Geweldig.

Maandag 31 Maart 2008

Ik heb de afgelopen weken eigenlijk niet echt inspiratie gehad om te bloggen. Althans, elke dag kwam er wel iets, maar meer ook niet. ;-) Nu zit ik hier en vliegen me wel 10 onderwerpen door me hoofd waar ik over wil bloggen. Ik maak dus nu gewoon een lijstje en ga als ik geen inspiratie heb over schrijven!

De titel zegt "geweldig". Nou dat was het ook! Ik heb een heerlijk weekend achter de rug. Ik zit in het ritme van stage, wat betekent dat ik elke ochtend om 8 uur ofzo wakker word. Nou bezit ik de gave om me talloze keren om te kunnen draaien en gewoon weer verder te kunnen slapen. Dus dat heb ik gedaan.
Om 11 uur had ik zoiets: ja nu vind ik het tijd om op te staan! Om half 12 zat ik in de auto. Ik wilde genieten van het mooie weer en waar kan dat nou beter als tussen de dieren? Ik hoopte al op mooi weer! Ben naar het Gaiapark geweest.

Daar heb ik een paar uur lang genoten van alle gekke beestjes. Vervolgens naar huis gegaan waar ik de lentekriebels kreeg en de was heb gedaan, schoon gemaakt heb en vervolgens op het balkon ben gaan zitten met een boek. Harry Potter. Deel 7... Dat boeide me zo dat ik er gelijk helemaal in zat! Heb nog even tv gekeken en vervolgens weer verder gelezen. Om 2 uur (ehh correctie 3 uur nieuwe tijd) vond ik het genoeg en ben gaan slapen/

Zondagochtend werd ik wakker en om 11 uur heb ik het boek weer gepakt en gelezen totdat het uit was. (lees tot 1 uur). Rustig opgestaan, buienradar bekeken en het zou om 3 uur droog worden. Mooi!!! Wat aangekloot enzo. Aangekleed. Gaan lopen. Nou niks droog dus! Maar eigenlijk vond ik dat wel zo lekker. Heb 1.5 uur door de regen gelopen. Kwam echt als een verzopen katje thuis. Heerlijke warme douche gepakt en op de bank gaan zitten. Dat voelde goed! :-) Had een boek gekocht in de stad, dus weer begonnen met lezen. Genieten geblazen!

Vervolgens zondagavond verder gelezen, tv gekeken, beetje gelogd. En toen was het weekend alweer voorbij!
Ik ben helemaal bijgekomen! En dat is maar goed ook. Want ik heb een best wel drukke week voor de boeg met een heleboel leuke dingen 's avonds en in het weekend. En overdag ook een aantal afspraken voor stage. Ik ben onder de pannen!!!

Uiteraard heb ik voor jullie een fotoverslag gemaakt van de dierentuin.
We beginnen met de nieuwe lay-out.

En inderdaad... De vlag van Limburg!

Ik was net zoals deze aap heerlijk aan het genieten.

Ook de stokstaartjes vonden het weer heerlijk..

De eend maakte gebruik van het weer om zichzelf te voorzien van voedsel.

De bij was honing aan het verzamelen.

Om vervolgens uit te rusten in het zonnetje.

De cheeta sloop wat in het rond.

Waar is die waakse blik voor nodig?
Ik weet het nog steeds niet.

Andere stokstaartjes lagen gewoon te genieten van de zon. :-)

De schaapjes vonden het tijd voor een familiereunie.

Deze geit deed me aan iemand denken... POES!!!!

Ook de bloemetjes stonden er mooi bij.

Tot slot nog een zelfportret... ;-) ;-) (joker)
Waarom zou ik dit nou als zelfportret bestempelen... Hoezo eigenwijs?

Nieuw(e &) Verslaving...

Zaterdag 29 Maart 2008

Soms heb je van die dagen dat je hoofd ineens vol logjes zit!!!!

Graag toon ik jullie hierbij mijn sokkenverslaving:

Allemaal van 1 merk. Namelijk Bonnie Doon!!! Lang verhaal hoe dat gekomen is... Maar ze zitten heerlijk en gaan (te) lang mee. ;-)

Ik had de kleren al zien hangen, maar me tot nu toe nog weten te beheersen... Dat lukte nu alleen niet meer. Dus vandaar dat ik me dit setje toch maar heb aangeschaft!

Iedereen een heel fijn weekend toegewenst!

Knutselen.

