Brussel! :-)

Zondag 31 Mei 2009

Zaterdag ben ik samen met Callemie naar Brussel geweest. Oh wat is dat ook een mooie stad zeg! Maar het was ook gewoon super gezellig! We hebben ons prima vermaakt. Er zijn uiteraard weer een paar typische Annemarie momentjes geweest die ook weer vaststaan op de foto.. Dus kijk maar bij haar hoe ik er weer bij lag/zat/stond weet ik 't wat. ;-)

Ik moet nog even mijn verontschuldigingen aanbieden.. Ik was vrijdagochtend speciaal naar de bloemenzaak gefietst om een bloemetje te halen.. Om alvast dankjewel te zeggen... Vervolgens heb ik zaterdagochtend 'stress' (valt dus best mee...) en rij ik weg.. Kom er na een half uur achter dat ik me bloemetje ben vergeten. :-S OEPS!!! Vervolgens ben ik nog bij verschillende benzine stations gestopt (lang leve op tijd weggaan) alleen ze hadden niks leuks... AARGH! Dus uiteindelijk met lege handen aangekomen en dat bevalt mij natuurlijk niks...
Had wel beloofd om er alsnog een foto van te maken. Dus hierbij! Een volgende keer maak ik het echt goed hoor!!

Al heel vroeg stonden we in Brussel. Met dit als eerste blik op Brussel. Geweldig toch?

Vervolgens zijn we verder gelopen en bij Manneke Pis uitgekomen. Die foto kun je terugvinden bij Koei. ;-)
Vervolgens liepen we verder en kwamen we uit op de Grote Markt. Alwaar het stadshuis staat. Wow dat is een groot en mooi gebouw! Geweldig!!

In mijn ogen is de hele Grote Markt een monument. Alle panden die er staan zijn geweldig om te zien.

Vanaf de Grote Markt heb je mooi zicht op de voorkant van het stadshuis. Echter er was een Jazzfestival, dus helaas waren niet alle gebouwen zo goed te zien. Maar ach. Het bracht wel een heleboel leven in de brouwerij.

Ook aan de andere kant staan een heleboel monumentale pandjes. Er zitten verschillende panden bij met een speciale betekenis, alleen dat weet ik dus niet. ;-)

Weer verder gelopen kwamen we uit in de Koninginne Galerij. Callemie bleef maar zeggen, ik kom niet zo vaak in Brussel, maar ondertussen wist ze wel alle leuke hoekjes/straatjes te vinden en een heleboel te vertellen!

Vlakbij de Galerij is dit straatje, ben de naam even kwijt. Waar bijna alle toeristen eten en waar het dus ook gezellig druk is! De obers staan je vanaf alle terrassen toe te roepen. ;-)

Minder bekend, maar toch aangenaam: Jeanneke Pis.

Deze foto heeft me waarschijnlijk weer een eervolle vermelding bij Callemie opgeleverd... *zucht* Nou ik haal gewoon het beste (AHUM) uit mijn foto's! ;-)

Deze foto deed me aan andere grote steden denken. Heerlijk toch zo op de trappen?

Tsja en toen zagen we deze snoep winkel. La Cure Gourmande, Artisan Secrucuitier. Wij verliefd op de aanblik en naar binnen gegaan. Er zijn een heleboel lollys in mijn tas verdwenen.. ;-) (eerlijk gekocht hoor!)

Was ik nou in Salzburg? Of zat ik nog in Brugge?

Op de terugweg kwamen we dit prachtige gebouw tegen! Vlakbij was een melkfestival, maar daar komt zo nog een foto van. ;-)

We hadden op de heenweg al gezien dat er heel veel koeienvlekken waren, echter een balon meenemen is niet handig als je de hele stad nog doorgaat... Ik had geluk, er waren er nog een paar. Dus ik heb er ook 1tje gekregen!!!
Koei was blij met een 'soortgenoot'. ;-)

Op zich was ik deze keer wel op tijd terug voor de zonsondergang, echter heel spectaculair was hij niet. Ik ben daarom ook niet doorgereden naar het strand. Om toch wat van de zon te laten zien. Ga ik even terug naar vrijdag, waarop we wel de zonsondergang hebben gezien. Een echte in see sakker!

Uiteraard was Koei toen ook mee.

Al met al was het een hele geslaagde dag in Brussel en omgeving! Callemie en familie heel hartelijk bedankt voor deze leuke dag!

Brugge!!!

Woensdag 27 Mei 2009

Afgelopen dinsdag heb ik een rondleiding gehad van P-Ter in Brugge. Het was echt super leuk! Ik heb genoten van een geweldige stad, Brugge.

