ik mijn heilige rust had. Ik ben op een ligbed gaan liggen, met een paar boeken. Drinken binnen handbereik en als het me te warm even een plons in het zwembad. Terwijl de andere 4 aan het golfen waren, 2 in een pretpark waren, heb ik 2 boeken uitgelezen. Ontspannend, zo mag van mij een vakantie wel meer zijn. Maar of dat zo normaal is? Want of ik me wel vermaakt had zo alleen?...

Disney World Magic Kingdom. (4)

Maandag 27 December 2010

Ik denk dat deze log geen woorden nodig heeft... Ik zou zeggen. Ga lekker zitten en geniet mee... Net zoals dat wij daar genoten. :-) Ik denk dat 1 van de mooiste vuurwerkshows is geweest die ik ooit in mijn leven heb gezien!En en en, wat zeggen jullie ervan? Geweldig toch!!! Een hele mooie afsluiting van Andi zijn verjaardag. :-)

Disney World Magic Kingdom. (3)

Vrijdag 24 December 2010

Het kasteel was er al klaar voor... Wij bijna. ;-)

Allereeerst ons plekje natuurlijk weer opgezocht. Helaas waren we nu wat later en konden we niet helemaal vooraan zitten. Gelukkig had ik al snel vriendschap gesloten met een paar leuke Amerikanen... Onder de buggy door kon ik alsnog foto's maken zonder dat er mensen op stonden! Ik helemaal tevreden. Voor deze parade en wat er daarna kwam waren we toch eigenlijk naar Disney gekomen.

Ik heb er weinig aan toe te voegen. Ik zou zeggen, geniet maar gewoon lekker mee!

Als afsluiting van de parade, hoe kan het ook anders..

Hierna draaiden we ons om en zagen dat we niet echt een mooi uitzicht hadden. Tijd om weer te verkassen....

Ik wens iedereen een heel prettig Kerstweekend toe! :-) Geniet van elkaar, geniet van de feestdagen, ik doe het ook! Tot na het weekend.

Disney World Magic Kingdom. (2)

Donderdag 23 December 2010

Natuurlijk wilde ik de parade ook zien. Dus al vroeg stonden we op een plekje wat al snel het ideale plekje bleek te zijn!
Vieren jullie met mij mee?

Eigenlijk alle disney figuren liepen volgens mij rond. Zeker weten doe ik het niet... Want ik ken ze niet allemaal! Donald Duck natuurlijk wel, hihi.

Ok, Mickey en Minnie, zo ver kom ik ook nog wel. ;-) Ach ook al ken je ze niet, het is gewoon genieten!

Ik zeg het nog vaak tegen Andi: "Ik zie je neus groeien" als hij me weer eens wat probeert op te spelden...

Ik kon mezelf ook wel in de handjes klappen zo leuk vond ik het. Het sfeertje, de opgewektheid. Jaaa, een heerlijke manier om Andi zijn verjaardag te vieren.

Dromen, genieten... Zoveel dromen. De geest had helemaal gelijk!

Ohjaaa, deze kende ik ook nog wel van mijn jeugd. Belle en het beest. Eigenlijk toch gek dat ik zulke films tegenwoordig niet meer kijk? Nouja ik snap het wel...
Ik vind ze gewoon te eng / te zielig.. Nog steeds, bambi.. Sorry ik kan het niet kijken. Belle gaat dan nog wel... ;-)

Het was genieten bij de parade! 10 minuten lang zie je van alles voorbij komen onder het genot van een iets te vrolijk muziekje... We zijn door Main Street even terug gelopen, waar we dit rustige hoekje nog vonden.

Verderop stond de blaaskapel te spelen. :-) Ik mocht niet al te lang aanhouden om foto's te maken. De muziek was niet echt Andi zijn stijl, hihi...

Op bezoek bij Pooh en zijn vriendjes! Gekke is... Pooh ken ik dan wel, maar ik heb dus nog nooit een filmpje oid. van hem gezien. Is dit een moment dat ik me moet verstoppen omdat ik me moet schamen?

Hihi, dit hadden we dus eerder op de dag al gezien, maar toen wilde Andi er nog niet in...

Uiteindelijk zijn we er dus wel in gegaan. Ik heb zo moeten lachen! Het liedje was echt kinderlijk, maar zo geweldig! (Althans dat vond ik dan...) Die gekke figuurtjes, alles. Je moet het echt meegemaakt hebben. Veel gefotografeerd heb ik dan ook niet.. Totdat ik dit tafereeltje zag.

Het officiële thuisland moet ik dan toch wel even vastleggen hoor! Toen we buiten kwamen was het donker en tijd voor heel wat anders...

Disney World Magic Kingdom. (1)

Woensdag 22 December 2010

Where dreams come true! Het klopt zo...
Hoewel ik eigenlijk niet zoveel zelf met disney heb, was het altijd al wel een grote droom van mij om een keer naar Disney te gaan. Eigenlijk had ik Parijs in gedachten, maar ach. ;-) Dan gaan we toch in Orlando. (neehee, het is me niet te hoog in me bol gestegen, dit was gewoon een grapje!)

Hert leuke aan het Magic Kingdom is, dat als je je kaartje hebt gekocht, je er nog niet bent... Je kunt kiezen tussen de monorail of dit schip. Jullie mogen 1x raden waar wij voor gekozen hebben? Juist, de boot natuurlijk!

