Herfst of winter?

Vrijdag 29 Oktober 2010

Ga er maar lekker bij zitten en verbaas je. Want het is hier op dit moment twee seizoenen bij een. Kijk maar mee.

Is het nou herfst of is het winter? Vertel het me maar. ;-) Opvallend is het wel!

Zo lijkt het toch echt wel winter. Zoveel mooie kristalletjes. :-)

Het heeft dan wel de hele dag gesneeuwd, maar echt heel erg veel ligt er toch nog niet. Zo'n 10cm denk ik. De golfbaan is officieel nog open, maar of ze kunnen golfen?

Op het bospaadje waar ik veel loop, was het echt genieten. Wel oppassen, want er viel toch aardig wat sneeuw van de bomen en dat komt hard aan.

De lucht was inmiddels zo warm, dat het begon te dampen.

Een blaadje heeft wat sneeuw gevangen. Ik denk alleen dat het nu heel hard gaat met de groene en andere gekleurde blaadjes.

Nogmaals de vraag, herfst of winter?

Leuk motiefje in de sneeuw. :-) Ik liep gewoon echt te genieten! Zo fijn.

Hier zou je dan toch weer zeggen dat het echt winter is... Dit soort plaatjes maak je alleen dan, dacht ik.

Maar dan zijn er geen groene blaadjes meer...

Of knalrode blaadjes. Laten we het dan toch maar op de herfst houden?

Ik zag dat er in Nederland nog koeien grazen buiten. Dat doen ze hier ook nog hoor!!! Elke dag weer. Volgens mij gaan ze straks lekker skiën met z'n allen.

Nou het is gewoon herfst hoor mensen! Want voor dit weekend voorspellen ze weer 20 graden. ;-) Kan de winterjas toch weer de kast in en de korte broek eruit!
Maak er een mooi weekend van!

Iets verder.

Donderdag 28 Oktober 2010

Met iets verder bedoel ik dan de seizoenen... Want ik denk dat velen van jullie nu gaan huiveren, gaan roepen dat ze dit nog helemaal niet willen zien. Dat het pas herfst is etc. Nou ik kan jullie vertellen. ;-) Ik geniet.. Maar dat zal ook velen niet verbazen, hahahaha.

De foto's in deze log zijn actueel.. Anders lijkt het allemaal al weer zo normaal. *gniffel*

Ons uitzicht vanaf het balkon. Ik had al wat gezien uit het slaapkamerraam.. Maar nu liep ik helemaal te dansen door de woonkamer/slaapkamer. Ik heb Andi geloof ik behoorlijk ermee gepest. HET SNEEUWT!!! KIJK DAN!!! SNEEUW!!!

Uiteraard gelijk opgestaan en toch snel even een ronde gelopen... Het was behoorlijk grijs en grauw!

Het sneeuwde wel, maar de temperatuur lag wel boven nul. Vandaar vrij natte sneeuw. Je zag het ook echt van de bomen afvallen en dergelijke. Jammer, maar goed, dat hoort dan wel weer bij de tijd van het jaar... Druppels leverde het trouwens wel op. ;-)

Er was genoeg gevallen in de nacht. Ik denk dat heel Nederland ontregelt zou zijn geweest als men daar deze sneeuw had gehad. Nu moet ik eerlijk bekennen dat het hier ook flink raak was op de verschillende bergpassen. Mensen die nog met zomerbanden reden veroorzaakten nogal wat problemen.

De toppen hielden toch wel wat sneeuw vast. Genieten.

Ooit zaten hier waarschijnlijk genoeg vlinders op, nu houdt deze vlinderstruik alleen maar de sneeuw vast. Insecten zie je niet meer. ;-)

Wat later op de dag ben ik toen naar het dorp gelopen. Bijna kunnen de liften open zo te zien!

Dit was afgelopen maandag. Het heeft echt de hele dag gesneeuwd. Heerlijk! Ben er speciaal 3 keer op uit gegaan. Muts op en kuieren maar... Zo zalig. :-) Dat het op dinsdag nog mooier was, dat zien jullie morgen!

Terug!

Woensdag 27 Oktober 2010

Nadat we al een stuk gedaald zijn kijken we nog even terug. Ineens is te zien dat er achter de waterval de Wilder Kaiser opduikt. Wat kan het dan aan de voet van de waterval toch anders lijken...

Door het bos gaan we weer terug. Mensen het is herfst!!!

Af en toe blikken we nog even op de Wilder Kaiser.

Maar al snel wordt het pad steeds minder steil...

Liggen er geen stenen meer op de almen.

