Innsbruck

Maandag 23 Februari 2009

Al jaren kom ik in Ellmau, Tirol, Oostenrijk, maar nog nooit was ik in de hoofdstad van Tirol. Trouwens ook niet van Oostenrijk. Daar moest dus verandering in komen. Afgelopen zaterdag was het zover. Samen met Pascal & Lisette ben ik naar Innsbruck geweest. Pascal is een goede vriend van me die als skileraar in een ander dorp werkt en Lisette een vriendin die hier in Ellmau als skilerares werkt.

Voordat jullie gaan denken, maar het was toch zaterdag en vakantietijd. Ja dat klopt, maar al het verkeer ging de andere kant op. We hebben al met al 5 minuutjes vertraging door het verkeer gehad. Wel meer vertraging door het weer... We wonen in Oostenrijk, dus een beetje sneeuw op de weg, dat boeit niet!

Kijk en geniet mee. Innsbruck is een stad van de kleurtjes.

Waar in de oude binnenstad alle bekende winkels gevestigd zijn en de prijzen te knetterhoog liggen. ;-)

Deze vrouw past geloof ik wel bij de winkel *GRIJNS*...

Steegjes te over. En waar je ook keek: kleurtjes!

Dat we in Tirol zijn, is overal duidelijk. Waar je ook kijkt je ziet wel ergens Tirol staan of de Oostenrijkse kleuren.

1 van de bekendste dingen van Innsbruck: Het gouden dak. Niet echt heel bijzonder... Of ligt dat nou weer aan mij?;-)

Prachtig zoals die straten zijn. 1 van de hoofdstraten van Innsbruck.

Geveltjes zo prachtig, ongekend.

Zoals een goede stad betaamd uiteraard ook een park. Waar we natuurlijk doorheen gelopen zijn.

Want we wilden bij de Inn kijken.

*zucht* Gewoon genieten geblazen.

Tsja en zelfs in Innsbruck vind je na de kerst nog steeds een kerstwinkel. Moet worden aangetekend dat er nu ook paasspullen worden verkocht.

Al met al is Innsbruck een mooie stad om rond te kijken. Maar om te shoppen, dan moet je toch echt in de grote winkelcentra buiten het centrum zijn. Qua stad vind ik trouwens Salzburg mooier. Binnenkort gaan Pascal en ik sowieso nog een dagje Munchen en ik ga zelf nog een dagje naar Wenen!!! :-D

Schaam!

Donderdag 19 Februari 2009

Autsj, Annemarie schaamt zich diep! 11 dagen geleden een laatste log! In elk geval heb ik wel bijgelezen en daar ben ik nu ook mee bezig!
Eindelijk na 2.5 maand was mijn tegoed voor internet thuis op. Dus ik kon even helemaal niks meer. En vergat telkens nieuw te halen. Vandaag gehaald... En prompt geven ze me het verkeerde mee, dus kon alsnog niks...
Maarja had beloofd online te komen... Dus dan moet je wat, dus zit in internetcafe!

Om verder te gaan waar ik was gebleven. Na het schaatsen werd het even mooi weer. Vervolgens begon het met sneeuwen en hebben we bijna een hele week sneeuw gehad. Laat ik nou net in deze week geen groep hebben. Tevens van die week 3 dagen lekker vrij gehad! Heerlijk. Echt even bijkomen. :-)

Op donderdag kreeg ik het in me kop dat ik vrijdags naar Salzburg wilde. Dus daar zijn Pascal en ik naartoe geweest. Het was niet geheel verantwoord... De weg maar een klein beetje wit. ;-) Maar goed we zijn er goed aangekomen en het was super leuk!

Vanaf de burg heb je een geweldig uitzicht over de stad. Juist de sneeuw maakt het die vrijdag zo speciaal!

De etalages zijn al vrolijk gekleurd.

Pascal en ik waren op zoek naar iets echts uit Salzburg. Dat hebben we gevonden, namelijk in dit cafe.

Ten eerste de thee was echt perfect. Geen kopje, nee gewoon een hele pot! Met water en alles erbij.

En wat echt Salzburgs was, deze Salzburger Nockerl. Opgeklopt eiwit... Heel apart! Maar super lekker (&vullend).

Toen we daarna naar huis reden konden we het niet laten.. Hier moesten en zouden we eventjes gluren... ;-) *GRIJNS*

Vervolgens zijn we vrijdags 's avonds naar Jump & Freeze geweest. Een soort ter land ter zee en in de lucht, maar dan in de sneeuw. Oftewel van een hoge schans af en dan in koud water springen. Er waren 3 onderdelen, zo ver mogelijk, zo gek mogelijk gekleed en voertuigen. Ohoh wat een lol! Het vroor en dan brrrr naar benee en in het ijswater. Ik moet er niet aan denken.

Verder is er eigenlijk weinig gebeurd. Maandag was de demo weer en dat was echt super gezellig. Vooral daarna ook! Om nou te zeggen dat ik dinsdag fit was, nee dat niet echt. Maar dat was ook niet echt nodig. Zoals in Nederland al werd gemeld is er dinsdag echt ontzettend veel sneeuw gevallen. Onderstaande foto's zijn dinsdagochtend gemaakt. Visualiseer daar nog minimaal de helft bij, dan heb je wat er dinsdagavond lag. Genieten toch?
Met de kinderen was het nauwelijks skieen. Dat was echt meer een sneeuwbalgevecht en sneeuw eten ipv glijden, hihi. Maar ach!

