Walking in a Winter Wonderland!

Dinsdag 15 December 2009

That's called Holland!!! Wow, wat was het prachtig vanochtend... Echt Genieten (met recht een grote G).

Terwijl ik zo een beetje rond aan het fietsen was, had ik continu dit deuntje in mijn hoofd. (zie onder dit youtubje)

Ik zou zeggen, kijk en geniet mee...

Je kunt hier nou wel komen kijken, maar kijk ook zelf eens om je heen!

Van een beetje kou zoals die nu hier is, ga je echt niet dood.

Sterker nog... Op kou kun je je kleden, op hitte niet.

Een muts, een paar handschoenen. Goede jas en een paar lagen aan.

Thuis dan weer komen en een beker hete chocolade of thee nemen.

Dan zie je vanzelf dat het allemaal best meevalt, maar ook dat je het daarna warmer hebt dan dat je het ervoor had.

Zo loop ik in Oostenrijk heel graag even met blote voeten door de sneeuw.

Koud? Ja zeker... Daarna afdrogen en warme sokken aantrekken (of pantoffels). Echt je weet niet wat je mee maakt.

Ik heb altijd koude voeten, maar dan... Dan branden ze bijna onder me weg. Zo heerlijk warm!

Dat geldt dan net zo goed voor een heerlijke wandeling.

Want zeg nou zelf...

De natuur is toch zo op zijn mooist??? :-)

Dus ik zou zo zeggen, geniet er gewoon lekker van! Dat ga ik de aankomende tijd in Oostenrijk ook heerlijk doen. :-)

Maastricht!!

Vrijdag 11 December 2009

Jaa dinsdag was ik 'even' in Maastricht. Het begon al goed. Er had iemand besloten dat hij een trein erg 'lief' vond en dat die hem kon helpen. Maar dupeerde daar wel onwijs veel reizigers mee.... Gelukkig werd mij dat op tijd verteld en had ik maar een half uurtje vertraging uiteindelijk. :-) Mocht niet mopperen. Waren vele anderen die helaas wat meer hadden. (Hoop dat mijn treinmaatje haar sollicitatie nog wel positief heeft kunnen afronden, ondanks dat ze een uur te laat was...)

In Maastricht aangekomen, was het echt weer helemaal genieten hoor! Gek was het wel.. Zo loop je door de stad en zie je de brem correctie: winterjasmijn bloeien. Natuur beetje in de war... Maar dat regelt zichzelf vast ook wel weer. :-)

Vervolgens toch echt over de stadsomwalling gelopen. Wilde even het park weer van boven bekijken. Genieten.

Aan de andere kant van het park weer naar beneden. Want ja wilde toch echt even op bezoek bij mijn stage! Was zo benieuwd hoe het daar was. Even gezellig bij zitten kletsen en toen lekker weer terug naar de stad.

Op de terugweg zag ik deze 2 maffe eenden zitten... Sorry jongens ben inderdaad een indringer! ;-)

Uiteraard liep ik mijn favoriete route terug. Zou kwam ik ook weer langs dit pleintje... Blijf het altijd een super gezellig sfeertje vinden!

In de stad kun je er eigenlijk niet om heen. Deze passage bijvoorbeeld is een echte blikvanger. Ik blijf het elke keer leuk vinden om bovenin te gaan staan en mensen te kijken.

Ik vervolgde mijn rondje door de stad en kwam zo uit op de Markt. Daar werd het stadshuis versierd door 2 enorme bomen..

En uiteindelijk weer terug naar het Vrijthof. Mede ook hetgene waardoor ik perse even naar Maastricht wilde. (ook voor de mensen hoor... laat me dat voorop stellen) Winterland! Erg leuk weer elke keer. :-)

Nog een kijkje bij de ijsbaan en daarna lekker op een terrasje bijkletsen met een hele goede vriend!

Dit was dan mijn dagje Maastricht en ik denk ook mijn blog voor dit jaar. :-)

Waarom? Nou omdat ik volgende week gewoon lekker naar Oostenrijk toe ga en daar geen blog verplichtingen wil hebben. Reageren doe ik voorlopig nog wel even, maar dat wordt in Oostenrijk helemaal stopgezet. Ik wil gewoon genieten. Jammer? Ach misschien, ik vermaak me wel. En jullie vast ook wel zonder mij!

Allemaal hele fijne feestdagen toegewenst en tot in (half) januari 2010!

WAUW! (3)

Donderdag 10 December 2009

Hanny had gisteren op haar log staan dat haar insecten niet gelukt waren en dat ik die wel op mijn log zou hebben. Nouja toevallig dus niet bij de eerste 20...

Sorry voor haar lezers, maar niet getreurd, de mijne zijn wel gelukt hoor. ;-) Dus speciaal voor iedereen (jaja echt iedereen) nogmaals van het China Festival of Lights. De insecten.

Zorg ervoor dat je nagels lang genoeg zijn dat als je het voelt kriebelen je even kunt krabben. Enjoy!