En zijn we dus terug waar we gestart zijn! Ik heb genoten van de wandeling. Ik hoop jullie ook? :-)

Zoals al wel duidelijk was... Is deze wandeling inmiddels ruim 2 weken geleden... Ondertussen heb ik nog vele wandelingen gemaakt, hebben we de eerste echt sneeuw, zo'n 10cm in het dal gehad, ben ik gaan skiën op de gletsjer... Vergeet ik toch bijna dat ik nog in de dierentuin van München was, een wandeling boven Salzburg heb gemaakt. Maar ook dat ik nog foto's heb gemaakt van de herfst in het dal... Dat komt allemaal heel goed uit. Want daar mogen jullie allemaal van mee genieten. Maar hou daarbij dus wel rekening dat het allemaal al enigszins terug is. :-)

Terwijl jullie bovenstaande allemaal lezen ben ik met hele andere dingen bezig. Dus de kans is groot dat ik niet dagelijks bij jullie kom snuffelen. Voordeel daarvan is dan weer wel dat er daarna nog veel meer is om te laten zien... Bedenk ik me net dat ik ook nog de Steiermark in het archief heb zitten en ook nog Nederland. Ik geloof dat ik maar heel veel foto's per dag moet laten zien, wil ik jullie dat allemaal nog laten zien. :-S

Hoger.

Dinsdag 26 Oktober 2010

Zoals we vrijdag zagen ligt de waterval op 1157 meter. Wij zijn op de terugweg... Dan klopt er toch iets niet?

Ach zolang er een pad is, dan volgen we die toch gewoon? En ondertussen genieten we van alle kleuren die we zien. Bij dit plaatje moet ik toch behoorlijk denken aan carnaval. Is het al de 11e van de 11e? ;-)

De touwen maken wel duidelijk dat hier ook klimroutes lopen. De eenvoudige zou ik dan nog wel aandurven, maar hier hoef ik voorlopig toch echt niet omhoog!

Trekken de benen het nog? We gaan dalen! Maar pas op... Het kan hier gevaarlijk 'glad' zijn.

Even tijd om uit te rusten, want we hebben de volgende waterval bereikt! Genieten met al die kleuren erboven.

Net zo indrukwekkend en zo mooi. Genieten van het kletterende water en toch maar weer snel verder.

Indrukwekkend.

Maandag 25 Oktober 2010

De bergen waar de Schleierwasserfall naar beneden komt zijn heel indrukwekkend. Hele mooie tekeningen erin. Maar daarnaast ook zeer uitdaging voor de klimmers. Er zijn geloof ik 12 verschillende klimroutes. Voor elk wat wils, voor beginner en voor de ver gevorderde. Natuurlijk moet je daarbij wel bedenken dat je ook al een uur bezig bent om daar boven te komen met je uitrusting. Een hele sportieve dag is gegarandeerd. (zit ik toch een hele tijd na te denken over het woord sportief.. Ik wist het niet meer... Wilde schrijven sportlijk...)

Beetje gekke foto, maar zoals hij hier staat, klopt hij helemaal. Kijk maar goed naar de boom!

Dit is de grootste waterval. Als je het zo bekijkt tegen de strakblauwe lucht dan is het nog steeds heel erg indrukwekkend!
Ik sprak met 1 van de klimmers daar en hij vertelde dat er ook zoveel werd geklommen in de winter... Lijkt mij dan alleen weer een beetje riskant om daar überhaupt te komen, want de wegen zijn nou niet echt heel stabiel...

Even goed kijken en je ziet dat er iemand hier aan het klimmen is. Niet makkelijk!

Ik verlaat dan toch maar de waterval, tenslotte moeten we nog terug. Nou hadden we op het informatiebord al gelezen dat de route 5 uur zou duren... We hebben nog maar 1.5 uur gelopen, dus het wordt hoog tijd dat we verder gaan! Anders komen we nooit meer terug of in het donker en dat willen we natuurlijk niet!

We hebben de goede keus gemaakt door inderdaad het rondje te lopen en niet dezelfde weg naar beneden. Anders hadden we deze rotspartijen gemist.

De zon stond precies goed om deze halmen volledig uit te lichtten.

Met een blik op de Kitzbüheler Horn sluiten we de tocht voor vandaag af.

Morgen krijgen we als toetje nog een andere waterval te zien!

Schleierwasserfall

Vrijdag 22 Oktober 2010

Voordat we verder gaan wil ik toch even wat laten zien... ;-) Want toen ik gistermorgen uit het raam keek, sprong mijn hart in mijn keel en kon ik alleen nog maar dansen door de kamer... (tot hele grote vreugde van Andi... ;-))

Zomaar ineens leek het helemaal winter...

