Königssee

Dinsdag 25 Mei 2010

Op een regenachtige dag hadden we niet zoveel zin om thuis te blijven. Ik had nog vrij en Andi had zijn vrije dag. Ik heb hem toen uitgedaagd om wat leuks te verzinnen waar we naartoe konden gaan. Hij kwam met het idee van de Königssee. Ik was er nog nooit geweest. Dus daar zijn we heen gegaan. ;-)

Daar aangekomen wist ik echt niet wat ik zag. Het deed me allemaal denken aan de foto's van Hanny uit Noorwegen.

We hebben een rondvaart daar gemaakt. De Königssee is 5 km lang. Wij hebben echter alleen het eerste deel, 3 km gezien. Genieten was het zeker weten wel. Het begon al bij het wegvaren.

Als 'speciale' service stopt de boot bij de echowand. Daar speelt dan 1 van de medewerkers een stuk. Echt speciaal! Je hoort de echo 2x terugkomen. Als je een echt hard geluid hebt, dan hoor je die 5 keer terugkomen. Echter. De Königssee is beschermd en de natuur mag niet aangetast worden. Harde geluiden behoren daartoe. Dus vandaar dat ze nu op de hoorn spelen.

Ook vanwege de natuur varen de boten allemaal op elektromotor. Zo maken ze het minste geluid.

Eenmaal aangekomen op onze stop zijn we uitgestapt en hebben we een ronde gelopen. Onder andere door dit imposante bos.

Dat het nog erg vochtig was, bewijzen deze verse zwammen wel.

Vervolgens zijn we weer uitgekomen bij het water. Bevalt me toch beter. ;-)

Vanaf het water heb je ook mooi uitzicht op het kerkje met bijbehorende gebouwen.

Nouja... Vanaf het water is het toch mooier!

Hier is duidelijk te zien waarom mij de Königssee aan Noorwegen doet denken. Ook hier eindigen de rotsen gelijk in het water.

Toen we aan het wandelen waren hebben we mazzel gehad. Geen regen of iets dergelijks! Terug op de boot echter... Begon het vol te regenen. Nouja wij zaten in elk geval droog.

Terug bij het begin kwam deze eend nog even voorbij. Ook bij hem is duidelijk te zien dat het regende.

Al met al een heerlijke dag. Ik heb genoten. :-)

Nog even en ik ben weer volledig terug! Zoals het er nu uitziet krijgen we binnenkort in huis weer breedband internet. Dus dan ga ik het bloggen weer dagelijks oppakken! :-D Bovendien kan ik dan ook eindelijk thuis Nederlandse tv kijken en lekker radio luisteren. :-)

Bellen.

Donderdag 20 Mei 2010

In de buurt van de golfbaan hier lopen een aantal schapen te grazen. Elke keer dat ik er langs kom (en dat is best vaak...) moet ik weer lachen. Andi vond namelijk in Drachten 6 moederschapen met een paar lammetjes onwijs veel... Zoveel had hij nog nooit gezien. ;-) Elke keer krijg ik daarom gewoon weer een grijns op me gezicht, hihi.

Blijkbaar zijn de schapen dat met mij eens... Want ze staan mij ook maar wat aan te grijnzen.

Wat mij opviel toen ik er langs liep gisteravond was dat sommige van de schapen koeienbellen om hebben. Ik snap de logica niet helemaal...

Blijkbaar is de boer zo traditioneel dat hij de schapen maar gewoon een bel mee geeft. Bellen zijn normaal voor de boer om te herkennen waar zijn kudde loopt. In dit geval is dat niet zo moeilijk, want ze staan gewoon in een afgesloten stukje weiland! ;-)

Blijft een leuk geluid als je er langs loopt! Nu nog koeien zien te spotten met een bel om. :-)

Druk!

Zondag 16 Mei 2010

Te lang geen update geplaatst... Een feedreader die uitpuilt met 222 logjes... En een hoofd dat een beetje vol zit! Het is tijd voor een pauze geloof ik. ;-)

De eerste dagen verveelde ik me overdag eigenlijk behoorlijk... Er was nauwelijks wat te doen, dus ging ik overal wel heen om te wandelen. In dit logje bijvoorbeeld hier gewoon in Ellmau. Inmiddels ziet alles er alweer anders uit... Want op de bergtoppen ligt allemaal verse sneeuw! Vandaag gevallen.. Ongelooflijk op 16 mei. Niet grappig.