Vrijdag 28 Maart 2008

Sinds ik in Maastricht woon was ik er niet echt meer aan toegekomen om bloemen mee te nemen. 1x heb ik Tulpen in huis gehaald. Niet heel handig omdat ik mijn eigen vazen niet had meegenomen... Resulteerde erin dat ik terug kon naar de Blokker om een mooie nieuwe uit te zoeken. ;-)

Vervolgens zag ik telkens wel bloemen staan, maar wilde ze dan niet mee naar de stad slepen... En op de terugweg nam ik meestal een andere route en vergat het dus gewoon weer. Totdat ik thuis was en dacht: wat ben ik ook alweer vergeten? Ohja.. Bloemen!

Gisteravond ben ik nog even op en neer gelopen naar de stad. Moest nieuwe sokken hebben. (lees paar 25 en 26...Nee hoor, ik heb geen sokkenverslaving...) Anyway, ik kwam dus door de goede straat terug. Daar hadden ze al een week de 'ranonkels' in de aanbieding. Gelukkig was ik gister zo bij dat ik er gelijk en pot (ehh gieter dus) bij heb gekocht!

Ik kan weer genieten van een paar blommekes in huis. En natuurlijk mogen jullie meegenieten! :-)

Ik ben begonnen met de bloemen in zijn geheel en vervolgens steeds dichterbij.

Tot slot, nog even een geintje van mezelf. Lang leve de witbalans op de camera... ;-)

De bloemen in deze log zijn voor iemand van wie ik weet dat hij/zij heel hard steun kan gebruiken deze periode! :-) Ik weet zeker dat je er bovenop komt! Kop op, laat je niet klein krijgen door deze rotte appels...
Dat de zon maar snel weer voor je mag gaan schijnen!

Soms heb je van die dagen...

Donderdag 27 Maart 2008

Dat je al voelt dat het mis is als je opstaat!!! Op tijd naar bed gegaan en voor mijn gevoel wel gewoon geslapen. Ik weet me nog te herinneren dat ik om 2.37 mijn telefoon uit het stopcontact trok omdat die vol was.
Voor de rest weet ik niks meer, dus geslapen zal ik wel hebben.

Wat ook heel gek was vandaag. Mijn ogen waren de hele dag aan het kriebelen. Op zich een normaal fenomeen in de lente... Maar het regende vandaag? Dus dat betekend dat officieel de pollen niet eens vliegen... Blijkbaar zat er toch iets in de lucht!

Ach, ik ben nog aardig productief geweest! Heb me prima vermaakt, is nog wat uit me handen gekomen.
En ik beken, heb er gewoon van geprofiteerd dat ik niet zo fit was. Heb namelijk de hele avond op de bank gehangen! Het begin van de avond niks van meegekregen, daarna lekker film gekeken!

Daarna heb ik heerlijk liggen dromen! Kreeg een paar leuke mails, goede vooruitzichten voor Oostenrijk en tsja.. Eigenlijk ziet mijn leven er nog niet helemaal zo somber uit! Dus vandaag is gewoon weer een nieuwe dag! Een mooie donderdag! Ik heb er weer zin in. ;-)

Ik word ook gewoon gelukkig van de Maas. Af en toe maak ik 's avonds een flinke wandeling (lees minimaal 3/4 keer per week, 1.5 uur) en daar geniet ik optimaal van! Van de ene kant naar de andere kant en dan lekker even uitwaaien op 1 van de bruggen. Ik kan er echt zo van genieten. :-) Even lekker een frisse neus halen, alle gedachtes uit je hoofd laten waaien en lekker bewegen.

Ik denk dat bijna iedereen wel zou genieten van dit uitzicht:


Archieffoto

En de gedachten aan onderstaande tafereeltjes... Doen mijn hart al helemaal springen van vreugde:


Archieffoto 2006


Archieffoto 2006

Gewoon genieten!

Woensdag 26 Maart 2008

Ik vraag me af wat het toch is… Er valt wel geteld 5 cm sneeuw en heel Nederland staat vast…Iedereen moppert dat er sneeuw ligt.

Het overgrote deel van de mensen dat loopt te mopperen heeft van te voren ook nog eens geroepen: wij willen sneeuw deze winter!
Nou, hier heb je het! Geniet er maar van!

Sneeuw is sneeuw. Wees er dan ook blij mee! Het weer kun je toch niet beïnvloeden. ;-) Achja, er is in 1 elk geval 1 persoon die het heerlijk vind! Namelijk: ikke!!!

