Brussel, maar dan anders.

Maandag 31 Augustus 2009

Als je voor een tweede keer in een stad komt dan zie je ineens hele anderen dingen.... Zo zie je als je van Manneke Pis naar de Grote Markt loopt bijvoorbeeld de eerste keer glashard deze vlaggen over het hoofd.

Zo zie je natuurlijk het stadshuis al wel gewoon, maar niet met die wolken erachter. (Kon ook niet, toen vielen namelijk de mussen dood van het dak.)

Dit keer kwamen we in de hoofdstraat waar alle grote winkelketens zijn. Even snel de Mediamarkt binnen geweest, wilde even laten zien welke laptop ik op het oog heb. ;-) Maar daar zomaar in die straat staat deze Kapel. Die verwacht je daar niet.

Eten op een terrasje in Brussel... Deze keer keek men niet naar mij, tenslotte ben ik gewoon blond op dit moment. ;-) Nu gingen wij andere mensen kijken. Tsja sorry... Het ziet er gewoon heel maf uit. De ober was zo lief om haar even aan de praat te houden zodat wij deze foto konden maken.

Als toetje een heerlijke verse fruitsalade. Die was echt lekker! Met ook echt vers fruit, mjammie.

Vorige keer kreeg ik de opmerking dat het Atomium werd gemist... Dit keer hebben we het goed gemaakt. Op weg daarnaartoe kom je deze prachtige Basiliek tegen.

Wie nu denkt dat het Atomium hier staat? Heeft het gewoon mis! Lekker puh. ;-) Ik zeg toch Brussel, maar dan anders.

Oostvaardersdijk.

Vrijdag 28 Augustus 2009

Toen ik afgelopen zondag terugreed uit Rotterdam had ik me al voorgenomen om ergens te gaan uitwaaien. Het was super mooi weer, dus veel te druk op de stranden, dan maar even de snelweg af en over de Oostvaardersdijk. :-)
Een heerlijk ritje. Raam open, frisse lucht in de auto en op elke parkeerplaats stoppend kwam ik de tijd wel door.

Het Markermeer werd druk bevaren. Ik ben geen zeiler, maar het waaide wel aardig en de zon scheen dus volgens mij een ideale dag.

Waar het op het Markermeer zo druk was, was het in de Oostvaardeplassen gewoon echt rust. Heerlijk, genieten. :-)

Dat vonden ook deze 2 lieveheersbeestjes aan het eind van dit stokje. Ook zij waren aan het genieten van het mooie weer en het prachtige uitzicht.

Maar wat wil je dan ook met zo'n uitzicht! Ik zou me geloof ik ook nog in die top verdringen als ik lieveheerstbeestje was.

Verder richting huis had ik mazzel. De brug bij het Ketelmeer ging open, waardoor ik eindelijk eens een foto kon maken van de rij windmolens die daar in het IJsselmeer staat. Volgende keer graag als ik richting het zuiden ga.

Wie weet is dat vanavond al!!! Ik ben even een weekendje weg. Als je me zoekt, dat kan. Dan mag je even bij de zuiderburen gaan kijken. Ik ben een paar dagen in de buurt van Brussel en uiteraard ook in Brussel. Ben er wel weer eens vanaf zondagavond/maandagavond. Wie weet. ;-)
Fijn weekend allemaal!!!

Oud en versleten?

Donderdag 27 Augustus 2009

Ja eigenlijk kun je dat wel zeggen van Poes...
Neemt niet weg dat ze in een goede bui toch nog wel even fotomodel voor me wilde spelen.

Hier kreeg ze van mij de opdracht om net te doen alsof er iemand in onze huiskamer liep.

Een kat heeft geen bazen, maar bedienden. Klopt!

Nonchalant.

Gewoon lief offf.... is het zo dat je als baasje zijnde een gezichtsuitdrukking toekent die er helemaal niet is?

Al met al ben ik blij dat ik deze foto's nog heb kunnen maken... Je weet nooit hoe lang ze nog bij ons mag blijven.

Gevoel.

Woensdag 26 Augustus 2009

Vanochtend had ik ineens het gevoel dat ik naar de Ikea moest. Waarom, dat wist ik niet. Nu wel...