Wil je dit spektakel zelf nog zien? Dat kan natuurlijk!! In het Noorderdierenpark is het China Festival of Lights te zien tot 10 januari. Elke dag van 16.00 tot 22.00 :-)

Op dinsdag was ik zoals een aantal al begrepen had in Maastricht, daar lekker genieten. :-) Het logje / de logjes daarover, verschuif ik dus gewoon eventjes.

WAUW! (2)

Woensdag 09 December 2009

Lang leve een time functie op je blog... Op het moment dat deze log online komt (om 00.00) ben ik of net een half uurtje thuis of nog onderweg. *gniffel* Of het leuk was, dat kan ik dus nog niet zeggen...

Vandaag dus deel 2 van het festival. Ook hier geldt: gewoon genieten!!!

Lopend door de ook mooi versierde traverse komt een geweldige avond ten einde!!!

WAUW!

Dinsdag 08 December 2009

Gisteravond ben ik samen met Hanny naar het China Festival of Lights geweest in de dierentuin in Emmen. Zoals de titel al zegt: WAUW!

1e ingeving was: we gaan op 5 december, dan is het vast rust.
2e ingeving was: het is er druk bovendien, het weer is nogal druilerig...
3e ingeving was: we gaan vandaag.

En die derde ingeving was een hele goede. Het weer was perfect, gelukkig niet te koud en bovenal DROOG! Maar daarnaast, het was er zo onwijs rustig... Soms had je echt het gevoel dat je helemaal alleen rondliep. Dat kan natuurlijk nooit kwaad als je er bent om voornamelijk foto's te maken, toch?

Ik kwam thuis met 511 foto's... Ruw materiaal uiteraard. Geschoten met zowel mijn mini camera als mijn spiegelreflex. Tsja je moet toch wat? Tenslotte weet je niet hoeveel foto's je wilt maken. ;-) *gniffel* Na wat uitzoekwerk bleven er 330 foto's over voor het archief. Tijdens dat uitzoekwerk heb ik de opvallendste klaar gezet in de map voor hier. Daar stonden er uiteindelijk 20 in. :-)

Vandaag de eerste 10. Ik zou zeggen geniet.

Vandaag mogen jullie het in de reacties even zonder mij stellen. Ik ga EINDELIJK! weer eens naar mijn meest geliefde stad in Nederland... Op bezoek bij de kerstman, naar een grote kerstmarkt, de lekkerste friet van Nederland eten en natuurlijk allemaal oude bekenden en vrienden bezoeken!

Mooi genieten.

Maandag 07 December 2009

Zoals ik vrijdag al schreef zijn we gisteren weer even op bezoek bij Opa geweest. Zoals al een hele tijd gewoon is altijd gecombineerd met wat anders.. :-) Zo waren we deze keer in Zoetermeer, bij Snowworld. Echt tof!!!

In Landgraaf was ik al geweest, die baan is echt te gek. Met een stoeltjeslift binnen, lange piste, apres-skihut midden op de piste etc. Daar hangt een sfeertje, was benieuwd hoe dat in Zoetermeer zou zijn. Een vriendin van mij die traint daar bij de skiclub en elke zondag voor zichzelf. :-) Leuk! Wat dat betreft ben ik wel jaloers hoor... Want dat lijkt mij ook nog wel wat!

Deze keer was het plaats nemen achter het raam in het gemoedelijke restaurant en genieten van skiërs, snowboarders en natuurlijk de sneeuw! Nu het met de sneeuw in Oostenrijk steeds beter gaat, begint het wel te kriebelen hoor... ;-)

Vervolgens doorgereden naar Opa en daarna nog even naar zijn Zuster geweest. In die plaats aangekomen zagen we een prachtige zonsondergang. Ik kan niks anders dan zeggen, kijk en geniet.

Uitwaaien.

Vrijdag 04 December 2009

Afgelopen dinsdag was het heerlijk weer en ik voelde me goed. Dus ben op de fiets gestapt. Wat heb ik genoten zeg. :-) Heb een aardig rondje gemaakt. 18 kilometer. Nou zullen er een aantal zeggen, das niet heel erg veel, voor mij op dit moment wel. Dus ben er blij mee! Ozo!

Eerste stop.. Toen was ik nog nauwelijks de straat uit *gniffel*. Maar die blaadjes waren nog zo mooi...

Vervolgens heerlijk verder gefietst en onder andere de plaatjes van gisteren tegengekomen. ;-)
Zo kwam ik deze keer van de andere kant naar het 'industrieterrein'. Kijk maar even mee.

Nou lijkt het hierboven heerlijk rustig niet waar? Niets is minder waar...

Nu ik toch boven op het viaduct stond, gelijk maar even naar het industrieterrein gekeken. Heel ruim opgezet met veel waterpartijen. Vroeger was dit (braakliggend) land. Ik zag er nooit wat! Nu is er een en al levendigheid. :-)

Ik wens jullie allemaal een hele fijne Sinterklaas toe! En natuurlijk ook een fijn weekend. :-)
Ik zit op zondag weer op de weg. Weer even een bezoekje aan Opa brengen en zoals we gewoon zijn, combineren met wat leuks! We gaan even een vriendin bezoeken die op dat moment aan het skiën is in Zoetermeer.

