HEEELLLLPPP! Een monster...

Maandag 30 November 2009

Ben ik me toch helemaal lam geschrokken... Denk ik eventjes gezellig op bezoek te gaan bij mijn broer. NO WAY! Kijk maar, wat een snuit...

Zien jullie die ogen... AAARGH! Niet goed... Hieronder lijkt ze zo schattig... Maarr...

Niets dan ook niets is veilig... Kijk die ogen, ieuww.. Dan die nageltjes... Ik ben weg!

Stiekem toch nog even om het hoekje kijken. Nee hoor, ik ben nog steeds in beeld.

Zien jullie nou wat ik bedoel? niet te vertrouwen.. Ben blij dat ik dit nog kan typen.. Bijna had ik geen vingers meer.

Want kijk maar.. Ze vindt vingers maar al te lekker!

Ik wil jullie voorstellen aan de nieuwe huisbewoner van mijn broer & vriendin Scrabble 3. Lang niet zo erg als ik hierboven beschreef. Een onwijs lief beestje dat gewoon een beetje speels is... :-D

Archief.

Vrijdag 27 November 2009

Deze week zat ik op MSN met een vriendin die ik al veels te lang niet had gesproken. Beetje ruzie gehad, contact verloren, maar nu gelukkig hersteld! Was gelijk weer super gezellig. :-)
We verveelden ons een beetje dus vroeg ze mij of ik haar nog wat van mijn foto's wilde sturen. Ik ben het hele archief op mijn computer (dat is dus 2009 en alle foto's uit Oostenrijk) doorgegaan om wat leuke dingen voor haar te vinden. Ze is gek van bloemen, houdt net als ik van de bergen, dus dat zit dan wel goed! :-)

Waarom vandaag? Nouja, gisteren ben ik weer naar mijn behandelend arts geweest. Die heeft in mijn rug op dit moment de laatste dingen recht gezet. En eindelijk werd er ook naar mijzelf geluisterd... Ik riep al een hele tijd dat mijn heup(en) niet goed bewegen. Inderdaad, hij kwam tot de conclusie dat de een te hoog en de ander te laag in de heupkom zat. Duh dat je dan niet makkelijk loopt! Rechtgezet... AU! Blauw... Pijnlijk. Niet goed vind ik nu. Straks vast wel weer!

Werken zit er op dit moment echt nog niet in en ik wil niks over belasten. Dus besluit is genomen: 17 december op vakantie naar ELLMAU! :-D Waahoe! Dat is vandaag (vrijdag) nog 20 nachtjes. Komt in de buurt toch?

We beginnen begin april, in Oostenrijk. Krokussen en sneeuw..

Vervolgens door naar half april hier in Nederland. Narcissen in de zon.

We maken even een sprongetje naar de herfst. Rood met wit!

Terug naar april. De bollenvelden van Lisse.

Op naar de zomer! Edelweiss op de Kitzbuheler Horn.

Genieten van de lente in huis.

Terug naar de zomer. Een heerlijk kabbelend beekje in de Seisenberg Klamm in Oostenrijk.

En tot slot, het seizoen waar we nu in zitten. De herfst maar toen nog op zijn mooist.

Hiermee mogen jullie het doen dit weekend! :-)
Ik ga er in elk geval van genieten. Even op bezoek bij broer en aanhang en op zondag even kijken bij mijn Opa.. Hij heeft tenslotte nog een cadeautje (wat lekkers, de ouwe snoepkont ;-)) van me tegoed. En op de terugweg nog een hele leuke stop. Wordt vast vervolgd na het weekend!

Muziek.

Donderdag 26 November 2009

Ontzettend belangrijk in mijn leven. Heerlijk vind ik het! Gewoon om bij weg te dromen, compleet uit mijn dak te gaan, gek doen of gewoon je even terugzettend op aarde.