Eenmaal daar aangekomen even lopen snuffelen, naar onder andere een boekenkast. Ik koop steeds meer boeken die ik ook vaker lees maar de ruimte werd gewoon te klein. Boekenkast wel gevonden. Helaas billy kon niet met mij mee, daarvoor is de auto toch echt wel te klein! Wel ontsprong mij het idee om mijn kamer indeling drastisch te veranderen....

Achteraf bleek wel waarom ik het gevoel had dat ik naar de Ikea moest. Alles sloot op elkaar aan. Voor het eerst in Groningen, ik sinds lange tijd weer bij de Ikea, maar toch troffen we elkaar. Aan 1 blik hadden Pasula en ik genoeg om elkaar te herkennen. Erg leuk om zo onverwacht een medeblogger te ontmoeten en dan ook nog gelijk elkaar herkennen. Het was super om je te leren kennen en speciaal op jouw verzoek daarom dit logje!

Ook al had ik mijn Billy dus nog niet, ik ben wel aan het veranderen geslagen. Zo zag de hoek met mijn bed er eerst uit.

Na de verandering staat mijn bank daar.

Deze hoek is in principe hetzelfde gebleven.

Maar in zijn geheel is het best wel verandert. Waar nu de boeken staat, stond eerst de bank. En die kast die schuin in de kamer staat, stond onder de ramen.

Zoals hier is te zien, stond die kast langs de muur

Waar alle boeken stonden, staat/ligt nu mijn bed.

Al met al is mijn kamer veel ruimer geworden, is de indeling praktischer. Nu nog billy gaan halen en dan ben ik helemaal tevreden! (Ja de kleur wordt ook echt blauw. Ik weiger 34 euro meer te betalen voor een houtkleur!

Kruiden update.

Dinsdag 25 Augustus 2009

Enige tijd geleden heb ik een aantal logjes gemaakt over mijn kruidentuin. Inmiddels is er best wel weer wat te zien!

Zo heb ik op mijn verjaardag een dropplant gekregen die nu vrolijk in bloei staat! Tevens is deze echt gegroeid als kool.. Onvoorstelbaar.

Voor mijn verjaardag heb ik ook rozemarijn gekregen. Ook deze heeft inmiddels een plaatsje gekregen in mijn tuin.

Helemaal nieuw is de citroen verbena. Ik zag hem in het tuincentrum en was gelijk verliefd op zijn heerlijke geur.

De basilicum staat in bloei. Een insectenroeper!

De aardbeienplanten staan ook in volle bloei en ontwikkelen zich inmiddels tot een tweede lichting aardbeien. Heerlijk smullen uit eigen tuin.

Ook de oregano staat in volle bloei. Je moet daar echt niet bij in de buurt komen, altijd wel een zweefvlieg, normale vlieg of wesp die erop zit.

Ook de koriander is naar boven geschoten en staat in bloei. Heel klein en iel en nauwelijks te zien.

Ook de rucola is begonnen aan de tweede bloei.

Mijn munt heeft ook gebloeid, alleen daarvan heb ik de bloemen verwijderd in verband met verspreiding. Dat zal mijn vader me namelijk niet in dank afnemen. ;-)

Inmiddels is alles flink aangegroeid en zijn de bakken vol! Een van de bakken was kapot, daarvoor heb ik afgelopen week vervanging gehaald. Deze is niet 60cm breed zoals de anderen, maar 100cm. Dus daar konden wel wat planten bij, hahaha.

En tot slot. Ook het kruidje roer mij niet waar ik over heb geschreven is al een heel stuk gegroeid. Onvoorstelbaar! Een hele pot vol.
Ik ben op dit moment aan het wachten totdat hij gaat bloeien, maar dat zal vast niet lang meer duren.

Een wonder, planten die onder mijn handen goed blijven. ;) Best leuk om met de handen in de aarde te wroeten.

Chris 40!

Maandag 24 Augustus 2009

Afgelopen zaterdag was het zover. Het feest omdat Chris 40 werd en zoals later bleek voor nog een heleboel andere dingen. Volgens mij werd er gewoon een legale reden door Mary-Ann gezocht om een feestje te houden. ;-) Nou, maakt mij niet uit. Het was super gezellig! Bedankt.

We verzamelden op het terras van in den Boekenkast. Heerlijk toeven zo vroeg in de avond. Het weer was geweldig en dat ook het gezelschap gezellig was, maakt natuurlijk helemaal het verschil.

