Amaryllis.

Vrijdag 28 November 2008

De kerstbloem bij uitstek volgens mij, de Amaryllis. Een prachtbloem. Een aantal weken geleden heb ik de eerste al aangeschaft en deze staat nog steeds mooi in bloei! :-) En ik denk dat ik hem nog veel tegen ga komen.

De bloemen zijn zo teer, maar ook open. Ze stralen een soort blijdschap uit voor mij. Zou dat de reden zijn dat ik heerlijk slaap de afgelopen tijd?

Je zou er bijna onder gaan zitten en deze bloem gebruiken als paraplu. ;-)

Dan even wat anders. Afgelopen weekend was me broer al op bezoek met familie om afscheid te nemen. Dit weekend komt me zus en me schoonzusje. Uiteraard met de rest van het gezin. :-) Erg gezellig! Maar dat afgelopen week me broer er was, betekende ook dat Jennéh Rose er weer was.
Met de dag ziet zij er volgens mij ouder uit. Zeg nou zelf, dit is toch een eigenwijze peuter? ;-)

Ohja protest aantekenen tegen mijn vertrek kan...
Tagrijn heeft het AOW opgericht. Het "Annespike op Weblog". Of het gaat werken, ik weet het niet.
Maar uiteraard zal ik af en toe hier een berichtje posten! Ik heb niet voor niets de lay-out aangepast. :-) Maar terugbezoeken gaat me elke dag teveel tijd kosten!!! Helaas...

En zij dan?

Donderdag 27 November 2008

Een vraag die ook nog bij jullie op kan komen is: en zij dan? En met zij bedoel ik uiteraard Poes.

Tsja die zal ik gaan missen als kacheltje.

Ik zal dat lieve koppie gaan missen.

Ik mis de waakzame blik.

Ze spits dan nog wel de oren, maar ze hoort niks. Maar ook die doofheid zal ik missen.

De pootjes die ook gemeen pijn kunnen doen, ook die zal ik missen.

Ach ik zal haar gewoon helemaal gaan missen.

Maar gelukkig blijven er 2 baasjes over die ongetwijfeld goed voor haar zorgen!

Vroege ochtend.

Woensdag 26 November 2008

Blijkbaar voelde ik het aan dat de ochtend niet zo geslaagd zou zijn als dat ik had gehoopt... Want al voor de wekker schrok ik wakker met allerlei doemgedachten in mijn hoofd..
Gedachtes als: is het geld wel goed overgemaakt voor mijn cursus tot zal er wel genoeg sneeuw liggen in Oostenrijk? Is mijn huisvesting wel geregeld en ga zo maar door...

Met een wazig hoofd stond ik dus op en liep naar het raam: VERDORIE! Nog geen sneeuw. :-( Nou liggen maar weer dan. Maar ik was wakker, echt wakker. Dus alsnog me bed maar uitgekomen. Na een heerlijke douche was het tijd om toch even buiten te kijken.

Ach alsnog lag er wel wat, een goede voorbereiding voor over een paar dagen! Wantttt 3 december ga ik naar Oostenrijk verhuizen, hiephoi, maar daarover later meer.

De bloemen droegen trots hun witte last.

Een echte sneeuwbal was eigenlijk niet te maken, maar het plantje, ja die was wel te vinden.

Er hing nog wel een echte sneeuwlucht, maar helaas. Naarmate de ochtend vorderde kwam daar alleen de zon uitvoort. Bye, bye sneeuw!

Het lijkt toch net oostenrijk? Ware het niet dat het hier vlak is...

Tsja en dat de zon zijn werk deed, daar hoeft niemand over te twijfelen.

Ook in Oostenrijk loopt de spanning bovengronds, het kriebelt! Nog maar een paar nachtjes...

Voor de liefhebbers: er kan geschaatst worden.

Zagen we net al een sneeuwbal zonder sneeuw, hier is een sneeuwbal met sneeuw.

