Vermaak.

Dinsdag 28 Juli 2009

Ik ben heerlijk aan het feesten. Ontmoet al me vrienden die hier wonen!

Vind de mooiste bloemen, zoals bijvoorbeeld hieronder Edelweiss.

Kom ik genoeg koeien tegen zodat Koei zich niet zo alleen voelt (ook al is Moe ook mee).

Als het mooi weer is kun je me vinden bij de Hintersteiner See.

En doe ik alsof ik de hele wereld aankan!

Oftewel voorlopige mogen jullie het nog heerlijk zonder mij stellen.
Want ehmm... Ik ben aan het genieten van alles hier om me heen. Heerlijk om iedereen hier weer te zien. Oh wat is dit thuiskomen.. En wat mis ik Nederland toch echt niet.......

Koei?

Dinsdag 21 Juli 2009

Jaja, op mijn verjaardag geen logje.. Sorry ik had het te druk met bezoek!!! Zo zijn op zondag Natazz & Keez, vrienden en buren op geweest. Op mijn verjaardag zelf had ik dan weer bezoek van een buurvrouw, Hartje, Lenie, Jan K. en speciaal voor mij uit België P-Ter & Callemie. Al met al een gezellige bloggersboel dus bij elkaar!

Ik wil iedereen die op bezoek is geweest dan ook heel hartelijk bedanken! Het heeft heel veel voor me betekend dat jullie er wel waren. Apart wil ik Mary-Ann nog bedanken voor haar serenade!

Bij Koei is wel gewoon doorgelogd! ;-) Daar staan dan ook een aantal dingen op van mijn verjaardag! Nu neem ik jullie mee de bergen in.

En in die bergen, daar groeit gras!

Nee hoor niks hoge bergen nu nog... Wel een heerlijk strandje bij het water!!! Vandaag (dinsdag) zijn we met P-Ter en Callemie onderweg geweest, ze wilden graag voordat ze teruggingen nog naar het water. Nou dat is Friesland wel rijk. Dus een kijkje genomen bij het IJsselmeer!

Tsja blijkbaar deed ik weer iets geks... Men staat mij uit te lachen! ;-)

Vervolgens op een terrasje nog genoten van het mooie weer. Heerlijk! Wat was het toen nog lekker.

We reden verder. Er werd al gewaarschuwd voor loslopend wild? Maar wat is het wild nou...

Wij werden in elk geval in de gaten gehouden. Heerlijk kon ik mijn hart nog even ophalen. Koei en Moe vonden het ook geweldig natuurlijk.

Zowel bruin/wit stond in de wei als ook zwart/wit. En maar eigenwijs blijven kijken he? Sjongejonge...

Ik ben lekker kleiner en ik zie je toch! "Ja ik zie jou ook, door de grassprieten.

Wie bekijkt nou wie kun je je afvragen bij deze foto?

Ik heb een gezellige verjaardag gehad de afgelopen 3 dagen! Het was genieten geblazen. Vandaag werd dat nog eens superleuk afgesloten met een tochtje langs het IJsselmeer!
Allemaal bedankt voor jullie komst!!!!

Bevrijd.

Vrijdag 17 Juli 2009

Onze bevrijders hadden mooi weer ook voor ons meegenomen. Al snel brak er een zonnetje door!

De marinehaven zag er gelijk een stuk vrolijker uit.

Ook de Hr. Ms. Johan de Witt lag er een stuk indrukwekkender bij. Trouwens wat is dit een gaaf schip zeg! Je mocht ook echt op de brug kijken en in de kamer van waaruit acties worden gecoordineerd.

De voorspellingen waren nou niet echt goed. Ik had heel graag nog naar Texel gewild, maarja het weer he? Dus ik heb besloten om vrijdagavond alweer huiswaarts te keren. Het was een geweldige dag, dat zeker!! Maar dan lekker thuis de Tour kijken, leek me ook wel wat.

Maar niet voordat ik op de afsluitdijk nog even was gestopt om foto's te maken van de wegtrekkende buien.

Alles was ineens een stuk vriendelijker.

Het was een mooie zonsondergang! Althans toen ik keek, want even later zat de zon achter een dikke laag bewolking.

Precies daar waar ik stond was stonden er vissersnetten. Prachtig zo die zon, echt genieten daar zo eventjes in de keiharde wind. Want reken maar dat we de hele dag goed uitgewaaid zijn!

Nog even aan de andere kant gekeken en al snel doorgereden naar huis!

Thuis was ik helemaal kapot! En zoveel gelopen en zoveel wind en zoveel gezelligheid! Maar boeiend. ;-) Het was super geslaagd!!! Bedankt Tes & Ben!

