Deventer.

Vrijdag 30 April 2010

Ik weet dat er mensen zitten te wachten op een verslag van Meppel... Maar helaas die moet ik teleurstellen. Want dat gaat moeilijk. :-(
Het was daar zo gezellig met vrienden van Andi dat ik gewoon helemaal vergeten ben om foto's te maken! We hebben er wel rond gelopen en gekeken enzo... Maar geen foto's gemaakt. Sorry!!!

Waar we daarna wel weer foto's hebben gemaakt, nouja ik dan.. Was in Deventer! De avond daarvoor zat ik met Elmar op MSN en toen kwamen we eigenlijk tot de conclusie dat Meppel al de helft was van Deventer. Bovendien waren we allebei nieuwsgierig naar de ander, dus die afspraak was zo gepland! :-)

Zij heeft ons een rondleiding gegeven door het oude Deventer, waarvan jullie nu weer mee kunnen genieten.

Mensen die wel eens naar het Dickensfestijn zijn geweest zullen deze beelden herkennen. Want dat speelt zich namelijk hier af. Wij hadden het echter een stuk rustiger. ;-)

Je waant je echt even helemaal terug in de tijd! Heel weinig duidt op het heden.

Helaas... Brieven die je hierin stopt, komen niet meer aan.. Wel jammer! Want hij is zo leuk.

Op de een of andere manier verbaasde me dit heel erg... Waarom weet ik niet. Want zo begint een straat... Maar precies dat rijtje huizen ertussen. Zo apart!

We hebben de rondleiding afgesloten met een terrasje... Waar we heerlijk nog even in de zon hebben gezeten en gezellig hebben zitten kletsen!

Bedankt Elmar voor de rondleiding in Deventer! Leuk om je nu eens in het echt te zien en wie weet tot ziens! ;-)

Bakkeveen.

Donderdag 29 April 2010

Op onze rustdag zijn alleen even naar Bakkeveen gegaan voor een verfrissende wandeling. Het weer was prima, alleen een beetje veel wind. ;-)

Ik had echt het gevoel dat we ergens in het buitenland waren...

Ohja, de foto's zijn onbewerkt zo uit de camera gekomen.. Echt het was gewoon zo mooi!

Vervolgens, raakten we wel even het pad bijster, want ehm... Om nou door het water te lopen. ;-)

Omweg gevonden en verder maar! Wij lopen wel wat extra, want allebei waren we volop aan het genieten.

Deze gele vogel kwam ons tegemoet.. Ik heb geen idee wat voor beestje het is. Maar opvallen deed hij wel!

Ons doel.. De top! Waar we nog even heerlijk in het zonnetje hebben gezeten voordat we weer terug gegaan zijn.

Die rustdag hadden we wel nodig. We moesten energie sparen voor de volgende dag. Want toen hadden we 2 belangrijke afspraken, waarvan 1 met een blogster. ;-)

Amsterdam.

Woensdag 28 April 2010

Nadat we naar de Keukenhof waren geweest zijn we op de terugweg gestopt in Amsterdam. Ook toeristisch toch? ;-) Het strand hadden we al gezien in Noordwijk en flink van geprofiteerd... Dus op weg naar Amsterdam. Een grote wens van Andi. :-)

Het eerst wat we gedaan hebben in de stad... Was juist, een restaurantje pakken, want we hadden honger. Op de dam! Waar ik gelijk ook de oliebollenkraam zag... ;-)

Vervolgens zijn we linea recta naar het Damrak gegaan waar de rondvaart al op ons aan het wachten was. Juist, we zijn met de rondvaartboot gegaan!

Ik blijf het toch het leukste vinden, vanaf het water te kijken... Zo'n andere blik en je ziet zoveel meer als dat je gaat lopen.

Dan had ik het allang opgegeven en volgens mij Andi ook, hahahaha.

Wat voor hem natuurlijk helemaal makkelijk was, was dat alles ook in het Duits werd verteld. Even niet vertalen....