Zeg nou zelf? Heerlijk genieten toch! Goede voorbereiding... Ik heb er zin in!

Speciaal voor degenen die graag foto's groot zien... Klik hier!

Om nog even terug te komen op het begin: Ja de huisvestiging is geregeld, ja ik ben definitief in geschreven voor mijn cursus en er ligt 40cm sneeuw op de pistes... :-D
Om nog een vraag te beantwoorden: in principe heb ik daar geen internet... Ik probeer het wel zelf aan te schaffen (Oostenrijk is verder met prepaid internet) maar of ik zal blijven loggen? Mssn wel berichtjes met foto's op deze site, maar bij anderen... Ben bang dat het me teveel tijd gaat kosten (tegenwoordig ruim 1.5 tot 2 uur per dag) en gewoon te duur wordt.. Dus dat zal moeten blijken!!

Vervolg.

Dinsdag 25 November 2008

Zaterdagavond in de auto dus flinke sneeuwbuien gehad. Af en toe het gevoel dat je stilstond zo hard kwam de sneeuw op me af... En als ik dan op de kmteller keek, dan reed ik alsnog 80 ofzo.. Heel vaag en heel vermoeiend.
Voor de zondag had ik goede hoop dat het mooi wit zou zijn, maar helaas.. Dit was het uitzicht:

Toch wel een beetje wit. Toen me vader dus ook vroeg of ik zin had om mee te lopen ben ik uiteraard mee gegaan! Waar twee weken geleden het nog herfstig was bij de Drait, was het nu toch wel echt winters.

Hout is een goede sneeuwvasthouder. Dat bleek ook wel... De brug zelf was behoorlijk glad!

Maar aan de overkant, was het de moeite van het glibberen waard. Want de Drait lag er prachtig winters bij.

Ook de andere kant was het de moeite van bekijken waard.

Op de leuning lag sneeuw, inmiddels verworden tot ijs. Samen met het mos op de brugleuning een heerlijk tafereeltje.

Verder gelopen verbaasde ik me wel... Ik weet dat het wat gesneeuwd had en ja het was ook af en toe behoorlijk glad.. Maar dit, dit ging me toch wel even te ver...

Om van zulke banden in te zetten? Nee dat begrijp ik niet. ;-)
er waren daar werkzaamheden vandaar ;-)

Het gemaal was aan het draaien. De klokjes leken precies ijs, maar helaas, zover is het nog niet voor de schaatsliefhebbers.

Al met al een heerlijke frisse wandeling! Lang leve de kou. Vervolgens begon het zondagavond te sneeuwen en dus.. Ben ik er maandagochtend op uitgetrokken.
Alweer wordt vervolgd dus...

Sneeuw?!?

Maandag 24 November 2008

De weergoden houden blijkbaar van me! Of toch niet??? ;-)

Zaterdagavond zag ik dit: en dacht: YES!!! Sneeuw... Dat beloofd nog wat voor het verdere weekend.

Ok, ok, ik weet, het was nog weinig. Maar toch, het was daadwerkelijk echte sneeuw!

Zaterdag was dus een dag van heen en weer gereis. 's ochtends te vroeg (lees 7 uur) in de auto stappen om naar de trein te rijden (in Groningen) om vervolgens met de trein naar Rotterdam te gaan. Waar ik afgesproken had met Liesbeth. Erg gezellig!! Vervolgens weer in de trein om door te reizen naar Zeeland, om daar me opa te bezoeken. Nog voor zijn verjaardag. :-) Ook gezellig! Maar dubbel. Anyway dat weten jullie.
Toen in de auto om (met een omweggetje) naar Noordwijk te rijden naar vakantievrienden van ons uit Oostenrijk. En toen, toen weer naar huis. Al met al een drukke maar o zo gezellige dag!

Ik had Opa voor zijn verjaardag chocolaatjes gegeven en die vielen blijkbaar wel in de smaak. Snoepen kent hij in elk geval nog wel!
Maar zeg nou zelf, deze zwarte piet is toch ook om op te eten?

