Gezellig.

Zondag 28 Maart 2010

Ik denk dat het overal hetzelfde is... Of het nu Oostenrijk is of Nederland. Zodra de zon zich even laat zien en de temperatuur omhoog gaat dan komt men uit huis. De terrassen zijn weer open, deze worden ook steeds verder aangekleed.

Wat voor Oostenrijk zo kenmerkend is dat er overal bloemen zijn. Toevallig zijn de bloemen in dit schrijfsel dan viooltjes, maar meestal zie je hier geraniums.

Je kan met recht zeggen dat de Oostenrijks nogal veel achter de geraniums zitten, maar ach. ;-)

Het is gewoon gezellig op dit moment op straat! Overal waar ik loop groeten de mensen mij. Ik voel me al bijna een echte inwoner hier van het dorp. Iedereen die ik zeg dat ik in het zwembad ga werken roept gelijk, dan kom ik van de zomer zeker langs!

Waar ik helemaal blij om ben is dat een vriend van mij uit de skischool nu ook werk hier heeft gevonden dus dat hij ook in de zomer blijft. Gezellig! Misschien verleer ik het Nederlands dan niet helemaal. ;-)

Nadeel wel van al die bloemen, sorry ik dwaal weer af, is wel dat er weer veel meer insecten komen. Zo ook deze eerste wesp die ik heb gespot. Nee die mogen van mij wel ver weg blijven!!!!

Wat waarschijnlijk ook heel erg goed gaat lukken is het internet. Ik wilde mobiel internet gaan nemen, maar heb met mijn 'huisbaas' gesproken en we zijn tot de conclusie gekomen dat het eigenlijk wel zo makkelijk is als we gewoon internet voor z'n 2en nemen... :-) Klinkt zeer positief! Dat betekent adsl... Nee kabel kennen ze hier nog niet echt. Maakt niet uit! Snel is het zeker, beter dan mobiel internet en goedkoper voor ons allebei. Nog even op hem inpraten en dan komt het ongetwijfeld goed, hihi.

Zo, ik wilde me nog even melden, waarschijnlijk komt er nog wel een logje ergens deze week voordat ik naar Nederland rij. Pin me er echter niet op vast... Je weet het hier tenslotte nooit! LOL. Ik heb in elk geval genoeg stof en foto's. Vooral dat laatste is een wonder, hihihi.

Geweldig.

Donderdag 25 Maart 2010

Het is zo'n lekkere tijd op dit moment!! Skiën in een trui of in een bodywarmer, na het werk nog even op het terras om daar te zitten tot een uur of half 6, gewoon in een tshirt. 's Ochtends vroeg al naar het werk lopen in een tshirt. Mmm...

Ok, het heeft best wel wat nadelen. Bijvoorbeeld dat de pistes heel erg zacht zijn en dat je regelmatig bijna stil staat omdat je dan weer in een waterplas terecht bent gekomen. Of gewoon dat er op sommige plaatsen gras door de piste heen komt. Maar ach, dat hoort bij maart!!! Ik vind het heerlijk. :-)

Nog 1 weekje en dan zit het er hier alweer op.. 4 april kom ik weer richting Nederland. Wel super leuk maar ook spannend... Moet zoveel gaan regelen. :-) Ach daar kom ik wel overheen denk ik zo.. Heb ik die maand wat te doen!

Om alles te vieren heb ik het voorjaar ook in huis gehaald. Een bosje hollandse tulpen. Staat zo gezellig. Geniet er elke keer weer van als ik mijn kamer binnenkom. Zonder bloemen geen Annemarie hoor! Dat ga ik echt nog missen dat ik niet even snel goedkoop bloemetjes kan halen. Alles is zo onwijs duur hier... :-(
Nouja.. Die tulpen.. Zijn en blijven natuurlijk leuke fotoobjecten. En makkelijke modellen. Ze bewegen niet. *gniffel*

Onderstaande foto is gemaakt op 24 maart... Vandaag (de 25e) ligt er al helemaal geen sneeuw meer. Zo snel gaat het op dit moment. Leuk om te zien dat het ook gelijk echt groen wordt en dat je tussen de sneeuw ook al de eerste bloemetjes op de weiden ziet komen.