Al op de heenweg werd duidelijk waar we naartoe gingen, namelijk Werelderfgoed Brugge.

Pssst P-Ter je ziet het goed ;-) Deze foto is op mijn terugreis gemaakt.

We fietsen langs het Minnewater, maar waar we onze eerste stop inlasten was bij het Begijnhof. Stilte was vereisd, nou van zo'n plekje wordt je dat ook wel.

Wat verderop kwamen we een hele kolonie zwanen tegen. Prachtig niet. Het is wel oppassen met de jonkies die erbij zijn. Boze zwanen zijn nou niet echt zo heel erg leuk.

Al snel vroeg ik me af: ben ik nou in Brugge of ben ik in Salzburg???

P-Ter had mij van te voren al gezegd: Brugge is het Venetie van het Noorden. Hij had niets teveel gezegd.

Vooral het eind van de ochtend en begin van de middag waren gekenmerkt door regen... Gezellig op een binnenterras met een kopje thee/koffie kom je een heel eind!

Hoevaak ik het die dag niet heb gehoord: ROEST! (Op zondag even bij P-Ter kijken). Deze foto is niet gemaakt vanwege de roest, maar omdat ik het zo grappig vond al die bekkies op de brugleuning!

Wat mij opviel aan de stad was dat er best wel veel groen is. Zo ook bij dit doorkijkje.

Ik vond dit rijtje huizen zo leuk, echter mijn 'normale' foto vond ik wat saai. Ben even op de grond gaan liggen om door het hekwerk dat voor de gracht stond heen te kijken.

Zo waande ik mij ook nog even in Nederland. In Brugge staan namelijk 4 molens. Ik moest aan Nederland denken vanwege de kleur van de wieken. Zou dit nou expres gedaan zijn dan?

Hoe verder de middag vorderde hoe meer zon wij tegenkwamen. Het bleef zoeken naar blauwe lucht en naar dat straaltje zonlicht. Het maakt het fotograferen er ook niet makkelijker op. ;-)

In dit gebouw is schijnbaar de priesteropleiding gevestigd. Vorig jaar was er welgeteld 1 aanmelding... Veel he? Blijkbaar een geliefde opleiding!!!

Bij P-Ter kon je zien dat ik nogal 'gevaarlijk' over de kade hing, nou dat was voor deze foto.

Ik zou zelf niet graag onder deze gevel doorlopen. Het risico op instorten lijkt me wel aardig groot. ;-)

De hele binnenstad van Brugge is werelderfgoed. Deze binnenstad wordt omringd door een grote ringweg. Vlakbij deze ringweg ligt ook een heel groot park.

Al met al was het een geslaagde dag. Met een goed gevoel ben ik weer campingswaards. :-)
Onderweg in de auto mocht ik nog genieten van een prachtige zonsondergang.

De zon zette de hele hemel in brand.

Vlakbij de camping zag ik een grote rode bal boven de zee hangen. Snel doorgereden... Ik bij Zoutelande omhooggerend, zat het precies achter een duin. Ik weer naar benee gerend, de auto op de camping gekwakt, weer naar boven gerend, maar helaas ook daar zat het nog achter een duin... Oftewel: ik heb hem gemist... Oh wat baalde ik daarna.
Het was al wel duidelijk dat we nog niet van de buien verlost waren...

Al met al was het een heerlijke dag! P-Ter bedankt voor de geweldige rondleiding! Ik vond het erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar. :-)

Onweer.

Dinsdag 26 Mei 2009

Gisteren (dinsdag) ben ik samen met P-Ter naar Brugge geweest. Echter toen ik thuiskwam zag ik nog een mooie zonsondergang dat ik nog even de duinen op ben gerend... Helaas was ik te laat. En daardoor ook te laat met het uitzoeken van de foto's van Brugge... Niet getreurd, die houden jullie tegoed!

Daarom vandaag wat foto's die ik van maandag op dinsdagnacht heb geschoten vanuit de caravan. Hoezo het onweer trok over ons heen?

Ik vind onweer eigenlijk maar helemaal niks... Maar als ik mijn camera in de hand heb dan vind ik het dus juist wel leuk!

Nadat ik mijn camera had weggelegd (er komt toch geen onweer meer...) verscheen er uiteraard nog een fikse bui. Gelukkig was de camera nog binnen handbereik.

Mijn oogleden vielen bijna dicht en mijn vingers deden pijn van de ontspanknop, bovendien moest ik vroeg op... Ben ik maar gaan 'slapen'. Dekens over het hoofd zodat je de flitsen niet zien en de wiebelende caravan maar genegeerd... ;-)
"Uitgerust" kon ik dinsdagochtend op stap. Wordt vervolgd...