Achteraf gezien had ik nog wel spijt dat ik naar huis was gegaan. Op Texel waren allemaal waterhozen gezien.. En dat, dat had ik ook wel willen fotograferen/willen zien. Want ik kijk altijd naar de programma's over tornado's. Maar goed! Eigen schuld, had ik maar wel gewoon moeten gaan. ;-)

Wanneer er in de aankomende periode's logs gaan verschijnen, dat weet ik even niet! Ik ben as maandag namelijk jarig en daarom drie dagen verjaardagsvisite! Met voornamelijk allemaal bloggers over de vloer. Wordt erg gezellig ga ik vanuit en tevens... Mag ik binnenkort weer naar mijn zo geliefde Oostenrijk! En jullie begrijpen vast wel... Dat dat een stuk belangrijker is dan mijn log, hihi.

Groen licht.

Donderdag 16 Juli 2009

Ondertussen was er ook alweer een bui overgekomen waardoor we zeiknat waren. Oh wat verlangden we eigenlijk naar wat warms! Maarja, we wilden natuurlijk wel zien hoe we werden bevrijd.

Na de verovering van die boot was het inderdaad groen licht voor de mariniers. Al snel kwamen ze aangespurt.

Met veel snelheid kwamen ze rap naderbij. Een rookgordijn om zichzelf te beschermen?

Nog een paar meter en de gevechten verplaatsen zich naar het land... Er werd ondertussen druk geschoten. DEKKING!

Vlak voor onze neus speelden de gevechten zich af.

Oranje rook ten teken dat men zich overgeeft.

Ter beveiliging wordt al het materiaal aan land gelaten. WE ZIJN VRIJ!!!

En tevens verlost van het slechte weer...

Maar goed.

Woensdag 15 Juli 2009

We waren toch al helemaal nat, dus niks kon ons weerhouden om op de grond te gaan zitten om naar de demonstraties te kijken! Gelukkig werd het iets droger en zaten we er prima.

Deze militair moest in zijn eentje het hele bolwerk verdedigen en was heel rustig zijn spullen aan het opbouwen.

Al snel kwam er heel indrukwekkend een helikopter aangevlogen en een landingsvoertuig. Maar blijkbaar waren ze overweldigd door al het publiek.. Want ze kozen ook algauw weer het hazenpad.

Ohjee... Dat hazenpad ging niet helemaal goed! Er was iemand te water geraakt. De helikopter kwam terug om te redden. Nou lig je volgens mij niet lekker daar in het water met zo'n ding vlak boven je!

De kustwacht kwam een demonstratie geven met hun supersnelle en wendbare boot. Wow!!! Dat is niks voor Annemarie trouwens, die zou alsnog zeeziek worden.

Waar wij zaten weerden zich kranig. Door middel van de helikopter en een overval team werd deze boot overmeesterd.

Vervolgens werd er groen licht gegeven voor een aanval....

Helaas?

Dinsdag 14 Juli 2009

Helaas bleek het de volgende ochtend geen klap verbetert te zijn. Sterker nog.. Het regende alleen maar meer.. Ehh correctie, het goot!!!!

Wij waren voor alle andere bezoekers op het terrein en het stukje dat we van de auto naar het gebouw moesten lopen, was elke stap te ver. Want toen we binnenkwamen, waren we compleet doorweekt, kleddernat!!!

Gelukkig konden we nog ruim een uur binnen vertoeven, dus al snel waren we weer aardig droog. Rondleiding gehad in het gebouw. Erg interessant om te zien!

Om vervolgens buiten gelijk te besluiten, het is nu nog redelijk droog, laten we de rondvaart boot maar op gaan. Het klopte wel aardig, een groot deel van de tijd was het droog. Maar zoals op de foto van de Rotterdam wel te zien is... Echt goed weer was het nou ook nog weer niet!

Normaal gesproken was ik echt in de rij gaan staan voor de onderzeeboten, alleen.. Met regen wordt je staand nog killer, dus dat heb ik maar gelaten. Kom nog wel eens terug om in het museum te kijken! Of ik ga gewoon volgend jaar weer!

Vanaf de rondvaartboot heb je wel prachtig overzicht over de haven. Al die schepen, zo groot. Erg indrukwekkend!

Tsja ik kon het niet laten om alsnog even wat dingen dichterbij te gaan bekijken. Ik heb er nog veel meer, maar die zet ik even in het archief en mocht ik ooit niks te vertellen hebben, dan komen ze zeker voorbij!

En tot slot van vandaag. Een overzicht in de gewone haven van Den Helder. Alle viskotters en de bevoorraders van de booreilanden. Al met al was het zeker indrukwekkend op de rondvaartboot.

Wat mijn geluk was... ;-) Was dat ik een heel handig schuilplekje had ontdekt, waardoor ik alsnog droog van de boot afkwam, terwijl het toch best wel goot! Vond het best slim van mezelf, hihi.