Al snel zagen we het paleis liggen. Geweldig!!! Ik stond te springen en te dansen. Net een klein kind. Hier had ik me zo op verheugd!

We waren het park nog niet binnen of het eerste figuur kwamen we al tegen!

Snel kwamen we trouwens niet vooruit.. Het was behoorlijk druk in Main Street. Eenmaal daar doorheen, zagen we ook al waarom...

Op het plein was een parade bezig. Celebrate your dream come true! Dansen maar...

Dansen jullie ook mee? :-) Je moet haast wel in deze geweldige atmosfeer.

Nadat de parade voorbij was zijn we naar Tomorrowland gegaan. We hebben hier een kijkje genomen in de toekomst. Erg leuk om te zien. :-) Tevens genoten we van een monster show.. Ik heb zo dubbel gelegen van het lachen. De zorgen waren die dag even helemaal weg. :-) Vanuit Tomorrowland had je een geweldig zich op het kasteel.

Al snel bereikten we 1 van de attracties waar we in wilden. Een vaart door de jungle. Maar ehmmm, of zouden we dat toch beter laten?

Wij zijn dapper en we gaan gewoon! Het was grappig om te zien wat we daar allemaal tegen kwamen. Badende olifanten, watervallen. Genieten. Gekke gids erbij, lachen!

Oei, ze hebben de pirates ook losgelaten. Zullen we dan toch echt maar maken dat we wegkomen?

In het park zelf heb je ook nog een rondvaartboot. Letterlijk... Wij vroegen ons af hoe ze dat nou toch deden. Het geheim ligt onderwater dachten wij. Daar moest Annemarie natuurlijk ook op!

We kunnen vertrekken!! We zijn bereid... :-)

Ik had Andi inmiddels al in van alles meegesleept.. Hij ging trouw mee, de schat. Maar toen zagen we toch een achtbaan. Dus ik zo tegen hem als jij daar nou in wilt, ga maar.. Ik wacht wel. Maakt me echt niet uit. ;-) Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Annemarie moest mee... Dus ben ik uiteindelijk toch maar mee gegaan. Ik heb gelachen, hahaha, het was weer eens geweldig! :-D

We zijn ook nog in de splash geweest.. Je weet wel, die boomstammen die naar beneden denderen, waarin je normaal wel iets nat wordt, maar niet heel erg... Nou wij hadden dus de pech! We gingen door een heel fantasieland, het land van Broer Konijn. Er was een heleboel tezien over hoe de beer en Rein, broer Konijn probeerden te pakken.. Maar op het moment dat we langs de grote splash gingen, kwam daar net een boot naar beneden... Wij kregen dus dat precies over ons heen. Anders waren we zo goed als droog gebleven. Nouja het was warm.. Dus laat maar komen. ;-) We redden ons er wel mee.
Oh, het is tijd om af te sluiten, morgen meer!

Turkey Lake.

Dinsdag 21 December 2010

Op 1 van de andere dagen dat men weer was gaan golfen ben ik naar het Turkey Lake gereden. Op google maps had ik gezien dat er een groot park bij lag en dat het er zeer interessant uitzag! Ik heb het geweten.. Op de foto's ziet het er zeer rustig uit. Maar eigenlijk kwam ik 1 of andere meeting terecht. Geen idee wat het precies was. Maar rust heb ik er niet gevonden. Wel prachtige natuur!

Men was druk bezig om het meer schoon te houden. Druk werd er heen en weer gevaren. Op de wal stond een grote vrachtauto die elke keer het groen wegbracht wat dit baggerschipje boven haalde.

Je zult maar aan de andere kant van dit meer wonen.. Dan heb je toch een prachtig uitzicht?

Toeval? Nou ik had hem wel zien duiken, maar geen idee waar hij boven kwam. Net op het goede moment had ik de meerkoet weer gevonden. Hij heeft beet!

Hier lag het schipje bij de wal en kon ik even beter een kijkje nemen bij zijn aandrijving. Grappig dat het kan. Wel zeer efficiënt, hij was snel weer weg.

De dag begon behoorlijk bewolkt, het was wel warm. Ik liep 'gewoon' in korte broek en tshirt rond. Naarmate de dag vorderde werd het steeds lekkerder! De zon begon af en toe door te komen. Goed voor het kleurtje, we moeten tenslotte wel bruin thuiskomen...

Eenzaam en alleen... Op een onbewoond eiheiland...

Zelfs daar hebben ze sigaren. Wie rookt ermee?

Kan er weinig meer over zeggen. Sssstt... niet storen, ik geniet.

Daar bij dat bord kun je in het hoogseizoen, de zomermaanden en zo vanaf december bootjes huren.

Ze groeien daar toch echt! Citroenen of limoenen. Geen idee wat het er zijn. Ik heb het ook niet geproefd. Het leek me dat ze nog niet rijp waren.

Hahaha, ik was niet alleen.. Ik kwam nog een eigenwijs tegen! Hij was echt niet bang voor me en dat verbaasde me toch hooglijk. Een schatje was het wel.

Vervolgens zijn we 's avonds naar de kartbaan geweest. De mannen wilden wat speed voelen. ;-) *gniffel* Typisch mannen... Gelukkig was er ook een reuzenrad, daarmee heb ik me wel vermaakt.

Buschgardens.