Strand, zee en nauwelijks zon.

Maandag 25 Mei 2009

Heel Nederland is schijnbaar vandaag (25 mei) bezweken onder een 'hittegolf', echter waar wij zaten was geen zon te bekennen...
Wij zaten te 'koukleumen' bij de caravan. ;-)

Niet getreurd voor ons, 's middags om een uur of 3/4 brak dan ook eindelijk de zon door en konden we even naar het strand. *grijns* Daar was het wel heerlijk toeven.

Boven op de duin zag het er al veelbelovond uit, ik ben nog net niet naar beneden gerend. ;-)

Aangekomen op het strand maar even tussen de palen gekeken. Daar lag een vreemde eend in de bijt te zonnen.

Als je even voorbij die palen liep was er een prachtige schittering op het water.

Waarvoor ik eigenlijk naar het strand was gegaan: pootje baden! En me huid even een zoutbad geven. Me benen, me armen en me gezicht. Missie geslaagd. Het viel me nog niet eens tegen ook. Het water is niet eens echt koud! Dus hopelijk komt er deze week nog een echt mooie dag dan ga ik zwemmuhhhh...
Iemand anders, was niet zo blij met het water...

Vervolgens kwamen er berichten binnen van storm. Waar dan? Nu is hier alles weer strakblauw! Maar even later zagen we het al. Das niet best! Gauw even wat dingen in orde gemaakt voor morgen... Net toen ik terugkwam van onderstaande foto en bij de luifel aankwam, kreeg die vliegles. Maar dat was niet geheel de bedoeling. Er aan gaan hangen en toen die beter vaststond, mijn tent nog even extra vastgezet (die heeft het overleefd) en maar afwachten. ;-) Alles leeft nog!

Morgen ga ik gezellig op bezoek bij P-Ter en daarvoor moest uit mijn auto het fietsenrek komen. Morgen nog even plaatsen en mijn fiets erop en dan kan ik om 8 uur 's ochtends (wie zegt er dat ik vakantie heb?) vertrekken, hihi. (Het kan ook best dus wat later worden P-Ter! ;-))Ik heb er onwijs zin in... Gisteren kreeg ik al een berichtje van hem: Nog 2 nachtjes slapen! Waarop ik terugschreef: nu maar snel slapen gaan, dan is het nog maar 1 nachtje. En ook vandaag was het: Nog maar 1 keer slapen!
Wij gaan lekker Brugge onveilig maken. Dus Belgie, pas maar op, hier komt het groene gevaar!!! ;-)

Pssst, sommige dingen zijn met een knipoog geschreven... Ik heb een lolkick opgedaan bij Pascal afgelopen zondag... *GRIJNS* Maar de luifel heeft wel echt vliegles gekregen!

Heerlijk!

Zaterdag 23 Mei 2009

Ik ben al een half uur bezig om de log van Koei te plaatsen en vervolgens de 3 foto's van deze log te uploaden... Dat ik het flink zat ben. ;-)

Dus vandaar maar even heel weinig.
We hebben genoten in de Dierentuin! Was gezellig met z'n 3tjes. Hanny en mijn nichtje waren mee. Even rust in de tent. Heerlijk om de gedachten even te laten waaien en niet continu op je hoede te hoeven zijn.
Precies zoals dit schildpadje, weer even met je koppie eruit om daarna weer in je schild plaats te nemen.

Hanny wees me erop. Deze weerspiegeling was prachtig.

Ik had maar een beperkt aantal foto's waar ik uit kon kiezen. Een ander deel van de foto's staat op me andere camera. Echter die krijg ik niet verbonden op dit moment met mijn computer. Ik mis daar nog een programma voor. Maar eens kijken of ik dat nog kan regelen. Ach en anders komt het wel als ik weer 'normaal' internet heb!

Morgen heerlijk Relaxen (ja echt, met een grote R) bij Pascal! En daarna lekker naar het strand. :-)

Dierentuin Emmen.

Woensdag 20 Mei 2009

Deze 'griezel' zag ik gisteren bij ons op de buurt... ;-)
Het formaat van de dieren die ik zaterdag ga bezoeken is een stuk groter!

Laten ik maar hopen dat ze niet zo verstoppertje spelen zoals hierboven.
Alhoewel me dat niet zal verbazen nu ik weer groen/blauw haar heb!

Maar daarvoor eigenlijk niet dit logje. Ik ga zaterdag dus naar de Dierentuin in Emmen. Als er iemand zin heeft om mee te gaan is die uiteraard welkom. Ik zelf ben rond 10 uur bij het park (oude centrum gedeelte). Dus heb je zin om met mij mee te gaan (kan 't me haast niet voorstellen ;-)) dan ben je van harte welkom!
Red je 10 uur nou niet, mail me dan even. Dan mail ik mijn telefoonnummer zodat je me alsnog kunt bellen.