Iedereen was er dus hup naar binnen. Daar stond deze tafel voor ons gedekt. Menukaart er bij, drankjes mee. Gezellige boel zo met z'n allen.

De tijd tussen de gerechten was precies goed. Tijd om het te laten zakken, tijd voor de mensen die wilden roken, maar ook niet te lang. Of kwam dat door het gezelschap aan tafel?

Na het geweldige eten, het smaakte echt voortreffelijk. Als je ooit in de buurt bent, zeker een aanrader om in den Boekenkast te gaan eten...! Was het tijd voor de band: Blood, Sweat & Kiers. Niet geheel mijn muziek, maar wel geweldige muzikanten die hun vak verstaan en de hele zaal meekrijgen.

Al snel stond iedereen op de dansvloer. Ik was maar wat blij met mijn zitplekkie en af en toe een rondje. Mijn rug, pfff, ik lijk wel een bejaarde! Ik had Mary-Ann van te voren al beloofd dat ik de foto's zou maken. Ergens was ik daar nu blij mee. Camera was deze avond een goed excuus om niet te hoeven dansen. We hebben de foto's nog samen bekeken en ze zijn goed gelukt (al zeg ik het zelf).

Dit koppel stal de show. Wat konden zij dansen zeg. Iedereen keek dan echt ademloos toe. Nadeel dan wel weer, is gelijk de hele dansvloer leeg. Aan de andere kant perfecte sfeermakers.

Ik geloof dat Chris heel happy was met het feest georganiseerd door Mary-Ann. Het happy koppel in love.

Inmiddels liep het tegen 1 uur en dan stopt de muziek. Bij het laatste nummer ging het dak er echt af. Dat was overal te merken, ook buiten waar de temperatuur nog steeds heerlijk was.

Bij deze wil ik Mary-Ann & Chris, het personeel van in den Boekenkast & Blood, Sweat & Kiers & natuurlijk alle andere aanwezigen heel hartelijk bedanken voor een geweldige avond.

Beelden.

Vrijdag 21 Augustus 2009

Ik had nog een pluim liggen, waarbij je ook gratis Madame Tussauds in kon. Nou daar was ik wel blij mee want...

Op dit moment is er de tentoonstelling over de Gouden Eeuw. Je krijgt eerst een inleiding, dan waan je je echt in de oude tijden en vervolgens moet je door de gevangenis lopen waar ze wel echte mensen hebben spelen.

Nee dat stukje is niet goed voor je hart (wordt ook van te voren gezegd), maar is eigenlijk alleen maar lachwekkend. Ik lag in elk geval dubbel, hihi.

Deze man zit volgens mij zijn zonden te overdenken en dat zijn er best veel.

Als je eenmaal dat stuk door bent kom je uit bij de bekende mensen. Zoals bijvoorbeeld Gerard Joling.

Een hele jonge Marco Borsato.

Of wat dacht je van de jongere versie van Jan Smit.

Om eerlijk te zijn, we waren blij dat we gratis naar binnen konden, want het viel ons echt tegen. Veel beelden lijken niet echt en wat er staat is ook niet echt overweldigend veel. Achja. ;-) Het was wel grappig! :P

Buiten regende het, dus snel door de Bijenkorf en richting station. Alwaar we de terugreis aanvaarden. Behoorlijk melig, compleet kapot, maar oh wat was het grappig. Wij lagen echt in een deuk. Sorry voor de mensen die bij ons in de coupe zaten. ;-) We waren niet echt brave treinreizigers, hahaha.

Ik ben er dit weekend even niet, ik zit heel ergens anders. ;-) Ook weer in 1 van onze grote steden.

Rondje Amsterdam.

Donderdag 20 Augustus 2009

Al shoppende kwamen we uit op de Dam. Waar we naar de overkant liepen om even bij het Dammonument te kijken.

Als je dan opzij kijkt zie je de Bijenkort. We hadden er op dat moment niet zoveel interesse voor. Het was tenslotte veels te mooi weer! Toen het 's middags iets begon te druppelen was dit een welkome schuilplaats. ;-)

Aan de andere kant van het plein staat Madame Tussauds. We hebben er nu van de buitenkant naar gekeken, aan het eind van de middag zijn we er binnen geweest, daarover morgen meer.