De mensen profiteren er ook gelijk allemaal van. Ze hangen de (vuile?) was weer buiten!

Ik denk dat onderstaande foto toch wel echt bewijst hoe warm het hier op dit moment is... Denk daarbij het contrast dat ik in mijn skileraarpak in de stoeltjes lift zit met ski's aan voor de laatste afdaling van de dag... :-) Dan kun je je voorstellen dat het hier op dit moment echt 2 werelden is!

Ohja... Met de auto is een lang verhaal geworden... In elk geval. :-) Het is uiteindelijk allemaal goed gekomen. Nieuwsgierig? Kijk dan maar even bij Koei.

Lente?

Zondag 21 Maart 2010

Afgelopen week viel er nog even wat sneeuw... Ja even wat sneeuw. ;-)

Bovenstaande twee is mijn uitzicht uit mijn kamer. Ik keek echt even flink gek toen ik dit zag. Ik wist wel dat er sneeuw voorspelt was, maar zoveel, nee die had ik even niet verwacht.

Het is deze bewuste dinsdag de hele dag blijven sneeuwen... Uiteindelijk was er een laagje van ongeveer 40cm nieuwe sneeuw. Erg prettig, we konden het goed gebruiken.

Ik zou om half negen met een collega gaan skiën, alleen toen ik de aanblik van deze weg zag heb ik gelijk maar even een sms gestuurd dat ik wat later kwam. Nee ik was niet met de auto, maar mijn voetpad door de wei was nog niet vrij gemaakt en dan ga ik daar echt niet vrijwillig me broek zeiknat maken als ik nog de hele dag moet werken. :-)
Het was nog even een dagje heerlijk tiefschnee skiën. Ik heb ervan genoten.

Bovenstaande foto zag ik ook nog vanuit mijn kamer...

En zo ziet dat plekje er nu uit.. :-) Yep! Krokussen. Geweldig! :-) Dat vind ik nou echt genieten. In het dorp heb ik ook al de sneeuwklokjes gezien. Zo ook de narcissen die omhoog schieten. Ook hier is de lente goed begonnen nu.

Dat merk ik trouwens ook op de piste. Het is 1 grote waterpartij. Eigenlijk hebben we gewoon een speedboot nodig, dan kunnen we echt waterskiën. :-D We zien het wel! Officieel duurt het seizoen nog 2 weken. Deze week heb ik sowieso nog werk. Weer een groepje kids, morgen kunnen we 'lekker' naar boven toe. Naja, waarschijnlijk is het daar sowieso beter dan beneden. We zullen wel zien. :-)

Ondertussen ben ik heel druk bezig om hier een auto te zoeken... Dat gaat niet helemaal vlekkeloos... Hopelijk krijg ik maandag of dinsdag een telefoontje en kan ik een testritje gaan maken. Daar horen jullie nog wel meer over. Ook nog even de verzekeringsman bellen voor het een en het ander. Jaja, alles begint steeds meer vorm te krijgen! Heerlijk. :-) Goed gevoel!

Hier wordt me al zo vaak gevraagd wanneer ik de inburgeringscursus ga doen om de Oostenrijkse nationaliteit aan te nemen. Nou dat gaat me toch eigenlijk nog wel wat te ver. ;-) Daar wacht ik nog wel even mee, hihi.

Het blijft...

Vrijdag 12 Maart 2010

helemaal optimaal genieten hier! Zo heerlijk, zo fijn. :-)

Zo af en toe valt er dan weer wat nieuwe sneeuw bij en dan is het echt genieten. Daar moet je dan ook even van profiteren. Want meestal is het hier toch al aardig groen... Je merkt dat het richting de lente gaat...