Wil je meer weten over de Dierentuin, waar je kunt parkeren en hoeveel het toegangskaartje kost (helaas ben ik niet zo rijk om jullie allemaal uit te nodigen ;-)) klik dan even hier.

Regenboog.

Maandag 18 Mei 2009

Zondagavond was de Kick-off van Boer zoekt vrouw. Uiteraard heb ook ik die liggen kijken! Tenslotte, weet je nooit of er een leuke boer bij zit... ;-)
In het voorfilmpje was al bekend dat er jonge boeren bij zaten. En laat ik nou net fan zijn van het programma. 1 en 1 is 2 toch?

We zijn al een heel eind op gang. Zie ik ineens een natuurverschijnsel voor mijn raam verschijnen. Twijfelen dus.. Kijken of fotograferen.

Met een half oog nog op de tv gericht, geniet ik van dit schitterende schouwspul. Zoals ik al twitterde: de hemel viert feest omdat Heerenveen de beker heeft gewonnen!

Nadat ik ook nog de batterijen van me camera moest vervangen en ik tevreden was met de foto's, keerde ik weer terug naar de tv, verder kijken! Bij de samenvatting, waarbij 3 boeren een oproep doen zie ik een leuke voorbijkomen. He wat, heb ik die nou weer gemist? Shit.

Ook al zijn de foto's wel goed gelukt. ;-) Toch baal ik van het feit dat ik net dat stukje heb gemist.
Nouja niet lang getreurd, gelukkig staat de aflevering online... Dus alsnog gekeken, met al het fotomateriaal, profieltje en oproepen erbij...
En nu, nu twijfel ik. Zal ik schrijven?? Ik heb nog 10 dagen voor de post en nog 12 dagen voor de mail om daar over na te denken... :-p

2 Nieuwe Bewoners.

Zaterdag 16 Mei 2009

Dit zijn de 2 nieuwe bewoners van mijn kamer. Stoer he? Deed me er ook gelijk aan denken dat ik me haar weer moest verven. ;-) Dus dat gaat binnenkort ook heel gauw weer gebeuren!

Even een update, ik had jullie mee willen nemen naar Giethoorn, alleen helaas.. Die dag is letterlijk in het water gevallen. :-( Wordt even over de zomer heen getild, in augustus ondernemen we een nieuwe poging!

Onregelmatig.

Donderdag 14 Mei 2009

De aankomende weken gaat de log hier op onregelmatig stand. ;-) Dat houdt in dat ik een log plaats als ik daar zelf zin in heb, haha. ;-)
Ik heb het even lekker druk en veel te doen. Dus even wat minder tijd om logs te maken. Al vraagt dat niet zo heel erg veel tijd. Ik had even helemaal willen stoppen, maarja dan zouden jullie zoveel missen...

Namelijk dat ik met Jetske en Hanny een dagje ga varen in Giethoorn.
Dat ik met Callemie Brussel onveilig ga maken.
Dat ik met P-ter ook nog wat ga ondernemen!
Dat ik naar Neeltje Jans toe ga.
Hoop ik nog even op bezoek te gaan bij Pascal.
En dat er nog veel en veel meer bijkomt! ;-)

Nou heb ik dus net een project gestart met Koei... Dus dat moet ik wel volhouden. Ik probeer daar wel dagelijks 1 foto te plaatsen. Gaat toch makkelijker. ;-)

Zo maar nu even terug naar de realiteit. Een dagje uit samen met mijn vader.
Eerst 's ochtends naar de garage, eindelijk kan ik weer veilig rijden! Mijn waterpomp is gemaakt, joepie. Mijn rammeltje is er nog niet uit, maar we weten wel waar het zit, dus dat wordt ff tapen *gniffel*.

Vervolgens door naar zijn familie omdat 1 van mijn ooms jarig was geweest. Nou waren we daar te vroeg... Dus onderweg even gestopt bij het boomkroonpad. We hadden niet genoeg tijd om er echt een kijkje te nemen, dus maar een ijsje gegeten. Ook niet verkeerd!
Op de heenweg had ik hem al gezien: De boom met de zwammen. Op de terugweg even gestopt. Mega dingen. Niet te geloven!

Alhoewel deze kleintjes er ook wel mochten zijn.

Maar toch die groten, onvoorstelbaar in deze tijd van het jaar.

Vervolgens doorgereden. Al snel had ik het binnen gezien. Veels te warm en oudelui gepraat. ;-) Dus ik lekker naar buiten. Het is een mooi plekkie waar me oom nu nog woont, maar ben toch blij dat ik er niet woon.
Ik zou gillend gek worden van alle muggen.