Ik heb een brede smaak, kan vrij veel waarderen, maar er is maar weinig dat ik veel luister. Op mijn computer vind je echt wel van alles terug. Rock, pop, country, kids noem het maar op. Toch luister ik zelf het liefste naar Nederlandstalig. Dat is dan ook wat je het meest in mijn cd kast terug vind.

Nou zijn er de afgelopen tijd toch best wel wat cd's bijgekomen. Natuurlijk toen ik in Oostenrijk zat verschillende Oostenrijkse apres-ski cd's maar vooral cd's van Die Jungen Zillertaler. Gezellige Oostenrijkse muziek. Ook helemaal mijn ding!

Maar 1.5 maand tijd is mijn collectie aardig aangevuld. 2 Sinterklaascd's van Jochem van Gelder, de nieuwste cd's van Thomas Berge, Frans Bauer en natuurlijk K3!

Ik denk dat het wel klopt wat ik laatst op internet las. Dat degenen die muziek downloaden meer muziek kopen. Ook ik download inderdaad... Omdat ik wil weten wat ik eventueel ga kopen. Want bereid om te kopen, ja dat ben ik echt wel!

Zo en nu ga ik nog even verder dromen over het Lili Lali Lili Lali Lollypopland of gewoon lekker wegzwijmelen of ik laat de boel de boel en ga pierewaaien.

Zeg eens even...

Woensdag 25 November 2009

Ja hallo. Wil jij mij wel even met rust laten als ik mij aan het wassen ben. Ik kom toch ook niet bij jou onder de douche!

Nou nee hoor Poes, dat is niet waar. Jij komt ook regelmatig bij mij in de douche gluren als ik daar onder sta. Bovendien, jij wast je in mijn kamer. Dan moet je dat maar ergens anders doen.

Zucht, nou als jij er zo over denkt, dan draai ik me wel om. Ga ik mezelf wel groen staren.

Je doet maar, ik ga wel even verder naar het kastje kijken.

Vind het wel saai zo hoor. Ik sluit wel weer de vrede.

Gezellig zo!

Mooi.

Dinsdag 24 November 2009

In tegenstelling tot de rest van het land was het hier gisteren toch eigenlijk wel gewoon lekker weer! Niks veel hemelwater, niks triest en grauw.. Aangenaam om buiten te zijn!

Nog even genieten van de laatst herfstblaadjes aan de bomen.

Wat verderop nog even spelen met het tegenlicht.

Of wat dachten jullie van door de bladeren struinen...

Als je dan weer bijna thuis bent nog even naar boven kijken en denken: ja zo slecht is het weer hier nog gewoon niet!

Alweer.

Maandag 23 November 2009

Afgelopen vrijdagochtend was ik zowaar een keer vroeg wakker. Goede keuze want 's ochtends scheen de zon en 's middags was die als donderslag bij heldere hemel verdwenen.

Ik vond het tijd om naar het industrieterrein aan de andere kant van Drachten te fietsen. Industrieterrein zullen jullie wel denken bij onderstaande foto's, yup industrieterrein.

Wat nog moeilijker voor te stellen is misschien, is dat vlak achter mij de auto's op de snelweg a7 voorbij aan het scheuren waren.

En zoals de titel zegt. Alweer belandde ik in een kudde schapen. Gelukkig deze keer wel achter prikkeldraad. Zo kon de fiets van mijn vader toch nog schoon blijven.
Hier zie je ook de snelweg lopen.

Goudenrandjes schapen waren dit volgens mij.

Terugblikkend op het meertje (nouja eigenlijk geen meertje) stond het riet te schitteren in de zon. Prachtig niet?

Naar de lucht kijkend... wist ik het al, ik was precies op tijd!

Want de zon verscheen langzaamaan al achter de wolken.

En inderdaad! Op de fiets terug was het ineens een stuk kouder want het zonnetje was weg. Thuis. Paar uur later, sloeg de regen weer tegen de ramen!

Servies.

