Probleem.

Maandag 28 Juni 2010

Het is heel gek... Deze maand is ineens mijn bandbreedte gebruik op mijn blog met het 10voudige gestegen... In plaats van 3 gb zit ik ineens op 33 gb. Oftewel: teveel...

Ik heb dus geen idee waar het van komt. De bezoekers aantallen zijn gelijk, foto's staan hier niet op het domein etc. Maar toch, ik kreeg een waarschuwing. Daarom tot en met juni mijn blog maar even op stil. Voordat hij helemaal offline gehaald wordt en / of ik veel kosten krijg. Vandaag gelijk maar even contact opnemen met de helpdesk!

Ik kom wel gewoon bij jullie buurten hoor! Tot snel hier weer. :-)

Haus der Natur. (2)

Vrijdag 25 Juni 2010

Naast de aquaria hebben ze in het Haus der Natur ook een reptielenzoo. Zoals je misschien al had gezien op de site.. ;-)

Zeker een bezoekje waard ook die! Alhoewel, voor mij is een slang een slang.. Zoveel verschil zie ik er nou weer niet in. Echter over de omvang van sommigen verbaasde ik me wel degelijk. Zo groot! Helaas niet op de foto te krijgen vanwege het glas.

Maar voordat we naar de reptielenzoo gaan, kon ik het toch niet laten om even van het uitzicht te genieten en dan zie je dit:

Wat was ik blij dat deze achter glas zat... Ik had angst dat ik werd opgegeten. ;-)

Woehaa... Om deze snuit kwam ik echt niet meer bij. Geweldig toch die kop?

Blijkbaar had ik iets geks aan ofzo... Want in plaats van dat ik de dieren bekeek, was het andersom.

Ik, nouja wij, werden goed in de gaten gehouden.

Maken dus dat we wegkomen, want ik blijf nog liever even leven!

Al met al een hele geslaagde dag in Salzburg! Mijn Pandora vervangen, dus ik helemaal happy. Zeker de bedels die eraan hangen hebben veel waarde voor mij. :-) Vervolgens een geslaagde middag in het Haus der Natur en als afsluiting zijn we nog gaan winkelen in het Europark. Een megagroot winkelcentrum met daarbij een Ikea.

Nou zijn wij niet zo handig als het om Ikea gaat... We hebben nog een rolgordijn nodig. Alleen dit is al de 2e keer dat we bij een meubelzaak zijn en daar tot de conclusie komen dat we vergeten zijn op te meten. Inmiddels ben ik maar zo slim geweest om alvast te meten.. Dus ik heb dat in mijn kop zitten! De volgende keer is dan scheepsrecht. (eigenlijk is dat gelogen.. Want in Nederland wilde Andi ook al kopen, maarja toen woonde ik nog niet bij hem. ;-))

Fijn weekend allemaal!

Haus der Natur. (1)

Donderdag 24 Juni 2010

Afgelopen zondag stelden wij ons de vraag: "wat gaan we morgen doen?". Waarop Andi al snel zei, dat we wel naar Salzburg konden gaan omdat het toch zulk slecht weer zou worden. Achja... Waarom ook niet. ;-) Die stad hadden we nog niet gehad, hahaha.

Salzburg kende ik zelf al. Ik ben er een aantal maal al geweest, zowel in de winter als in de zomer. Dus eigenlijk zocht ik dit keer iets anders dat ik wilde bezoeken. Namelijk niet de burg... Zo kwam ik uit op een site met de 10 grootste bezienswaardigheden in Salzburg en al snel viel mijn oog op Haus der Natur. Voornamelijk om de vele aquaria die ze daar hebben.

Ik kan jullie zeggen, de aquaria zijn inderdaad fantastisch! Vandaar, vandaag een korte kijk in de aquaria. Kijken jullie mee?

Deze vis leek ons wat te willen zeggen.. Maar helaas, het glas was te dik. Ik kon hem niet verstaan.

Ook deze wilde wat zeggen... Ik durfde niet zo goed heel erg dichtbij te komen, stel je voor zeg... Je verdwijnt zomaar!

Heel speciaal deze, je kon er onderdoor lopen!

*gniffel* Ze doen me denken aan Nemo, maar zijn het toch niet. Vermakelijk zijn ze in elk geval wel!