En natuurlijk de blikvanger op de Dam. Het paleis op de Dam. Indrukwekkend hoor. Jammer alleen dat er een hek voor staat... :-S

Al snel hadden we de tramhalte gevonden, want we hadden een missie die net iets te ver lopen was naar ons zin.

De Albert Cuyp! Wat heerlijk om daar rond te lopen zeg, genieten. Alleen, het was af en toe best warm, zeker aan het eind toen we allebei beladen waren met tassen. ;-) *gniffel*

Zowel in de ronvaartboot als in de tram hadden we de bloemenmarkt al gezien, daar wilde ik wel kijken. Ben op zoek naar een speciaal plantje... Maar helaas ook daar niet gevonden. Wel een hele grote koe.

Tussen alle toeristische winkels zat ook deze winkel. Ik kon het niet laten.... Inmiddels zijn het allang geen 137 dagen meer! Gelukkig nu nog minder.

Achja, eerst genieten hier van het mooie weer en dan in december weer vertrekken naar Oostenrijk! En nee, door die foto's krijg ik niet extra heimwee. :-)

Rondvaart.

Woensdag 19 Augustus 2009

Vorige week ben ik samen met mijn buurvrouw een dagje naar Amsterdam geweest. We hebben ons heerlijk als toerist gedragen! Begonnen met een engels ontbijt op het Damrak (heerlijk!!!) om vervolgens over te steken naar de rondvaartboten. Wat hebben wij gelachen zeg, was echt leuk!

Om weg te vragen, moet je onder een heel stel bruggen toe. Het waterpeil moet echt niet veel hoger zijn, dan pas je er niet meer onderdoor...

Al varende kwamen we in de richting van Nemo. Dat staat nog steeds op me verlanglijstje en zagen we dit grote chinese drijvende restaurant liggen.

Om richting de haven te gaan moet je een draai maken, gaf mij mooi de gelegenheid om even terug te blikken op de binnenstad van Amsterdam. Genieten toch?

Inmiddels weer aan beland in de kleine grachten van Amsterdam. De kapitein geeft aan waar we moeten kijken (hoezo we hebben geen oren?).

Het kleinste grachtje van Amsterdam. Ja die is echt smal!

De rondvaart was erg leuk! We hebben genoten. Vervolgens zijn we naar de Nieuwendijk gelopen waar we vreselijk aan het shoppen zijn geslagen...

De was.

Dinsdag 18 Augustus 2009

Als je op vakantie bent geweest dan heb je daarna best wel wat was... Dat was bij ons duidelijk te zien. Alleen... ;-) Een vlinder vond mijn ondergoed wel interessant. Gezichtsbedrog?

Blijkbaar ruikt het waspoeder zo lekker... Want 1 van mijn broeken was de volgende halte.

Daarna hield de vlinder het voor gezien en fladderde weg. Poes vond het allemaal wel best en sliep gewoon door.

Niet alleen de vlinder houdt ons op dit moment gezelschap. De hortensia is een plaats waar allerlei neerstrijkt.

Dit is dan een zweefvlieg, maar ook genoeg wespen vliegen rond. Gelukkig niet zoveel als bij mijn zus en familie want daar was het echt extreem!

Howy!

Maandag 17 Augustus 2009

Zondagmiddag.. Ik was mijn telefoon vergeten, pak hem uit de auto. 1 oproep gemist. Ohw, oeps. Even terugbellen. Heey, ja wij zitten in Friesland. Zijn jullie vanavond thuis? Ehh, ja na het eten wel! Ok, dan bel ik nog wel even. Ehh juist, prima!! Doennnn!!!

's Avonds, phone, ja we zijn op weg, zijn we nog wel welkom? Schikt het wel. JAAAAAA Tuurlijk!! Altijd!! Voor jullie zeker! Nou wat is je adres? Dit en dat. Ok, dan is 29 min, oh dat is best wel dichtbij! Wij komen eraan! Tof.

Ik loop toevallig in de keuken en zie de auto de straat inkomen, alleen tomtom heeft nogal wat problemen met ons adres. ;-) Dus ik loop alvast naar buiten en indd, 1 straatje te vroeg, mag de pret niet drukken. Algauw, staat de auto en wat is het toch elke keer weer gezellig!! Mary-Ann, Chris en Howy. Dan ehhh is je huis al snel vol! Hihi.