Het uitzicht is er wel prachtig. Op dit moment ook zo mooi groen.

In de berm was een vogel gesneuveld, ik heb er echter dankbaar gebruik van gemaakt.

Dit plantje deed me aan vroeger denken. Daar kon ik uren mee zoet zijn. Gewoon zitten in de berm. Plukken en de zaadjes eraf 'roetsjen' om vervolgens die uit me handen weg te blazen. Vond ik nog leuker dan de paardenbloemen!

Al met al een heerlijke dagje buiten. :-) Vervolgens nog zwemles gegeven. Dus vandaar dat deze log even snel in elkaar gedraaid is. ;-)

Ik zal proberen jullie zoveel mogelijk op de hoogte te houden ofwel via deze log ofwel via de andere. :-)
En uiteraard zal ik ook proberen zoveel mogelijk gewoon te lezen/reageren. Don't shoot me svp als ik een paar dagen niet ben geweest!
Ik vergeet jullie niet.

Privacy?

Woensdag 13 Mei 2009

Privacy is volgens ons ver te zoeken.

We werden zomaar van achteren benaderd...

Telkens omdraaien had geen zin.

Zucht heeft ze ons toch gevangen van voren.

Je zou bijna denken dat ze van ons aan het afkijken was... ;-)

Bijzonder.

Dinsdag 12 Mei 2009

Nadat ik de waterjuffer wel moest wegjagen, er kwam een fietser aan en ik stond midden op het pad, ben ik verder gelopen.

Ik kwam weer in de bewoonde wereld waar ik een ontmoeting had met deze 2 katten.
Ik heb me camera in eerste instantie maar weggelegd... Ze wilde beide tegelijk aandacht en gingen daar zowaar om vechten. Dus dan maar even met 2 handen aaien, hahaha.

Vervolgens ging de witte verstoppertje spelen, dus had ik alle tijd voor de grijze.

Aan de andere kant van de wijk zocht ik de dijk weer op. Daar stonden een heleboel uitgebloeide paardenbloemen. Klaar om hun zaadjes te verspreiden.

Kijk maar, een bonte verzameling van bloemen. Ik was dus net op tijd, dit stuk was nog niet kaalgevroten door de schapen. ;-)

Op dit bankje moest ik gewoon even rusten. Even kijken naar wat de andere kudde schapen allemaal aan het doen was en genieten van de weerspiegelingen op het water.

De dijk verlaten, kwam ik na een tijdje uit op een bospaadje. Daar stond dit witte bloempje volop te bloeien.

Gaaf toch om door zo'n haag te lopen?

Gisteren zagen we al de gouden regen, ook de blauwe regen stond in bloei. Hoe mooi ook, ik ben blij dat die niet dicht bij ons huis staat, want de geur is een beetje overdadig.

Tevens was dit mooie bloempje daar te bewonderen.

Bij de buren van Jan K. kwam ik dit lieveheersbeestje verstopt in een jonge varen tegen.

Eenmaal weer thuis had ik best trek gekregen. Dus maar even snel een bord spaghetti met kruiden, zout en boter gemaakt. Mjammie!!!

Al met al een heerlijke zondag. :-D

Ohja, ik kan me voorstellen dat jullie je afvragen, wat doet die Koe daar op dat bankje? In navolging van Tes (een oudlogster) ben ik bezig met een 'projectje'. Zij heeft Muis, ik heb Koei. Zij is er veel eerder mee begonnen. Maar wat we in elk geval doen, is elke dag een foto van ons knuffelbeest maken. Uiteindelijk zal daar aan het eind van het jaar een fotoboek van worden gemaakt. Tot die tijd publiceer ik ze op een ander weblog. :-)

Drachten kan best natuurlijk zijn!

Maandag 11 Mei 2009

Nadat ik gister het huis had schoongemaakt had.. (eigen schuld, dikke bult, moet je er op zaterdag maar zin voor maken! ;-)) kon ik even een tochtje maken hier door de buurt.