Maandag 20 December 2010

Buschgardens ligt in de buurt van Tampa, op zo'n 3kwartier rijden van het huis waar wij waren. Het is een dierentuin waarin ook een heleboel achtbanen staan. Het park is behoorlijk groot opgezet... De natuur is er in elk geval prachtig!

Pas maar op dat de alligators je niet te pakken krijgen... ;-)

Wij besloten om als eerste met het treintje te gaan zodat we wat van het park konden zien. Goede keuze, zo kon je om de safari heen.

Niet dat ik daar echt de tijd had om te fotograferen, de dieren toch op behoorlijke afstand en de trein blijft helaas niet stil staan.. Je kon ook op safari, tussen de beesten.. Maar daar moest je 30 euro extra voor betalen. Nee bedankt....
Deze bloemen zie je hier echt niet in de natuur. Daar in Amerika staan ze gewoon frank en vrij. Goud geld mee te verdienen in Nederland/Oostenrijk. ;-)

Deze tijger had het zich gewoon gemoedelijk gemaakt. Lekker liggen. Waarom zou ik me wat van de bezoekers aantrekken? Echt niet!

Ai... Gelukkig is hij/zij niet echt... ;-)

Ik genoot van de bloemetjes om me heen.. Gek toch eigenlijk. Dat heb ik nou wel meer. Ga je naar een 'dierentuin', zet ik vrijwel alleen bloemen op de foto. Mmm...

Ik moest even zoeken, maar vond deze hyena nog. Die was heerlijk aan het genieten.

Het zonnetje in huis! Ik had het wel even nodig... Want ineens besloten degenen die elkaar voorheen niet konden zien of luchten.. Dat ze nu de beste vrienden werden. Fijn om dat te weten dat woorden niet waar bleken...

Ik blij na deze dag, want we hadden de 'verplichte' parken gehad. Ik heb daarna nog 1 park gezien en dat was Disney!!!! :-D Mijn eigen keuze... Dus daar verheugde ik me echt super op.

WOW!!!!!

Vrijdag 17 December 2010

Voordat we een plekje zochten om de zonsondergang te bekijken zijn we naar de pier gelopen. Daar was een sunsetmarket. Oftewel een hippie markt! Echt iets voor mij. Ik zag het al helemaal voor me. Een mooie leren band met mijn naam erop, een vlecht in mijn haar en een henna tattoo.. Maar helaas, dat mocht dan weer niet van Andi. Nouja, de leren band is er wel gekomen! ;-)

Al snel waren we er doorheen en zijn we terug gegaan naar het strand.

Alles werd al snel in een rode gloed gesteld. Maar zwemmen was toch niet meer verstandig. Tenslotte was er geen baywatcher meer! ;-)

Hoe ik mij altijd een zonsondergang heb voorgesteld. Met palmbomen! ULTIEM.

Ik zat te genieten... :-) Ik was echt volledig gelukkig op dat moment.

Het was dan ook een onbewolkte sunset. (althans zo leek het...)

Ideetje van Andi. Ik vond hem erg leuk, dus geprobeerd. Grappig effect! :-) Andi bedankt. :-D

Dit was dan weer mijn idee... Het geluk van een paar schoenen!

We hadden het geluk dat juist die mensen daar in hun stoeltjes het plaatje af maakten.. Knip, knip, knip! Andi was verbaasd. Nee joh, dat zoek ik thuis wel uit... Daar gaat 3kwart van weg. Knip, knip, knip...

Al snel bleek dat er toch wat wolken waren en wij vreesden dat de zon achter de wolkenband zou verdwijnen...

Onze mensen zaten nog steeds heerlijk te genieten terwijl de zon het water liet sissen...

Er zaten wel wolken, maar gelukkig sakte de son in de see! ;-)

En tot slot konden we nog nagenieten van een prachtige lucht!

Dit was tot nu toe de mooiste zonsondergang die ik ooit heb gezien! Ik heb er vele gezien aan het water, aan de zee.. Maar nog nooit zoiets moois als dit met de palmbomen. :-) Fijn weekend allemaal!

Clearwater.

Donderdag 16 December 2010

Het schijnt dat de Clearwater Beach 1 van de mooiste stranden van Amerika is. Het was zeer zeker genieten!

Ook hier heel duidelijk te zien dat het echt niet hoogseizoen is... Er waren maar weinig mensen op het strand. Het was een graad of 25/26... Voor mij betekent dat toch echt wel, beetje zonnen, zwemmen, zonnen, zwemmen etc. Maar ik geloof dat ik nogal gek werd aangekeken. Want het is toch koud, wie gaat er nou zwemmen? IK DUS! ;-)

Bij elke strandopgang staan schildpadden, elk in een eigen houding. Makkelijk voor de kinderen!

Joepie, het strand is echt zo zoals ik het me voorstelden. Met palmbomen!

Zucht, kwijl, slijm.. Wat genieten! Die pier ziet er natuurlijk interessant uit. Daar moeten we op! ;-)

Maar eerst nog even op het strand kijken. Er kwamen stil aan toch wel meer mensen. Maar echt aan het zwemmen, was er niemand...

*gniffel* Hij was wat aan het zoeken, erg ver weg. Mijn camera vond hem toch! En ik, ik vind hem helemaal geweldig.

Vanaf de pier een mooi uitzicht op de boulevard. Wat een hoge gebouwen, indrukwekkend!

De pier was ook en officiële vispier. Er waren een heleboel vogels. zoals deze duif. (die zijn voor mij toch wel verbonden met de dam in Amsterdam).