Howy is echt al supergroot en net pup af! Hij is namelijk afgelopen week 1 jaar geworden. Strategisch verscholen voor de tafel en voor mij. Op de een of andere manier kwamen er telkens uit mijn broekzak koekjes...

Chris waarschuwde al, hij eet niet netjes dus als je een dweil hebt, zou wel handig zijn. Nou die hebben we. Eet smakelijk Howy! Zo lijkt hij toch precies een pub?

Puh.. Heb je niks meer.. Nou dan doe ik eigenwijs uit de hoogte!

Bedel, bedel, bedel...

Nou klein is hij zeker niet!!!

Howy was beetje onrustig binnen. Toen ze (volgens hun te laat) weer naar huis gingen, bleek al snel waarom. Hij moest dringend. Ik weet dat hij ontzettend goed is opgevoerd dus ik durf wel rond te lopen met hem ook al is hij zo ontzettend sterk. Rondje gedaan en inderdaad behoorlijk wat plasjes later kwamen we weer terug. Dat hij groot is blijkt wel...

Wat is het toch een schat! Nouja, nog 5 dagen en dan zie ik Howy alweer! Want dan ga ik een weekendje naar Rotterdam. Stomme wil nou dat Chris en Mary-Ann dan die zondag weer naar Friesland gaan!

Ohja en Poes? Die lag veilig boven. Die was al op de bank gaan liggen, deur maar even dicht. Geen enkel probleem. Wel kwam ze onwennig de trap af.. En moest je haar echt even meelokken. Haar etensbak? Geen idee. Die was al ontdekt geweest door Howy, hihi.

Der Wilder Kaiser.

Vrijdag 14 Augustus 2009

Vanuit de tuin van het appartement waar we waren heb je een mooi uitzicht op der Wilder Kaiser.

Zeker als je even wat inzoomt en alle huizen om je heen vergeet.

Loop je echter wat bij het huis weg...

...richting de doorgaande weg...

...dan wordt het uitzicht...

...veel en veel mooier!

Voeg je nou de laatste 4 foto's samen... Dan is der Wilder Kaiser helemaal compleet!!! Klik als je de Kaiser groter wilt zien, ik zeg: zeker de moeite waard!

Om toch een beetje in de Oostenrijksfeer te blijven, heb ik bovenstaande panoramafoto besteld op canvas. Die zou een dezer dagen binnen moeten komen. Ik ben benieuwd en wacht vol in spanning af.

Met der Wilder Kaiser sluit ik tevens de serie van Oostenrijk af. Ik heb meer genoten dan foto's gemaakt. ;-)

Hartkaiser.

Donderdag 13 Augustus 2009

Op 1 van mijn laatste dagen in Ellmau was het weer niet helemaal geweldig dus zijn we gaan winkelen. Ik heb weer toegeslagen met kleren, maar ach... Daar vind ik kleren die ze hier in het Noorden niet hebben, dus dan mag het toch wel? ;-) Blijft ik lekker uniek, hihi.

Vervolgens hebben we een rondje om het gebergte gereden waar we 's winters altijd skiën. Toen we daarmee klaar waren en we weer terug waren in Ellmau zijn we op zoek gegaan naar koeien. We hebben er dus geen gevonden. Wel was het een leuke tocht! Met de auto naar boven crossen, wild roosters over en nieuwe dingen ontdekken. Erg leuk!

Zo zagen we ook toen we van de Hartkaiser weer naar beneden kwamen, we hadden een kijkje genomen bij de Ranhartalm onderstaande brug.

Ik heb dus nooit geweten dat dit ook in Ellmau lag... Ziejewel, ik ben er nog niet lang genoeg geweest!

Na de brug stroomt het water verder. Die beek ken ik uiteraard wel. Daar loop ik vaak genoeg langs. :-)

Ook van de andere kant is brug erg fotogeniek. Het water valt toch best wel van hoog.

Zoals we gisteren zagen bij de klamm zit ook hier best veel kracht achter. Wat wil je ook met al die bergen. Ik denk dat het water dat hier valt nog steeds smeltwater is. Twee weken voor het maken van deze foto was er namelijk nog 15cm sneeuw gevallen.

Leuk zo'n tochtje. Dat kun je tenminste doen in de zomer. In de winter waag ik me daar dus echt niet!