Hier moesten we zo lachen. Het smalste pandje van Amsterdam, ongeveer een meter breed. En wat zit erin? Juist! Een coffeeshop... Die hij overigens toch echt niet van binnen wilde bekijken! ;-)

Op het water was het gewoon genieten. De perfecte dag! Ik had nog het plan om de rosse buurt op te gaan... Dat heb ik maar laten varen! :-p

Ondertussen kwamen we al meer richting het eindpunt... Andi helemaal onder de indruk en ik zat ook volop te genieten!

Vervolgens zijn we toch lopend een beetje de stad door gegaan... We waren allebei eigenlijk al vrij kapot van alle intensieve dagen. Dus het is gebleven bij de Kalverstraat en zo door naar de bloemetjesmarkt. Wel helemaal leuk natuurlijk. Zoveel bloemen en alles te koop. Verbaasde blikken! De toeristenshop is niet overgeslagen in elk geval. ;-)

Om vervolgens verder te lopen naar de Albert Cuyp. Voordat we daar waren kwamen we langs dit plekje... Mmm.. :-) Op de Albert Cuyp hebben we toen vervolgens de tram weer gepakt en zijn we terug naar de auto gegaan om naar Friesland te rijden. Onderweg nog even super gegeten bij de Haje!

Ohja en omdat we toch zo toeristisch waren... De foto bij de rondvaartboot hebben we dan ook maar gekocht! Ik kon er nog net een foto van maken voordat die in de tas verdween om naar Oostenrijk te gaan. ;-) Waar die ongetwijfeld een mooi plekje krijgt in zijn woonkamer!

De volgende dag waren we zo kapot van alles wat we tot dan toe al hadden gedaan.. (Giethoorn, Groningen, dagje aan het water in Friesland, IJsselmeer, Afsluitdijk, Noordoostpolder, Den Helder, Noordwijk, Keukenhof) dat we de volgende dag maar 'rust' hebben gehouden.. Rust op onze manier dan. ;-) Want nee, we waren niet de hele dag thuis! LOL

Toeristisch...

Dinsdag 27 April 2010

Persoonlijk geniet ik er elke keer weer enorm van. Anderen zullen het te toeristisch vinden. Boeiend. Wij waren er in elk geval!

Ik had het in een eerdere blog al vermeld waar we overal naartoe gingen, dus deze is makkelijk te raden...

Juist! De Keukenhof. :-) Voornamelijk bekend omdat het er altijd zo stervensdruk is. Nee hoor, kijk maar goed op alle foto's nauwelijks mensen te zien.

Speciaal voor Andi. Rood wit rood van Oostenrijk. ;-)

Een bloem waar we beide verliefd op werden... Ik al voor de derde keer op rij, hahaha.

Het geheim van weinig mensen op de foto? Jaja, dat willen jullie wel weten he?

Zal ik dat dan maar verraden? Dat is er gewoon HEEEL vroeg zijn! Zo waren wij al om half 9 bij het park. Samen met een andere bus uit Oostenrijk. Lol van mijn kant natuurlijk. Kijk Andi, kun je de mensen tenminste wel verstaan.. *gniffel*.

Toen wij om half 12 de Keukenhof weer verlieten, was het er een stuk drukker... Stond ineens het hele terrein vol met bussen en een mega lange rij bij de ingang!

Daar hadden wij geen last van. Waar we wel 'last' van hadden, was het gevoel dat we niet in Nederland waren. Lopen we terug naar hotel waar de auto nog stond.. Zien we dit bij het tankstation... *sjucht* Een bus van Stoll Reisen uit Soll... Een plaatsje dat op nog geen 10min rijden van Ellmau ligt...

Daarna konden we nog wat moois bewonderen vlakbij de auto.

Ja, wij hebben daar een geweldige ochtend gehad. Volop genoten. Even echt de toerist uitgehangen en daar waren we nog echt niet klaar mee... Dus vandaar dat we daar 's middags ergens anders volop mee door zijn gegaan!

Bloemenzee.

Maandag 26 April 2010

Druk programma? Nee hoor, hoe kom je erbij? Veel foto's? Nee hoor, hoe kom je erbij!

In de laatste 1.5 week heb ik in totaal 850 foto's gemaakt. :-) Valt op zich nog mee. Bij verschillende dingen heb ik namelijk mijn camera er niet bij gepakt.

Ten opzichte van wat ik schreef zijn er nog wat dingetjes bijgekomen. Achja, zo gaat het. Nopez, erg vind ik het niet!