Vrijdag 20 November 2009

Ik had het er eerder deze week al over. :-) En Koei heeft er zelfs al 3 logjes erover gehad! Tijd om mijn servies hier compleet te presenteren. Ja, jullie lezen het goed, compleet. :-D

Babette kende ik natuurlijk al langer omdat ik begin dit jaar daar een dekbed van heb gekocht. En op mijn verjaardag kreeg ik van Natazz een Koei kussentjes. Erg leuk! Nu speciaal voor Douwe Egberts is dit servies uitgebracht. :-) Erg leuk! Ik wilde eerst alleen de dingen van Koei hebben, maarja. Ik vond het eigenlijk toch wel allemaal heel erg leuk.. *sjucht*

Het servies bestaat uit een ontbijtbordje, een kom en een beker. Daarnaast is er een koekjestrommel en een theepot. Kijk maar gewoon mee!

Liefebees.

Koei.

Kikker.

Hertje.

Foogel.

De theepot.

Koekjestrommel.

Wat me alleen verbaasd is dat er echt geen lijn in de kleuren te trekken is. Zo verschilt dus per dier de kleur... Van de bordjes en de bekers verschilt elke kleur. Alleen dan zijn er wel weer 2 roze kommen? Nouja, daar zal vast over nagedacht zijn!

Een heuglijk feit vandaag is, is dat mijn Opa 98 is geworden!!! Niet verwacht, maar toch gehaald...

Gestrand!

Donderdag 19 November 2009

Na therapie dus dinsdagochtend was het dinsdagmiddag tijd om een fietstochtje te maken. Afspraak was dat ik Hanny op zou halen bij de kapper. Dan moet je over de dijk...

Strandde ik vorige week nog in de kudde aan de andere kant van de dijk en ben ik er doorheen gefietst, dit keer leek me dat niet verstandig. De fiets was namelijk de vorige keer nogal vies geworden en aangezien het de fiets is van mijn vader. Was hij degene die hier niet blij mee was...

Toen ik eenmaal doorhad dat ik dus weer verkeerd zat en was afgestapt. Kwam de Herder bij me en die meldde: nee joh, je kan er gewoon doorheen fietsen. Nadat ik hem het verhaal van de fiets heb uitgelegd, stonden we nog even te kletsen.

Zo vroeg ik me af waarom er vandaag wel een hekwerk stond, terwijl dat er vorige week niet stond. Nou vertelde hij, dat bleek af te hangen van zijn stemming en of hij zin had om veel werk te verrichten. Vandaag was dat dus blijkbaar niet. Hij spaarde de honden. Op bovenstaande foto zie je in de verte op de dijk een wit puntje liggen, daar ligt 1 van zijn honden de schapen te bewaken. Als je dan linksonder bij de schapen kijkt zie je ook een puntje en dat is de andere hond.

Vervolgens gaf hij wat commando's want er gingen wat schapen om de hond heen, die "Boss" al snel gecorrigeerd had.

Ik verkoos het andere pad. Niet dat dat zo'n goed idee was, ook daar was de kudde al geweest en dus het pad vies. Hihi. Was de fiets alsnog vies. Het werd er niet beter op toen er een hond niet voor mij wilde wijken en ik dus af moest stappen. Even lekker staan kroelen met een dog. Een zwart met witte. Wow! Die was echt mooi zeg en al net zo'n schoothondje vertelde zijn eigenaar, haha.

Goed, ik ging weer verder, inmiddels met Hanny erbij. En zomaar ineens, uit het niets stond daar op een veldje een inktzwam. Verbazingwekkend, die had ik tot nog toe alleen gezien bij mijn Opa in de tuin. Dus afgestapt. Et voila!