Ik had mijn nieuwe telefoon bij me! En daar zitten nogal wat geinige functies op. ;-)
Maar laat ik eerst even het hele verhaal vertellen. Mijn eigen telefoon bleek een software probleem te hebben, deze hebben ze geupdate en hij werkt nu ook gewoon weer! Alleen inmiddels was mijn oog al gevallen op een andere telefoon. Eigenlijk had ik die in Oostenrijk al gezien, maar was me daar te duur. ;-) Toen ik best baalde dat mijn telefoon kapot was, kwam mijn vader met een mogelijke oplossing: mijn abonnement moet worden verlengd, dus daar kunnen we ook kijken. Zo heb ik dus de telefoon voor ruim 200 euro goedkoper kunnen kopen!
En ben nu de trotse bezitter van een Nokia 5800 xpressmusic! Op zich maakt het ook niet uit dat ik nu 2 goede toestellen heb.. In Oostenrijk loop ik toch met 2 telefoons opzak. dus dit scheelt weer wat gepruts! ;-)
Op die nieuwe zitten dus wat leuke dingen op. Zo zit er navigatie op. Erg praktisch, hoef ik gelijk ook geen tomtom meer te kopen. Zo zit er dus ook een gpsontvanger in. Hiermee kun je onder andere ook laten meten hoeveel je hebt afgelegd. Dat heb ik dus even geprobeerd. Ik bleek 5km te hebben gelopen.

Nog even aan het tochtje vooraf. Mijn bevalt de telefoon dus wel super... Alleen ik geloof dat Poes er wat minder blij mee is. Dit was in elk geval haar reactie:

Ik had bij ons de straat net uit al wat geels gezien. Dat bleek dus een gouden regen te zijn.

In de schaduw van de goude regen stond dit onkruidje te schitteren. Voor mij is het dan ook geen onkruid, maar een prachtbloem!

De kastanje bomen stonden in volle bloei. Nooit gezien dat er drie verschillende kleuren bloemen aanzitten: geel, oranje en roze.

Toen ik langs de dijk liep, waren de schapen daar ook weer neergestreken. De natuurlijke grasmaaiers. Er bleken twee grote kuddes rond te lopen.

Blijkbaar lok ik het zelf uit.. Want ook dit beestje ligt me schaapachtig aan te kijken... ;-)

Ik had best medelijden met moeder schaap. En dat op moederdag!

Prachtig niet, zoals ze lopen te grazen?

Op de brug zag ik een mooi weerspiegeling. Zie 'm dan alleen nog maar op de foto te krijgen.. Met wat spelen kon ik uiteindelijk tevreden zijn, dacht ik zo.

Weer een plantje dat ik eigenlijk nog nooit had gezien, maar dat er volop groeide!

Toen deze waterjuffer op me schoen neerstreek, kon ik natuurlijk moeilijk verderlopen. Dus vandaar las ik nu even een pauze in en gaan we morgen verder.

Na zonneschijn...

Vrijdag 08 Mei 2009

komt in mijn geval nu even regen...
Hopelijk kan ik dat tij vandaag keren...

En begint mijn weekend wel met zonneschijn!

Mijn telefoon kapte er vandaag mee... Dus al mijn telefoonnummers pleitos... Maar eens kijken wat ik vandaag kan regelen. Want het zou wel prettig zijn dat ik weer een telefoon heb.. (uiteraard heb ik er nu wel 1tje hoor, maar die is oud en versleten. ;-)) Gelukkig had ik net een backup gedraaid van me gegevens.. Dus die kan ik ook wel weer regelen via de telefoon van me moeder, maar handig is anders. :-(

Zomers.

Donderdag 07 Mei 2009

Hoewel het weer inmiddels niet echt op de zomer lijkt.. De bloemen die je op dit moment vind doen me meer denken aan de zomer dan aan de lente!

Een tweekleurige brem.

Deze bij was zijn buikje vol aan het eten.

Ook de lelietjes waren weer te vinden.

De bladeren hadden de druppels gevangen.

Mooi paars is niet lelijk. Alleen ik hoef het niet in me huis.

Een late magnolia die nog moet gaan bloeien.

Vandaag maar weinig op me log, want op woensdag ga ik altijd zwemmen. Dus ben ik 's avonds nooit thuis!

Hyper Happy!

Woensdag 06 Mei 2009

Gisteren had ik eigenlijk een relaxed dagje gepland. Beetje tv kijken, beetje loggen en daar houdt het dan wel mee op. Hanny zei al dat ze wat leuks had gezien om te fotograferen, toch maar mee gegaan...

Voordat we weggingen kwam de post, ach het zal wel. Totdat Hanny riep: een brief van RadioNL. Nou had ik recentelijk daar wel mijn gegevens ingevuld voor van alles en nog wat.. Blijk ik uit de bus gekomen te zijn als winnaar van... Zie onderstaande foto!

Cool he? Nou heb ik uiteraard me rijbewijs al! Maarrr, mijn BE (aanhanger) nog niet en die wilde ik toch sowieso al heel graag halen! En dat gaat nu natuurlijk een stuk makkelijker. Ikke blij!