P.s. Gister kon niet iedereen het filmpje zien, misschien een fout van mij? In ieder geval, ik heb wat aangepast, nou zou je hem moeten kunnen zien, zie hieronder. Mocht dat niet zo zijn, klik dan hier, dan opent hij in een ander venster.

Watervallen.

Woensdag 12 Augustus 2009

Overal waar je kijkt in de Seisenbergklamm zie je water stromen. Men zegt dat nog ca 6mm elk jaar aan rotsen wordt uitgesleten. Kan ik best inkomen met deze snelheden.

Het water heeft een exotische kleur.

In de vele kleine watervallen wint het water aan kracht. De bubbels geven wel aan hoe snel het water valt.

De groene bomen, de blauwe lucht en de felle zon maken dit tot een heerlijk plekje. Ondertussen is de lucht erg vochtig en benauwd.

Zoals ik gisteren al vermeldde bestaat de kloof uit twee delen. Dit is overduidelijk het tweede deel. Deze foto heb ik ook al eerder gezien, maar vind hem zo prachtig dat ik hem graag bij deze serie nogmaals laat zien.

Op deze foto lijkt het wel alsof een man naar de stroming zit te kijken. Door de lange sluitertijd is duidelijk te zien dat het water ontiegelijk hard stroomt.

Zoals op deze foto is te zien zijn er telkens kleine watervalletjes. Op de achtergrond is te zien dat er ook een iets spectaculairder waterval aan zit te komen. Dus we lopen nog even door.

Deze dus. Wat een kracht, ongelooflijk!

Een foto zegt wel veel, maar onderstaand filmpje... Kippenvel!

Al met al was het genieten in de Seisenbergklamm. Eenmaal aan het eind gekomen wilde ik nog even dicht bij het water zitten en me armen in het water onder dompelen. Ik had alleen even geen rekening gehouden met de gladde rotsen... Dus ik gleed zo weg! *grinnik* Kon er gelukkig zelf behoorlijk lachen! Met een kletsnatte broek, ondergoed, natte rechtersok en schoen kon ik de terugweg weer aanvaarden, hihi.

Seisenbergklamm.

Dinsdag 11 Augustus 2009

Ik heb bijna de hele vakantie goed weer gehad! Nauwelijks regen en telkens lekker temperatuurtje. Op een eigenlijk te warme dag zijn we op bezoek geweest in de Seisenbergklamm. Eerder liet ik daar al een foto van zien. Nu komen er meer langs!

De Seisenbergklamm ligt in het plaatsje Weißbach en dat ligt vlakbij Lofer. Als je er ooit eens in de buurt bent, zeker bezoeken!!! Er zit nog een kloof bij en ook een grot. Daar zijn we beide niet geweest. We kregen van mensen die daar wel vaker te horen dat grot moeilijk toegankelijk is en dat de andere kloof lang zo mooi niet is.

De Seisenbergklamm is zo'n 12000 jaar geleden ontstaan. Mede door de ijstijd die er op dat moment plaats vond. Onvoorstelbaar hoe dit er allemaal uitziet.

De kloof is ruim 600m lang en 50m diep. In sommige gevallen is er maar 80cm ruimte, maar dat is nog wel te zien op latere foto's.

De Seisenbergklamm is uit twee gedeeltes opgebouwd. Het eerste gedeelte is 400m lang en een stuk breder dan het laatste gedeelte.

Ik vind het een imposant gebeuren. Je voelt je echt nietig als je hiertussen door loopt.

Dat de kloof niet gespaard blijft van natuurgeweld dat bewijst onderstaande foto wel.

Je kruist telkens met het water. Het pad waar je overloopt is eigenlijk niet geschikt om elkaar te passeren, toch is dit het enige pad door de kloof. Overal is het vochtig en het is echt oppassen dat je niet valt. Want het is behoorlijk glad.

Inmiddels in het smallere gedeelte van de kloof. De rotsen komen al dichter bij elkaar te staan.

Al snel heb je nog maar heel weinig speling en heel weinig licht in de kloof. Vandaar ook dat de Seisenberg ook wel der Dunkelklamm genoemd wordt.

Zoals op een aantal foto's al goed te zien is, stroomt er ook water door de Klamm. Dat verdiend een speciaal plekje...