Dat moest even van naderbij bekeken worden. Die draden, wow wat is hij mooi van boven. En nee ik heb mijn neus er niet onder gestoken, had geen zin in een zwart gezicht. Ben toch geen Zwarte Piet! ;-)

Tsja, op weg naar huis. Laat zich daar nou net een tuincentrum bevinden. Vergapen aan de kerstspullen, wow wat mooi. Genieten zeg! Alleen een snoer lampjes gekocht en op huis aan. Lekker zo in het zonnetje!

Ohja en voor het geval je je afvraagt, dat ik zo maf klink hierboven of in elk geval vrolijk! Dat klopt. Ik ben gisteren bij de arts geweest ivm uitkering.. En heb daar uitgelegd dat we altijd met kerstvakantie gaan, dat dat al geboekt en betaald is. Dat ik nog thuis woon, dat mijn ouders bereid zijn om de reis in 3 of 4 delen op te knippen en dat ik het echt niet zie zitten om alleen thuis te blijven met de kerstperiode... Vond zij het goed dat ik mee ga naar Oostenrijk! Dus JEAH! Ik kan wel zeggen dat er zo echt een hele last van me afvalt. Ik kan mijn vrienden/vriendinnen iig de vrijdag of zaterdag voor kerst weer in de armen sluiten en 2 weken van hun genieten. Zalig! Het aftellen kan weer beginnen!

Ik voel...

Woensdag 18 November 2009

mijn wangen! Van de zon... :-D Maar ik zal even van voren aanvangen...

Zondagavond ging het redelijk met mijn rug, was ik positief. Maar ineens 's avonds toen ik van staand naar zittend op me bed wilde gaan, deed mijn heup even niet zo vrolijk. Volgens mij schoot hij half uit de kom ofzo, want ehmmm, ik ging echt door de grond. Nouja slapen, dat snappen jullie wel, dat was er dus even niet bij. Niks hielp, dubbele dosis pijnstilling, warme pittenzak, spiercreme, mijn speciale slaapkussen. Ho maar... Uiteindelijk draaide ik hem nog een keer, weer dezelfde pijnscheut, maar toen zwakte de zeurende pijn gelukkig af. Uiteindelijk sliep ik om half 4 :S... Nou vind ik dat niet zo erg, dat gebeurd wel vaker, maar het feit dat er om half 8 bouwvakkers begonnen met heien hier vlak achter huis, zorgde ervoor dat ik wakker werd van het geluid en in een vibrerend bed had. *gniffel*

Nouja de nacht zorgde er dus voor dat ik al niet al te fit was.. En dan nog naar therapie, niet goed. Volgens mij span ik me daar ook onbewust heel erg aan. Dus elke keer als ik daar ben dan verga ik echt van de pijn... Dat zag zij nu ook in, dus besloten dat ik bij haar niet meer hoef te komen. Oefeningen meegekregen en natuurlijk nog steeds de behandelingen van de arts. We zien het wel weer. :-)

Voor therapie waren we toch in Joure, dus gelijk maar even naar de Douwe Egberts winkel geweest. In de folder zagen we staan dat Babette daar in de aanbieding is! Gelijk nog even wat dingetjes gehaald. Wat? Dat kun je zien bij Koei. Als voorproefje, het komt ook nog wel een keer hier op mijn blog. :-) (want reken maar van yes, dat ik nog meer wil hebbuhhhh....) 20% is toch nog steeds 20% korting he!

Anyway, en toen was het zomaar alweer middag. Eventjes op bed, even de rug strekken en vervolgens weer verder met bewegen. Op de fiets, lekker. Hele tijd buiten geweest, flink rondje gemaakt. Wat ik onderweg tegenkwam, dat verschijnt nog wel op mijn blog. ;-)

Daarna weer naar huis en toen ik bezig was Koei op de foto te zetten zag ik vanuit mijn ooghoeken door het raam een hele felle zon. En inderdaad, toen ik even uit het badkamerraam naar buiten ging hangen, was het echt geweldig! Eerst de blaadjes die in brand stonden en vervolgens de lucht. Geniet maar mee. :-)

(Sur)(Re)prise.