Kijk, dit is dan tenminste Amerika. Een heus echte pelikaan!

Dan zomaar ineens staat daar een mega hotel. Heerlijk om daar te staan, het zoute water te snuiven..

Andere kant op kijken, daar is meer te zien. Maar dat maakt niet uit! ;-)

Kijk, een vliegende meeuw... Beestje wilde niet poseren *gniffel*

Vervolgens liepen we terug naar de auto's waar Andi en ik afscheid namen van de anderen. Zij wilden liever ijshockey gaan kijken... Veel plezier, wij hebben daar geen zin in. ;-) We spraken een tijd af en wij trokken verder. Zo kwamen we bijvoorbeeld langs deze hotels. Die hebben we daarvoor nog gezien vanaf de pier.

Al snel vonden we een heel rustig strandje. Waar we natuurlijk nog even een kijkje gingen nemen!

Eindelijk vond ik ook schelpen. :-) Ik kon even langs de waterlijn slenteren in plaats van over de boulevard.

Al snel kwamen wij tot de conclusie dat we niet heel handig waren geweest. Want we hadden zeer dringen een toilet nodig. Die vonden we helaas daar niet, vandaar dat we besloten om terug te gaan naar de pier. Want de zon daalde ook al rap aan de horizon. Op weg naar de auto werden we begroet door een heel leger salamanders.

Ik zat te genieten van alle Amerikaanse huizen. Wat groot, wat big, wat geweldig om te zien!

Kleurtjes! Echt iets voor mij. :-)

Vervolgens waren we weer terug bij 'af'. We gingen de zonsondergang bekijken. :-) Wij waren het er roerend over eens dat we de goede keuze hadden gemaakt. Lekker buiten ipv binnen in zo'n ijskoude hal!

City Walk.

Woensdag 15 December 2010

Gelukkig was ik niet zo heel erg veel te laat! :-) Dus we hadden nog tijd genoeg. Allereerst zijn we naar een groot winkelcentrum geweest. Men wilde flink inslaan.. Nou vind ik dat ik al genoeg nieuwe kleren had, dus ik heb niks gekocht. Braaf he? ;-)

Vervolgens wilden we naar de City Walk. Dit is de vrij toegankelijke ingang van het park Universal Studio's. Ik genoot. Want donker, veel lampjes, camera en Annemarie. Een hele goede combinatie!

Het was er echt super rustig! Zoals trouwens eigenlijk overal. Het leek wel druk op de paden in de parken, maar voor attracties was er nauwelijks wachttijd. Ik wil niet weten hoe het is, als het hoogseizoen is!

Overal licht en zoveel te zien. Ik genoot met volle teugen.

Langzaam kwam ons doel in zicht. We wilden een drankje doen in het grootste hard rock cafe van de wereld. Maarja, het ligt nog wel aan de andere kant van het water...

*zucht* Mannen, wat moet je ermee! Ze staan altijd in beeld! ;-)

We staken de brug over en we werden beloond met een prachtig uitzicht! Jammer dat ik niet meer tijd had om nog een paar foto's te maken..

Want ik had hier bijvoorbeeld nog wel wat meer experimentele foto's willen maken.

Doel bereikt! Het hard rock cafe. Boven de bar draait deze cadillac rond. Erg leuk om te zien! Je mag wel hopen dat hij goed bevestigd is.

De mannen waren helemaal weg van dit scherm. Schijnbaar van Apple. En echt megagroot. Denk wel zo'n meter of 10 breed... Je kon op elk pictogram klikken en dan kreeg je informatie over die artiest.

Op de terugweg zagen we de ingang van de Universal Studio's. Nou is dat met film, dus dat spreekt mij sowieso al minder aan! :-) Maar zo op de grond ziet het er wel leuk uit.

Tot slot nog een wegwijzer. Maar wij hadden het inmiddels wel gezien en zijn richting uitgang gegaan!

Lake Apopka.

Dinsdag 14 December 2010

Na 2 dagen in parken te hebben rondgelopen had ik het ook wel gezien... Gelukkig was dat iedereen wel met mij eens. De golfers gingen vandaag golfen dus dat betekende quality time! Oftewel, wat van de omgeving zien. :-) Ik heb aardig wat rondgereden en van te voren op google maps gekeken wat ik wilde bezoeken. Zo kwam daar voor vandaag Lake Apopka uit. :-) Geen foute keuze!

Eerst nog even snel op een plantage gekeken. Die zag je overal langs de weg. Hier had ik net de mogelijkheid om er een foto van te maken. Uitstappen durfde ik daar niet, want het lag er allemaal nogal verlaten...

Vervolgens ben ik verder gereden en algauw had ik door dat ik geen foute keuze had gemaakt. Het was nog even zoeken omdat ik de juiste plek niet kon vinden die ik op internet had gezien, maar het kwam allemaal goed.

Een botenlosplaats deed mij bijna verleiden om de voetjes even in het water te stoppen. Totdat ik ook hier een bord zag, verboden de alligators te voeren.. Ik heb het maar gelaten!

Nouja, dan maar voor het water op de knieën. Ik zag genoeg moois namelijk... Annemarie helemaal in haar element. Lekker fotograferen zonder gestoord te worden of opgejaagd omdat de rest al 20m voor je uitloopt.