Vandaag nog wat beelden vanuit Den Helder en omgeving. Bovenstaande bloemenfoto's zijn bij de bollenvelden. :-) Onderstaande foto is de veerboot naar Texel. Andi was hierover behoorlijk verbaasd: wat een grote boot zeg! Dat klopt... Die is inderdaad behoorlijk groot. ;-)

Vervolgens zijn we nog even naar het strand gegaan. Alwaar de zon ons tegemoet schitterde.

Het was echt even lekker om het zoute water te snuiven.

We hebben zo onwijs veel mazzel gehad met het weer! De 1.5 week dat hij hier was hebben we alleen een keer 's avonds een paar druppels regen gehad en voor de rest alleen maar ZON! Op het moment dat hij wegging, zondag... Begon het te regenen. ;-) Hij heeft zijn bezoek goed getimed!

Uitrusten.

Woensdag 21 April 2010

Ik laat jullie hier voorlopig even uitrusten. :-)

Jullie mogen zelf kiezen. :-) Of aan het strand...

Of op een pier (aan de afsluitdijk)...

Of toch maar gewoon tussen de bollenvelden in Noord-Holland.

Het maakt mij niet uit...

Tot en met aanstaande zondag is Andi nog hier. Dus die tijd gaan we nog even genieten. Daarna ben ik weer op volle sterkte terug bij jullie. Met een heleboel foto's en verhalen. Vanuit onder andere Amsterdam, de Keukenhof, Den Helder en Bakkeveen. Naast deze dingen zijn we ook nog in Groningen geweest, hebben we op het strand in Noordwijk gegeten en hier in de buurt heerlijk een terrasje gepakt de hele middag aan het water, daar was alleen Koei erbij. ;-)

Op de planning staan nog een dagje Meppel en een dagje Schiermonnikoog. Verder zien we het wel. Tot volgende week!

Aschewolke.

Maandag 19 April 2010

Thuis wordt er zeer veel gesproken over de berucht aswolk... En dat zal niet alleen hier thuis zijn! Nou zouden me ouders aanstaande dinsdag op vakantie gaan.. Is dus nog even de vraag... ;-)

Inmiddels ben ik samen met Andi al een aantal keer op pad geweest om nou daadwerkelijk die aswolk te spotten...

Poging 1.

Verdween nogal achter de wolken...

Poging 2 werd al beter. ;-)

Bij poging 3 hebben we het vroegtijdig opgegeven... De lucht begon helemaal dicht te trekken en ik moet zeggen dat het daar op de Afsluitdijk nou niet heel erg warm was ofzo. ;-)

Ach en als de kans zich voordoet gaan we ongetwijfeld nog wel een keer kijken!

Giethoorn.

Vrijdag 16 April 2010

Terecht werd ik gewezen op het feit dat ons uitje van gisteren niet in de planning stond. Dat had er eigenlijk alles mee te maken dat er op dat moment nog niet duidelijk was waar we naartoe gingen! In elk geval... Samen met Jan en Jetske zijn we naar Giethoorn gegaan!

Nou ben ik nog nooit in Venetië geweest, maar ik snap de benaming Hollands Venetië snap ik wel.

Giethoorn ligt niet zover bij mij vandaan.. Maar tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik er ook nog nooit was geweest!

Toch kwam het me bekend voor... En waarschijnlijk vele van jullie. Namelijk van de bekende film Fanfare... Groot was dan ook het plezier het feit dat we zeer regelmatig het bekende liedje begonnen te zingen! 1 iemand keek ons telkens dan weer heel vreemd aan... Maarja, die kent Fanfare natuurlijk niet. Toch nog maar eens gaan kijken met Andi. (Yup, we hebben hem dus nog steeds niet gezien hoor! ;-))

Ik denk dat we de mooiste dag van de week hadden om te varen. Niet al te koud en de bomen zijn al een stuk verder in het groen en bloeien al een stuk mooier dan aan het begin van de week. Ik heb in elk geval optimaal genoten.

We hadden afgesproken om bij Fanfare te gaan eten. Al snel kregen we gezelschap. Een bedelaar!! ;-) Uiteraard ben ik daarvoor bezweken.