Dinsdag 17 November 2009

Elke dag is het tegenwoordig zo dat hier de zon om een uur of 4 gaat schijnen. Net op het moment dat het dan eigenlijk al te donker is om nog naar buiten te kunnen gaan en leuke foto's te kunnen maken... Om 4 uur heb ik daarnaast ook meestal net mijn wandelingetjes en de fietstochten van de dag erop zitten (misschien moet ik die toch beter timen?) dus dan laat ik de zon maar aan mij voorbijgaan. Resultaat: weinig foto's de afgelopen tijd. En dan ga je denken wat je hier nou weer neer kunt zetten.

Eigenlijk heb ik genoeg te vertellen. Zoals dat liggen op mijn linkerzij verboden is door mezelf. Na lang nachtelijk onderzoek... Elke nacht werd ik wakker van de pijn. Ondanks dat ik pijnstilling had genomen. Bleef het gek vinden omdat ik 's avonds nergens last van had. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat ik elke keer wakker werd op mijn linkerzij en dan pijn had. Dus dat verboden. Slaap nu al een aantal nachten of op mijn rug of op mijn rechterzij en voila. 's Ochtends niet meer zo gebroken! Kijk aan, dat gaat de goede kant op. Als ik te lang zit, dan gaat het nog wel mis. Maar goed. ;-) Dan zit ik toch niet? Ben allang blij met mijn laptop met losse toetsenbord waardoor ik me ook prima kan redden in mijn bedje.

Maarja, dan blijft het natuurlijk alleen bij vaag gepraat en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom heb ik een Surprise voor jullie, ik ga in reprise!

De Sint is weer in ons land en vorig jaar heb ik voor hem een heel mooi filmpje gemaakt. Dus ik zou zeggen! Enjoy. ;-)


Mocht het filmpje niet werken... Klik dan hier

Druilerig.

Maandag 16 November 2009

Zo ineens gaat er dan een week voorbij waar het alleen maar huilen van de hemel is. Regen, grijs, mist... Niet echt lekker weer om veel naar buiten te gaan. Datgene wat ik juist wel moet doen... Nou vind ik het niet erg om nat te worden hoor, zeer zeker niet. Soms vind ik het wel gewoon heerlijk. De regen laat je zorgen wegstromen en de wind zorgt ervoor dat je hoofd leegwaait.

Neemt niet weg dat als er dan ineens zon is, ik ook daar van geniet. Dan moet ik ook even naar buiten even de benodigde vitamientjes op doen. Even kijken bij de bomen. Zomaar ineens kom je dan tot de conclusie dat... Dat er eigenlijk nog aardig wat blad aan de boom zit!

We waren eigenlijk te laat op de dag onderweg, de zon was al bijna helemaal weggezakt. Zelfs in het vrije land was de zon niet echt meer aanwezig op de grond. Gelukkig vond ik nog net dit streepje zon.

Weer een nieuwe week! Een drukkere week voor mij dan de afgelopen tijd. Wel lekker. :-) Dinsdag therapie, woensdag naar de arts van het uwv en donderdag naar de arts die mijn rug rechtzet. En dat allemaal 's ochtends vroeg... Dat ben ik nou niet echt meer gewend, hahaha.

Klaar!

Vrijdag 13 November 2009

Nu afgelopen woensdag het carnavalsseizoen weer is geopend, is het tijd om gek te doen. Nouja, het was niet de bedoeling... Ik zag bij de Ikea eerst al een joker muts liggen en nog wat andere dingen. Vervolgens op een andere afdeling lagen wat gekke hoedjes. ;-) En bij een gekke hoed hoort ook een gekke bek.

De foto hierboven is nog eens extra vertekend omdat de camera nogal gek de rode ogen heeft ingevuld. Ik wist niet dat dat zo hevig in de ooghoek tevoorschijn kwam en op mijn wang. ;-) Nouja goed! Gek doen we toch al.