Echt genieten geblazen. Het maakt me gelijk allemaal een stuk vrolijker!!! :-D Vanochtend dan ook echt even langer over het stukje naar me stage gedaan dan normaal. Dit kon ik niet aan mij voorbij laten gaan. Kijk en geniet mee!

Vrijdag begon het zo:

Maandag zag het er zo uit:

En vervolgens was het dinsdag als volgt:
Bij deze foto's in aanmerking genomen dat ze net na 7 uur zijn gemaakt. Dus dat het licht nog heel pril was. Maar wel heel mooi! Zo teer, zo helder en zooo winter!

Toen ik dan uiteindelijk (met vertraging) op me stage was aangekomen, keek ik achterom en zag ik dit prachtige tafereeltje op de parkeerplaats:

Maar weten jullie wat ik niet snap? Ruim 1100 auto's met schade die niet meer zelf konden rijden? Daarbij vraag ik me toch werkelijk af: Wat hebben die mensen gedaan? Je glijdt namelijk echt niet zomaar weg! Zolang je snelheid goed is, verlies je niet je grip! Neemt niet weg dat ik compleet in een deuk hierdoor heb gelegen... *gniffel* Eigen schuld, dikke bult... Ehh deuk dus! ;-)

Neehee, ik ben niet te laat gekomen. Gewoon iets later! Lang leve de flexibele werktijden. :-)

Studio.

Dinsdag 25 Maart 2008

Men neme een wachtruimte:

Een koffiezetapparaat:

en een pak koekjes.

Dan krijg je uiteindelijk wel een cd!

Nouja dat is wel heel kort door de bocht! Er hoort natuurlijk ook nog oppnameapparatuur bij:

Een opnameruimte in de studio.

En een paar goede muzikanten.

Heel eenvoudig gezegd krijg je hiermee een cd.
Niet is natuurlijk minder waar! Daar gaat een behoorlijke tijd overheen. Alsmaar weer dat ene deuntje spelen totdat het er naar ieders zin op staat. (en dat maal 8, omdat er 8 muzikanten zijn). Dat betekend dat er een heleboel uren/avonden/dagen in gaan zitten!

Wat ik tot nu toe heb gehoord klinkt weer helemaal super! Krijg er spontaan zin in om naar een optreden van de Hub'n Bub'n te gaan! (nog even geduld dus...)

Ook nog even geduld voor de cd. Pas aan het eind van de zomer is die te horen. Zelf ben ik heel hard aan het hopen dat dat op tijd is voor eind juli. ;-) Want dat betekent dat ik op heerlijke klanken terug kan rijden vanaf mijn zomervakantie!!!!

Die trouwens is geboekt... ;-) Nog 110 nachtjes en ik MAG weer!

P.s. Enig nadeel van bij de opnames zijn.. Is het volgende. Op een avond wordt er meestal gewerkt aan 1 nummer. Dat nummer komt een keer of 30/40 voorbij. Als je dan thuis bent en in je bedje ligt... Dan wil dat nummer dus echt niet meer uit je hoofd! ;-)
Voor de rest hoor je mij niet klagen! Want is super gezellig met de mannen.

Oorlog.

Zondag 23 Maart 2008

Op speciaal verzoek een log over de gebeurtenissen van afgelopen weken.
Eigenlijk wil ik zo weinig mogelijk over collega's schrijven. Niet omdat er niks te vertellen is, maar meer omdat je toch een zekere anonimiteit wil bewaren. Als er dan expliciet om gevraagd wordt: "waarom schrijf je niks over je collega's?" kun je moeilijk weigeren toch?

De afgelopen 4 weken heeft op kantoor een ware paaseitjesoorlog opgeleverd. Eerste een paar feiten op een rij:
1. Er is 20 kilo paasei opgegeten.
2. Ondanks dat er zoveel kilo was werd er gejat bij het leven.
3. Het overgrote gedeelte van de mensen van de eerste verdieping heeft veel te veel gegeten.
4. 1 Persoon is letterlijk verslaafd aan het snoepen.
5. Er werden continu excuses gezocht om naar beneden te kunnen (& paaseitjes mee te nemen).

Grappig gezegd bij ons op kantoor, het was een ware paaseioorlog!