Een jaar...

Donderdag 03 December 2009

Een jaar geleden zat ik vandaag op de weg om richting Oostenrijk te gaan. Mijn grote avontuur. 3 december... :-) Goede reis, de sneeuw tegemoet! Heerlijk.

Op 6 december begon ik toen met mijn opleiding tot skilerares en die haalde ik 10 dagen later. :-) Joepie! Nouja de rest, mag je zelf teruglezen. Staat in de rechterzijkolom een linkje naar avontuur. Daar is alles te lezen.

Dit jaar was de bedoeling om op 4 december te vertrekken... Dat werd al uitgesteld naar de 10e en nu wordt het pas de 17e. Niet eens het seizoen, nee alleen vakantie. :-(
Beter iets dan niet zeg ik dan maar... Gaat het goed dan kan ik altijd in januari nog gaan.

Daarom genoot ik ook de nacht van dinsdag op woensdag zo erg. Heerlijk die vorst, genieten. Nou wordt het nu alweer warmer, dus schieten we er niet zoveel mee op. Maar goed. ;-) Het gevoel van de winter, was er dan wel even!

Maar eerst ga ik nog gewoon wat leuke dingen doen! Lang zitten is nog niet echt heel erg geslaagd. Daarom lekker met de trein een dagje naar Winterland in Maastricht. Wanneer, dat weet ik nog niet! :-)

De foto's trouwens uit deze log, vooral de onderste twee is echt geen rijp. ;-)
Het zijn tegenlicht waterdruppeltjes op het gras.

Koud!

Woensdag 02 December 2009

Gisteravond om half 10 liep ik samen met mijn waakhond... (uitspraak van mijn behandelend arts naar mijn vader toe) naar buiten om een rondje te maken.

Wat voelde ik? KOUD!

Wat zag ik? IJS!

Wat rook ik? VORST!

Wat heerlijk zeg. Rondje gelopen en telkens. OH kijk de maan dan helder schijnen, oh ruik dan. Ik ruik vorst. Ja ik was echt aan het genieten.

Onderweg zei ik al, laat straks de deur maar open, ik moet gewoon even foto's maken.

Nou heb ik 1 groot geluk en dat is dat mijn auto onder een lamp staat. Was dat niet het geval geweest dan had ik wel een andere auto onder een lamp uitgezocht hoor.

Daarom, ik weet wat mij vandaag te doen staat. Vroeg op staan en de landen intrekken. Dit kan ik toch niet voorbij laten gaan?

Wordt eerst wel even werken, want kijk maar.. Mijn ruiten zaten nu al helemaal dicht... :-(

Nouja, het vriest wel! En dat is het belangrijkste, joepie. :-D

Ohja en nog meer goed nieuws... In Oostenrijk ligt nu eindelijk iets van sneeuw. Voor mij nog niet zo heel belangrijk, voor een goede vriend van mij wel. Want die begint aanstaand weekend met zijn opleiding tot skileraar... En zou er geen sneeuw liggen moeten ze uitwijken naar een gletscher, nu kunnen ze als het goed is gewoon in het eigen gebied blijven. Wel zo prettig natuurlijk! :-D

Voor mij is het trouwens vandaag op woensdag nog maar 15 nachtjes!!!

Op weg.

Dinsdag 01 December 2009

Zoals ik vrijdag al schreef, zondag zijn we op bezoek geweest bij mijn Opa. Tsja wat valt er over te zeggen erg weinig. Behalve dat het erg slecht met hem gaat. Het doet pijn om hem zo te zien lijden. Compleet in zijn eigen wereld. Toch ben ik blij dat ik er weer even op bezoek kon. (eindelijk weer...) As zondag weer. :-)

Omdat het bezoek maar zo kort kan duren, gaan we meestal nog ergens op bezoek. :-) En zo ook deze keer. Onderweg de mooiste buienluchten boven het water. Helaas niet de tijd om te stoppen... :-( Dus daarom maar foto's uit de auto.

Je zag het langzaam beter weer worden. De zon was onderweg. De surfers profiteerden nog even flink van de wind die er stond.

Duidelijk! De aanloop voor in elk geval een prachtige maandag. :-)

Nog een stukje door gereden en toen waren we op bezoek bij Marjolein en haar man. Ontzettend gezellig! Ik heb nog wat souvenirs mee naar huis genomen. ;-) Haren van haar tapijt.. Mijn rug vertelde mij dat ik moest liggen. Kon kiezen uit de koude grond of het kleed, dus was het het kleed. *gniffel* Nouja wit is onze kat ook, dus niet van 'echt' te onderscheiden!

Bedankt voor de super leuke ontvangst. Gezellig. Zo is elke ontmoeting toch speciaal. Vaak blijkt je gevoel dan toch te kloppen bij wat je al bij het blog hebt gekregen!