Klim, klom...

Maandag 10 Augustus 2009

De Alpenblumengarten ligt op 1880m. De top van de Kitzbüheler Horn ligt op 1996m, dus we hadden nog een aardig eindje te gaan.
Je had al wel geweldig zicht op waar we vandaan kwamen.

Hoe hoger je komt, hoe ruwer het wordt. Heerlijk! Wel oppassen.. Met zeerotsen heb ik vervelende ervaringen en die wil ik liever niet zo hoog herhalen want ehmm 1000m naar benee rollen niet de bedoeling! ;-)

Zagen we net waar we vandaan kwamen, hiernaartoe waren we onderweg. De televisiemast. Deze is ook nog eens 75.6m hoog en werd gebouwd in 1969. Je mag er helaas niet op, maar je kunt wel rondlopen op het platform.

Eerst maar eens verder klimmen... Hoe hoger je komt hoe moeilijker het wordt! De zuurstof wordt in elk geval minder, maar ach. ;-) Wij trekken ons plan wel.

Hoe dichterbij je komt hoe groter de mast lijkt... Nog maar een klein stukje!

Zo we komen steeds hoger en dan kijken we even naar beneden. Een mooi uitzicht op de Alpenblumengarten. Ja wat hadden jullie dan gedacht? Een vlakke tuin? Nee zo werkt het dus net eventjes niet in Oostenrijk, hihi.

Met nog wat inspanning zijn we boven aangekomen! En daar, daar genieten we van een geweldig uitzicht. Geniet mee! Klik op de foto voor groter.

Op onderstaande foto zie je in het midden een ruw gebergte met wat witte plekken erop. Dat is Der Wilder Kaiser, waar Ellmau onder ligt. Lijkt gelijk een heel stuk anders vinden jullie niet? :-) Het dorp dat jullie zien liggen is St. Johann in Tirol.

Op deze foto zie je rechts weer Der Wilder Kaiser. Aan de linkerkant zie je het echte hooggebergte waaronder de Grossglockner. In het midden zie je een meer liggen en dat is de Schwarzsee.

Boven was het heerlijk toeven, maar beneden waren de Hub'n Bub'n aan het spelen. Gek hoor, naar beneden ging veel sneller dan naar boven!
Al met al een heerlijke tocht en vervolgens verwend met goede en leuke muziek!

Alpenblumengarten.

Vrijdag 07 Augustus 2009

Als je richting de top van de Kitzbüheler Horn gaat dan kom je langs of ga je door de Alpenblumengarten. In die tuin staan heel veel bloemen van verschillende hoogtes en gebieden. Het blijft indrukwekkend om dat te zien. Genieten.

We waren er eigenlijk op een verkeerd tijdstip, namelijk dat de zon erg hoog stond. Maar tegenlicht is ook heel mooi!

Al snel vond ik iets kleurrijks, maar ik was niet de enige.

Toen ik nog groen haar had, was dit mijn tweelingzusje! ;-)

Oh je kan me echt wegdragen. Die rotsen op de achtergrond, de blauwe lucht. Ongelooflijk genieten geblazen daar op grote hoogte!

Zoals ik al eerder liet zien, staat er uiteraard ook Edelweiss! Deze hieronder is ook een soort. Welke dat weet ik dan weer niet. Want ik heb er aardig wat verschillende gezien. Trouwens, een aantal merkte op dat ze het zo bijzonder vonden. Ga naar een souvenirshop in Oostenrijk en je kunt zaadjes kopen of ga naar een bloemenwinkel en je kan er een plantje Edelweiss kopen. Edelweiss wordt steeds meer universeel, helaas.

Ik begon in elk geval gelijk Edelweiss uit de Sound of Music te zingen tot groot ongenoegen van mijn medewandelaars.

Ook een doodnormale bloem groeit en bloeit daarboven. Blijft speciaal dat het zowel in ons laaggebied als in het hooggebied kan overleven.

Welke soort dit is, geen idee. Ik val weer voor het contrast.

Dit waren tevens de mooiste bloemen van de Alpenblumengarten! Maar niet getreurd, we gaan verder omhoog.

Een heel fijn weekend toegewenst!

Noodweer.