Dus wat vinden jullie van mijn mooie bloemetjes hoed? :-D

Ik ben klaar voor carnaval in Oostenrijk. ;-) Of voor de Vastelaovend in Nederland als ik daar ben. En op de lange termijn, ja ik heb mijn hoed al gevonden voor Prinsjesdag! Muwhahahaha

Grijs?

Donderdag 12 November 2009

Veel is er natuurlijk niet van te maken. ;-) Want al dagenlang huilt de hemel. Waarom? Tsja dat weet ik dan weer niet. Ik zie er geen noodzaak toe!

Dan is het wel speuren naar kleur. Zo vond ik deze paddenstoel. Een hele grote... Zo groot dat hij was omgevallen.

Op de grond vond ik ook nog dit rode blad! Ja, dit is pas weer kleur. :-)

Terwijl ik aan het speuren was naar kleur op de grond (zie hieronder, genoeg te zien) keek ik ook weer even naar boven. Er zit nog steeds blad aan de bomen dat ook nog eens mooi kleurt.

Natuurlijk ben ik ook nog even bij 'mijn' boom wezen kijken. Van die boom (links) is het meeste blad wel af. Echter van 1 van de bomen in de buurt die nog mooi in blad zit. :-)

Maar ook alle blaadjes op de grond waren nog mooi in kleur. Ja ook al was de lucht grijs.. Ik moest heel hard trappen op weg naar huis want ik voelde de druppels steeds groter worden. Maar ik heb het gered!

Bezoek.

Woensdag 11 November 2009

De appeltjes op het pleintje zorgen voor een vrolijke noot. :-) Want waar het in de rest van het land gisteren stralend weer zou zijn... Was het huilen zonder een pet op.

Deze merel die dacht daarvan te profiteren werd door mij gesnapt en liep maar gauw weer weg.

Maar welk bezoek zouden wij vanavond krijgen? Ik heb geen idee of er uberhaupt bezoek komt... Zorg dat je snoep in huis hebt ander stel je een heleboel kinderen teleur, want het is Sint Maarten!

Oranje.

Dinsdag 10 November 2009

Gisteren heerlijke fietstochtjes gemaakt!! En eigenlijk ook wel veel in de benen geweest. Ik dacht, als ik toch moet lopen.. Dan ga ik het centrum wel even in. Flink de pas erin, maar ondertussen wel in de winkels kijken. ;-) Beweging is beweging.. En natuurlijk ook nog wat kilometers gemaakt met gewoon lopen.

Alleen toen was het al donker en toen dacht ik: Heey ik had mijn camera vandaag niet eens bij me... Dan maar binnen op zoek! Vorige week hadden we bezoek en zij bracht een heel mooi boeketje mee.

Zeg nou zelf deze Gerbera is toch het zonnetje in huis?

En deze meeldraden zijn toch gewoon een lachende smiley???

Zelfs zowaar vond ik er een hartje bij!

Deze kleine dingen maken gewoon mijn dag vrolijk!!! :-) Laar maar komen deze nieuwe dag.

Mist.

Maandag 09 November 2009

Een hele kleine wereld afgelopen zondag. Maarja, de rondjes moet ik toch maken, dus dan ook de camera maar mee. Nog even bij 'mijn' boom wezen kijken. Nog steeds vind ik hem prachtig erbij staan!

Achter deze stammen is duidelijk te zien dat de wereld echt klein is. Helaas wilde de zon niet echt doorbreken... :-(

Gelukkig was het wel zo open dat ik dit "schaap dat denkt dat het een giraffe is" kon betrappen. ;-)

En ook ik werd betrapt door deze schone!

Bladeren.

Vrijdag 06 November 2009

De opmerking dat mijn foto's gedateerd zijn. Mjah enigszins. De afgelopen serie was van afgelopen zaterdag. Dus heel erg oud zijn ze niet. De herfst gaat natuurlijk wel vrij snel.

