Genieten (en hoe!).

Zondag 28 December 2008

Waar het vorige week nog regende, vervolgens bewolkt was en te warm. Is het weer nu compleet omgedraaid.
Op eerste kerstdag zette zich dat al door met nevel en vervolgens kou en veel zon.

De nevel maakte het zelfs zo dat ik mijn 'eigen' berg niet eens meer kon zien.

Ook de huizen waar ik langs liep waren eenmaal er voorbij ook slecht te zien, dat beloofd nog wat...

Maar echte nevel was het niet. Het waren meer wolken die een beetje heel erg laag langs dreven en ons in de wolken zette.

Dat blijkt ook uit der Wilder Kaiser. Die was ook in de wolken gehuld. Je zag alleen af en toe en topje.

Als je mazzel had dan kwam er wat meer tevoorschijn.
Dit heeft zich zo doorgezet en in de middag had je heerlijk weer.

Vervolgens zette zich dat door naar tweede kerstdag en ook op derde kerstdag niks anders dan zon. Waarbij ik wel moet aantekenen dat er een temperatuur was van -10 ongeveer. Heerlijk dus!

Vandaag was ik wat vroeger bij de skischool dus kon nog even 1 rondje zelf prive naar beneden suizen voordat ik les moest geven. Boven aan de lift aangekomen zag ik dit en had ik zoiets: mmm dat ziet er goed uit!

Van bovenaf lijkt onze oefenpiste niet eens zo heel steil... Het is er in elk geval zo steil dat als de kids daar naar beneden kunnen ze ook al mee het gebied in kunnen.

De pistes boven zijn veel breder en ook nog minder steil. En waar je dan vanaf gaat. Nou gewoon vanaf deze berg!

Ik wens jullie allemaal "ein guten Rutsch". Tot in januari!!! :-D

Speciaal voor degenen die graag foto's groot zien... Klik hier!

ZON!!!

Woensdag 24 December 2008

Na 2 dagen regen was het dan vanmiddag eindelijk zover! De zon brak weer door de wolken. Oei heeft dat even geduurd!! Maar goed. Hij is er weer.

Zondag was ik tot op mijn ondergoed nat... Maandag was gelukkig alleen me jas en broek nat. Dinsdag was het droog en ook vandaag (woensdag) was het droog. Gelukkig wordt het nu weer kouder. Toen ik vanmiddag aan 't lopen was, was de sneeuw alweer aan het knisperen, oftewel een goed teken!

Het bewijs van de zon.

De piste waar ik met de kids op dit moment afga:

En tot slot omdat het zo mooi was vanmiddag...

De zon levert trouwens ook weer aparte luchten op. Nee aan deze foto is niks bewerkt en ook geen gekke kleuren oid ingesteld! Gewoon puur natuur.

Met dank aan Hanny onderstaande foto's.

In een rijtje naar beneden hebben ze geloof ik nog niet echt geleerd... ;-) En als er dan 1tje valt dan moet je wachten (en ik omhoog klimmen, hihi).

Speciaal voor degenen die graag foto's groot zien... Klik hier!

Lessen!

Dinsdag 23 December 2008

Zo een update waar jullie ongetwijfeld om te springen zitten! Helaas een update zonder foto's. Te druk eenvoudigweg, helaas... Maar goed, dat komt nog wel!

Zondag dus begin gehad, eerst meeting waarin een aantal dingen werden uitgelegd, niet genoeg blijkt nu, ik zit nog stampensvol vragen, maar verder!

Indeling gehad, kreeg zondagochtend een groepje van 4 toegewezen. Erg gezellig! Zondagmiddag werden dat er al 7. Maandagochtend weer meer en vandaag (Dinsdag) zat ik helemaal vol.

Begonnen op de oefenpiste, niet eens met de lift, maar ons tovertapijt (lopende band) en inmiddels op de grote lift! Oh wat zijn de kids trots.

Begonnen met allerlei leuke dingetjes als dieren uitbeelden, figuren uitbeelden, naar beneden gaan als een heks etc. etc.
De volgende dag hebben we geskied met verschillende uitbeeldingsvormen met de handen. Als superman, zwaaien naar de ouders en ga zo maar door. En dan vandaag eerst slalom geoefend voor de wedstrijd en vervolgens naar boven.