Donderdag 06 Augustus 2009

Zo ik heb mijn dip overwonnen en ben weer op oorlogssterkte terug! Ik heb onwijs koppijn gehad de afgelopen dagen... Maar na een dagje op bed te hebben gelezen is dat helemaal weg. Dus I'm back en klaar om te strijden voor mijn droom!

Mijn reis naar Oostenrijk was dus super goed! Aangekomen daar stapte ik uit de auto en kreeg een klap. Ongelooflijk benauwd. Snel de zwemspullen gepakt en wezen zwemmen! 's Avonds lekker gegeten bij Hermann. Heerlijk! Maar ineens zagen we een inktzwarte lucht, ongelooflijk. Ik had nog spullen buiten dus snel naar huis, binnen gehaald en terug naar Hermann omdat Jan & Hanny daar nog waren. Ik was op tijd en gelukkig alles bij het restaurant was ook op tijd binnen!

De bui barstte los. Een half uur later lagen er nog steeds hagelstenen die ongeveer 5 centimeter groot waren, overal lagen takken/bladeren noem het maar op. Een dorp verderop was de schade echter veel groter. Ook daarna bleef het nog lang onrustig. Kijk maar naar onderstaande wolken. Herkennen jullie mijn auto? Hihi ;-)

Maar ook boven de Hartkaiser hingen nog buien.

Als je over het veld richting Ellmau zelf keek, dan zag je dat het daar ook onrustig was. We waren aan alle kanten omsingeld! Het heeft nog wel wat onweer gegeven maar het bleef gelukkig vrij rustig!

De volgende dag was er al geen vuiltje meer aan de lucht. Nog weer later deed deze vlinder zich te goed aan de enorme bloemenweelde boven ons appartement.

Op zondag zijn we de Kitzbüheler Horn op gegaan. Onderweg naar boven kwamen we de eerste koeien al tegen. Deze voert neuspeuteren voor Koeien uit. Knap he? Wie doet hem dat na?

Hoe hoger je kwam hoe beter het uitzicht werd. Om eerlijk te zijn, beter dan dit kan het toch niet zijn? SNEEUW!!!

Nog verder omhoog, waar je niet meer met de auto kon komen was deze rots te vinden... Het werd steeds intensiever!

En vlakbij deze rotspartij begon ook de Alpenblumengarten, maar daar mogen jullie lekker nog een nachtje voor gaan slapen!

CIAO!

Oost west...

Maandag 03 Augustus 2009

thuis best?

NEEE!!! Ik wil zo hard terug, pfff... Niet grappig om weer in Nederland te zijn... Maar goed, het leven is niet anders. Vier maanden aftellen!!! En dan mag ik daar gewoon weer 4 maanden wonen. JOEPIE!!! Dit jaar ga ik ook echt op zoek naar een baan daar. Deze vakantie heeft me meer dan ooit doen realiseren dat ik me daar meer thuis voel dan hier in Nederland. (niet dat het hier heel slecht is hoor! ;-))

Anyways, ik ga geloof ik nog even een blogpauze inlassen. Ben niet geheel in de stemming om gezellig vrolijk te gaan lopen doen.

Dus geniet nog maar even mee van een bloemetje.

Hieronder een foto van het bergmeer waar ik altijd was. Genieten toch? :-D Wil je mijn stekkie nou groter zien? Dat kan! Klik er maar op. :-)

De optredens van de Hub'n Bub'n waren weer super! Dat ik dat niet alleen vond... Kijk hieronder maar! Ook bij deze is, klik maar voor groter.

Van dezelfde dag als de vorige foto. De manier waarop ik naar boven ben geklommen... ;-)

En tot slot deze woeste rivier stroomt in de Seisenbergklamm. Maar daarover volgende week meer!

Nu ga ik eerst acclimatiseren. En aan mijn verslaving werken...
Afgelopen winter keek ik bijna elke avond naar een serie daar op tv. Tenminste als ik thuis was. ;-) Van deze serie verschijnt nu elke maand een dvd. De eerste 3 boxen zijn uit en ik heb ze alledrie inmiddels thuis! De eerste had ik van de winter al meegenomen, de andere twee zijn er nu bijgekomen. Inmiddels heb ik zo'n 20 aflevering gezien... Nog 40 te gaan a 20min per stuk. Plus al het bonusmateriaal nog. Jullie begrijpen. ;-) Ik hang achter mijn tv!