Vervolgens zijn we over kleine weggetjes gereden naar Noordwijk. Zee en sneeuwbuien is natuurlijk geweldig. Het rijden was dan wat minder met een hoge auto en veel wind. Maar het was wel genieten.

Je zag de sneeuw gewoon bijna uit de lucht vallen op een afstandje.

Maar draaide je dan weer om, dan was er geen vuiltje aan de lucht en had je een 'strakblauwe' hemel.

Niet dat dat waar was, want echt de buien kwamen rap op je af! Zeker deze bui hebben we geweten.

Binnen no time lag er ijs op de auto en was de weg wit. Lang leve winterbanden & een 4x4 ;-)

Tsja niet alleen de buien deden hun best om zichzelf van de mooiste kant te laten zien. Ook de zon wilde laten weten dat hij er nog was.

De bui waar we eerder in zaten, zag je nu gewoon wegdrijven. Maar niet getreurd er zouden nog genoeg buien komen. ;-)

Kijk maar daar was de volgende alweer.

Het was een afwisselende dag om te rijden! Van Noordwijk uit terug naar Friesland had ik me op het ergste voorbereid, veel sneeuw enzo onderweg. Het viel gelukkig mee. Maar toch... Ik had toch wel graag meer gehad! Want een witte wereld is zo mooi.. *zucht*. Nog een paar dagen!!!!!! 3 December vertrek ik naar Oostenrijk! En daar, daar kan ik nauwelijks op wachten. Echt wit! Echt sneeuw en echt bergen!!!! :-D

Kerst in Maastricht.

Vrijdag 21 November 2008

Vorig jaar was het nog genieten op Winterland in Maastricht, dit jaar kan ik daar niet van genieten om zeer duidelijke redenen! ;-)

Maar dat neemt niet weg dat Maastricht al in kerststemming was. Eigenlijk best triest zo vroeg al.. Maar toch ook wel heerlijk gezellig hoor!

Zeg nou zelf? Zo'n winkelstraat wordt er toch veel gezelliger door!

Tsja ik kan er eigenlijk weinig anders op zeggen...

Maastricht is gewoon gezellig!

Maar back to reality. Maastricht blijft ook gewoon Maastricht met zijn prachtige oude huisjes. Een prettige sfeer....

En de vele kleuren in de herfst. Oh wat hou ik toch van deze stad!

Echter... Nog meer van de sneeuw!!! ;-)

Margraten.

Donderdag 20 November 2008

We gaan verder waar we gebleven waren na de druppels. Ik ben verder gereden en het werd steeds grijzer om me heen. Echt genieten van de heuvels lukte dus niet... Toen ik Margraten op de borden zag staan was de beslissing snel genomen. Daar ging ik naartoe!

In Margraten ligt de enige Amerikaanse militaire begraafplaats van Nederland. Meer informatie is daar ook te vinden. In de tijd dat ik in Maastricht woonde er een aantal maal langs gereden maar nooit rustig de tijd gevonden om daar een kijkje te nemen.

Van veraf is de begraafplaats al te zien. Er staat een 15,5 meter hoge kapel en een toren van 30meter op het terrein.

Zowel op de buitenkant als binnenin staan mooie teksten geschreven. Vooral die buiten op de toren geeft voldoende stof tot bezinning.

Maar ook de twee teksten aan de binnenkant..

Binnenin zie je trouwens de hoogte goed.

Voor deze toren/kapel ligt het ereplein. Aan weerszijde van dit plein staan wanden met namen van militairen die vermist zijn. In totaal staan hier 1722 vermisten op. Bij een aantal staat een sterretje omdat de gesneuvelde naderhand terug is gevonden. Tevens stan hierop de namen van de plaatsen waar de belangrijkste gevechten plaatsvonden.
De vijver die in het verlengde van de toren ligt is het monument.