Alhoewel als je de koeien dan ziet grazen... ;-)

Moest dit actuele nieuws even kwijt, we gaan verder met onze tocht... ;-)

Er was mij al verteld dat het op dit moment niet heel erg veel voorstelt. Eigenlijk klopt dat ook wel... Helaas.. Maar heel erg goed te begrijpen. In het voorjaar dondert er natuurlijk veel meer water naar beneden dan dat er op dit moment naar beneden komt. Goede reden om volgend voorjaar nog eens te gaan kijken!

Indrukwekkend is het echter nog steeds wel. Ik ben op een zondag daar boven geweest. Leuke daaraan is dat dat er dan heel veel klimmers zijn. Ik denk dat er wel een stuk of 50 daar boven aan het klimmen waren. Gaaf om te zien!

Als je een beetje inzoomt komt er toch nog wel wat water naar beneden...

Als het dan van onder bekijkt valt het eigenlijk wel weer mee. Je merkt wel heel duidelijk dat het niet 1 constante straal is. De ene keer valt er meer dan de andere keer.

Beneden komt het op de rotsen terecht, waarvan het verder loopt in het dal om uiteindelijk ergens in de zee te belandden.

Tegenover de waterval ligt een vallei. Waar de bomen hun best doen om alle aandacht van de waterval te stelen.. Het is ze niet gelukt!

Want al snel werd mijn aandacht weer getrokken door het water dat naar beneden viel...

Je kunt ook achter de waterval lopen daar. Dan lijkt het toch ineens al een stuk meer. Een verfrissende douche!

Dus wie helemaal bezweet is van het lopen? Ga je gang!

Er zijn daar veel meer watervallen, maar dat komt dan na het weekend wel.. Vullen jullie je flesjes even bij, bij de waterval? Dan kunnen we de 'terugweg' aanvaarden.

Klimmen.

Donderdag 21 Oktober 2010

Gisteren was nog duidelijk te zien dat de weides daar nog relatief rustig waren. Vandaag komen we in een heel ander landschap terecht. Overal en nergens liggen keien, stenen en rotsen. Maar ook hier lopen in de zomer de koeien rond.

Ondertussen kijk ik zo af en toe ook naar boven. Moet wel oppassen.. Want het pad loont zich er niet echt voor, maar kan het gewoon niet laten. Zulke mooie kleuren!

Ben ik blij dat de weg niet recht omhoog loopt maar dat we er een beetje om heen mogen slingeren. Want het is behoorlijk steil!

En dan ineens! Einddoel bereikt... Nouja zo lijkt het althans. We moeten nog wel een stukje lopen.

Er loopt ineens wel al water. We komen toch echt al in de buurt!

De muur torent ineens heel erg boven ons uit. Ik voel me behoorlijk klein en jullie?

We moeten nog even het laatste obstakel overwinnen...

En dan zijn we morgen bij de Schleierwasserfall.

In de startblokken...

Woensdag 20 Oktober 2010

Zo mensen zijn jullie er klaar voor? We gaan de aankomende dagen even flink gas geven! Bereid jullie maar vast voor, want er gaat heel wat komen! Kijk maar op het onderstaande bord.

Hebben jullie even geluk dat ik wel loop. ;-) Dat ik blij ben met mijn camera die ik bij me heb. Dat vind ik namelijk altijd een heel legaal excuus als ik even wil pauzeren ehh fotograferen dus! Het begint nog redelijk vlak, op een normale weg. Niks aan de hand dus.

Ha dacht ik, ik heb mijn doel al bereikt. Maar helaas pindakaas. Dat was toch niet zo. Nouja helaas, gelukkig maar. Zo kan ik tenminste verder lopen! Want daarvoor was ik tenslotte op pad. Een beetje broodnodige beweging.

Ondertussen vergeet ik echt niet te genieten van al het moois. :-)

Ai, te vroeg gerekend met mijn makkelijke weg. Het werd een beetje moeilijker... Lopen jullie desondanks nog mee?

Lekker afwisselend. :-) Dan weer in de open vlakte en hier ga je tussen de bomen door.

Voordeel van de almen is wel dat je heerlijk in het zonnetje loopt. Het mocht dan wel half oktober zijn, ik liep in mijn tshirtje en een korte broek.

En dan ineens... Heb je niet meer het gevoel dat je niet echt verder komt! Er torent een berg voor mij op! We zijn op de goede weg.

Lopen jullie morgen weer mee? :-)

Levensles.

Dinsdag 19 Oktober 2010

Soms zie je door de bomen het bos niet meer... Dan wordt het tijd om afstand te nemen...

Zodat je alles weer meer in een geheel ziet.