De eerste levering van 5 kilo was binnen 4 dagen over. Gelukkig was er nog budget voor een volgende 5 kilo. Echter de leverancier maakte een fout… En zo werd er 15 kilo geleverd. Wat de meesten natuurlijk niet erg vonden!

Iedereen die wilde die kreeg een pot met paaseitjes op zijn kamer en daarmee begon de ellende. Niet te overzien. ;-)
Algauw werd er uit verschillende potten 'gejat'. Iemand had een volle pot en de volgende ochtend lag daar nog maar 1 eitje in.

De eitjes vlogen over en weer… Het leken wel bommen...En er werd uiteraard niet uit de eigen pot gegeten, maar zoveel mogelijk uit de 'algemene' bak gehaald en van andere gejat! Want dan had je zelf nog wat…

Als paascadeautje was er ook nog chocolade. Dat stond tijdelijk op de begane grond in 1 van de kamers. Dat heeft geleid tot een verbod. Er werd een mail uitgestuurd naar degene die de meeste problemen veroorzaakte:

Beste Henk,
Hierbij delen wij jou mede dag je vandaag NIET! welkom bent op de kamer op de begane grond.
Dit is geheel in je eigen belang.
Met vriendelijke groeten,
de medewerkers van benee.

En tevens werd er op de deuren opgehangen: VERBODEN VOOR HENK!

Henk is namelijk de grootste snoeperd in het hele pand. Het vermoeden bestaat dat hij toch minimaal 3-6 kilo paasei heeft gegeten! Geen enkele paaseitje was veilig. Trouwens dat geldt voor alle snoepjes.
Het ging zelfs zover dat op een gegeven moment 1 van zijn kiezen sneuvelde.. Maar denk maar niet dat Henk zich daar iets van aantrok: nee hij at gewoon door!

Gelukkig zijn de Pasen voorbij als we weer moeten werken! De eitjes zijn op. Dus vanaf dinsdag is het als het goed is weer rustig. Zolang er niks anders te snoepen komt. ;-)

Met Henk gaat het op dit moment redelijk. In de afgelopen 4 weken heeft hij een kleine chocolade vergiftiging opgelopen, is hij een paar kilo aangekomen. En heeft hij de woede van alle collega's zich op de hals gehaald! Zoals eerder gezegd ook nog 1 van zijn kiezen verloren...
Je moet wat over hebben om te snoepen!

De namen die zijn genoemd zijn fictief.
Enige gelijkenis met bestaande personen is met opzet.

Verliefd!

Donderdag 20 Maart 2008

Een paar keer week liep ik er voorbij en elke keer weer viel ik ervoor... Toch durfde ik er niet zo goed er op af te stappen!

Nu eindelijk wel... Was wel even schrikken, maar ik kon het toch niet laten!

Ik heb mijn ideale partners gevonden! ;-)

Stoer he? (devil)

Knuffel.

Dinsdag 18 Maart 2008

Bijna was ik het vergeten... Hoe het was om lekker met poes te knuffelen, lepeltje lepeltje te liggen en gewoon terug te miauwen. ;-) Nu weet ik het weer!!!

Maandagochtend vond ik het wel grappig om haar eens op het badkamermeubel te zetten. Geloof alleen niet dat zij er zo blij mee was. ;-)

Vrij snel daarna ontdekte ze de tandenborstel! Heey dat is wel handig voor haar... Gewoon poetsen en niet meer snoepen. ;-)

Eenmaal terug benee, vond ze me nog wel zo lief dat er een knuffeltje af kon. Niet wetende voor haar dat dat ook tevens weer de laatste zou zijn voor een hele tijd!

Dat ook het baasje ervan genoot wordt hieronder wel duidelijk:

Lieve allemaal, ik moet even kijken hoe vaak ik zelf deze week een blog schrijf. Ik heb allemaal leuke dingen voor dus weinig tijd om echt een log in elkaar te draaien!!!
Zo loop ik tegenwoordig bijna elke dag 1.5 uur door de stad (goed voor de conditie) is er deze week elke avond van kwart over 6 tot 8 zwemmen op tv (kijken dus:-D), krijg ik donderdag t/m maandag bezoek (me dinnetje uit Berlijn! :-)), vanavond ben ik waarschijnlijk in de studio en woensdagavond is er speciale koopavond...

Druk dus! ;-) Maar leuk druk en ik heb er zin in!

Bij ons.