Vervolgens kwamen de reclamefolders binnen en daar stond een geweldig dekbed in. (Ik doe het al jaren met Ikea dekbedden en daar was ik eigenlijk wel op uitgekeken). Dus naar de winkel. En in het echt was hij net zo mooi! Vervolgens zag ik allemaal beestjes, waarvan 1 een schattige kikker. Echter bij wat doorspitten, zag ik ook een Koei! En uiteraard die heb ik gekocht. Een echte Babette! ;-)

Me vader zei: in de garage staat nog een grote bak met cactusaarde. Ohja natuurlijk! Die bak wil ik wel hebben, die cactusaarde hoef ik niet.
Ik zag het al helemaal voor me, wat waterplantjes enzo erin. Dus naar het tuincentrum. Onderstaande het resultaat.

Gelijk een vliegenvanger erbij! Die hopelijk mijn muggen op gaat eten deze zomer...

De Grote Wielen.

Dinsdag 05 Mei 2009

Gisteren moest ik even op en neer naar Leeuwarden. Ach het was gezellig! ;-)
Vorig jaar had ik de Grote Wielen al gespot, maar was er nog nooit naartoe geweest. Vandaag kwam ik er langs en ben ik op verschillende plaatsen gestopt. Ik heb er geen spijt van!

Een aalscholver zat zijn vleugels te spreiden.

Verderop had je een mooi doorkijkje naar de Grote Wielen.

Het riet stond mooi in de zon. Alhoewel, toen ik een foto maakte, kwam er uiteraard net een wolk voor de zon.

Typisch hollands toch? De balen stroo met onze befaamde wolkenlucht erboven.

Verderop stonden de sigaren te bloeien tussen een hele hoop riet en anders groen.

Heel in de verte staat de molen. Ook zo typisch Nederlands.

Enn ik kwam nog een mooi hekje tegen...

Al met al ben ik heerlijk even uitgewaaid! Was genieten daar op de dijk en op de steiger. :-)

Eropuit na...

Maandag 04 Mei 2009

een lange dag achter de computer voor mij. Vanmiddag was ik het ineens zat. Het trage opstarten, dat ik geen cd's meer kon branden, dat ik te weinig ruimte eigenlijk op me schijf had.. Ik wilde die computer opnieuw installeren.
Het hele spul naar benee gehaald en hoppa aan de slag! Voordeel voor mij is dat ik vrij regelmatig backup, dus het meeste stond er wel op. Uiteraard kon ik een zooi niet vinden. Office instellingen, windows instellingen, nou jammer dan...
Aangezet, bleek dat alleen me c partitie weg zou gaan.. Joepie! Voor de leken onder ons: me bestanden staan op de d schijf. En inderdaad toen het klaar was en me windows eropnieuw opstond, had ik al me bestanden nog! Scheelt weer. :-D

Anyway, toen begon het zwoegen om alle programma's er weer op te krijgen. Nu (00.00) staat in principe alles er weer op en werkt ook alles weer. Ik mis alleen nog me download programma... Ach dat kan wel eventjes wachten. En verder bleek me brandprogramma nog steeds niet te werken. Testje: cd's kan ik nog wel gewoon branden, dus ook daarmee happy. En inderdaad een heleboel schijfruimte bespaard, beter kan niet.

Van al dat achter de computer zitten (en toen was ik nog niet eens klaar), wordt je wel brak. Dus erop uit maar! Hanny had al geroepen dat ze naar het Weinterper Skar wilde. We hadden bij Jan K. namelijk gezien dat het veenpluis weer bloeide. Dus zo gezegd zo gedaan. Tussen de buien door (precies het juiste moment!) zijn wij in de auto gestapt en daar naar toegereden.

De eerste kennismaking een paar weken gelee viel tegen, we zaten aan de verkeerde kant, hahaha. Maar nu was het genieten.
Het eerste wat we dachten toen we dit vennetje zagen: waar is het beroemde bankje?

Niet daar dus, we keken even beter... En we vonden het. Een lieve meneer wilde wel even van ons een foto maken op het bankje. "Jullie fotograferen elkaar, zal ik jullie dan maar even met elkaar op de foto zetten?"

We zaten daar even heerlijk en voor ons voltrok zich een mooi schouwspel van heftige luchten.

Ineens zag ik wat flonkeren in het gras.

De dennen waren aan het opkomen. Blijkbaar van de dennenappels die het afgelopen najaar gevallen zijn. ;-)
Voortaan zing ik: Oh sparrenboom! :-p

Toen we terugliepen naar de auto, was het gras helder groen en de lucht indrukwekkend. Alhoewel ik nog nooit in Ierland ben geweest, doet me dit er toch aan denken. Ik snap het niet...

Ik zag de zuring alweer in knop staan. Straks weer lekker kauwen op de stelen!