Eenmaal voorbij het monument kom je uit op de grafvelden. Indrukwekkend veel grafstenen. Rijen vol, rijen lang, rijen breed... Onvoorstelbaar.
Maar oh wat mogen we deze mensen dankbaar zijn. Zij hebben hun leven gegeven voor onze vrijheid!

De beplanting is zorgvuldig uitgekozen, Amerikaanse Eiken. En wordt zeer goed onderhouden. De begraafplaats ziet er perfect uit.

Ik vind het mooi om te zien hoe verschillende geloven naast elkaar begraven liggen. Dit zou heden ten dage ook moeten kunnen...

De druppels die ik er vond, zo voelde ik me ook. Dankbaar voor wat de militairen voor ons hebben betekent en triest omdat we binnenkort als familie ook aan een graf zullen staan.

Juist deze grijze dag zorgde ook voor afwisseling. Ook hier was de herfst duidelijk zichtbaar.

Eenmaal teruglopend kwam ik weer uit op het ereplein. Alwaar de fontein nog even liet zien waarom hij juist daar geplaatst was.

Terug bij het begin, liep ik het gedenkcentrum in. Daar wordt op de wand de aanval weergegeven. Deze wil ik jullie toch niet onthouden.

Opdat we nooit vergeten.

Regenachtige avond & dag.

Woensdag 19 November 2008

Zaterdag begon al goed... Op het moment dat ik Maastricht in reed wist ik al: foto's maken gaat niet lukken... Want het regende...

Toch hebben we ons niet laten weerhouden om de stad in te gaan. Ik moest en zou sfeerpreuve! En dat is gelukt. :-) Wat voelde dat weer goed om even rond te lopen...
En kwam ik tot de conclusie dat het zondag koopzondag was! Ikke blij.

Anyway, staande op de Servaasbrug had ik zoiets: maar ik heb me kleine camera nog. Kon het niet laten om nog even de Hoge Brug op de foto te zetten.

Verder ingezoomd op de brug lijkt het net alsof ik mijn camera niet stil kan houden.. Echter deze stond gewoon stabiel op de leuning. De hoge brug beweegt nogal snel door voetgangers/fietsers en de wind. En tsja ook het water kabbelt natuurlijk door.

Verder naar de zondagochtend. Het zag er op zich wel ok uit, alleen toch wel behoorlijk grijs.

Maar zelfs dan is de herfst mooi in Limburg. En natuurlijk het heuvellandschap.

Waar ik even stopte was toevallig een boomgaard, waar deze rode vruchtjes nog aan het schitteren waren.

En zoals ik al zei, het regende... En dat bleek wel aan de druppels die overal verspreid waren.

Morgen maak ik deze rit af. Een bezoek dat zeker in het grauwe/grijze weer heel indrukwekkend was...

Fanclub.

Dinsdag 18 November 2008

Afgelopen zondag de jaarlijkse fanclubdag van de Hub'n Bub'n gehad! Het was weer super gezellig!! :-D

De stemming zat er al vroeg in. Je ziet de mensen genieten.

Er was echter 1 probleem: je kon bijna over de hoofden lopen.

Maar ach dat deerde de mannen niet, die hadden er alweer zin in!

Deze klompjes zijn er klaar voor...

Waarvoor klaar? nou kijk maar mee!

Maar hij bewijst nog wat... Namelijk dat ook de kids er gewoon veel lol in hebben!!!

Zijn de filmpjes niet te zien. Klik dan hier & klik ook hier!

Het was weer top! Een goede afsluiting van een heerlijke dag Limburg/Maastricht. Waarover deze week meer.

Impulsief vluchtgedrag.

Vrijdag 14 November 2008

Soms heb je van die momenten dat je gewoon even weinig thuis wilt zijn en ik geloof dat ik zo'n periode heb. Ik noem het dan maar impulsief vluchtgedrag...

Zaterdag mag/moet ik eerst werken tot half 5, vervolgens spring ik in de auto en cross het land door en ga lekker naar Maastricht!