Maandag 17 Maart 2008

Afgelopen vrijdag werd mijn vader een beetje gek van mij. Vanaf het moment dat ik de trein uitstapte totdat we thuis waren (lees een half uurtje) had ik al minimaal 6x: Bij ons in Limburg gezegd...

Dat ging van het weer (Bij ons schijnt meestal de zon) tot aan de bloemen (bij ons is alles al uitgebloeid). Ik kan wel begrijpen dat het gek klonk.. Maarja, het is voor mij ook gek. Ruim 5 weken heb ik in het heuvellandschap gezeten... Vond het heel gek dat ik geen heuvels meer zie hier... Mis ze ook echt!

Gelukkig mag ik vandaag weer terug! :-D Ben me daar de hele zondag op aan het verheugen geweest...! ;-)

Vandaag dus terug treinen naar het zuiden! Eerst even een tussenstop ook in het zuiden. Even op de thee bij Emmy! Heb ik weer onwijs veel zin in. Mailen blijft toch wat anders dan even gezellig bijkletsen, hihi. En mailen kunnen we!

Voor de rest van de week heb ik ook al genoeg plannen!!! :-D Dus veel ben ik niet te vinden in het logland en dit weekend al helemaal niet! Krijg namelijk bezoek... Super leuk bezoek! :-)

Had gezegd dat ik me haar nog zou verven. Ik heb een poging gedaan. Echter mijn haar is te donker voor wat ik wilde. Dus een volgende keer op een andere manier proberen. ;-)

Thuis Thuis.

Vrijdag 14 Maart 2008

Nog een half dagje werken en dan lekker weekend! Waarom een half dagje? Nou… Ik heb een treinreis voor de boeg! Ik ga namelijk een weekend terug naar Friesland.

Dus dat betekend weer 4 uur zitten! Eigenlijk he? Vind ik met de trein reizen onwijs leuk! Ik vermaak me er altijd prima mee. Beetje mensen kijken, muziekje luisteren, naar het landschap kijken enzo. Ja, ik doe het altijd met veel plezier!

Heb een heerlijk weekend *hoop ik* voor de boeg. Vrijdagavond gewoon lekker lui liggen. Beetje knuffelen met Poes. Als ik hier zo ben (in Maastricht dus) dan mis ik haar niet echt. Maar nu ik weer terug ga, wil ik haar onwijs graag weer knuffelen!

Zaterdagmiddag ga ik eerst even het dorp in, wil haarverf hebben. Hele speciale, dus hoop dat ze hem nog hebben, hihi. Vervolgens heb ik 's middags afgesproken even een bakkie te halen bij Jan K. En 's avonds gaan we naar Groningen naar de musical Ciske de Rat!

Zondag hoop ik op mooi weer, dan kan ik daar tenminste even wat rondkijken/lopen. En dan maandag weer terug. Waar ik uiteraard weer een tussenstop heb in Eindhoven om even bij Emmelinda langs te gaan. :-)

Al met al allemaal leuke dingen! Dan vliegt de tijd tenminste. Hihi.

Ik wens jullie een heel fijn weekend toe!!!

En hoe druk ik het misschien ook heb.. Ik weet 100% zeker dat ik de stad ga missen!!!

:-(


Archieffoto.

P.s. Ik heb EINDELIJK mijn frietje zuurvlees op de markt gehad. En moet eerlijk zeggen: jullie hadden gelijk: MJAMMIE!!! :-D
Voor de niet-limburger: Het lijkt op hachee.

Lopend spook.

Donderdag 13 Maart 2008

Gister kwam ik thuis van stage, ben op de bank geploft en ben gaan lezen. Had een onwijs leuk boek gekocht afgelopen zondag. Maar nog niet uitgelezen. Nu dus wel. Boek heet trouwens: P.S. Ik hou van je.

De titel kwam me heel bekend voor toen ik het boek zag staan en dat bleek ook wel te kloppen, het boek is verfilmd. Dus ben dat ongetwijfeld een keer ergens tegengekomen!
Ik heb dus heerlijk zitten lezen en het boek is uit.

Daarnaast wilde ik wachten totdat het donker was. De storm van vanmiddag had bij mij een heleboel kriebels los gemaakt. Ik wilde uitwaaien in het donker!
Om kwart voor 7 ben ik gaan lopen. Om half 9 was ik weer thuis.

Heb heerlijk boven op de brug in de wind gestaan, heb heerlijk op een beschut plekje gezeten, heb gewoon onwijs genoten!