Op maandag vond ik deze boom. Geweldig!

En nog veel meer bladeren aan de nog groene bomen!

Toen kwam de dinsdag met goed nieuws! Bij therapie wat overleg gehad en ik moet juist in beweging blijven.. Heel veel in beweging en ik mag/moet ook weer gaan fietsen. Dus mijn radius wordt wat groter!

Zo dus even naar het dorp gefietst, boodschapjes doen. Onderweg kom je een vijver tegen waarin een eilandje ligt. En op dat eiland staan deze geweldige bomen.

In het centrum van Drachten staan deze platanen. Mooi die vruchten, bladeren en de blauwe lucht!

Toen nog even terug naar het plekje met de boom van de maandag. Nog steeds zo mooi. Echter toen was mijn accu helemaal op. Nog net genoeg om dit rijtje eiken te spotten.

Vervolgens gaan we over naar woensdag. Gelijk op de fiets gestapt. Even gluren bij de boom. Ja hoor, de blaadjes zitten er nog steeds aan!

De besjes hangen ook nog in de struiken. Het was duidelijk dat het hier ook geregend had.

Vervolgens fietste ik verder, langs de Drait. Koos ik toch de verkeerde kant... Ineens deze kudde voor mijn neus. Jullie kunnen je vast voorstellen dat de fiets best vies was. (en mijn schoenen ook, omdat ik stopte om foto's te maken, hihi).

Deze kudde liep deze keer zonder afscheiding rond! Aan de andere kant lagen de 2 honden te bewaken dat er geen schaap ontsnapte en aan deze kant was gewoon geen voer meer, waardoor er geen een weg liep. De Herder liep af en toe wat heen en weer. Toch nog maar eens kijken of ik ze nog kan vinden!

Dan weer blauw, dan weer een wolk, ik wilde even op het platteland kijken of ik daar wat kon vinden. En ja hoor, prachtige wolkenlucht boven de bomen.

Vervolgens ben ik met Hanny mee geweest naar haar therapie. Op de terugweg zagen we Ma en Pa zwarte zwaan ineens met 2 jongen... Toen we hier later over aan het praten waren, kwamen we tot de conclusie dat ze geen slagpinnen meer hebben, dat ze bij de boerderij horen. En dat ze dus ongetwijfeld ook een heerlijk warm onderkomen hebben van de winter.

Op de woensdagmiddag hadden we bezoek van de andere kant van het IJsselmeer. Zij kwam speciaal voor onze paddenstoelen. Dus het volgende rondje! Nouja paddenstoelen, staan natuurlijk ook op de foot, maar ik blijf even bij mijn bladeren. Ook aan deze boom zitten er nog genoeg.

Of dat vandaag nog steeds zo is na de regen en wind van de donderdag? Dat weet ik natuurlijk niet. Maar dat ga ik vast vandaag wel weer zien! Want, pas maar op. Drachten is onveilig... Hier komt Annespike. ;-) Eerst even mijn blauwe plekken wegwerken nadat de arts hamertje tik op mijn rug heeft gespeeld. Komt allemaal goed!

Mijn radius is drastisch vergroot. De fiets van me vader niet meer veilig. (lang leve trap ondersteuning!) (ik mag niet op mijn eigen fiets, omdat ik niet voorover mag hangen, lastig bij een halve racefiets.) Dus ik maak een heerlijke combinatie van fietsen en wandelen. Want ook daar probeer ik nog steeds elke dag minimaal 6 tot 7 kilometer te halen!

Dan hebben we nog ons eigenwijsje. Die zo af en toe haar kans schoon vind om naar boven te verdwijnen. ;-) Ze mocht een tijdje niet ivm diarree.. Hou me bed toch graag schoon. Maar dat lijkt nu bestreden te zijn. Ach en als ze dan boven is, dan zoekt ze het beste plekje uit. (indd, gewoon tussen de benen. *zucht*)

Tot slot, dan is het wel weer genoeg geweest. Was de arts de vorige keer nog heel erg bezorgd voor december. Donderdag kreeg ik te horen, wel moed blijven houden! Dus ik ben een stuk positiever. Op naar het weekend!