Regen of toch lekker weer?

Maandag 13 Juli 2009

Afgelopen donderdagavond ben ik in de auto gestapt om de andere kant van het IJsselmeer onveilig te maken. De reis ging voorspoedig. Lang leve geen avondspits! ;-)

Onderweg kon ik genieten van mooie wolkenpartijen boven het IJsselmeer. Genieten! Maar eigenlijk... Was ik daar nou ook weer niet zo blij mee!
Aangekomen aan de andere kant, was het gelijk weer gezellig. Er was echter wel 1 probleem.. Ik had van Hanny bloemen mee gekregen, nou behoeven Gladiolen namelijk speciale vazen en die waren daar niet aanwezig. Dus we moesten nog even naar het huis in Den Helder.

Zo gezegd, zo gedaan. Naartoe gereden. Het waaide echt flink, zeker daar achter de dijk! Vaas gehaald en nog wat andere dingen en even boven aan de dijk gekeken. Nou kan ik jullie vertellen.. Dat duurde niet lang! Want brrrr, zonder jas was dat echt niet goed toeven.

Aan de grashalmen was duidelijk te zien, dat het flink waaide.

Algauw besloten we dat het genoeg was en we het warme huis weer gingen op zoeken!

Zou het goed zijn morgen? Laten we het hopen!

Van de zon in de drup?

Donderdag 09 Juli 2009

Nee, helaas voor jullie... We waren op tijd weer thuis! Tevens om mee te maken dat de brandweer naar het gehandicaptencentrum achter ons scheurde. Gelijk even gecheckt, maar het was helaas ook geen vals alarm. Ik hoop dat alles goed daar is!

Op het moment dat we bij de vlakte aankwamen, had ik wel zoiets: gaat dit wel iets worden of moeten we ons haasten?

Gelukkig brak op dat moment het wolkendek boven ons en werd de weide in een zwak zonlicht gezet.

In de sloot was duidelijk te zien dat er toch nog steeds wel wolken waren...

Even verderop stonden de schapen nog rustig te grazen. Toch waren ook zij niet veilig... Zie de bui maar hangen!

Wij waren op tijd terug, heb aardig doorgestapt! Maarrrr, het rommelde wel aardig...

Dit is tevens het laatste logje voor het weekend. Vanaf maandag of dinsdag ben ik weer aanwezig. Ik ben een weekendje naar de andere kant van het IJsselmeer!

Tochtje.

Woensdag 08 Juli 2009

Nog steeds probeer ik vol te houden dat ik ongeveer 5 dagen per week ongeveer een uur wandel. Dus een kilometertje of 6/7. De ene week lukt dat makkelijk, de volgende week.. Dan gaat dat gigantisch mis!

Op dit moment gaat het eigenlijk aardig goed. Maarja wat wil je ook met dit mooie weer.. Ben echt liever buiten dan binnen. Maar ook met kou vind ik het heerlijk, frisse neus halen, koude wangen, heerlijk! Maar goed, voorlopig is het nog gewoon lekker warm.

Maandagavond was er ineens achter het huis een regenboog te zien. Oh wat mooi. Hij lijkt wel te beginnen bij de achterburen. Zou daar de pot goud ook staan dan?

Gisteravond, dinsdag dus, ben ik samen met Hanny er even op uit getrokken. Zij op de fiets, ik aan de wandel. Naar het slootje vlakbij een groot congrescentrum in Drachten.
Maar voordat we daar waren, kwamen we eerst allemaal hortensia's tegen, waarvan ik deze toch wel de mooiste vond.

Bij het slootje aangekomen stond de zuring parmantig omhoog. Verbazingwekkend dat deze nog niet rood is...

De brandnetel werd overwoekert... Ook al is het een gemeen ding, ik blijf de brandnetel wel een mooie plant vinden om te zien.

En tot slot van vandaag de lis. Steekt zo mooi af bij de toen nog blauw/witte hemel.

Morgen kijken we verder. Zouden we op tijd weer thuis zijn geweest?
Of hebben we toch een plensbui op onze kop gehad??? ;-)

Kruidig roer mij nietje.

Dinsdag 07 Juli 2009

Vervolg op deze en dit logje.

Ik begin even met het laatste logje. Het kruidje roer mij niet doet goed zijn best. Al zoveel gegroeid! En wat een profijt... Zoveel stekjes. Ik is happy!

Inmiddels zijn er in mijn tuintje nog een paar kruiden bijgekomen. Zo is dit marjolein.

Bij het zoeken in het tuincentrum zag ik een maggiplantje. Dat ruikt best lekker! Dus ook dat belandde in het winkelwagentje van Koei.