De sneeuw is echt geweldig dus op dit moment! Ik kan op onderstaande plaatjes niks anders zeggen dan kijk en geniet mee. Optimaal mijn droom wereld!!!!!!! Wat genieten, *zucht*

Zo en nu is het tijd voor mij om bij te lezen, bij te kletsen op msn en daarna nog ff het dorp in te gaan om te dansen! ;-)

Vol gas.

Zondag 08 Februari 2009

Nadat ik vorige week 3 dagen ziek ben geweest is het leven weer vol gas verder gegaan!!! Woensdag kwamen de muren zo op me af dat ik blij was dat ik donderdag weer mocht werken. Ik wilde rustig beginnen maar dat is niet gelukt. Gelijk weer 4 uur op een dag. Ach moet kunnen toch? Vrijdag maar 2 uurtjes en daarna zelf getoerd, niet zo'n goed plan, toch teveel. Nouja en op zaterdag zijn het overuren en dus extra betaald... oftewel ook gewoon gewerkt!

Tevens het probleem dat 's avonds de muren op me af kwamen dus vanaf zaterdag ook weer op stap geweest. Nee hoor niet elke dag, hoe komen jullie erbij??? Al met al gaat het hier zo snel dat ik de computer gewoon vergeet... *zucht*. Ik neem binnenkort me computer mee en dan zet ik me 's middags een keer neer en ga op alle logs reageren. Tenslotte lees ik nog wel bijna alles heel braaf bij!!!

Ik gun jullie nog even een kijkje in mijn leven.

We begonnen de vorige week met een heleboel sneeuw.. Zoals ook op de foto te zien, niet dat dat lang gehouden heeft, maar goed.

Op woensdag is het vaste prik om naar het skileraarbal van de andere skischool te gaan. De skileraren onderling zijn erg gezellig, de bazen ahum. ;-)

Deze foto heb ik op de lift genomen. Het was zulk mooi weer! Vorige week trouwens de hele week. Waar jullie sneeuw hadden, hebben wij sneeuw nodig.. Vorige week is het de hele week ongeveer 10 graden geweest. Oftewel de meeste sneeuw is nu echt weggedooid. :-(
Neemt niet weg dat vorige week echt een topweek was! Heb echt zo'n leuke groep kinderen gehad. Zo gezellig... :-D

Een blik op ons kinderland. Vorige week was het echt super druk met kinderen! Deze week is er weer weinig te doen.

Donderdagavond was ik met Pascal nachtskien in Soll! Wat echt super gezellig was. Hele aparte ervaring. De pistes zijn zo hel verlicht dat ik gewoon met zonnebril onderweg was! Ook hier was het nog steeds 6 graden boven. Oftewel zachte sneeuw, maar ach. Dat maakt niet zoveel uit!

Vrijdagochtend werd ik gebeld of ik zin had om mee te gaan schaatsen. Ja uiteraard! Vrijdagmiddag werd ik gebeld of ik zin had om ook mee uit eten te gaan. Ja graag! We zijn eerst met 8 man gaan eten bij de Mexicaan (waar doet me dat toch aan denken??? :-)). En vervolgens met 15 man wezen schaatsen! Erg gezellig.
Ze hadden wat nieuws op de ijsbaan. Pinguins voor mensen die niet konden schaatsen. Wij hebben er races mee gehouden en eigenlijk alleen maar gek mee gedaan.

Schaatsen was echt super gezellig, alleen ik haakte met mijn punt in het ijs en ging vol onderuit en viel op me telefoon... Oeps? Me been compleet blauw, alweer en toch wel erg pijnlijk.
Niet dat dat veel uitmaakt, zaterdag heb ik gewoon weer gewerkt de hele dag. Omdat het vandaag zo rustig was, kon ik naar huis. Maar morgen weer vol gas verder! Maar vanavond eerst even naar de Mexicaan. Overduidelijk om een tafel te reserveren... (dat ik pas rond een uur of 10 weg ga en eigenlijk zin heb in dansen vermeld ik er niet bij.)

Plannen voor deze week? Ja hopen dat er nog meer sneeuw valt! Het schijnt dat er boven gelukkig weer genoeg gevallen is vandaag! En verder lesgeven weer. Misschien prive, misschien kinderen, misschien volwassenen, ik weet het niet!
Maandagavond demo en weer op stap. Dinsdag skileraarbal in Soll en nog even Ellmau onveilig maken. Woensdag eten bij de Mexicaan en daar ook blijven feesten. Donderdag dan weer eten in Soll. Vrijdag feestje in Westendorf. En waarschijnlijk zaterdagochtend werken en bij goed weer 's middags slapen op het zonneterras. En als het slecht weer is ook zaterdagmiddag werken!

Ergens vind ik dan ook nog wel tijd (woensdag?) om even te internetten en compleet bij jullie bij te lezen en een teken van leven te geven!
Want dat is toch wel iets wat ik mis. Als ik hier vrij internet had gehad, was ik zeker weten vaker voorbij gekomen! Ach ik zie het ook wel. :-) Anders een keer thuis! Ik zit nu ruim 2 maanden hier en er is nog geen 1 gigabyte door... Dus eigenlijk valt dat best mee!!!

Voor degenen die dit lezen wens ik in ieder geval het beste toe!!! :-D Ik denk aan jullie. :-)