Het andere vennetje waar we de auto (helemaal rechts) hadden staan, lag er ook mooi bij. :-)

In de berm kwam ik dit vreemde schepsel tegen. Het deed me in eerste instantie aan Oostenrijk denken.. Maar het bleek toch niet dezelfde plant te zijn als die ik voor ogen had. Ik heb ook geen idee wat het is. Iemand die het wel weet?

En tot slot nog even een blik vanaf de andere kant.

We zijn even lekker uitgewaaid. Ik kon weer vol goede moed verder met me computer. En gelukkig die draait weer! Ben ik even blij. :-)
Moet hem alleen misschien gaan delen omdat er benee nogal computer problemen zijn... De computer van me vader is al weg en ook die van Hanny gaat kuren vertonen. HELP!!!!

Zeeland.

Vrijdag 01 Mei 2009

Gisteren was natuurlijk een gitzwarte dag in de geschiedenis van Nederland... Ik heb op het punt gestaan om me hele log erop aan te passen, maar daar toch niet toe besloten. Waarom? Eigenlijk geen idee. Natuurlijk speelt het ook in mijn gedachten, staan de beelden op mijn netvlies. Maar ook het leven gaat verder.
Dat sluit eigenlijk ook heel mooi aan op het onderwerp van deze log. Zeeland.

Samen met Hanny ben ik daar woensdag naartoe gereden. Opa ging een kijkje nemen in het verzorgingstehuis. 97 en niet meer in staat om voor zichzelf te zorgen. Gelukkig is er een plekje vrijgekomen, waar ook hij nog volmondig ja tegen heeft gezegd... Binnenkort wordt de vloerbedekking gelegd en dan kan Opa verhuizen!
Nou had ik zelf geen zin om bij de bezichtiging aanwezig te zijn, dus ben ik mezelf maar gaan vermaken.

Voordat ik Hanny had afgezet zijn we nog even op de dijk wezen kijken. Genieten van het uitzicht dat je daar hebt.

Komend vanaf het water en de dijk weeroplopend, had je eigenlijk van beneden af wel een grappig uitzicht. Liggend bleek dat ook wel. Op de stenen stond voldoende gras en dat levert een leuk doorkijkje op.

Boven op de dijk stond een uitgebloeide paardenbloem. De zon stond nog niet zo hoog en de hemelstrakblauw. Groot contrast.

Even verderop was duidelijk zichtbaar dat het erg laag water was. Het slib lag te glinsteren in de zon.

Nadat ik Hanny had afgezet ben ik zelf doorgereden naar Goes. Ik wilde even wat boodschapjes doen. Beetje rondgelopen en een onbekend straatje in gelopen. Stond ik zomaar ineens in de Haven. Nooit geweten dat Goes er 1tje heeft. Opa woont er nu al 13 jaar vlakbij in de buurt... Oeps?

Het kleine beetje wind dat er was deed het water rimpelen.

Maar weerhield me er niet van om deze spiegeling op de foto te zetten.

Op de terugweg reed ik in eerste instantie voorbij aan deze molen. Ik had er al spijt van voordat ik er goed en wel voorbij was. Zodra het mogelijk was ben ik gekeerd om alsnog van dichtbij even een kijkje te nemen.

Vervolgens was ik te vroeg terug in het dorp waar mijn Opa woont. Maar omdat ik daar zo vaak met de trein naartoe ben gegaan, weet ik dat daar een slootje zit met een heleboel kikkers.
Dus ging ik daar even een kijkje nemen. Het eerste wat me opviel waren echt niet de kikkers. Nee de waterjuffers!

In vele kleuren...

Ik raakte aan de praat met een andere fotograaf. Erg gezellig! Ondertussen hoorde ik verderop de kikkers kwaken. Ik ging erop af en probeerde ze steeds dichter benaderen... Ik ging langzaam de walkant naar benee, totdat het ineens glad was en Annemarie vol onderuit lag... Gelukkig net niet in de sloot, maar wel vol in de brandnetels, hahaha. Oeps! De kikkers zaten er ondertussen nog. Lieten zich gewillig op de foto zetten. Ik wilde er nog een tijdje van genieten totdat er een snotaapie kwam en mijn kikkers wegjoeg. :-(

Dus maar weer op jacht naar de waterjuffers. Het eerste paartje dat ik dit jaar zag.

Later zag ik er in de vijver bij Opa nog veel meer. Maar die heb ik alleen maar staan bewonderen. :-)

Al met al was het een heerlijk dagje! Ik heb weer een heleboel nieuwe dingen ontdekt.
Laten we hopen dat het dit weekend ook weer lekker weer is.