Eigenlijk is dit gewoon de 2e serie van Woordeloos.. Maarja.. Om nou nog een keer niets te schrijven dat ging me even te ver.

Schrijven gaat op dit moment sowieso toch beter dan spreken.. Ik ben aardig me stem verloren. Het heerst behoorlijk. Samen met de rook waar ik wel veel in zit dat is dan wel balen. Tot nu toe kan ik me er nog aardig uit redden. :-)

Elke ochtend als ik het huis uitstap zie ik zo'n soort tafereeltje.. Ja hier kan ik echt aan wennen!

Mijn huisbaas zegt altijd: Heeft de Kaiser een hoed, dan gaat het sneeuwen.

In dit geval klopte dat wel aardig. Want er is daarna weer wat sneeuw bijgevallen!!!

Woordeloos...

Zondag 07 Maart 2010

*DANS!*

Donderdag 04 Maart 2010

Even een heel snel berichtje zonder foto's of wat dan ook.....

Weten jullie waarom? Omdat ik dit nieuws gewoon met jullie wil delen!!!! Ik doe al de hele tijd vreugdedansjes.... Al enig idee?

Ok komt het....

IK HEB WERK GEVONDEN HIER IN OOSTENRIJK!!! VANAF HALF MEI GA IK HIER IN DE ZWEMBADHORECA WERKEN!!! Tot begin november ongeveer. En dan vanaf december weer skiles geven!

Zo, dat moest ik even kwijt. :) Ga ik nu lekker eten en verder blij zijn! Tot het volgende berichtje.

Warm...

Maandag 01 Maart 2010

Dat het hier niet altijd rozengeur en manenschijn of sneeuw en zon is dat bewijst onderstaande foto wel... Regen, niet normaal. Alsof ik in Nederland was!

Ik had dan ook nog van die bikkels van kinderen die wel wilden skiën... :-) We hadden 1 geluk en dat was dat het boven wel sneeuwde. Dus zo erg was het eigenlijk ook helemaal niet. Nouja de wind was wel koud...

Beneden was er onwijs veel regen gevallen en boven dus onwijs veel sneeuw. Ik denk dat er een laagje van 15 cm lag ofzo... Dus gelukkig wel weer even genoeg. Op zaterdag had ik geen zin om wat voor inspanning dan ook te doen. Dus ik ben met de trein naar boven gegaan en heb daar in de zon zitten lezen. Genieten. :-) Vervolgens nog even van het uitzicht genoten. In niks leek dat op het uitzicht van een dag eerder...

Ik had misschien het plan om naar benee te lopen... Maar ik las bij de weg naar boven al dat het flink ijzig zou zijn op het wandelpad dus ik dacht: laat maar hangen. Ik maak nog wel een rondje in het dorp. De beek die maakt overuren... Ik hoop niet dat er daardoor al veel te problemen komen stroomafwaarts!

Inmiddels heeft hier wel de lente toegeslagen. Het is beneden een graadje of 10. In de zon tegen de huizen aan, bereikt het kwik 33 graden ongeveer. De sneeuw verdwijnt nu echt super snel! Wat ik zelf verwacht is dat er nog wel een koude front aan gaat komen en er weer veel sneeuw bijvalt. Waarom, dat weet ik niet. Gewoon een gevoel!

Beneden is het nu heel duidelijk dat het snel gaat... Kijk maar naar de groene randen langs de weg. Wel mooi met de mist. Voordeel is wel dat het 's nachts nog vriest. Dus de pistes zijn zeker 's ochtends perfect!!!

Verder gaat hier alles prima! Ik vermaak me uitstekend. :-) Ben door iemand uitgenodigd om een keer op een zaterdag te gaan skiën. Wel met de vermelding erbij dat hij de schnaps in de hutten betaald. Muwhahaha, dat gaat gezellig worden. :-D Heb er nu al zin in! Niet te veel uiteraard. Ik wil geen ongelukken veroorzaken, hihi.