Verder ben ik nu natuurlijk aan het werk! Bevalt hartstikke goed. Leuk werk om te doen. Super collega's. De eerste dagen was er weinig te doen. Vandaag is het bomvol! Aanpoten dus. Maar wel lekker, want dan gaat de tijd gewoon ongelooflijk snel. :-) Heb nu een paar uur vrij, zometeen om 5 uur weer aan de slag tot 9 uur.

Met al die verse sneeuw nu is het extra genieten. Zo mooi... Die besneeuwde bergtoppen met dan de bloesem beneden in de bloei.

Geweldig toch? Mijn uitzicht! Bij die huizen die tegen de Wilder Kaiser zijn gebouwd ben ik dus tegenwoordig veel te vinden. 1 mijn werk ligt daar, maar 2 Andi woont daar. ;-)

Ik heb een wandeling gemaakt langs de beek. Fris groen en nog smeltwater dat naar beneden komt een mooi combinatie. Maar ook alle (uitgebloeide) bloemen die daar staan.

Een plek om echt tot rust te komen. :-)

Of om gewoon naar de bergen te staren... Jezelf klein te voelen.

Het is een super mooi stukje, waar ik helaas te weinig kom... Moet ik toch maar eens verandering in aanbrengen. ;-)

Tot slot mijn nieuwe vriendin... De kat van Andi! De eerste keren dat ik haar zag, schoot ze weg onder de bank.. Maar toen ze eenmaal door had dat ik wel zou blijven werd ze steeds opener. Maar nog steeds schuw... In Nederland zei ik tegen Andi wedden dat ze binnen 2 weken bij mij op schoot zit. Hij geloofde het niet. Toch heb ik gelijk gekregen! Zodra ik nu thuiskom en op de bank ga liggen, komt ze op schoot... Gezellig! 't Is zo'n schatje. :-)

Zo heb ik jullie weer even bijgepraat! Voor de volgende keer heb ik nog wat leuks in petto... :-) Want samen met Andi ben ik hier Oostenrijk ook aan het verkennen, hihi.

Eisriesenwelt.

Vrijdag 07 Mei 2010

Ik had mijn ouders eigenlijk een rondvaart in de havens van Rotterdam beloofd maar die viel in de drukte. ;-) Net zoals vorig jaar het bezoek aan de Eisriesenwelt in Werfen. 1 en 1 is... Juist nu een bezoek aan de Eisriesenwelt.

Maar voordat je er bent.. Heb je eerst een flinke klim te gaan! Je begint met de auto een aardig eindje omhoog... :-)

Daar in de buurt, is alles al volop aan het groeien en bloeien.

Hoe verder je naar boven loopt, hoe minder er groeit.

Genieten is het wel. Een heel stuk wilder dan hier in Ellmau zelf.

Ik wist in elk geval niet zo goed waar ik moest kijken, het is er zo mooi.

Onder de overkapping door, naar de grot.

Die al steeds dichterbij komt.

Een prachtig gezicht vanuit de grot! In de grot mocht je helaas geen foto's maken. Dat is ook bijna onmogelijk, want het is er echt pikdonker en bovendien moet je natuurlijk wel bij de gids blijven. :-)

Een heel stuk hebben we afgelegd met de kabelbaan... Anders hadden we nog 1.5 uur langer moeten lopen! En ik kan jullie vertellen... Het is daar behoorlijk steil.

Terug naar beneden. Genieten van de natuur die aan het ontwaken is.

Dat we het goed gekozen hadden, maakten de reacties wel duidelijk. Hier in Ellmau liep iedereen te mopperen dat het hier zulk slecht weer was geweest en dat het de hele tijd had geregend.

Nou daar niet hoor!!

Jullie begrijpen, we zijn goed aangekomen. :-) Heerlijk om hier weer te zijn! Echt thuis. Inmiddels heb ik bijna alles geregeld... Kan nog een paar dagen vakantie houden voordat woensdag het werken weer los gaat!

Daahaag!

Dinsdag 04 Mei 2010

Op het moment van schrijven (maandagavond 3 mei) woon ik officieel nergens... Niet in Nederland en ook niet in Oostenrijk... Maar dat mag natuurlijk niet zo blijven! Dus daarom.. DAt op het moment dat velen dit lezen ik onderweg ben naar Ellmau of dat ik daar al ben. :-) Het is zover!

IK VERHUIS! Of eigenlijk emigreer... ;-) Voor mijn gevoel is het hetzelfde... Zoverweg is het toch niet, denk ik dan maar weer!