Fanfare!!! Leuk hoor, om dat nu met eigen ogen en in kleur te aanschouwen. :-)

En hier zag ik zo de koe de steigers op rennen... Dikke lol! Smit's Paviljoen.

Rondvaartboten genoeg. Deze hing wel heel erg scheef in het water. Ik wens de kapitein heel veel succes met varen.

Laten we maar niet praten over deze molen. Nouja het feit dat we er zo dichtbij waren. :-) LOL. :-D

Maar we weten het nu! Met een beetje gas en dan de motor weer starten.... *gniffel*

Jan en Jetske bedankt voor de gezellige dag! Een mooi afscheid zo. :-)

Prettig Gestoord!

Woensdag 14 April 2010

Jullie kennen mij inmiddels wel volgens mij... ;-) In elk geval genoeg om te weten dat ik veel me eigenlijk niet te gek is.. Een dagje Maastricht of Zeeland? Oh ja hoor prima! Ik rij wel of ik trein wel. Ook al is het 300km heen en 300km terug. Maakt mij het wat uit...

Nou gebeurt het me niet vaak dat ik dan iemand tref die het ook niet snel te veel is...

Nu heb ik iemand leren kennen die precies hetzelfde is qua reisgedrag. Zo leuk. Voorbeeld... We hangen aan de telefoon en hij vraagt hoe het was in Maastricht en ik vertel dat het super was, mijn lievelingsstad van Nederland. Vervolgens komt de reactie: Nou dan gaan wij daar ook nog naartoe...
Voorzichtiger als ik geworden ben zeg ik, dat kan zeker weten, maar het is wel 300km rijden. Ik weet eventueel ook nog wel waar we kunnen slapen bij een hele goede vriend van mij.
Kwam daarop de volgende opmerking. Ach dat kunnen we toch ook in 1 dag doen? Jij rijdt een deel en ik rij een deel. Dan komt dat wel goed. Want ik wil alles van Nederland zien....

Ehmm, wat gebeurd hier? Ik verbaasde me er echt even over!! :-) Maar vond het wel zo super leuk dat hij dat zei!!

Dus mensen als jullie me missen ineens... Je weet waar ik ben. Niet thuis in elk geval!!!

Want met diegene die dat zei, ben ik de aankomende tijd op stap! Zo staat dus een dagje Maastricht (JEUJ!) op de planning, een dagje Amsterdam, een dagje Keukenhof, een dagje Schiermonnikoog, een dagje Friese meren/IJsselmeer en waarschijnlijk ook nog wel een dagje Noord Holland (Zaansche Schans, Volendam enzo). Uiteraard de camera gaat mee, Koei gaat mee. Koei wordt sowieso geupdate (bijna) elke dag. Maar of dit domein wat actief is? Daar heb ik geen idee van! In elk geval.. De foto's houden jullie sowieso tegoed!

Ik ben samen met mijn vriend aan het genieten van Nederland vakantieland!

Verdwaald?

Dinsdag 13 April 2010

Ohoh... Wat ben ik blij dat ik de weg ken... Want als ik dit bordje had moeten volgen, dan was het denk ik toch niet goed gekomen!!!

Het is zo gek! Een stad waar ik tot voor 2 jaar nog nooit geweest, is nu zo vertrouwd... Dat ik precies de mooie plekjes nu weet te vinden in de lente, dat ik precies kan timen hoe lang ik erover doe om ergens te komen...

Ik heb sinds die 2 jaar ook altijd gezegd: Of ik verhuis naar Maastricht of ik verhuis naar Oostenrijk. Zoals jullie weten is de keuze op die laatste gevallen... ;-)

Maar even terug naar Maastricht! Daar was ik afgelopen zaterdag. Heerlijk. Eerst even snel een rondje door het centrum gemaakt. Even in de Nederlandse winkels gluren, maar weinig nieuws hoor... En vervolgens even de rand opgezocht om lekker door de parken te lopen. Waar ik ook deze in de knop staande kastanje tegenkwam!

Vervolgens kwam er een einde aan mijn rustige pad... En ben ik vanaf daar alleen maar weer meer richting centrum gegaan.