Ik had de hoop dat ik nog een alligator zou spotten, er was tenslotte genoeg groen. Maar helaas die wens is niet in vervulling gegaan...

Wel zag ik nog een steiger en die moest ik natuurlijk wel even verder bestuderen.

Ben uiteindelijk helemaal naar het einde gelopen. :-)

Waar je je helemaal in het niets waagde. Het leek wel alsof je aan zee stond, zoveel water!

Het bleef genieten op het wandelpaadje! Helaas tikte de tijd door... En moest ik al snel weer terug naar de auto. Tenslotte moesten de golfers ook nog wel weer opgehaald worden...

Nou was mijn instelling, dan maar een paar minuten later. Hier kom ik nooit weer! ;-) Zij kunnen wel wachten en ging ik vrolijk door met fotograferen.

Blijkbaar had iemand deze pompoen niet meer nodig... Halloween was tenslotte al voorbij.

Tsja en toen stond ik alweer voor de auto. Nog even genieten en helaas, ik moest Lake Apopka verlaten!

Seaworld. (2)

Maandag 13 December 2010

In februari werd het nieuws opgeschrikt omdat er een trainer gedood was door een orka. Dit is toen in Seaworld gebeurd. Vandaar dat de show tegenwoordig verandert is. Er werd gezwommen met de orka's, dit mag nu echter niet meer. Wat natuurlijk heel begrijpelijk is. Desondanks is het zeker genieten, want die beesten zijn zo groot!

Vooraf had ik het geluk dat ik dit raam zag. Zo kon ik even genieten van de baby orka.

De tanden vragen zoveel respect. Op afstand blijven dus!

Wat een verschil in grootte. Wat ik ervan begreep is die grote degene die gedood heeft, maar zeker ben ik me niet.

Geweldig om te zien! Ok, ok, ik geef toe! Dit zie je niet in het Dolfinarium in Harderwijk!

Heel Seaworld is in Kerstsfeer. Terwijl we daar liepen hebben we alleen maar kerstmuziek gehoord. Wat ik natuurlijk helemaal niet erg vond. Kerst is voor mij nog altijd verbonden met Ellmau. Alhoewel dat nu natuurlijk niet meer zo is...

Hier zwommen ze nog achter glas. Even verderop kon je de roggen aaien! Grappig gevoel die huid. :-) Maar deze gezichtjes, nog leuker.

Vervolgens ben ik naar de dolfijnenshow geweest. Wat een geweldige show is dat zeg. Een combinatie van dolfijnen, acrobatiek, schoonspringen en andere dieren in een prachtig decor.

Soms wist je niet waar je moest kijken, er was zoveel te zijn. Zoals deze niet echte papegaai.

Er zwommen genoeg dolfijnen. Als je goed kijkt zie je ook nog een papegaai rondvliegen. Ogen tekort!

De afsluiting! Ik heb zitten genieten van een geweldige show, maar voor mij het hoogtepunt moest nog komen.

Want ik kreeg namelijk de kans om een dolfijn te aaien! Wat een leuk, geweldig gevoel. :-)

Een heel verschil met dolfijnen zijn natuurlijk deze Manatee's. Imposante beesten. Zo groot, zo log, maar zo grappig.

Er had iemand heel erg honger... Want ja als er heel veel mensen staan om te voeren. Dan moet je wel je beste oogje voor zetten natuurlijk.

Bij het maken van deze foto moest ik al aan Di Mario denken. Dus speciaal voor jou!

Deze flamingo hield de uitgang in de gaten. Gaat wel iedereen rustig weg? ;-)

Tsja, je hebt kerstsfeer of je hebt kerstsfeer... ;-)

Als ik zelf kerstkaarten zou maken, dan zou deze heel erg in aanmerking komen als kerstkaart voor dit jaar... Maar helaas, daar doe ik niet meer aan. ;-)

Seaworld. (1)

Vrijdag 10 December 2010

De volgende dag zijn we naar Seaworld geweest. Een heel erg mooi park! Mooie shows, maar toch. Het deed mij een beetje denken aan het Dolfinarium in Harderwijk. Natuurlijk genoten we er wel en is alles daar een stuk groter opgezet!

We begonnen de dag met een show. Men oh men wat hebben we gelachen!

Volgens mij vond hij/zij het publiek geweldig. Er werd driftig geklapt!

Nouja, eigenwijs, dat kunnen niet alleen mensen dat blijkt wel weer!

Zelfs een otter speelde mee in dit stuk!

Kijk naar de onderstaande 4 foto's en zoek het verschil! :-) Ik denk dat dit een hele goede was geweest voor een beeldenreeks die Hanny moest maken voor haar foto cursus.

Grappig he? Ik moet dus eerlijk bekennen dat dit ook daadwerkelijk de 4 foto's zijn die ik kon maken ondanks de herhalingsfunctie op de camera. Dat beest dat sprong echt heel erg snel!

Ehmm, big, bigger, bigst? Of zoiets.. Want groot was dat oranje achtige gevalletje wel. ;-) Volgens mij gewoon een walrus.

Als afscheid werden nog even de tanden getoond zodat het publiek maar snel zou vertrekken om van het park te genieten.

Dat deed ik! Want aquaria vind ik toch wel helemaal geweldig. :-) Nouja, de beestjes die erin leven. Zoals bijvoorbeeld dit zeepaardje.

Helaas waren ze niet te gebruiken die dag, maar de zwanen lagen er statig bij.