Nadat Andi naar huis was, heb ik uiteraard niet stil gezeten... Helaas kon ik niet zo uitrusten zoals dit nijlpaard in de Dierentuin van Emmen.

Ik heb nog wel even de rust in de tuin van mijn zus opgezocht, maar helaas. ;-) Ook daar was die ver te zoeken.

Op Koninginnedag uiteraard hier het dorp even in geweest. 's Avonds naar de taptoe geweest. Waarondere Advendo, de wereldkampioen mars uit Sneek ook optrad.

Vervolgens over de Afsluitdijk nogmaals naar de bollenvelden in Noord-Holland geweest.

Met de mazzel dat het mozaïek dagen waren in Anna Paulowna, waar het dus extra genieten was!

Om vervolgens door de polder dit oer-Hollandse plaatje tegen te komen!

Met nog een tussenstop op de dijk in Volendam.

Naar Schiphol om de reizigers uit Noorwegen weer te verwelkomen. ;-)

Het waren nog leuke dagen in elk geval! Met natuurlijk afgelopen zondag een afscheid hier bij mij thuis. De mensen die er waren, heel erg bedankt! Ik vond het super. :-) Enne... Alle cadeautjes zitten in de auto hoor. Het paste nog! LOL.

En nu? Nu wordt het bloggen weer even wat onregelmatiger... Maar eens zien wat voor internet ik daar nu ga nemen, want dat prepaid wil ik uiteraard niet houden!
Ik ben niet van de wereld hoor... Ik woon alleen zo'n 1000km autokilometers zuidelijker!

Schiermonnikoog.

Maandag 03 Mei 2010

Voor Andi had ik bedacht dat 1 van onze Waddeneilanden ook wel heel erg leuk zou zijn. Toen had ik even zitten bedenken, Texel is dan wel weer aardig ver weg. Vlieland en Terschelling ken ik dan weer niet zo goed. Ameland is alles zo recht toe recht aan... Dus blijft Schiermonnikoog over. Mijn favoriet.. Dus het feit dat ik daar met Andi naartoe ging, was echt niet alleen om hem Nederland te laten zien hoor. :-)

Schiermonnikoog heeft twee vuurtorens. Een witte en een rode. De rode zie je hierboven en de witte hieronder.

Normaal kijk ik nooit naar de weervoorspellingen.. Ik zie het wel! Maarja voor zoiets is het toch wel fijn om te weten. ;-) Gelukkig was de voorspelling deze keer juist. Een strak blauwe hemel!

Na een tijdje fietsen hadden we toch wel trek in wat lekkers en zijn we bij een paviljoen gestrand. We waren niet de enigen. ;-)

Vervolgens zijn we nog even het strand op geweest. Ik had echt het gevoel dat ik ergens in een ver buitenland op vakantie was.

Andi kende deze schelpen niet. Ik heb hem uitgelegd dat wij deze scheermessen noemen. Dat snapte hij niet... Dus ik heb het even voor gedaan. Was hij het dan weer niet mee eens. ;-)

Zalig toch? :-D Ik kon er wel uren blijven... :-)

Schijn bedriegt een klein beetje... Want het waaide behoorlijk. Was ik af en toe blij dat we met z'n 2en waren. Ik verschool me heerlijk achter zijn rug met fietsen. ;-)

Volgens mij gaat het een vlinderrijk jaar worden. Zoveel rupsen! Ongelooflijk. Ik heb echt heel veel nesten gezien.

Toen we deze fazant daar boven op dat duin zagen zitten, begon ik natuurlijk gelijk te zingen...

Het was echt een hele mooie tijd om naar Schiermonnikoog te gaan. Ook daar stond de bloesem vol in bloei. GENIETEN!

Het rook daar ook zo lekker... Ik dus foto's maken. Na een paar minuten kwam Andi maar weer teruggefietst: heey, sta je nog daar. Ik was je al kwijt! ;-)

Ik was niet de enige die verliefd raakte op deze boom.. Hij zat vol met insecten!

Eenmaal thuis was er iemand heel erg blij dat wij er weer waren! :-) Ze vond het maar niks dat we zo vaak weg waren. Die dook dan dus ook gelijk op ons af... En kwam er gezellig bij liggen. :-)

Zo en na dit verslag van Schiermonnikoog zijn jullie aardig bijgepraat over de tour door Nederland die we gemaakt hebben... :-) Andi heeft ervan genoten en ik heb met een goed gevoel afscheid genomen.