Maar niet voordat ik de pinksterbloemen al zag bloeien! Op de heenreis in de trein had ik al heel snel iets roze achtigs gezien, dan weet je het niet zeker.
Dit is toch wel 1 van mijn lievelingsbloemen. Vroeger plukte ik daar altijd enorme bossen van.

En tot slot, even lekker boven zitten om wat te drinken met een geweldig uitzicht op Sint Servaasbrug met in het verlengde daarvan op de achtergrond het station van Maastricht.

Deze dag was de 8.5 uur reizen zeker weten waard!!! Ja 8.5 uur :-) Ik was namelijk met de trein, want dat bevalt me nog steeds prima voor lange stukken!!

Dierentuin.

Maandag 12 April 2010

In Ellmau was ik alles af aan het gaan waar ik nog een abonnement op heb en wat ik zou moeten opzeggen. Toen viel me ook de dierentuin in... Uiteraard had ik toen gelijk ook bedacht dat ik dan nog maar een keer naar de dierentuin zou gaan (oh wat een straf...) en het dan daar persoonlijk op zou zeggen.

Zo gezegd zo gedaan!

Alleen ehmm... Voor jullie is er weinig mee te genieten. Nouja ik heb wel foto's gemaakt. Eenmaal thuisgekomen realiseerde ik me echter dat ik niet zozeer de dieren dit keer op de foto heb gezet, maar voornamelijk het groen in het park!

Nouja... Deze pinguïns met de zomer in de bol kon ik natuurlijk niet laten! Dat worden straks vast baby's...

Verder, waren het bloemen en nog eens bloemen. Dit tafereeltje doet me heel sterk aan de Keukenhof denken! (daar ga ik lekker nog naartoe!!!)

Alles schitterde me zo heerlijk toe... Het was echt genieten in het park!

Natuurlijk heb ik ook alle dieren gezien! Alleen op de 1 of andere manier zat ik dan elke keer weer te veel te genieten en was niet ertoe geneigd om mijn camera te pakken. Toch een soort afscheid volgens mij. :-)

Wie weet ga ik er nog een keertje naartoe. Mijn abonnement loopt tenslotte tot en met 22 juni!!!

EDIT!!!!

Nav van de Hart van Nederland uitzending van 11-04-10 waarin een jonge zebra werd getoond die op 07-04 is geboren... Moest ik toch nog even tussen de dierenfoto's kijken. Warempel! Ik vond die jonge zebra al zo schattig toen ik daar de 7e was... Dat ik er zelfs 2! foto's van heb genomen. TADAA!! Een zebra van nog geen dag oud. :-)

Zonsondergang.

Vrijdag 09 April 2010

En zo kwam aan al het goede een eind... Het werd tijd dat ik weer terug ging reizen naar Nederland helaas... Gelukkig is dat alleen maar voor een vakantie. :-) Waarvan ik ook optimaal op dit moment al aan het genieten ben.

Zo zijn we op dinsdagavond naar de zonsondergang wezen kijken. Dat is lang geleden zeg. Ik was gewend om hem ergens achter de bergen te zien verschijn en dan een uur later wat kleuren in de lucht...

Nee dan is het boven het water toch een stuk mooier...

De kleuren in het water... Ja daar kan ik van genieten!

Ik verheug me er al op om vriendjelief dit ook allemaal te laten zien!!!

Ik wens iedereen een heel fijn weekend toe! Ik ben weer eens toeren door het land! Op zaterdag ben ik in Maastricht en op zondag zijn we in Rotterdam. :-)

Achensee.

Donderdag 08 April 2010

Op de dag dat ik naar Innsbruck was geweest had ik op de heenweg al zien staan: Achensee... Iets wat ik toch eigenlijk nog wel een keer wilde gaan bekijken!

Op de terugweg was het nog redelijk licht... Dus ben daar even gestopt! Wat prachtig. Genieten. Er zat alleen nog maar weinig water in het meer.

De zon was al bijna achter de bergtoppen verdwenen... Waar dat nog niet was, dan wel achter de wolken.

Waar ik me erg over verbaasde was dat de heide al aan het bloeien was.

Jaja, denken jullie... Dat is natuurlijk maar 1 plantje. Nou nee! Kijk maar... Echt hele berghellingen met heide stonden al in bloei. Die snapte ik toch echt ff niet...

