Luchten.

Donderdag 31 Juli 2008

Het is aardig wisselvallig in Oostenrijk geweest. Normaal gesproken is het: of grijs, of strakblauw! Deze keer dus niet.
Er wordt over Nederland dan wel gezegd dat we zulke mooie luchten hebben. Nou Ellmau kan er ook wat van. :-)

De kerk staat er prachtig op.

Vooral dat gat sprak me aan.

Bergen en prachtige luchten... Ik kon me niks beters voorstellen op dat moment.

Tsja, dat het niet alleen mooi was, bewijst deze bergtop wel.

Onderweg in de bus (voorin!) zie je ook genoeg moois... Der Wilder Kaiser. Een uitzicht waar ik nooit genoeg van zal krijgen.

Dat met onderstaande luchten op de vroege morgen (lees, kwart over 7) het een PERFECTE dag zou worden... Kon ik me toen niet voorstellen...

Maar over die bewuste zaterdag morgen meer. Alleen de gedachte aan die morgen maakt me warm, het was zo geweldig, zo overweldigend leuk, zo perfect... Een ochtend om NOOIT meer te vergeten en altijd te koesteren.

Balend!!!!!

Woensdag 30 Juli 2008

Zo voel ik me op dit moment.. Bah, wat vervelend om hier weer terug te zijn... Ik heb het in elk geval ontzettend naar me zin gehad.
De eerste week was perfect, de tweede week te gek! :-) Dat zegt wel genoeg toch?

Ik zit nog even te denken hoe ik mijn vakantie wil verhalen, want tsja... Ik kan niet alles vertellen (uiteraard *grijns*), maar wil wel wat laten zien. Om eerlijk te zijn... Echt heel veel foto's heb ik (gelukkig) niet gemaakt. Ik heb vooral genoten van me vrienden daar, van de limburgers, van de band en vooral van het weer!

Ja het was de helft van de tijd, oftewel 1 week regenachtig, maar de andere dagen waren prachtig en heb ik voornamelijk verbracht bij de Hintersteiner See. Een echte aanrader als je bij Ellmau/Scheffau in de buurt bent.

Zo helder, je ziet echt alles. En de vissen, die zijn totaal niet bang.
Zelfs de zoetwaterkreeften en de waterslang zag je prima.

Met op de achtergrond wat bergen in de verte.

Maar als je je omdraait... Zie je de Wilder Kaiser van zeer dichtbij!

De eerste week van de vakantie zat ik boven in het huis en had ik onderstaand uitzicht. De tweede week zat ik op de begane grond en had ik nog gedeeltelijk dit uitzicht. In elk geval genieten.

Ben een van de eerste dagen naar het kerkje gelopen. Vanuit daar heb je een prachtig uitzicht over Ellmau.

's Avonds om het eten te verteren ben ik nog een rondje gaan lopen. Vanaf de andere kant ziet Ellmau er ook prachtig uit. :-)

Eenmaal terug op mijn kamer ging de zon onder. Hoe dat er uitzag weet ik niet. Wat ik wel zag was een prachtige oranje gloed over de huizen. Een mooie afsluiter van de eerste zonnige dag!

Hiep, hiep hoera!

Zondag 20 Juli 2008
Deze zot is jarig!!!
22 jaar alweer en heerlijk aan het genieten van de vakantie!!! ;-)

VAKANTIE!!!!

Maandag 14 Juli 2008

Hihaaa, vandaag is de dag dat ik jullie ga verlaten! Ik vertrek weer 2 weken naar mijn zo geliefde Ellmau! Ik heb er onwijs veel zin in. :-) Ben de laatste dagen al echt aan het aftellen....

Dus ik zou zo zeggen, tot over ruim 2 weken!!! :-D
Ik zal jullie niet missen! ;-)

Dan nog een drietal foto's van gisteren, in 't Mandefjild! Ik vond het gezellig, bedankt Hanny, Lenie & Lotje, Marrie & Harry, Thea, Hartje & Kruidje

We hebben het bijna droog gehouden...

Er waren opvallend veel van deze blauwe vlindertjes die er ronddartelden.

Maar degene die het meest heeft rondgerend is toch wel Lotje! ;-)

Denk nog even aan onderstaande...

Weblogmeeting 13 september:

Een bezoek aan het gevangenismuseum in Veenhuizen (Drenthe) in combinatie met een wandeling door het Fochteloërveen (Friesland) onder leiding van een boswachter!