Kijk, Nemo!! :-D Ohnee.. Een clownvis.

Niet alleen vissen hebben ze daar. Ook heel veel aquaria zijn gevuld met anemonen. Ook al zo mooi om te kijken.

Deze had in elk geval geen schrik van ons. We mochten dichtbij komen!

Ik heb er mijn ogen uitgekeken in elk geval! Zoveel te zien. Wij zijn er in 2 uur doorheen gegaan, maar eigenlijk is dat nog steeds veel te snel! Zoveel informatie en dingen om te zien. Naast vele tentoonstellingen over de geschiedenis bijvoorbeeld over de geschiedenis van de wereld, allerlei verschillende steensoort, de mens en nog veel meer. Daarnaast hebben ze ook nog een Science Lab, voornamelijk geliefd bij de kinderen. De naam zegt het al, allemaal proefjes uitvoeren.

Maar er zijn nog meer levende wezens aanwezig. Welke dat zijn... Dat zien jullie morgen!

Want nu moet ik eerst met de Nederlandse buren en dat zijn er toch wel een aantal ;-) de kroeg in om voetbal te kijken! Adios.

Pandora kapot... :-(

Dinsdag 22 Juni 2010

Al een tijdje geleden is mijn pandora armband gewoon gebroken... Ik wilde de armband om doen en ineens lagen alle bedels op de grond.

Behoorlijk balen dus, want dat krijg je zelf niet gemaakt...

Toen Andi voorstelde om naar Salzburg te gaan, bedacht ik gelijk dat daar natuurlijk de Pandora shop zit... Ik dacht, als ik een kans heb om om te ruilen dan is het daar wel. Dus zo gezegd, zo gedaan! Mijn kapotte armband meegenomen en laten zien...

In eerste instantie adviseerden ze mij om toch naar de eigen juwelier te gaan, maarja, die zit dan weer in Innsbruck. Niet gezegd trouwens. Ze vond het toch wel erg sneu, dus haar chef gebeld... En inderdaad!!! Ze mochten de band omruilen! Dus nu ben ik weer trotse eigenaar van een hele armband.

Pandora Salzburg, bedankt voor de goede service!!!

Ellmau.

Maandag 21 Juni 2010

Op een regenachtige vrije dag, dacht ik, ach weet je wat! Laat ik eens een stuk gaan wandelen. Ik heb het geweten. ;-)

Onderstaande foto geeft mijn doel aan. Het kerkje links midden op de foto.

Het begon al goed... Want ik was nog niet in het dorp of ik had al stervensdorst. Dus gelijk maar even naar het eerste restaurant gegaan om wat te drinken en toen vervolgens omhoog. Het loonde zich zeker wel, want ik had een prachtig uitzicht over het dorp!

Dat ik niet droog thuis zou komen was mij eigenlijk ook al duidelijk. Want ehmmm.. Dit zag er nou niet heel erg veel belovend uit! ;-)

Toch rustig naar beneden gaan en langs de dorpsvijver gekomen... Kon ik het toch niet laten om een foto te maken!

Net zoals toen ik deze bloem zag. De weg naar beneden vond ik een stuk aangenamer dan naar boven in elk geval. ;-)

Eenmaal weer beneden in het dorp, ben ik toch nog wel wat gaan drinken! En heb ik Duitsland gekeken. Ohoh, wat lag ik in een deuk. Eerst was de stemming nog goed.. Om vervolgens tot een dieptepunt te dalen! Ik kwam niet meer bij.. Hihihi. Gelukkig dan maar dat Nederland weer gewonnen heeft... Zo bleef mijn lachen tenminste ook!

Waarschijnlijk morgen geen blogje... Wij gaan namelijk vandaag naar Salzburg en daarna wil ik Andi nog voorstellen aan een goede vriendin van me. Om vervolgens de avond gezellig samen verder door te brengen. ;-) Geen tijd dus om een blog te maken!

Oranje Ellmau.

Vrijdag 18 Juni 2010

Zodra ik bij ons het huis uit stap zie ik al oranjekoorts.

Vervolgens als ik wat verder stap... Zie ik deze oranje bloem! Geschilderd op het vuilnishuisje ook bij ons huis.