Een aantal vond het toch wel een beetje heel steil, maar anderen vonden het geweldig! Al met al, aan het eind van de dag ging het prima. Nog een beetje oefenen deze dagen en iedereen komt er perfect vanaf!

Wat nog een heel groot compliment is, ik heb 1 duits jongetje in de groep. Zijn vader vroeg of het mogelijk was om over te plaatsen omdat de rest Nederlands is. Maar hij wil niet! Hij wil bij mij blijven. Groter compliment kun je eigenlijk niet hebben toch??? :-D

Ik ben zeer tevreden met de eerste dagen. Heb onwijs leuke kids en zeker ook leuke ouders! Een hele gezellige groep.
Voorlopig blijf ik ontwikkelen, want ik werk 18 dagen achter elkaar t/m 7 jan. Dus dat betekent dat er telkens kinderen bij komen en dan weer weggaan. Dat duidt er ook op dat je straks gewoon steeds verder gaat omdat kids binnen 2 weken toch echt ontzettend veel kunnen leren! En de kids die erbij komen dan ook weer aangepast zijn aan de groep.

Ja ik vind het heerlijk om te doen! Echt geen spijt dat ik deze keuze heb gemaakt!
Ik ga weer vrolijk verder... (joker)

De miniwereld die Ellmau heet!

Zaterdag 20 December 2008

De wereld is op dit moment klein, heel klein. Ver kijken is onmogelijk, laat staan dat je een berg ziet!

Het is zelfs lastig te zien waar je aan het glijden bent! En laat dat nou net wel belangrijk zijn als je training hebt.. En zeker de training die wij hadden afgelopen middag, hihi.

Want wat gingen we doen? We kregen les in de rest van het programma. Daar horen ook de gekke dingen voor de kinderen bij en wat waren we dus aan het doen? Achterstevoren naar benee razen en bochtjes maken. Je ziet sowieso al minder... En nu dus nog minder, maar wel super leuk.

Al met al heb ik een leuke trainingsdag gehad! Morgen (zondag) gaat het dan echt los. De eerste echte lessen geven. Ik heb er wel ontzettend veel zin in!

De sneeuw lijkt er klaar voor te zijn. Alhoewel op het moment van dit schrijven heeft het ook alweer geregend. De sneeuw was vanmiddag tevens heel erg nat, niet echt een goede conditie dus!

Maar ach, het is een winterwonderland! Je zou zo niet zeggen dat ze morgen & maandag 8 tot 10 graden verwachten.. Bye bye witte kerst...

Dus voor nu genieten we natuurlijk optimaal! Morgen gaat me rugzak mee, dus tevens ook me camera. Wie weet wat voor moois er nog gaat verschijnen.

Van de bomen kunnen we nu nog genieten. Laat de zon maar komen dan wordt het ook optimaal om om je heen te kijken op de bergen.

Ja, ik ben er klaar voor! Laat het seizoen maar komen. :-D

Fijne dagen toegewenst!

Vrijdag 19 December 2008

Voor mij gaan de drukke dagen nu beginnen! Zaterdag skileraartraining & zondag begint het echte werk! Ik heb er zin in... :-)
Ik zal proberen om zo snel mogelijk een update te plaatsen!

Uitslag....

Dinsdag 16 December 2008

Vandaag (dinsdag) was de grote dag.. De dag van het examen. *slik* De afgelopen dagen onwijs veel geleerd, nog nooit zo hard gedaan. En tsja natuurlijk ook veel op de skies gestaan en...

Iedereen was nog vol spanning, maar...

Het heeft geloond!!!

IK BEN GESLAAGD!!!!

Vanaf nu zien jullie mij in deze outfit op de piste verschijnen!

Ik ben er echt onwijs blij mee! Om het te vieren vanmiddag nog met de groep weggeweest om te feesten. Vervolgens vrienden uit die groep op bezoek om te eten. En tot slot gezellig afgesloten in 'mijn restaurant'.