Het programma van de dag:
10.30 uur ontvangst Gevangenismuseum met koffie en koffiebroodje
11.00 uur bezichtiging cellencomplex museum
11.20 uur rondleiding museum
12.30 uur lunch museum
13.15 uur met de boevenbus naar het Fochteloërveen
13.30 uur ontvangst in informatieruimte met uitleg en video
14.00 uur gelegenheid voor het stellen van vragen
14.05 uur wandeling door het veen (laarzen of waterdicht schoeisel is nodig)
15.15 uur afsluiting
15.30 uur met de boevenbus en gids over Veenhuizen
16.45 uur afsluiting met een kopje koffie in het museum

Dit alles bij elkaar kost 25 euro per persoon (en bij een groep van 20 tot 26 man, 22,50 per persoon). Betaling op de dag zelf bij mij. Uiteraard zijn echtgenoten(s) ook uitgenodigd.
Minimaal 15 personen zijn noodzakelijk om dit door te laten gaan. Zodra ik 15 aanmeldingen heb ga ik reserveren...

Er kunnen 26 personen mee!!!!!!!!
Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!
Aanmelden via: annespike@gmail.com
(aanmelden kan alleen via de mail!)

Mochten er nou onverhoopt geen 15 personen zijn, waar ik niet vanuit ga... Dan gaat de dag gewoon door. In plaats van het arrangement stellen we dan gewoon de dag zelf samen. :-) Hebben we alleen geen rondleidingen en dergelijk, maar dat zal de pret niet drukken!

Zeeland.

Vrijdag 11 Juli 2008

De laatste dag dat ik mijn ov-jaarkaart heb... Dus daar moet even gebruikvan worden gemaakt!!! ;-)
Ik ga weer even op bezoek bij mijn Opa in Zeeland. Helaas niet aan de kust... zoals op de foto hieronder.

Vervolgens ga ik door naar Natazz & Keezz. Gezellig!!!
Om vervolgens weer terug te gaan naar Drachten.

Zaterdag is het dan tijd voor de laatste boodschappen en even pas op de plaats. :-) Tevens ga ik dan al zoveel mogelijk de tassen inpakken voor Oostenrijk, want maandag is dat zover!!!

Zondag dan nog onderstaande en zondagavond de laatste log voor 2 weken!
Ik heb het druhuk! Hihi

Aanstaande zondag, 13 juli, miniweblogmeeting in 't Mandefjild. Aanmelden niet noodzakelijk, maar wel gewenst. Vertrek om 13.00, bij Dundelle & het doolhofpark in Bakkeveen, Friesland.

Party!!!!

Donderdag 10 Juli 2008

Zoals al gemeld, afgelopen dinsdagavond had ik een verjaardagsfeestje in Rotterdam. Mary-Ann was jarig! Het was gezellig!! :-D

Het was toch wel wat, zit je met een gebroken been en dan heb je zo'n feest in je tuin.

Eerst nog even een tent opgezet, tenslotte was het een beetje regenachtig.. Af en toe vloog dat ding bijna in de lucht, maar ach, dat was eigenlijk best lachwekkend... ;-)

Ook de familie Glibber was aanwezig. Geloof dat Emile nou juist de wijsneus uit ging hangen...

Terwijl ik dat nou juist moet doen! Want vandaag krijg ik mijn diploma. :-D

Kiekeboe!

Maandag 07 Juli 2008

Eens even denken waar ik was gebleven... Oja afgelopen donderdag... Ik zal even verklaren waar ik zat en waarom ik dat niet gemeld heb.

Donderdag ben ik vertrokken naar Rotterdam, waar ik een bezoekje heb gebracht aan Mary-Ann & Chris. We hadden het anders gepland, maar ach, gewoon gezellig kletsen is ook super belangrijk! Met een gemeenschappelijke deler als web-log... is dat heel veel 'roddelen', dus berg je maar... Alle nieuwtjes zijn uitgewisseld, hahaha.

Zaterdag werd de jongste van de familie, Jennéh Rose alweer 2 jaar! Wat gaat dat ongelooflijk hard, niet te geloven!!!

En toen afgelopen zondag... De dag waarom ik niet kon loggen. Ik had ooit in een teleurgestelde bui geroepen dat ik zondags niet naar Maastricht zou komen. Maar ik blijf niet lang teleurgesteld.. Daarvoor is het leven te leuk en sommige dingen moeten gewoon uitgepraat worden. Van de Hub'n Bub'n had ik er welgeteld 1tje ingelicht dat ik kwam... En ik wilde ook onder geen beding dat men zou weten dat ik kwam. Ik heb zelfs nog glashard gelogen tegen ze, want ik werd nog gevraagd of ik ook kwam... Oeps? ;-)

Blijven slapen in Maastricht en maandagochtend heel vroeg (lees half 6) de bus gepakt, om vervolgens om iets voor 6 de trein naar Overijssel te pakken. Daar hadden we om 10 uur afgesproken... Dat heb ik alleen niet gered. Op Utrecht was ik nog onwijs blij dat ik vroeg was, want toen reden er geen treinen meer tussen Den Bosch en Utrecht... Maar helaas kwam die blijdschap te vroeg.
De trein naar Leeuwarden vertrok 10min later van Utrecht.. Om vervolgens bij Amersfoort in een storing te rijden. 15min later konden we weer rijden, pfoei. Dus al met al was ik nog redelijk op tijd daar!!! :-)

Samen met Jetske & Hanny ben ik wezen varen in de Weerribben! Heerlijk. Ja we hebben het getroffen met het weer. Maar een paar drupjes regen en verder gewoon super. :-)

Al met al natuurlijk weer genoeg plaatjes. Hoewel ik in Rotterdam niks met mijn camera heb gedaan, gezelligheid ging even voor... ;-)

Zondag was het gezellig druk.