Stiekem gluurde ik even in de auto van de buurvrouw.

Kon er echt niks aan doen! Want ze viel sowieso al op.

En dit zie je als je naar ons toe rijdt.

Al met al heb ik het gevoel dat ik nog steeds in Nederland woon. Want het lijkt wel alsof alle buren hier voor Oranje zijn!
Fijn weekend allemaal!

Zwijmel.

Donderdag 17 Juni 2010

Zwijmelen jullie mee?

We beginnen met een mooie roos.

Vervolgens kijken we nog even naar de muur en zien we daarop welig dit paarse bloemetje tieren.

Op de terugweg naar de auto wilde ik toch echt even beneden aan de Mur kijken. Daar hing dit touw... Andi vertelde dat dit in de zomer wordt gebruikt om te surfen. Dat wil ik nog wel eens zien!

Maar ook aan de andere kant ziet de Mur er toch best vriendelijk uit. Kan me er weinig bij voorstellen dat dit de vieste rivier is van Oostenrijk.

Het leek wel bloesem al lijkt me dat behoorlijk laat in het seizoen... Tegen de blauwe hemel steekt het in elk geval wel mooi af.

En dan tot slot... Andi die oranjeminded is! De oranjeleeuw, hahaha. ;-) Ik vind toch echt dat hij aanstaande zaterdag weer in het oranje moet. Hup Holland Hup!

Maar dat wij nog meer Hollandminded zijn laat ik morgen zien...

Gewoon genieten.

Woensdag 16 Juni 2010

Ook al hebben we niet echt cultureel gedaan. Een indruk van de culturele stad heb ik toch wel gekregen. Zoals bijvoorbeeld deze arena.

Deze toren staat ook op de Schlossberg, is echter niet de bekende Uhrturm.

In 2 delen. ;-)

Van bovenaf krijg je een aardige indruk van de stad. Zoals de huizen op deze foto bont zijn, zijn bijna alle huizen in de Steiermark. De provincie waarin Graz ligt. Ik heb er mijn ogen uitgekeken! Volgende keer wil ik echt op het platteland gaan fotograferen.

Deze spits behoort dan tot de Uhrturm. Mooi ziet hij eruit nietwaar? :-)

Tot slot zijn we nog een hele snelle ronde door het centrum gegaan. Lang genoeg om een indruk te krijgen dat de rest van de stad geweldig moet zijn, kort genoeg voor de hitte waarin wij Graz bezochtten. :-)

We zijn er echter nog niet! Morgen laat ik nog wat natuurfoto's zien van boven op de Schlossberg... En dat Andi toch echt wel Holland minded is! :-)

Natuur.

Dinsdag 15 Juni 2010

Ik schreef het al... Daar boven op de Schlossberg zijn genoeg mooie plekjes. Vandaag laat ik jullie er een aantal van zien. :-)

Zo staan er genoeg bankjes om uit te kunnen rusten als je moe bent van het klimmen.

Kun je genieten van prachtige doorkijkjes.

Of gewoon van de gebouwen die er staan.

Nog meer bankjes om tot rust te komen.

Wat dachten jullie van die prieeltje? Ik kan me zo voorstellen dat hier in de zomer genoeg mensen op het gras liggen...

Morgen laat ik jullie nog wat meer gebouwen zien. Zowel boven als beneden in de stad zelf.

Uitzicht (2).

Maandag 14 Juni 2010

Daar boven op de berg heb je natuurlijk een geweldig uitzicht over de stad. Ik kreeg er dan ook niet genoeg van. Plaatje hier, plaatje daar.. Plaatje zus, plaatje zo. En Andi maar wachten. Nouja daar moet hij dan maar gewoon aan wennen! ;-)

Want zeg nou zelf? Het is toch elke keer weer anders.. En dus zeker een foto waard? ;-)

Wat ik wel jammer vond is dat we dus met de lift gegaan zijn. Die gaat niet buiten om, maar dus echt in de berg omhoog! Dan kom je niet langs de mooie tuinen die ik beneden zag liggen...

Gekke gebouwen vind je er ook... Dit is bijvoorbeeld het Kunsthaus.

Er zijn ook genoeg bloemen boven. Ik vond het er een waar paradijs!