Ik hoop zaterdagavond nog even tijd te vinden om lekker in het donker door de stad te lopen.. Dat maakt mijn gedachten altijd zo heerlijk leeg.

Vervolgens heb ik zondag de tijd om rustig op te starten. Hopend op goed weer.. zie ik nog wel even wat ik doe. Ik weet in ieder geval wel waar ik 's middags ben!

Elk jaar houden de Hub'n Bub'n een fanclub dag. Nou hoef je niet perse lid te zijn van de fanclub om daar naartoe te gaan! Dus als iemand zich geroepen voelt. Jullie zijn welkom!
Het begint om 14.00 en wordt gehouden in "In de Haverput", vliegenstraat 59 in Bunde.

Een en ander betekent ook dat ik na afloop van de fanclubdag nog terug moet naar huis, dus dat er maandag geen log van mij te verwachten is. :-) (en dat ik dus vanaf zaterdag ook even niet reageer)
Allemaal een heel fijn weekend toegewenst!

Zou ik het toch bijna vergeten... Maar zaterdag komt Sinterklaas waar aan in ons land! Ik geloof alleen dat de muziekpieten een beetje problemen hadden.
1: zeeziek.
2: gehaast.
3: doorgedraaid...
Afijn kijk zelf maar ;-)

Werkt dit nou niet... Klik dan hier!

*Zucht*

Donderdag 13 November 2008

We hebben een ontzettend lief beest in huis. Die ligt gewoon heerlijk te slapen.

Wordt af en toe wakker...

En steekt dan overal gelijk haar neus in.

Om vervolgens weer heerlijk verder te slapen.

Geen probleem zouden jullie dan zeggen.. Nee dat klopt ook wel. Want ze ligt gewoon ontzettend lief.

Alleen... Ik heb een tweepersoonsbed... WAAROM MOET ZE DAN UITGEREKEND OP MIJN DEKBED, OP MIJN HELFT.... PERSE WILLEN SLAPEN?
Dat snap ik nou niet... Ik lig met me rug bloot.. Ik kan me niet keren of er komt boos gebrom.. *zucht*

Voortaan doe ik alsof ik slaap... Dan wordt ik namelijk wel gewekt met luid gemiauw dat ze op MIJN helft wil liggen...

Poezen... Hebben geen baasjes maar bedienden, dat blijkt wel weer!
Maar verder is ze lief hoor. ;-)

Speciaal voor degenen die graag foto's groot zien... Klik hier!

Wandeling (3).

Woensdag 12 November 2008

We wijken heel even af van het pad en zien een dopje liggen. Als je op de grote foto kijkt zie je dat hij harig is. Nooit geweten!

We zien door de paddenstoel het bos niet meer..

Wat voor mos dit is, dat weet ik niet. Ik weet wel dat het een prachtige kleur had en dat het me gelijk opviel!

"Onder moeders paraplu, stonden eens 3 kindjes." Tsja daar blijkt wel dat het versje "Op een grote paddenstoel, rood met witten stippen, zat Kabouter Spillebeen heen en weer te wippen" is uitgevoerd. ;-)

Ook vergane glorie is mooi. Al raak ik dat liever toch echt niet aan!

Deze paddo's vielen me op door de aparte vormen. Het leken wel knopen of bloemen.

Of ze nou altijd zo zijn of dit een geval is dat ze al niet meer zo heel vers zijn?

Tsja en ook paddenstoelen hebben aparte vormen, om maar even bij het onderwerp van een paar foto's eerder te blijven... ;-) Mssn hadden daarmee de kids voorkomen kunnen worden.

En om dan maar braaf af te sluiten met het wit van een bruid. Deze paddenstoel was echt helemaal wit. Zo apart, nog nooit gezien!

Dit was het laatste gedeelte van afgelopen zondag. Ik ben benieuwd hoe lang we nog kunnen genieten van de herfst!

Speciaal voor degenen die graag foto's groot zien... Klik hier!

Wandeling (2)

Dinsdag 11 November 2008

We lopen verder en gaan klimmen. Namelijk de boom in!