Ik kwam nog een grappige foto van afgelopen weekend tegen. We waren wat aan het experimenteren met onze camera's. Hij had een lampje ook bij zich en algauw kwam bij hem het idee naar boven beschijn jezelf dan krijg je grappig effect.
Camera op de timer gezet, gerend naar een plek waar ik wel zichbaar zou moeten zijn. En afwachten maar totdat hij zou knippen.

Zeg nou zelf? Ik ben toch ook precies een spook af en toe? :-D

Denk, denk, denk...

Woensdag 12 Maart 2008

Zo, ik ben er weer optimaal! De afgelopen 2 weken zat mijn hoofd behoorlijk vol waardoor zelfs een log verzinnen best wel lastig was! Er sprong me niks leuks in het hoofd, dus vandaar dat er veel foto's bij zijn gekomen.
Reageren was afleiding dus zonder problemen.

Ik zat met 4 'problemen' in me hoofd. En op zich waren die per stuk niet heel erg groot, maar 4 tegelijk… Dat ging een beetje te ver! Ik bleef continu in een kringetje ronddraaien.
Toen de eerste werd opgelost door een boos telefoontje, gaf dat lucht. De tweede loste zich vanzelf op door gewoon te verdwijnen *GRIJNST BREEDUIT*. De derde is bijna opgelost door gewoon een mail te sturen. De mail werd goed opgevat en we kunnen als vriendinnen verder. En het vierde, tsja, eigenlijk mag je dat gewoon geen probleem noemen! Dus dat laten we zo! :-D

Er werd een paar keer gezegd dat Valkenburg toch wel zo leuk was. Nou vooruit.. Dan nog een plaatje van Valkenburg! :-)

Vind het zelf ook een heerlijk plaatsje, alleen denk ik dat hoe meer toeristen er zijn, hoe minder ik het leuk ge vinden! Ach, nu kan ik nog van de rust daar genieten. ;-)

Zo en nou stop ik met terugkijken! Ik ga weer vooruit kijken.

De lach is terug dus kom maar op! (cow)

Avond.

Dinsdag 11 Maart 2008

Voor zaterdagavond had ik bedacht dat we de Sint Pietersberg op zouden gaan. Daar van het uitzicht over de stad zouden genieten. :-) Wat we inderdaad ook hebben gedaan en van hebben genoten!

Echter... Na een paar foto's ben je daar wel uitgekeken! Tijd om wat anders te verzinnen. ;-)
Maar wat? Daar hadden we even geen idee van!

Totdat ik me realiseerde dat het natuurlijk prachtig is om op de Sint Servaasbrug te staan en vanaf daar de huizen aan de oevers op de foto te zetten. Zo gezegd, zo gedaan!

Nouja zo gedaan? Over elke foto heb ik 1 minuut gedaan. Dus uiteindelijk stonden we alsnog een halfuur te koukleumen. ;-)

De nieuwe Hoge Brug.

De oever aan de kant van de binnenstad --> Maasboulevard.

De oude Wilhelminabrug.

En nogmaals de Hoge Brug.

Dan ben je al voorbij de helft om naar de stad te gaan. Onze kans om een vrijwel leeg Vrijthof op de korrel te nemen! :-)
Eerst maar eens de kerk.

Om daarna om te draaien naar de cafekant.

Na een uur was het toch eigenlijk best koud dus zijn we teruggelopen. Uiteraard niet dezelfde route. Maar hebben we de nieuwe brug (de Hoge Brug) genomen.
Deze brug was niet geschikt om foto's te maken van de oude brug. Het waaide nogal en tsja... Dan beweegt hij!

Eigenlijk is dat niet zo erg... Want dan kan ik gewoon nog een keer als het wat beter weer is! (en ik mijn statief hier in Maastricht...)

Ook bij avond houdt ik van deze stad! Gewoon genieten geblazen hier. :-)

Zuid-Limburg.

Maandag 10 Maart 2008

We zijn braaf begonnen aan de Mergelland route, hebben we ook een groot stuk (denk ik) volgehouden. Op een gegeven moment afgehaakt. Want soms wil de maag ook gewoon wat food! :-) En aangezien ik Valkenburg zo gezellig vind, hebben we maar even afgesneden.