Bij onderstaande foto's weet ik even geen woorden. Geniet maar gewoon mee van een geweldige tuin!

Na het weekend ga ik verder in Seaworld! Zo zag ik nog een show met orka's, de welbekende show met dolfijnen. :-) Zag ik nog een show met huisdieren, alleen... Daar lag ik meer onder de bank van het lachen dan dat ik bezig was met fotograferen. Dus helaas daarvan geen foto's. En genoot ik gewoon. :-) Dus stay tuned!

Een heel fijn weekend toegewenst.

Disney's Epcot. (2)

Donderdag 09 December 2010

We hoorden van de huiseigenaar dat vooral de avondshow geweldig zou zijn! Dus hebben wij een dag uitgezocht waarop deze show werd gehouden. Voordeel hiervan was dat we konden genieten van de zonsondergang.

Langzaam maar zeker gaf de hemel al een hele show!

Stil aan werd het steeds donkerder. Tijd om ons op te gaan maken voor een waar gebeuren. :-)

Maar nog even kijken bij de bol die geweldig verlicht is! Daarna snel een plekje opzoeken zodat we vooraan stonden (zaten) aan het water.

We hadden een mooi plekje uitgezocht en konden genieten van het vuurwerk dat de omgeving in de brand zette.

Het was echt genieten! Ik zat dus... Zodat de camera op de grond kon staan en ik een beetje kon spelen.

Waardoor bijvoorbeeld dit effect ontstond. Hier staat de wereldbol dus echt centraal!

Het was echt genieten! :-) Oh wat was dit mooi.

Met de laatste knallen werd het spektakel afgesloten.

Samen met vele duizenden mensen zochten wij onze auto weer op. Verbazingwekkend genoeg waren we heel erg snel van het park af! Dat hadden wij niet verwacht.. :-)

Disney's Epcot. (1)

Woensdag 08 December 2010

Orlando staat natuurlijk bekend om al zijn parken. Er zijn 4 parken van Disney en dan nog een heleboel anderen. Wij hebben 2 parken van Disney bezocht. Vandaag (en morgen) neem ik jullie mee naar Epcot.

Epcot is een park waarbij het gaat om de wereld. Je neemt een kijkje in verschillende landen en maakt kennis natuurlijk ook met de Disneyfiguren. Voor mij persoonlijk had het weinig te doen met Disney. Want daarbij stel je toch echt het kasteel en dergelijke voor. Maar ok. Mooi was het wel!

Dit is de blikvanger van het hele park. Deze hele grote bol die overal bovenuit torent! Dus nog vaak terug te zien..

Epcot staat tevens ook bekend om de wetenschappelijke dingen. Zo is dit bijvoorbeeld de attractie waarin jij een ruimtereis gaat maken. De mannen heel optimistisch de heftige variant voor ons allemaal uitgezocht. Wij zijn daarna toch maar even terug gegaan om de rustige variant te gaan volgen! ;-)

Alle landen liggen rond deze bol. Namelijk van water. Dit water is overdag in drukwekkend, maar 's avonds.. (daar mogen jullie nog even op wachten!)

Hier namen we een kijkje in Mexico. Helaas had het gezelschap haast... Waardoor we nauwelijks wat van de landen echt hebben gezien. Had toch graag even overal binenngekeken. Tenslotte betaal je daarvoor!

In Italie hebben we gegeten. We hadden zin in pizza. Hele goede keuze ook geweest trouwens. Genoten van de bouwstijl.

Ook hier staat de grote bol weer in het middelpunt. Die zie je echt overal!

Op naar Japan. Zo kon Andi zich voorbereiden op het eten in Nederland. ;-) Nu nog even stokjes zoeken.

Tsja en natuurlijk de koi's. Er waren er een heleboel!

Ehmm... Juist... Ja.... wij zijn niet gestoord!

In Canada hadden ze een hele grote waterval. :-)

Vervolgens zijn we nog wat attracties gaan bekijken. Voor 1 daarvan lag deze waterval. Daar moest ik natuurlijk even mee spelen...

Wil je nou alle landen zien? Dan moet je even bij Koei kijken. Zij is echt op wereldreis geweest!

Misschien merken jullie het al uit mijn woorden... De parken interesseerden mij dus niet echt. Daarvoor ben ik niet in Amerika. Helaas was ik de enige van het gezelschap die er zo over dacht. Waardoor ik toch maar mee ben gegaan. Graag had ik meer van het 'echte' Amerika gezien. Er was mij van te voren beloofd dat dit ook regelmatig zou gebeuren.. Helaas is dit in het gezelschap weinig gebeurd, wel door mij alleen als de anderen aan het golfen waren. Jammer, maar helaas. We kunnen het niet terug draaien. Maar om te spreken dat dit mijn leukste vakantie was. Nee, eigenlijk staat hij heel laag... Vandaar dat ik op deze manier (in een groep) voorlopig geen (nooit?) meer een vakantie ga houden. Ik ben er niet geschikt voor! Toch zal ik uiteraard doorgaan met het laten zien van foto's. Want sommigen zijn toch echt wel heel erg leuk geworden! Wie weet dat door het bloggen de goede herinneringen een belangrijkere plaats krijgen...

Resort.