In Drachten lijkt het op dit moment: waar bomen staan, staan ook een heleboel paddenstoelen. Succes gegarandeerd!

Dat bij mij ook niet altijd alle foto's goed gaan... Blijkt wel! Maar echt storend is het nou ook weer niet... ;-) Drachten onder de hoed.

Tevens hebben we paddo's in alle soorten en maten. Van heel groot tot inimini.

We hebben paddenstoelen die recht zijn, maar ook die keurig buigen.

Er zijn singles, maar er zijn ook gemeenschappen.

Men woont in laagbouw of in hoogbouw.

Het is heel stil of heel druk.

De afgelopen tijd was het windstil en juist afgelopen zondag stak er een briesje op. Dan blijven de blaadjes niet meer hangen. Ik krijg bij de foto het gevoel: lopen over water.

Speciaal voor degenen die graag foto's groot zien... Klik hier!

Wandeling (1)

Maandag 10 November 2008

Afgelopen zaterdag was een vreemde dag... De dag begon met een traan. Onze buurman.. Zo dichbij huis en toch zo ver weg. (de begraafplaats ligt vlak achter ons huis).
Vervolgens ben ik de natuur in gedoken zonder camera. Ik had even frisse neus nodig...
Uiteindelijk was ik zo moe dat ik op bed ben gaan liggen en inderdaad heb geslapen.

Vervolgens was het tijd om af te reizen naar St. Nyk. Een mooi feestje voor de deur.
Wat ook zeker waar was! Echt super gezellig. :-D

Zondag werd ik wakker en stond er ineens een vreemde auto voor de deur. Maar huh, hoe kan dat? ;-)

Dat betekende dat we bezoek hadden! Gezellig. (uiteraard wist ik dat wel hoor, ik had de bus zelf naar ons huis geloodst.)

Een zeer langzame start was op zondag het geval. Vervolgens weer een stuk gelopen en op deze wandeling neem ik jullie in de aankomende dagen mee.
Een aantal foto's van de serie is ook groot te bekijken. Onder de laatste foto van deze log staat het linkje hier naartoe.

We zijn een stuk gaan lopen, allebei de camera in de aanslag.. En reken maar van yes dat we veel moois hebben gezien!
We liepen over een 'bospaadje'. Althans het lijkt bos, maar ligt eigenlijk gewoon midden in de woonwijk!

Ik had gezegd paddenstoelen, nee niet meer... Maar ik ga glashard dit verbreken. Ik heb zoveel moois gezien dat ik het gewoon 'moet' tonen..

Maar ondanks dat de herfst al ver gevorderd is, kwam ik de zomer tegen. Een zweefvlieg op een paardenbloem.
En maar al te graag deed ik mee met verstoppertje spelen.

De druppels die lagen te schitteren in de zon ben ik niet zomaar voorbij gekomen. Ik moest ervoor op de buigen.

Het parkje deed zijn best om ons te vertellen dat het een mooie herfstdag was en dat we het ervan moesten nemen!

Een strakblauwe lucht, een zonnetje en wind... De ideale combinatie voor een wandeling waar je lekker bij kunt uitwaaien.

Bij de bruggetje zijn we afgeslagen en langs de Drait gelopen.
Een hele belevenis voor iemand die alleen de Maas gewend is
en de heuvels van Zuid-Limburg.

Een eenzaam schaap was aan het grazen. Genietend van de zon.

De herfst is en blijft geweldig, ik krijg er maar geen genoeg van. Wat was het heerlijk daar op de dijk!

Morgen vervolgen we onze weg... Dan gaan we kruipend verder. ;-)

Speciaal voor degenen die graag foto's groot zien... Klik hier!

Luiden.

Vrijdag 07 November 2008

Eindelijk weekend, whoeeh. Ik ben er ook echt aan toe. Niet dat ik rust krijg, maar goed, dat is dan weer een ander verhaal...

Bij deze luid ik (of eigenlijk zij) het weekend in).