En nu, nu gaat het seizoen beginnen! Morgen naar de skischool... Donderdag & vrijdag waarschijnlijk al meedraaien, vrijdagavondmeeting, zaterdag skileraartraining (JA IK BEN HET ECHT!) en dan zondag het grote begin van het seizoen!

Laat maar komen, ik heb er zin in.. :-D

1/3 gehaald!

Dinsdag 09 December 2008

Allereerst GOED NIEUWS! Ik heb 1/3 van mijn cursus goed afgerond. Nee ik ben niet op 1/3 van de tijd, sterker nog op de helft al! Maar we moeten 3 examens afleggen en 1tje heb ik inmiddels goed gedaan. Namelijk het lesgeven. :-) Ikke blij!!!

Waar ik minder blij mee ben is dat mijn skischoenen ineens? (of deed ik al jaren iets fout?) niet goed meer aanvoelen. *zucht*. Oftewel: ik moet op zoek naar nieuwen. Gelukkig ben ik woensdag eerder vrij en donderdag vrij.. Dus tijd om op zoek te gaan naar nieuwen en dat gaat ook gebeuren.

Voor de rest hier alles prima. Het is gezellig in huis, ik ben de enige nog die er is. Mijn huisbaas is echter super gezellig! Gaat prima zo met z’n 2tjes. Gezelligheid als we er beide zijn en ook onze eigen tijd. Ehhh Annemarie achter MSN, of zoals ik nu eigenlijk ook had moeten doen, Lerende voor mijn theorie-examen.

Ik heb nog steeds niet het gevoel dat ik hier 4.5 maand blijf… Ik heb meer het gevoel dat ik over 1 week naar huis ga… Dat besef zal vanzelf komen! Want ik heb geen moment dat ik me niet thuis voelde. Vanaf het begin voelde het goed.

Maarja wat wil je ook met zulke plaatjes? (verder geen tekst nodig!)

Speciaal voor degenen die graag foto's groot zien... Klik hier!

LET TROUWENS OP MET REAGEREN DAT DE SPAMCODE WORDT INGEVULD!

Mmmm, genieten!

Donderdag 04 December 2008

Zo roept deze muts dat ze er voorlopig niet is, zo is hier alweer een logje… Waarom? Nou ehmm eigenlijk heel simpel. Ik ben op fotojacht geweest en heb genoten!

Er ligt eigenlijk te weinig sneeuw, het groen piept er tussendoor… Dus laat de sneeuw maar komen! Dat is ook de veel gehoorde kreet hier. Dus de zon weg en de sneeuw uit de lucht. Maar oh wat was ik blij dat dat nog niet zo was.

Ik neem jullie eerste even mee op de reis. In eerste instantie had ik dit: Sneeuw uit de lucht & op de bomen. Vooral met dat eerste was ik niet blij, 2x 20km file!

Om vervolgens hoe zuidelijker ik kwam, groene bergen en blauwe lucht te zien… Bij München zag ik een prachtige zonsondergang.

Ohja sorry als dit jaloersmakend overkomt… Want dit is mijn uitzicht als ik de voordeur uitstap:

Als je iets verder loopt dan krijg je een doorkijkje naar het dorp.

De takken van die boom heb ik als oefenobject gebruikt om wat sneeuw op de foto te zetten.

Zoals wel te zien is: volop zon!

Nog weer even wat verder, kijk je zo op mijn werkplaats. Heerlijk he? Gewoon elke dag buiten! Oh wat zal ik gezond worden. ;-)

Wat dichterbij zie je de verzamelplaats. Wie komt er lesnemen?

Mocht het nog niet duidelijk zijn: iedereen is hier om te leren!

Ik was onderweg naar het liftgebouw. Want ik had mijn bewijs gekregen dat ik ingeschreven ben als skilerares en kon dus mijn seizoenspas ophalen. Erg handig! Want morgen (vrijdag) zijn de liften al open en ga ik even ‘gevoel’ in de benen halen. En vervolgens vanaf zaterdag dus cursus en dus ook de pas nodig.