Stukje voor stukje wordt dan steeds meer zichtbaar. Andere dingen worden belicht.

Totdat je alles weer op een rijtje hebt.

En je verder kan gaan!

Vergane glorie.

Maandag 18 Oktober 2010

Een beetje kou en gelijk is alles weg... De paddenstoelen leven hier niet lang!

Maar krijgen daardoor wel hele mooie vormen zoals dit wil hieronder.

Als je dan alleen de sporen bekijkt dan lijkt het eigenlijk toch nog wel wat.. :-) Het mooiste van een paddenstoel vind ik de onderkant altijd.

Ze staan zielig in hun uppie...

of doen het met elkaar... (aftakelen dan he? ;-))

Het gehele einde van de paddenstoel. Gewoon opgegeten worden. Dat is toch ook geen leuk einde?

Even een gekke serie als begin van de week. Morgen gaan we weer op stap! Naar iets waarvan ik het bestaan zelfs niet eens wist.. Totdat me dat in augustus werd verteld!

Panorama's.

Vrijdag 15 Oktober 2010

Klik op de foto's voor een groter formaat.

Allereerst de Hintersteinersee met op de achtergrond de Wilder Kaiser.

Der Wilder Kaiser vanaf een ander standpunt.

Een mooie spiegeling op de Hintersteinersee.

Dit waren de laatste foto's van de Hintersteinersee, maar niet getreurd!!! Er komt nog heel veel moois aan. Ja dat weet ik zeker omdat de foto's allang op de computer staan. ;-)

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend toe!

Hintersteinersee.

Donderdag 14 Oktober 2010

Zoals al te zien was, was ik op weg naar een meer. Een bergmeer welteverstaan. Namelijk de Hintersteinersee. Erg geliefd bij mij in de zomer. Rustig, ijskoud water... Waar je heerlijk af kunt koelen! Toch was ik nu ook heel erg benieuwd hoe het daar zou zijn... Ik heb er geen spijt van dat ik er naartoe ben gereden en gelopen.

De herfstkleuren boden de meest prachtige gezichten op het meer... Wat trouwens later een spiegel bleek te zijn!

Wie zou hier nu niet willen wonen? Nog redelijk makkelijk te bereiken, ook met de auto.. Zelfs in de winter en dan zo'n uitzicht! WOW.

Ik heb de andere kant het meer bereikt en daar blijkt de wind ineens te zijn gaan liggen.. We spiegelen.

Nog even iets verder krijg je een heel mooi zicht op de Wilder Kaiser. Die nog mooier is dan normaal. Zoveel kleuren.

Eenmaal aan de andere kant is het nog mooier... Je hebt prachtig zicht op de kleurenpracht aan de andere kant, terwijl je zelf ook tussen de bomen loopt.

Volgens mij komt het hele scala aan kleuren hier naar voren... Ik kon niet anders dan genieten.

Ik had de afbeelding ook om kunnen draaien. Hadden jullie het verschil gezien?

Nog een blik op de Wilder Kaiser.. *zucht* Ik ben blij dat ik de foto's nog heb om na te genieten!

Onder deze boom rust ik even uit. Na een inspannende wandeling vind ik het wel mooi geweest!

Ik hoop dat jullie op afstand net zo genoten hebben als dat ik op dat moment deed.. :-) Morgen heb ik nog een verrassing voor jullie in petto!

Rotsen.

Woensdag 13 Oktober 2010

Het zonnetje deed weer heel goed zijn best om ons te verwennen! De bladeren sprankelden, de lucht is blauw. Ik had bijna het gevoel dat er ergens een teletubbie zou opduiken. ;-)

Alle kleuren van de herfst zijn hier op dit moment vertegenwoordigd! Past echt helemaal bij mij.

Ook al zag ik door de bomen soms mijn doel niet meer, ik wist dat ik er bijna was!

Het vergde nog wel even wat klimwerk om erbij te komen, maar ik heb het er graag voor over! Een beetje uitdaging is nooit verkeerd toch?

Nee hoor, daar hoefde ik gelukkig niet naar boven... Want dat kan ik niet! Wie weet moet ik dat ooit ook nog maar eens gaan leren?

Het is wel heel typisch geweest voor de weg die ik ben gelopen.

Gelukkig was mijn pad wat meer gebaand. Zwaar was het nog steeds. Behoorlijk wat hoogte verschil.

Scheelde wel dat het pad vrij goed geprepareerd was, had ik meer tijd om naar boven te kijken. Tenslotte moet je ook van je omgeving genieten toch?

Morgen bereiken we dan eindelijk mijn doel!

Almen.