Op de weg naar beneden (ja daarboven hebben we wel een stuk geklommen) wilde ik perse aan de andere kant naar beneden. Je moet toch wel alles verkennen?

Tot slot, nog een uitzicht op de Mur. Volgens Andi de vieste rivier van Oostenrijk. Dit heeft dan weer te maken met de papierfabrieken die eraan liggen.

Al met al heb ik van het uitzicht genoten daar boven op de berg! Maar er is natuurlijk nog meer... Wordt de aankomende dagen vervolgd.

Uitzicht.

Vrijdag 11 Juni 2010

Helaas door tijdgebrek is het me niet gelukt om de foto's helemaal uit te zoeken... Maar toch alvast een voorproefje!

Klik op de foto voor een groter formaat.
Fijn weekend allemaal!

Graz.

Donderdag 10 Juni 2010

Als je zo'n verrassingsbezoek plant dan is het wel logisch dat de andere partijen geen vrij kunnen nemen op zo'n korte termijn. :-) In de tijd dat er hard gewerkt moest worden zijn wij naar Graz gegaan. In 2003 de culturele hoofdstad van Europa.

Nou alsjeblieft niet gaan denken dat wij cultureel gedaan hebben, want daar doen wij niet aan! :-) De eerste indruk was in elk geval al goed.

Wat natuurlijk wel opvalt is het Insel in der Mur. :-) Gek dat, dat zomaar daar ineens ligt...

Van binnen heel apart ingericht en de wc's... Pfff, ik werd er misselijk van! Helemaal van spiegels....

Vanaf het terras heb je een heel mooi uitzicht op de Mur.

Vervolgens zijn we richting de Uhrturm am Schlossberg gegaan.. Het leek mij wel wat om naar boven te lopen. Iemand anders was het daar niet helemaal mee eens. ;-)

De lift die naar boven ging in de berg was op zich ook al een hele belevenis op zich... Dus we zijn maar met de lift gegaan.

Het schijnt dat de binnenstad van Graz zeker een bezoekje waard is. Echter, wij hebben daar de tijd niet voor gehad. Net zo min dat we de tijd hebben gehad om het platteland van de Steiermark te verkennen. Dus we moeten er zeker nog een keer naartoe, maar dan langer. ;-)

Ohja, morgen, meer vanaf Uhrturm am Schlossberg. Want daarboven heb je het meeste mooie overzicht over de stad en vind je de meest mooie plaatjes!

Maus.

Woensdag 09 Juni 2010

Zoals ik al schreef, zijn we op bezoek geweest bij mijn schoonfamilie! in 1 woord: geweldig! Dat meen ik oprecht. Leuke en gezellige familie. Gaat op maandagavond mijn telefoon.. Mijn chef. Waar ik ben...

Schrok ik natuurlijk: oh shit, morgenochtend om 9 uur aanvangen, ik ga dood! Dus ik zeg dat we nog in de Steiermark zijn. Zegt hij heel droog: ok, dat is goed, dan neem je morgen ook vrij. JOEPIE! Dus ipv in de nacht naar huis rijden zijn we de volgende ochtend weggegaan.

Eenmaal weer thuis was er iemand toch wel erg blij dat we er weer waren! Voornamelijk volgens mij dat ze naar buiten kon. Ze nam gelijk de hele bank in beslag.

Ze moet nog maar even volop genieten van haar rust! :-) Want er hangt haar iets boven het hoofd.

Ze richt zich gelukkig steeds meer op mensen. In de nacht betrap ik haar tegenwoordig standaard dat ze op mijn benen ligt te slapen. Of zoals katten gewoon zijn... Tussen ons in! ;-)

Maar straks mag deze schoonheid ons namelijk delen... We hebben besloten er nog een kat bij te nemen. Dan heeft ze iemand om mee te spelen als wij aan het werk zijn. Stuk gezelliger!

Het beestje dat wij op het oog hebben is nu 3 weken oud. :-) Nog 5 weekjes geduld dus!
Ik ben heel benieuwd wat Maus ervan vindt, hihi.
Wordt uiteraard vervolgd!

Het groeit en het bloeit.