Bij het boodschappen doen bij een grote supermarktketen ;-), zagen we koriander staan. Dus ook dat kreeg een plaatje.

Naast de marjolein heb je nog de wilde marjolein, ook wel bekend als oregano. Dit straalt hieronder.

Geen kruid, maar wel lekker zijn de aardbeien. Ik denk dat ik dit jaar net te laat ben geweest, maar ik wacht rustig af.

Tot slot duurt het waarschijnlijk niet lang meer of ik weer lekker pepermunt/citroen melisse thee kan drinken. Ook die groeien weer voorspoedig!

Ik kreeg nogal wat reacties, dan moet je wel een grote tuin hebben.. Het ziet er zo groot uit! Schijn bedriegt. Zien jullie die bakken aan de muur?
Ja?
Nou dat is mijn kruidentuintje!!!

Bak 1: Aardbeien.
Bak 2: Basilicum, Peterselie, Tijm & Bieslook.
Bak 3: Marjolein, Maggi, Koriander & Oregano of Wilde Marjolein.
Bak 4: Rosemarijn, Munt, Selderij & Rucola.

Duidelijk te zien dat bak 2 de eerste geplante bak is! Die is het mooist gevuld inmiddels. ;-)

3 jaar.

Maandag 06 Juli 2009

Alweer 3 jaar geleden dat ik dit logje schreef. Wat gaat de tijd toch hard!

Ze was in elk geval niet blij met de verjaardag...

Al die aandacht, ik verstop me liever bij Mama moet ze gedacht hebben.

Even later was ze ontdooid en het echte feestbeest.

Spelen met een touw. Ze was er heel geconcentreerd mee bezig. Dus ik vroeg: ben je knopen aan het maken?
Haar antwoord: Nee, ik heb het wel geleerd, maar ik kan het nog niet...

Het was heerlijk daar op het terras bij het water. De eendjes hadden plezier in het water.

Eigenlijk had ik in Maastricht zullen zitten afgelopen zondag... Maar door het hete weer had ik er niet echt zin in. ;-) Dus vandaar dat ik thuis zou blijven, maar ook dat ging dus niet door. Ach, ik heb het alsnog rustig gehad!

Roer mij niet!

Vrijdag 03 Juli 2009

Gister kreeg ik een opmerking over kruidje roer mij niet.. Nou kan ik jullie vertellen!

Daar ben ik mee bezig...

Langzaam maar zeker rustig weer opkweken!

Dit weekend geldt het kruidje ook voor mij... Roer mij niet! Ik wil gewoon even rust. Behalve dan op zondagochtend wanneer ik een verjaardag heb en eigenlijk verplicht ben mijn gezicht te laten zien.

Maar voor de rest. ROER MIJ NIET! ;-)

Kruiden.

Donderdag 02 Juli 2009

De basilicum is rijp.

Maar ook de peterselie is volgroeid!

Tijm maakt dat de tuin heerlijk staat te geuren.

De bieslook is iets te ver doorgeschoten.

En staat te bloeien.

Rozemarijn wil nog niet echt aanslaan, maar met wat extra aandacht moet dat vast goedkomen.

De biologische munt kan zo in de thee.

De selderij is alvast klaar voor de winter --> erwtensoep.

De rucola kan zo in de salade worden verwerkt!

Er is echter 1 probleem.. En dat zijn de munt en de citroen melisse.. :,-(
Daarin zaten allerlei beestje die daar niet hoorden en zorgden ervoor dat alles onder het slijm en uitwerpselen zaten.. Ik zag maar 1 oplossing en dat was de schaar erdoor...
Hopelijk groeien ze snel aan! Ik mis mijn thee...

Heel handig.. Ouders die bakken kopen voor aan de muur maar ze vervolgens niet vullen.. Ik ben goed in het vullen van die dingen. Eindelijk ook mijn eigen kruidentuintje!

"Bofkont".

Woensdag 01 Juli 2009

We zijn tot de conclusie gekomen dat Opa qua tuin betreft een bofkont is Hij heeft namelijk van het hele verzorgingstehuis het leukste tuintje!

De vogels scharrelen er hun kost bij elkaar voor hun kroost. En het kroost zit op wacht voor het voedsel.

In de bomen die om zijn tuintje heen staan, zitten genoeg vruchten.

Maar wat ik vooral prachtig vind is de kleuren combinatie van de lavendel, de rode rozen en hun groene blaadjes.

Ik kon daar niet genoeg van krijgen.

Maar zeg nou zelf dit is toch prachtig?

Gelukkig Opa nog wel zoveel dat ook hij kan herkennen dat vooral die "rode dingen" het erg goed doen en er mooi uitzien!

En weten jullie... Daarin geef ik hem geen ongelijk!