Vernieuwd.

Donderdag 30 September 2010

Nouja het valt wel op geloof ik. ;-) Ik wilde wat anders! Dus ben ik 1 dag heel hard aan het knutselen geweest, met dit als resultaat. Om vervolgens tot de conclusie te komen dat hij wel gewoon in chrome werkt, firefox heb ik niet.. Maar internet explorer weigert... Na nog eens 2.5 uur puzzelen ben ik ook daar uit gekomen... Ik ben er in elk geval tevreden mee!!! En vooral trots omdat het me uren gekost heeft om uit te vinden hoe ik de achtergrond zo kreeg. Iedereen ziet nu dezelfde achtergrond omdat hij zich aanpast aan je beeldscherm grootte. (Mocht het nou niet werken, druk dan even op f5 op je toetsenbord of op vernieuwen in je browser.)

Nu wilde ik dus gewoon weer helemaal gaan bloggen. Maar ineens zijn er omstandigheden die mij de zin daarin een beetje doen vergaan. Omdat ik op een heel groot deel van mijn vaste blogjes al had geschreven heb ik besloten toch hier een bericht te schrijven... Of ik aankomende week al gelijk weer helemaal ga bloggen weet ik niet. Er staan nog even teveel gevoelens open. Waarbij mijn gedachten voornamelijk naar de (schoon)familie van mijn zus gaan... Nouja ik zie het ook wel.

Ik neem jullie nu in elk geval vandaag mee naar de Steiermark. Andi en ik zijn daar begin september een aantal dagen geweest. Genieten! Zo anders. Het deed me allemaal wel een beetje denken aan Limburg.

De herfst was toen nog niet helemaal ingevallen...

Waar deze provincie heel erg bekend om staat is om zijn wijnen. Overal waar je kijkt zie je dan inderdaad ook wijnranken staan.

Boven op de uitkijktoren zaten nogal wat vliegende mieren.. Dus nee mijn lens is niet vuil. ;-)

Hele mooie provincie om te ontdekken! Erg gaaf. Weinig afwisseling dat wel. Het is namelijk of wijn, of mais, of pompoenen.. Iets anders zie je er niet. ;-)

Afscheid.

Maandag 06 September 2010

Lieve mensen,
Voorlopig zet ik mijn blog even op een heel laag pitje. Misschien dat er af en toe een logje gaat verschijnen, maar dat is niet zeker... ;-)

Begin oktober ben ik weer terug!

Tot die tijd bezoek ik jullie wel gewoon hoor... En zal ik ook zeker Koei dagelijks bij blijven werken. Althans. ;-) Er zal een dagfoto verschijnen maar of dat op de dag zelf is.. Blijft de vraag!

Tot blogs.

Geslingerd.

Vrijdag 03 September 2010

Op dit moment word je hier door alle seizoenen geslingerd... Op sommige plekken lijkt het winter, dan is het weer zomer... Om vervolgens ook nog in de herfst en in de lente in te stappen. Heel grappig eigenlijk!

De koeien zijn allemaal veel te vroeg terug beneden! Maarja wat wil je ook met het weer dat wij de afgelopen maand hebben gehad. Gisteren stond hier in de krant een overzicht van de zomer. Ook hier is de zomer bovengemiddeld warm geweest, zo'n 1.2 graden. Maar daarnaast ook door en door nat. Er is 55% meer regen gevallen dan normaal. In een dorp in de buurt heeft het van de 92 dagen 61 geregend... Toch gek, voor mijn gevoel is de zomer gewoon slecht geweest. Maar dus toch te warm... Komt vooral door de hete maand juli die we gehad hebben.

De Kitzbüheler Horn steekt mooi wit af in het landschap.

De bomen beginnen hier al aardig te verkleuren. Oftewel: herfst. Klopt ook wel, want de laatste maand is te koud geweest...

Zucht, gewoon mooi. Kan er niks aan doen. Raak er niet op uitgekeken!

De pluizen staan ook nog steeds in bloei. De wandeling is zeker de moeite waard geweest en een goede test.

Het knalt eruit. Ook de struiken beginnen al te verkleuren!

Al met al een goede test want vandaag begin ik weer te werken. Voor maar 1.5 week dat dan weer wel. Daarna is mijn zomerseizoen voorbij. En of ik daar nou rouwig om moet zijn? Niet echt...

Zomer!!! Of toch niet?

Donderdag 02 September 2010

De weermensen hadden het op zich al wel gezegd, de sneeuwgrens gaat dalen naar zo'n 1200meter.. Maarja. Ook hier zijn ze niet zo sterk in het voorspellen. Eigenlijk nog minder als dat ze het in Nederland doen. Dus geloven? Nee niet echt.

En inderdaad... De volgende dag geen sneeuw wel een heleboel regen. Nouja, dan niet hoor. Tenslotte was het nog zomer. ;-)

Tot de volgende ochtend er iemand met een suikerbus boven de bergen had gestaan.

Je kunt duidelijk het verschil zien. Boven is Ellmau en onder is Scheffau wat hoger ligt. De Wilder Kaiser wilde zich op die dag nog niet laten zien, die hulde zich in de wolken.

Toch gek hoor. Beneden bloeien de zomerbloemen nog volop terwijl als je naar de bergen kijkt je bijna gaat denken dat het skiseizoen bijna begint. Trouwens, niet alleen door het kijken. Het was beneden ook maar 5 graden...

Gisteren liet de Wilder Kaiser zich dan weer eens zien. Duidelijk: genoeg sneeuw. Het leek zelfs meer te zijn dan dat we op sommige momenten in de winter hebben gezien.

De weiden nog helemaal groen en dan zo'n witte laag er boven. Ik geniet er toch echt wel van hoor!!!

Nou mogen wij op zich in Ellmau nog niet klagen. Sprak een vriend die op een half uurtje rijden woont en die vertelde dat 's ochtends zijn tuin gewoon helemaal wit was geweest... En op andere plaatsen in Tirol waar het wat hoger is, is er gewoon 75cm sneeuw gevallen...

Officieel is de herfst nu begonnen... Maar het lijkt toch stiekem dat de herfst gewoon wordt overgeslagen!

Ach, een heleboel mensen zijn er niet blij mee... Ik vind het heerlijk en geniet er echt even van. :-)

Genieten doe ik ook van het feit dat mijn rug steeds beter gaat. Ik ga vandaag even met mijn baas praten of ik aangepast weer kan beginnen met werken. Minder tillen etc. Dus ik hoop dat het lukt!!! Ben ik in elk geval uit mijn gevangenschap verlost en kan ik 's avonds weer weg als ik dat zou willen... Ik ben heel benieuwd wat eruit gaat komen. :-) Maar dat horen jullie nog wel!

Nieuwe huisdieren.

Woensdag 01 September 2010

Ik wil jullie graag voorstellen aan onze 3 nieuwe huisdieren.

Maus verzorgt binnen een vliegenvrij huis, zij doen dat voor ons op het balkon.

Zijn het geen schatjes?

Nou nog even namen verzinnen....