Werkt het niet? Klik dan hier

Zaterdagochtend eerst begrafenis... Onze lieve buurman is overleden...
Zaterdagavond feestje! De Hub'n Bub'n komen naar Friesland! Helemaal super.
Zaterdagavond komt dat een hele goede vriend van mij mee en blijft slapen..
Die gaat vervolgens zondagmiddag naar huis en zondagmiddag wil ik kijken of ik mijn computer opnieuw kan installeren.. Maar mssn laat ik dat ook wel en geniet ik gewoon van de zondag!

Allemaal een heel fijn weekend toegewenst!

Twee ezels...

Donderdag 06 November 2008

Nee, ik bedoel niet mezelf! Maar de twee ezeltjes in de dierentuin! Wat waren die toch schattig aan het spelen.
Ze hadden van de verzorgers een skippybal gekregen, waar ze heerlijk mee aan het spelen waren!

Soms werden ze fel en beten ze elkaar, maar over het algemeen ging het prima. Het ging zelfs zover als er 1tje afdroop, de ander er met de bal achteraan kwam. Een heerlijk gezicht!

Nou dan geef ik me wel over, spelen we wel verder.

Toe nou! Hij is van mij.

Ik zei toch zo: DIE BAL IS VAN MIJ! Dus blijf eraf! ;-)

Wat verderop in de dierentuin is de vlindertuin... Een waar paradijs altijd! Zag ik laatst daar al een doorzichtige vlinder... Nu zat daar een blauwe vlinder te pronken! Zo loont het zich elke keer weer om te gaan kijken...

Veel meer foto's heb ik niet gemaakt... Ik had er geen zin in! En dat moet ook kunnen toch? :-D

Lieveheersbeestje.

Woensdag 05 November 2008

Past toch mooi bij mijn schoen??? :-D

Speciaal voor degenen die graag foto's groot zien... Klik hier!

Paddenschoen.

Dinsdag 04 November 2008

Ineens zijn ze overal. De rood met witte stipjes paddenstoelen... Overal kom je ze tegen!
Dus omheen kan ik er niet.. En zeker niet als ik me camera bij me heb... Ik wordt zelf rustig van fotograferen en dat heb ik wel nodig in mijn drukke leven dus ik heb het met veel plezier weer helemaal opgepakt!

Wat schetste mijn verbazing... 1 van de paddenstoelen was zo groot dat hij wel kon functioneren als schoen! Zeg nou zelf, dat zou toch beeldig staan?

En waarom ik die gekleurde sokken aan heb. Nou heel eenvoudig... Die passen bij me nieuwe kleren!

Psstt, ik kijk echt niet ondeugend hoor... Ik was dat op dat moment ook echt NIET!

De witte muur?

Maandag 03 November 2008

Als ik mensen uit leg waar we wonen is een veel gehoorde opmerking: is dat in de buurt van de witte muur dan? Waarop ik dan kan beamen, ja dat is onze muur.

Alleen als je op dit moment gaat zoeken.. Dan vind je hem namelijk niet!
Hij is tijdelijk groen/rood.

Het lijkt bijna een stoplicht. Oftewel mooigetooid.
Soms is het wel handig. Als je dan iemand niet op bezoek wilt hebben zeg je gewoon: Heey, heb je die rode kleur niet gezien.. Rood betekent toch niet doorgaan! Wat doe je hier dan?

Maar uiteraard zijn er ook genoeg mensen die we groen licht geven, die kunnen dus gewoon doorlopen.

Het spreekwoord luidt, je ziet door de bomen het bos niet meer... In dit geval is het dus je ziet door de stelen de witte muur niet meer.

Voor wie het niet begrepen heeft: Groen, je mag binnenkomen.

En rood, je moet buitenblijven.
Alhoewel dit een twijfelgeval is. ;-)

Laten we het er maar ophouden... Dat op dit moment we niet zo makkelijk vindbaar zijn met de 'witte' muur.