Deze boom heeft geloof ik de snoeipartij niet helemaal overleefd. ;-) Van de zomer stond hij nog prachtig in het blad.

De weg waar ik liep was omgeven van sterretjes. Dit bleken sneeuwsterren te zijn.

Tsja zo lijkt er heel wat sneeuw te liggen, maar helaas… Het zijn opgestapelde boomstammen!

Van de zomer nog helemaal groen, nu schitterend.

Je zou er bijna inspringen… Zo helder!

Bij water groeit groen, dus op de brug was nog mos te zien.

Laten we hopen dat het snel gaat sneeuwen! Want dat kunnen we hier wel gebruiken. :-)
Het was vandaag een regeldag: ik heb mijn ski’s geregeld & stokken, ik heb me daadwerkelijk ingeschreven bij de skischool, ik heb mijn pas opgehaald…
En uiteraard heb ik even ‘hoi’ gezegd in mijn stamrestaurant. Niet dat ze open zijn, maar dat boeit niet . Lang leve een achterdeur!

Ik had toch niks te doen en hier in huis is het stil… Dus ik heb de meiden even geholpen met het inrichtten en klaar maken van het restaurant! Het was gezellig. :-D
En nu, nu gaat het echte leven beginnen. Ik heb er zin in. Laat de kou maar komen.

Speciaal voor degenen die graag foto's groot zien... Klik hier!

LET TROUWENS OP MET REAGEREN DAT DE SPAMCODE WORDT INGEVULD!

Een nieuw leven, een nieuwe start?

Woensdag 03 December 2008

Zo, daar was ik weer... ;-) Maar dan vanaf nu uit Oostenrijk!!!!

Even snel een eerste berichtje om te laten weten dat ik goed ben aangekomen!!! En dat ik ook internet heb geregeld.. Dit gaat echter met tegoed, oftewel per gigabyte koop ik tegoed in en dan kan ik daarvan internet. Het gaat vrij traag... En is ook vrij duur.

Maar dat wist ik al, want dat ik dit ging krijgen dat wist ik al. ;-)
Loggen vraagt dan ook teveel tijd, maar dat kondigde ik al aan. Mailen kan dus altijd! Zie hiernaast voor mailadres.
Maar MSN werkt ook uitermate goed. Heb je nou zin om te msnen? Mail dan even en dan voeg ik je wel toe!

Ik heb zin in mijn avontuur, tot snel.

Ik wens... Ik hoop...

Maandag 01 December 2008

Adolf, ik wens je gewoon een hele fijne tijd toe met je gezin. :-)

Barbara, ik wens je toe dat de doelen die je stelt niet te hoog zullen zijn en dat je je eigen doelen kan halen. Weet dat er altijd iemand voor je klaar staat!

Belinda, ik wens je toe dat MS zich stabiliseert en dat je niet teveel last hebt van de vochtigheid.

Callemie, ik wens je veel mooie wandelingen toe, geniet van het leven!

Cynthia, ik wens je veel fijne wandelingen toe en liefde van iedereen om je heen.

Desire, ik wens je heel veel geluk toe en geniet van de kids om je heen. Dat er maar veel vreugde in je leven mag blijven.

Di Mario, ik wens je hele fijne feestdagen toe en dat jij straks zelf weer aan het loggen toekomt. ;-)

Elise, ik wens jullie toe dat de zorgen om het huis snel voorbij mogen zijn en geniet van al het moois om je heen. Ook wens ik je uiteraard toe dat de situatie op je werk zich snel mag verbeteren!

Emile, ik wens je toe dat je nu eindelijk eens je eigen beloften aan jezelf na kan komen. ;-) En natuurlijk ook veel plezier met alle feesten die je weer tegemoet gaat.

Frans, ik wens je toe dat de trend zich door blijft zetten en je gewoon je zelf goed voelt en sterkte met de drukte die er ongetwijfeld weer gaat komen met alle aangiften.

Gisella, ik hoop voor je dat de uitslagen goed blijven zijn en dat jullie langzaam weer in het normale gezinsritme kunnen komen.