Peter ging er zelfs van vliegen.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand...

Het varen in de Weerribben begon nogal rokerig:

Volgens mij dachten Jetske & Hanny hetzelfde als ik: "Er is nu toch een rookverbod?"

Deze vlinder werd gekoesterd... Door ons alle 3!

Update: dit blijkt ook nog een hele speciale vlinder te zijn!! Namelijk de grote vuurvlinder! :-D Zie de reacties hieronder voor linkje. :-)

Sfeer (3x)

Poging tot zelfportret.

Maar al snel kwam ik tot de conclusie dat Jetske beter is in portretten maken:

Dat er van Rotterdam geen foto's zijn, maak ik vandaag wel weer goed. Ik ga namelijk weer naar Mary-Ann & Chris. Mary-Ann is vandaag jarig, hiep,hiep, HOERA! en ik ben uitgenodigd voor de barbeknoei! Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat ook de Glibbers (inclusief de mini's) zouden komen, dus dat wordt dolle pret... Hiha!

Woensdag kom ik dan weer terug. (Morgen dus even geen log). En dan donderdag diplomauitreiking!
Ik heb er zin in. Donderdag vertel ik dan ook wel verder de rest van de plannen, hahahaha. Want ik ben nog lang niet uitgereisd. ;-)

Aanstaande zondag, 13 juli, miniweblogmeeting in 't Mandefjild. Aanmelden niet noodzakelijk, maar wel gewenst. Vertrek om 13.00, bij Dundelle & het doolhofpark in Bakkeveen, Friesland.

Yucca

Donderdag 03 Juli 2008

Ha eindelijk is het me gelukt… De Yucca bij zonlicht! :-)

Dit was even het laatste logje, ik ben er nu echt tussenuit. :-)

Plassen.

Woensdag 02 Juli 2008

Zoals ik al zei: ik moest even wat leuks verzinnen.. Al snel was de keuze gevallen op de Oostvaardersplassen... Prachtig gebied! Maar te groot voor even tussendoor. :-) Heb me er iig wel vermaakt.

Gewoon een mooie plas.

Ontzettend jammer dat het groen zo hoog stond.. Je zag echt helemaal niks.

Even verderop was wel weer goed zicht en daar zag ik een heleboel zwanen bij elkaar.

Er waren nog veel meer vogels te zien, alleen... In die hut stonden zoveel mensen dat ik geen zin had me daar tussen te mengen. Het was me daarvoor toch net iets te warm...
Veel liever ging ik naar het open water van het Markermeer.

Waar ik echt even heb zitten te genieten. :-)

Het is echt de hoogste tijd om bruin te worden, want dit kan NIET!

De Deelen.

Dinsdag 01 Juli 2008

Hehe, Annemarie is daar ook eens eindelijk geweest... Wat dat betreft weet ik veel te weinig van mijn eigen provincie.. Gelukkig heb je dan de webloggers nog die je mooie plekjes laten zien! :-)

Gisteren ben ik met een goede vriend naar de Deelen geweest. Moet ik zeker nog eens naar terug. We hebben ons met name gericht op landschapsfoto's en niet op macro's.. Dus dat moet echt nog wel een keer!

We hadden de mazzel dat er wel mooie luchten te zien waren... :-)

Een uitnodigend pad.

Ik had toch zo de neiging om erin te duiken...

We gaan even zweven vlak boven het water.

Klein maar fijn.

Weer even zweven.

Maar ook de weilanden daar zijn prachtig.

Onder 1 van de bruggetjes door.

En als afsluiting nog meer water en het pad naar huis.

Vandaag ga ik de weg op. Moet me broer, schoonzus en Jennéh Rose ophalen van Schiphol. Ik heb ze daar donderdag heen gebracht en mag nu gelukkig op een normaler tijdstip ze weer ophalen... ;-) (afgelopen donderdag zijn we om 3 uur uit Sneek vertrokken.. Dus ik om kwart over 2 uit Drachten 's nachts... Handig he? Zeker voor iemand zoals ik al die normaal altijd pas na 2 uur gaat slapen... Dus gewoon niet geslapen heb... *grijns*)

Op het moment van schrijven ben ik op zoek naar nog een leuke activiteit om te doen morgen.. Moet eerst om 9 uur me ouders in Heerenveen afzetten.. En pas om 3 uur op Schiphol zijn.. Ach ik vind nog wel wat! :-p