Alles wat ik wenste zat in de route! De heuvels, de lente en mooie natuur!
Vandaag neem ik jullie mee door het Limburgse landschap.
Morgen ga ik verder met Maastricht zelf. Maar dan op een geheel andere manier bekeken. ;-) Zoals jullie gewend zijn van mij!!! :-)

We begonnen in de Eysder Beemden. Hier was nog niet bijster veel te zien. De natuur is nog niet ver genoeg. Maar ik ga zeker nog een keer terug! Lekker op de fiets, lekker genieten. :-)
Deze schoonheid liep er al wel rond.

Als je goed keek zag je de natuur toch wel ontluiken.

Verderop werd het pas echt lente! Mooie geel/oranje narcissen.
Daarvoor liep ik heel graag natte knieën op.

Door de wei zie je gewoon de heuvels. Mijn hart sprong gelijk helemaal open.

Bij onderstaande foto moest ik gelijk aan Jan K. & Harry denken. Een behoorlijk speciaal hekje.

Wat ook niet geheel op de route lag, was het drielandenpunt. De foto is gemaakt vanuit Duitsland.

DUH!

Waar Hanny laatst nog blij was met een paar meter boven zeeniveau. Deed dit beeld me toch meer goed! Nog 300m klimmen en dan was het gelijke hoogte met Ellmau! ;-)

Vervolgens zijn we naar Valkenburg gereden. Niet alleen om de broodnodige energie (in de vorm van vlaai) op te doen, maar ook om het stadje te bekijken.

Vanuit daar zijn we teruggereden naar Maastricht. Ik ben de afgelopen weken veel op pad geweest met een collega. Hij heeft me op de route een aantal hele mooie plekjes laten zien. Deze plekjes hebben we bezocht en inderdaad er genoten!

Ik heb een onwijs tof weekend gehad! :-) Heb veel lol gehad met mijn bezoek. Ja, dat was weer genieten. Was ook lang geleden dat ik hem had gezien, dus dat maakt het ook al super leuk om gewoon even gezellig bij te kletsen! :-D

De paden op...

Vrijdag 07 Maart 2008

de lanen in!

Dit weekend krijg ik bezoek uit het hoge noorden. :-) We gaan een stuk rondtouren hier door het mooie limburgse landschap.

Van verschillende kanten krijg ik te horen dat we toch echt de Mergellandroute moeten gaan doen. Nou als men dat hier zegt, dan geloof ik ze graag!

We trekken een natuurgebied in langs de Maas en daarna gewoon de heuvels in.

Ik hoop dat we kunnen gaan genieten van een mooi stukje natuur.

En gewoon van het voorjaar!

We gaan uiteraard ook een ronde maken door Maastricht. Heb zelf allemaal leuke bruggetjes/doorkijkjes gezien die ik nog een keer beter wil gaan bekijken. Langsrijden in de auto is ook niet zo heel handig natuurlijk. :-)

Ik geloof dat wij ons wel vermaken!!! :-D

Nu eerst nog 1 dagje stage. Maar ach, dat komt wel goed! Ik vermaak me nog steeds prima en de stageopdracht gaat ook heerlijk. Yup, ik ben aan de slag!

Dezelfde?

Donderdag 06 Maart 2008

Moeilijk te geloven, ik weet het. Maar toch is de vergelijking die ik hieronder ga maken dezelfde soort bloem.
Een aantal vergelijkingen:

Gerbera.
Blaadjes.

Hart.

Anemoon.
Dicht.

Open.

En van deze weet ik de naam niet. Maar vind hem wel prachtig!
Het hart nog in de knop.

En dit bloemetje is al volledig open.

Zomaar gezien op een mooie lentedag in het mooie Maastricht! :-)

In een boeket op de balie op stage! ;-)

Sneeuw!?!

Woensdag 05 Maart 2008

Gisterochtend om kwart voor 7 ging de wekker. Met 1 druk op de knop mepte ik hem weer uit: laat me toch met rust!!!
7 uur, voor de 2e keer dat kreng. Nu samen met een ander. Tijd om op te staan...

1 oog open, 2de oog open: AU!!! Mijn hoofd is niet zo lief voor mij.. :-( 1 blik naar buiten maakt me er ook al niet vrolijker op: Alles is nog zoals ik het gisteren achter gelaten heb...

Denk, denk (lastig op de vroege ochtend)... Nouja bel wel even mijn collega. Goedemorgen, ik pak een vrije dag is dat goed? Ja hoor geen probleem! Tot morgen.
Ik draai me om en ga heerlijk verder genieten...