Fijn weekend allemaal!!!

Licht.

Donderdag 05 November 2009

Licht, heel belangrijk bij fotografie. Zo ook in deze log. Ik had het eigenlijk getimed deze trip. Ik was eerder al geweest, maar toen was het een stuk minder mooi dan toen ik laat op de middag nog een keer ging.

De lucht was blauw, het zonnetje scheen en de meeste blaadjes zijn uit deze boom al verdwenen.

Tegen de rand van het paadje stond dit kleine boompje, het ving precies de zon. En ik ving het boompje dan weer.

Ik keek ineens een stuk anders tegen deze bladeren aan toen ik een beetje door de knieën ging.

Maar nog anders toen ik echt op de knieën zat. Alles leek ineens een stuk mooier. :-)

Ik heb genoten van mijn wandelingetje door het 'bos'. Precies op tijd! Zondagmiddag begon het te waaien en later te regenen. Veel van deze kleurenpracht ligt nu op straat. Ook wel goed hoor... Ik hou van de herfst. Ik hou van de bladeren op de grond om er doorheen te lopen en ze omhoog te schoppen. Ik hou ook van de herfst om zijn plassen. *zoekt waterdichte schoenen en stampt door de plassen* Joehoe!

Toppers.

Woensdag 04 November 2009

In de vorige blog had ik al wat blaadjes van de toppen op de foto staan, maar toppen zijn natuurlijk groter. Kijk maar naar deze toppers.

Twee toppen door elkaar. De een nog mooier dan de ander.

Ach, zoals de titel al zegt, het zijn toppers. Toppers van bomen die vlakbij huis staan. Ik vind ze persoonlijk in de herfst op zijn mooist.

Vanaf het paadje waar de 'bos'foto's waren gemaakt, heb je een mooi zicht op de bomen langs de doorgaande weg. Duidelijk te zien dat er grote verschillen zitten. Groen, geel, oranje en rood, het is allemaal vertegenwoordigd in de kleuren van de blaadjes.

Details.

Dinsdag 03 November 2009

Heel erg veel mensen kijken naar de grond als ze lopen. Zo zonde! Kijk bijvoorbeeld eens hoog boven je. Dan zie je dat de bomen prachtige toppen hebben.

Of kijk eens op een andere manier naar een blad. Niet tegen dezelfde kleuren, maar tegen een wat donkerder plaatje.

Combineer rood met blauw en gaatjes. Dan knalt de herfst eruit.

Ook hier geldt weer, kijk naar boven! Dan zie je dat er nog genoeg besjes hangen.

Ja, de herfst heeft genoeg verrassingen.

Het bos.

Maandag 02 November 2009

Ik blogde het zaterdag al... Ga eropuit dit weekend, wat de kleuren zijn zo mooi! Natuurlijk heb ik mijn eigen advies gevolgd. Anders wordt het wel heel ongeloofwaardig he? ;-) Het was echt zo mooi buiten afgelopen zaterdag. Genieten.

Dus ook ik ben er heerlijk op uit getrokken. Soms was het nog wat groen, soms was het gewoon al helemaal oranje.

Af en toe nog wat bladeren in het geel, die hun best deden om op te vallen. Daarin zijn ze wat mij betreft ook zeker weten geslaagd.

*zucht* Was was het toch prachtig buiten! Gelukkig hebben we de foto's nog.

Ja het was een heerlijke wandeling. Elke struik, zijn eigen charme, net als elke boom. :-)

Maar was dit dan in het bos? Op basis van de foto's zou je zeggen ja, lijkt me. Maar niks is minder waar. Dit is gewoon binnen de bebouwde kom, op nog geen 100meter van ons huis af!