Dinsdag 07 December 2010

Andi en ik waren (helaas) niet alleen op vakantie. We gingen met zijn vrienden op vakantie. We hadden met z'n allen een huis gehuurd dat op een golfresort staat. Nouja, er zijn daar ook genoeg mensen natuurlijk die niet golfen. Voordeel van een resort is dat het bewaakt is. Dus relatief veilig. :-)

Vandaag nemen we een kijkje bij het resort. Waar dus genoeg palmbomen staan...

Aan het begin van het resort was een meertje. Waar je heerlijk kon bij zitten en kon wegdromen.

Bijna elk huis heeft een hele grote kooi aan de achterkant van het huis. Eigenlijk de leefruimte.. Dit is zeer noodzakelijk voor alle insecten, maar ook voor salamanders en ander gedierte. Maf ziet het er wel uit.

Onder andere het huis moet beschermd worden tegen alle eekhoorntjes die er rondlopen, want dat zijn er echt een heleboel!!

Het bordje bij het meertje voorspelt niet veel goeds. Beware of Snakes & Alligators. No swimming or fishing. Ok, ik blijf dan wel op veilige afstand. Kom graag levend terug naar huis!

Buiten de poort was een enorme supermarkt. Ik denk dat een supermarkt uit Nederland daar toch echt wel 5x inpast. Minimaal... Trouwens niet alleen levensmiddelen hebben ze daar. Het loopt van tuinspullen tot fietsen. Van kleding tot wapens. Ja echt, wapens, inclusief munitie zelfs...

En natuurlijk ook daar in de buurt... De eigenwijze eekhoorntjes!

Die gelukkig wel bang voor je zijn en zich alleen concentreren op hun nootjes.

Ik heb geen idee wat dit precies is. Het glansde in elk geval prachtig in de zon!

Dan tot slot, een foto van het huis waar bij 11 dagen verbleven. :-) Net groot genoeg voor ons allemaal.. ;-)

Omgekeerd.

Maandag 06 December 2010

De eerste dag in de buurt van Orlando zijn we naar een centrum geweest waar we hebben gekeken ivm tickets voor de verschillende parken. Orlando staat tenslotte bekend om al zijn attractieparken. Nadat we met een kilo aan folders weer naar buiten liepen hadden we toch wel honger. We besloten te parkeren bij een wel heel bijzonder huis.

Van de overkant zag het er allemaal nog indrukwekkender uit. Voor 15 dollar kon je naar binnen. Het schijnt dat van binnen ook alles op zijn kop staat. Maar dat geld, nee dat heb ik er dan weer niet voor over. Ik draai me eigen kop wel om.

Nadat we gesterkt waren zijn we adventure mini golf gaan spelen. Nou moet ik heel eerlijk bekennen dat alles wat met golf te maken heeft me weinig interesseert en ik zelfs voor deze mini golf dus echt geen concentratie kon opbrengen. Heb er maar een lolletje van gemaakt. De holes waar ik me wel concentreren ging het ook prompt goed. Laat dat er nou net 1 geweest zijn, hihi. Ik lag meer in een deuk. Oeps? :-)

Nouja, het zag er allemaal wel heel mooi uit hoor! Daar niet van. Maar gewoon tegen zo'n balletje slaan. Ik kan het zelfs in de min variant niet serieus nemen.

Overal op de baan schoten van die kleine hagedisjes weg. :-) Lief om te zien! Maar allemaal veel te bang. Later in de vakantie kon ik gelukkig wel dichterbij komen.

Ik wilde eigenlijk toch nog wel gaan zwemmen in het zwembad bij ons huis.. Dus zijn we naar huis gegaan en juist op het moment dat wij wegliepen troffen we deze bus. Ziet er gaaf uit he? :-)

Ik was eigenlijk van plan om jullie elke dag mee te nemen naar 1 bepaalde dag in Amerika, maar kom tot de conclusie dat ik dat gewoon niet ga redden. Want tsja als je nu eenmaal in Disney bent dan maak je heel erg veel foto's! Nou wil ik niet de hele winter bezig zijn met foto's, dus heb mezelf ten doel gesteld dat uiterlijk 31 december de laatste log over Amerika erop moet staan! ;-)

Miami Beach.

Vrijdag 03 December 2010

Miami en bewolkt dat gaat niet samen, toch? Nou dus wel! Bij ons was het bewolkt.. Zul je net hebben als je naar het strand gaat, maar goed. ;-) Koud was het niet. Teenslippers, korte broek en t-shirt aan, let's go! Laten we de baywatchers maar gaan bezoeken...

Niet dat ze heel erg veel te doen hadden vandaag, want met dit weer waren er nauwelijks mensen op het strand. Laat staan dat deze mensen gingen zwemmen...

Wel waren er genoeg meeuwen op het strand. Meer dan genoeg.

Ik denk dat deze meeuw het symbool is voor mijn vakantie... Op heel erg veel foto's staan bij mij vliegende meeuwen. Elke keer weer... :-) Nouja en soms bovendien wilde ik zelf niets liever dan wegvliegen.

Het leek behoorlijk donker, net alsof het ook nog zou gaan regenen.

Alhoewel, dit is toch wel echt een wit strand. Het echte vakantiegevoel.

We moesten even gek doen... We dachten zo gaan we Andi en die ander welkom heten met Tirol, Ellmau.

Toen we het strand zat waren zij we nog naar een 'mall' gegaan. Oftewel een groot winkelcentrum. Meestal zijn die overdekt, maar waar wij waren was gewoon 'open'. Wel erg leuk hoor! We kregen een beetje het thuis gevoel..