Ik ben niet helemaal tot het einde gereden... Het werd eigenlijk al wat te donker om het nog allemaal goed te kunnen zien.

Bovendien had ik met vrienden afgesproken! We gingen in de kroeg spelletjes spelen... Erg gezellig! Vervolgens zijn we naar de volgende gegaan, waar ik het allerliefste kom... En dat ik daar zo graag en vaak kom, dat heeft natuurlijk een hele goede reden! Maar die verraad ik nog even niet, hihihihi.

Duits.

Dinsdag 06 April 2010

Gisteren was Hanny jarig... Daarom ben ik ook terug gekomen uit Oostenrijk. Het seizoen zat er toch al bijna op, dus die 2 dagen vroeger maakten ook niet uit... Vanwege die verjaardag hadden we op zondag en maandag visite van familie.

Op zondag was mijn broer hier met de kids en op maandag mijn zus. Nouja in elk geval... De titel zegt het al: Duits...

Ik heb een beetje problemen gekregen. Ik weet sommige Nederlandse uitdrukkingen gewoon echt niet meer... Egal en passt komen sowieso vaak voorbij.
Maar bij mij wordt het weer niet voorspelt, nee het wordt aangezegd...
Zo ga ik niet werken, maar arbeiten.
Zo ben ik niet iets gewend, nee ik ben het gewoon.
Het is niet hartstikke goed, maar nee het is vol goed!
Maar de meest verwarrende de afgelopen dagen was: ik meld me bij jou. Vriendin dacht echt: ehmm je hebt geen meldplicht. Terwijl ik echt alleen maar bedoelde: we nemen nog even contact op.
En zijn er nog wel meer dingen die me zo even niet te binnen schieten. Lachwekkend is het in elk geval wel!

Innsbruck.

Maandag 05 April 2010

Wat doe je als je je op een zaterdag verveeld? Juist dan stap je in de auto en ga je wat leuks doen!! Op die bewuste zaterdag was Innsbruck mijn doel...

Waarom? Heel simpel, er zijn meerdere redenen. 1: het is een prachtige oude stad, even sfeer proeven, maar 2: er was net een groot winkelcentrum geopend en dat wilde ik graag zien. 3: wilde ik even gaan neuzen bij de Ikea! :-) Al met al genoeg om in de auto te stappen en uurtje te rijden. Ik zat te genieten onderweg. Die bergen, zo geweldig. Een grote kriebel ging door me heen.

Als je dan aankomt in de stad dan weet je ook gewoon. Geweldig toch? Je loopt door de stad, maar op de achtergrond zie je altijd de natuur.

Of je nou buiten of binnen bent... Zelfs tijdens het winkelen kun je altijd een blik werpen op de Nordkette.

Ik kon er in elk geval geen genoeg van krijgen! Zo wil ik wel vaker shoppen gaan.

Toch had ik op een gegeven moment even het gevoel dat ik in Nederland was. Tenslotte is Nederland het land van de draaiorgels. Gelukkig was dat gevoel snel weer weg.

Op de terugweg richting de auto zag ik deze magnolia bloeien. Het toppunt van tegenstelling. Zelf nog druk met skiën maar ook volop al in de lente.

Totaal gelukkig ben ik teruggelopen naar de auto. Het gevoel van thuis zijn overheerste. Ik was op dat moment gewoon echt helemaal zeker ervan dat ik de goede keus heb gemaakt om in Oostenrijk te gaan wonen!! Nu, ruim een week later is dat gevoel alleen nog maar sterker geworden. Ja ik voel me er thuis, ik hou van het land, ik hou van de mensen en ik hou van iemand in het bijzonder! O zo. :-)

Vanaf nu ben ik weer even 2 weken volledig terug in blogland. Daarna 2 weken weer even wat minder omdat je me lief uit Oostenrijk dan hier is... Aangezien hij nog nooit in Nederland is geweest, gaan we allemaal leuke dingen doen! (moet ik hem nog vertellen, hahaha). En daarna... 4 mei, vertrek ik DEFINITIEF!!! naar Oostenrijk. Jeuj, ik doe een vreugdedansje (nadat ik geslapen heb).