Dinsdag 12 Oktober 2010

Wat mij betreft hoeven er niet perse dieren op te staan om te kunnen genieten van de almen. Zoveel kleuren!

Zeker als je dan de woeste bergen op de achtergrond ziet!

Als je heel goed kijkt zie je hier al heel goed waar ik naartoe onderweg ben...

Maar eerst mogen jullie nog genieten van de herfst!

Koeien in de bergen.

Maandag 11 Oktober 2010

De almabtrieb heb ik niet meegekregen omdat ik toen in Nederland zat... Maar in elk geval het is zover, de koeien staan weer relatief laag! Oftewel, eindelijk loopt hier vee in de weides. :-) Almabtrieb is trouwens de dag dat de boeren de koeien naar beneden halen en in de buurt van de boerderij laten grazen. Voorbereid op dat de winter gaat losbarsten.

Afgelopen donderdag ben ik op pad gegaan... Zo langzaam deze week zal ik jullie een heleboel laten zien van waar ik was. Ik heb lopen genieten. :-) Van de koeien tegen de kaiser tot... Dat zien jullie wel!

Ik verbaasde me heel erg over deze koeien. Zo een enorme bobbel op de rug. Het lijkt mij na een speurtocht op een zeboe.. Nou ik kan jullie zeggen, dat ras dat kende ik nog niet hoor!

Ik genoot van de plaatjes die ik zag. Bergen, koeien, herfstkleuren. Mijn dag kan toen al niet meer stuk!

Zeg nou zelf? Hier zou je toch uren naar kunnen kijken...

Ik heb het maar niet gedaan, want ik had nog heel veel moois voor me!

...

Vrijdag 08 Oktober 2010

Woorden zijn in deze log overbodig, dus ik laat ze dan na deze zin ook achterwege!

Explosie.

Donderdag 07 Oktober 2010

Als je goed kijkt zie je ook op de Hartkaiser dat de bomen aan het verkleuren zijn. Ik hoop dat ik het binnenkort nog wat duidelijk kan laten zien!

Langs de doorgaande weg is het 1 grote explosie van kleuren. Zo prachtig. :-) Hieronder zie je het precies boven de geluidswal uit. Trouwens die geluidswal is gewoon een koeienwei!

Langs het beekje in het bospaadje staan een heleboel paddenstoelen. Toen ik daar echter net was aangekomen begon het met regen dus heb me maar op de weg naar huis gemaakt... Ik vond het wel goed. ;-)

Toch kon ik het niet laten om nog even voor de bladeren te stoppen. Wie weet gaat het stormen en zijn ze er straks niet meer? ;-)

Herfst in Ellmau.

Woensdag 06 Oktober 2010

Echt mensen, het spijt me! Ik heb nog zoveel leuke foto's op de computer staan van de afgelopen maand.. Maar ik ben bang dat die allemaal even moeten wachten.. Want ehmmm. Ik heb nog iets veel leukers ontdekt!

Het enige seizoen dat ik nog nooit in Oostenrijk was geweest. Namelijk de herfst! Oh, oh, oh wat is het hier prachtig!! Ik loop te genieten. Het is zoo mooi!!!!

Dus als je het erg vind dat je hier waarschijnlijk de aankomende tijd verblind wordt door de kleuren van de herfst, dan zou ik maar gewoon niet meer terug komen! O zo..

De combinatie van deze kleuren tegen de bergen, ik vind het zo mooi!

Ik had trouwens ook precies het goede moment uitgekozen om te gaan wandelen. Het was namelijk 5 minuten een beetje blauw en juist toen was ik buiten. Daarom kan ik ook nog niet zo goed laten zien hoe het er echt uitziet. Want op de bergen is ook genoeg kleurenpracht te zien. Daarvoor was het echter te vochtig om dat mooi op de foto te krijgen.

Als het goed is komt die kans nog wel hoor. Voor deze week wordt voorspeld dat het 20 graden wordt en zonnig! Laten we het hopen. :-) Ik zou het in elk geval niet erg vinden! Kan ik weer flink gaan trainen voor het winterseizoen. Alhoewel...

Ik heb onder mijn rechtervoet een aantal wratjes zitten. Waarvoor ik dus vandaag naar de huisarts ga. Ik hoop dat ik dan nog wel gewoon kan lopen! Anders mis ik juist het mooie van de herfst. Of zal ik er toch nog maar even mee wachten? ;-)

Eet smakelijk.

Vrijdag 01 Oktober 2010

Ik stuur jullie het weekend in met deze overheerlijke druiven.

Ik laat de keus aan jullie: wit of rood!

Eet smakelijk en geniet van jullie weekend! :-)