Een paar uur later landde het vliegtuig gelukkig perfect op tijd! Wij helemaal gelukkig en toen kon de vakantie pas echt 'goed' beginnen.

Miami.

Donderdag 02 December 2010

Eenmaal geland begint natuurlijk het hele circus... Door de douane, bagage halen, nogmaals door de douane en dan ben je eindelijk 'vrij'. Gelukkig kostte het ons niet al teveel tijd.. We waren maar een uur kwijt. Best snel toch? Maarja, dan begint het pas. Je moet naar de balie voor de auto's, die vervolgens ophalen en dan? Rijd je zomaar in Miami zonder dat je een idee hebt waar je bent! Lol. Maar goed. :-) Het is allemaal goed gekomen.

Lang leve een navigatiesysteem! Hotel ingevoerd en daar ingecheckt. Vervolgens snel weer verder want we wilden nog naar Key Biscayne voor een geweldig uitzicht op Miami. Het was geweldig!

We waren bij een restaurantje en dat geeft toch wel een leuk speels effect op de skyline.

Het waaide helaas behoorlijk... Vandaar dat het groen op de voorgrond bewogen is. Jammer dus ook dat we geen spiegelingen hebben gezien..

De volgende dag zijn we nog even terug geweest, Andi wilde dit toch ook wel graag zien. Weer was het zo genieten!

De hele dag hadden we bewolking gehad. Gelukkig trok dat weg. Wat we op die dag hebben gezien was ook zo ongeveer de laatste bewolking van de hele dag...

Wat hebben wij, degenen die er al waren die dag in angst gezeten of de rest wel goed over zou komen... Gelukkig was dat dus het geval!! Genieten.

Gelijk diezelfde avond zijn we doorgereden naar Orlando, waar we 10 dagen in een huis hebben gezeten... Maar morgen gaan we eerst nog even op het strand van Miami, welbekend als Miami Beach kijken!

Op de vlucht...

Woensdag 01 December 2010

Vliegen dan wel, vluchten dat dan weer niet... ;-) Laat ik ermee beginnen dat alles anders liep als dat wij het gepland hadden. Sterker nog dan dat de luchtvaartmaatschappij het gepland had...

Allereerst gebeurde op het vliegveld het ondenkbare... Andi en nog iemand anders mochten het vliegtuig niet in.. Er waren fouten gemaakt door het reisbureau waardoor ze geen geldig visum hadden voor Amerika... Uiteindelijk zijn wij dan wel gevlogen en zijn die andere 2 achter gebleven op de luchthaven... Dat is behoorlijk schrikken en niet leuk als je weet dat je 11 uur voor de boeg hebt!

Gelukkig ging het opstijgen goed en vlogen we algauw ruim boven München en omgeving.

Al snel daarna was het laatste land in zicht. La Pouliguen in Bretagne, Frankrijk. Toen vervolgens de mensen om me heen begonnen te vertellen dat ze dit nog nooit hadden meegemaakt zo direct over de zee, kneep ik hem wel een beetje hoor. Want de laatste keer dat ik gevlogen had was toen ik een jaar of 8 was en naar Ibiza ging.. Nog nooit zover...

Het ging niet helemaal goed.. Want ik ben behoorlijk reisziek. In de auto, op het water al wat minder... En nu bleek dus ook in het vliegtuig... ;-) nouja, eenmaal eruit gaat het een stuk beter.. *gniffel*. Dacht ik totdat...

De piloot ineens omriep dat hij niet op de gewenste hoogte had kunnen vliegen 9000m ipv 11000m en dat er daardoor geen (nauwelijks) brandstof meer aanwezig was. We moeten een tussenlanding (noodlanding) maken op de bahama's. Shock! Zeker toen de stewardessen ook nog eens wit aanliepen en tegen ons zeiden dat ze dit nog nooit mee hadden gemaakt... Al snel werd de daling ingezet richting de Bahama's..

Waar we wel prachtig zicht hadden op de verschillende kleuren van de zee!

We zagen het supergrote vliegveld al liggen...

Rondje draaien en dan opmaken voor de landing. Het ging gelukkig allemaal goed! We hadden net genoeg plaats... Vervolgens werd er 3kwartier getankt en weer kwamen de opbeurende woorden van de piloot. Mensen, dit vliegveld is niet berekend op zulke grote vliegtuigen, onze excuses dat het wat langer duurt...

Wij intussen natuurlijk snel met Oostenrijk bellen, hoe en wat. Toen eenmaal bleek dat de 2 die achtergebleven waren de volgende dag na zouden komen, waren we een stuk geruster. Tijd om ons klaar te maken voor het opstijgen. *slik*. Op die hele grote (sarcasme...) baan. Gelukkig ging dat ook vlekkeloos.

Na een kwartier!!!! bereikten we als eerste Key Biscayne, waarna Miami natuurlijk ook snel bereikt was! Tijd om ons op te maken voor de 2e landing van de dag..

Na een niet al te zachte landing, waren we erg blij dat we er waren. 2 weken niet vliegen! Oh men, wat was ik blij! ;-)

Hemelsbreed blijken de Bahama's maar 130km van Miami af te liggen. Ik wil niet weten wat er gebeurd was... Nouja maar niet over nadenken! We zijn veilig heengevlogen en gelukkig ook veilig terug! Op naar Miami, Orlando en nog veel meer