Dinsdag 08 Juni 2010

Tijdens mijn wandelingen heb ik natuurlijk niet alleen oog voor het landschap, maar ook (misschien wel meer) voor de bloemenpracht om mij heen! Er staat zoveel op dit moment.

Op de een of andere manier doet deze foto mij denken aan dit logje van Jan K. denken. Alleen in dit geval dan met een bloem in plaats van een libelle.

Even verderop staat het geel zijn best te doen om de zon te overtreffen. Het knalt in elk geval!

Geen woorden volgens mij meer nodig...

De hartjes zeggen genoeg.

Het is 1 grote bloemenpracht hier!

Zonnig.

Maandag 07 Juni 2010

Eindelijk! Na weken van regen is ook hier de zon tevoorschijn gekomen. Laat ik nou net die 3 dagen het geluk hebben dat ik een vroege dienst had. :-) Oftewel, lekker om 5 uur 's middags vrij! Daar moest natuurlijk een fototochtje op volgen...

Vandaag eerst de landschapsfoto's van hier. Want het landschap blijft me toch gewoon boeien!!!

Als ik van huis wegloop en even achterom kijk dan zie ik dit prachtige plaatje.

Voor de golfplaats sta ik even stil om naar het dorp te kijken. Vanaf hier zag ik altijd maar heel weinig het dorp en nu... Is dit ongeveer mijn dagelijkse uitzicht!

Om dan toch ook nog maar even terug te kijken. Der Wilder Kaiser heeft nog niet zijn gehele wintertooi verloren. Maar het gaat heel hard nu!

Verderop staat een rijtje bomen langs de weg. Het zijn geen 'ogenbomen', maar dit oog is wel heel erg kleurrijk.

Ik kan er niks aan doen. Der Kaiser blijft mij gewoon boeien.. Ik vind hem zo mooi! Als ik op het balkon zit hoef ik maar even om te kijken en dan zie ik hem al. Echt geweldig.

En dan tot slot.. Onze skipiste! Moeilijk voor te stellen he? Toch he? Heb ik eigenlijk best wel weer zin in de winter!

Oh oeps... We moeten eerst de zomer nog door! Hahahaha.

Wilde ik gewoon weer beginnen met dagelijks bloggen... Gaat dat gelijk vandaag alweer fout! Wij zijn vandaag namelijk onderweg. Ik ga mijn schoonouders voor het eerst ontmoeten. Lekker op tijd... Aangezien we al samenwonen, hahaha. Maar dat geeft niet! Een heel nieuw stuk Oostenrijk, ik ben benieuwd!

Dubbel gevoel.

Donderdag 03 Juni 2010

Ik dacht, laat ik ook maar weer eens wat van me horen. De afgelopen tijd is een hele rare, hectische tijd geweest. Met hele hoge pieken en hele diepe dalen... Daar tussenin bestaat geloof ik op dit moment bij mij bijna niks.

Als ik dan nu begin met de pieken en daarna de dalen... Dan weten jullie straks de pieken niet meer. Is het omgekeerd... Dan bestaat er geen aandacht voor de pieken...

Ik begin gewoon met het grootste dal. Het bericht dat er 'iets' gevonden is het bij het bevolkingsonderzoek bij Hanny. Om vervolgens te ervaren dat het niet goed is... Dan voel je je behoorlijk op afstand kan ik jullie vertellen...

Grote piek is dan weer dat Andi en ik zijn gaan samenwonen ;-) en dat er vrij en snel internet is aangevraagd. Inmiddels is het onbeperkt mobiele internet geleverd en ben ik weer volledig online! Vanaf 16 juni (memorabele datum...) heb ik ook weer 'gewoon' breedband.

Voor de rest, gaat het goed op me werk! Heb het er naar mijn zin. Zeker nu, nu mijn collega's ook begonnen zijn en we gezellig met minimaal z'n 2en zijn. Toch een stukje gezelliger!

OHja en tot slot heb ik nog een vriendelijk verzoek voor jullie. Mag ik wat van de zon hebben? Ik heb hier alleen nog maar regen gezien. Tunnels en straten hier in het dorp daar staat 30cm water. De golfbaan staat helemaal onder. Maar nog erger. Het is stervenskoud! 5 graden... Zodat ik elke ochtend wakker wordt en verse sneeuw op de bergen zie.