Hanny, ik hoop dat de lijdensweg niet te lang meer duurt.

Harold, ik wens je het beste toe en weet dat je goed bent zoals jij bent.

Harry, ik wens je succes toe met alle drukke bezigheden die je hebt en veel geluk.

Hartje, ik wens je beterschap toe en dat de pijn mag verdwijnen en geniet lekker van je heerlijke gezin.

Jan K, ik hoop voor jou dat de lente er snel weer mag zijn en dat de vochtige dagen zoveel mogelijk achterwege blijven. En uiteraard ook veel plezier met een eventuele nieuwe camera.

Jetske, ik wens je heel veel fijne fotowandelingen toe en ik hoop dat er voor jou nog een tijd komt van sneeuw/ijs. Veel plezier

Karin, ik wens je een fijne winter toe en hoop dat er niet teveel gladheid is. Geniet van iedereen om je heen en vooral natuurlijk van de beestjes.

Kruidje, ik wens je veel kracht en geluk toe. En succes met de verbouwing als deze gaat plaatsvinden.

Lenie, ik wens je heel veel geluk toe met de aanwinst in de familie en veel kracht voor die rotziekte.

Liesbeth, ik wens je veel geluk toe in je nieuwe huisje. Een heftige stap, maar een heerlijke plaats.

Lonneke, ik wens je heel veel sterkte toe in deze tijd. Hou je taai… Ik weet zeker dat ook voor jou de zon weer gaat schijnen, hoe moeilijk dit grote verlies ook is!

Loontjuh, ik wens je veel plezier toe met de muziek en dat thuis alles goed mag gaan.

Maaike, ik wens je veel geluk toe in je nieuwe huisje.

Marjolein, ik wens je heel veel geluk toe met je man.

Marleen, ik wens je heel veel geluk toe in Zeeland. Geniet van de katten. En ik hoop dat het goed blijft gaan met de zieke.

Mary-Ann, ik wens je veel succes toe met het opvoeden van Howy. En natuurlijk ook veel plezier van die kleine.

Natazz, ik wens je veel sterkte toe met je schouder en have fun met de nieuwe camera!

Pasula, ik wens je heel veel plezier toe met het rondreizen door Nederland en alle avonturen die je beleefd.

P-ter, ik wens je beterschap toe met je voet, wie weet straks weer rondhuppelend. ;-)

Rietepietz, ik wens je veel mooie avonturen toe en dat je strijd tegen de vernieuwing succes mag opleveren.

Roos, ik wens je heel veel geluk toe in jullie nieuwe huisje.

Sanne, ik wens je veel geluk voor, dat alles goed mag blijven gaan en dat je geniet van het getrouwde leven.

Sis, ik wens je een heel fijn jaar toe, waarin hopelijk alles zich stabiliseert en je lekker kan werken en thuis ook alles goed gaat. :-)

Suzan, ik wens je in eerste instantie een fijne tijd toe in London. En daarna hoop ik voor je dat je je huisje snel onderverhuurd hebt.

Sylvia, ik wens je heel veel plezier toe met fotograferen en weer op je nieuwe stekkie.

Tagrijn, ik wens je hele fijne dagen toe met veel warmte om je heen. En veel inspiratie zodat iedereen kan blijven genieten van alle mooie logjes!

Thea, ik wens je veel geluk toe met de nieuwe aanwinst in de familie en natuurlijk ook met alle andere kleinkinderen.

Tiny, ik wens je veel plezier toe met leren fotograferen met de spiegelreflex! Dat er maar veel mooe resultaten mogen komen.

Zakina, ik wens je heel veel geluk toe met Calvin.

En voor iedereen die hier niet tussen staat wens ik uiteraard ook al het beste toe!!! :-)

P.s Wil je nou iemand bezoeken? Dat kan, in de kolom hiernaast staat Linkjes, daar zijn alle linkjes terug te vinden!

Dit was tevens voorlopig de afscheidslog... Zo snel ik tijd heb om een logje te plaatsen dan zal ik me weer melden!!!
LET TROUWENS OP MET REAGEREN DAT DE SPAMCODE WORDT INGEVULD!