Later wordt ik weer wakker: AU, mijn hoofd... Geloof dat een of andere klojo me heeft aangestoken met een leuk (niet dus) virusje.
Langzaam maar zeker kom ik tot mijn positieven tot ik zover ben om mijn computer te openen. Gelijk springt nu.nl voor!

WAAAT??? Snelweg in België afgesloten wegens teveel sneeuw? Nou moet het niet gekker worden, ik wil ook sneeuw!
Zal ik?

Snel aangekleed en hop in de auto! Ik wil sneeuw zien... Eerst hier in Limburg nog wat rondgetoerd, maar niks gezien, dus dan maar op naar België!

YES SNEEUW!!!! :-D

Ik hoop dat mijn hoofd vandaag weer normaal gaat doen.
Want erg prettig is het niet... :-(

Wie weet.

Dinsdag 04 Maart 2008

De berichten zijn goed...
De verwachtingen ook...

Dus laat het alsjeblieft waar zijn!

IK WIL SNEEUW!!!!

Zoals hierboven zal het niet worden... Maar hoop toch dat we even kunnen genieten!

Mijn camera gaat in elk geval mee, dus als er wat sneeuw valt, duik ik even heerlijk het park in! Heb nog een aantal uren staan die op mag nemen, dus dat is geen probleem! Laat die sneeuw maar komen. :-D

En eigenlijk... Moet ik ook heel dringend naar de kapper. Iedereen vind de foto van gisteren super! Krijg alleen ook van de meeste commentaar dat mijn haar on-Annespike lang is. Dus daar moet wat aan gedaan worden! (jokerp)

Jubileum.

Maandag 03 Maart 2008

Namelijk mijn jubileum! Vandaag is het precies 2 jaar geleden dat ik voor mezelf op web-log.nl ben begonnen. Tegenwoordig ben ik helemaal happy met mijn eigen domein!!! :-)

Een vraag die ik terug hoorde komen was: Ben je nou nog wel weg geweest dan? Tuurlijk ben ik nog gegaan!!! Tenslotte had ik het beloofd aan de bandleden. Dan moet je wel komen opdraven. :-)

Had zelf al een beetje indruk wat ik kon verwachten, maar toch blijft het spannend.
Ik heb een onwijs superavond gehad!! Ronny Bravo Band onwijs bedankt weer. :-D

Het was voor mij een hele grote verrassing dat Ton erbij was. Die had ik toch niet verwacht. :-) Leuk je te zien!

Dat deze 3 mannen hieronder goed konden spelen was me al bekend.. Maar desondanks blijf ik me erover verbazen! In volgorde: Daan en zoons Jack en Arnold.

Wie we zeker niet mogen vergeten is de drummer. Behoorlijk onzichtbaar, maar toch goed aanwezig! Benno.

Dan is er nog boomlange zanger Ron. Heb er nu nog nekpijn van omhoog kijken. Maar een geweldige stem. ;-)

Ja, echt, boomlang. Kijk maar.

Tijdens de 2e set was Ron ineens verdwenen... We kregen Elvis er wel voor terug! (joker)

Proosten mag zeker! Ik heb een super topavond gehad. Dus: PROOST!

Blijft er nog 1 probleem over. Je maakt foto's van de Band. Je maakt foto's van de fans. Je maakt foto's van de toeschouwers.. Maar zelf sta je er nooit op.
Zoals Ome Daan opmerkte...

Ik was niet geheel blij met deze opmerking omdat daaruit voortvloeide dat ik mijn camera uit handen moest geven... Vervolgens ging Daan 1 foto van mij maken... Dacht hij. Ik werd in totaal 7x geflitst. De camera stond op repeat.

Mijn dag kon toch al niet meer stuk. Ik straalde van top tot teen.
Daarom ben ik ook echt blij met deze foto. Het plezier spat er gewoon vanaf!

Mannen, nogmaals bedankt! We zien ons snel weer.

Weekend!!! (en wat voor 1)

Zaterdag 01 Maart 2008

Oh wat vind ik het heerlijk om iedereen zo nieuwsgierig te maken!
Niks nieuw vriendje.. Integendeel… *GRIJNS*

Wel krijg ik bezoek uit ook zuidelijke regionen van Nederland. Weliswaar iets lager dan waar ik nu zit. Iemand die net zoals ik haar hart heeft verloren aan Maastricht. Mooie kans om dan met z’n 2en de stad flink onveilig te maken! De mazzel die we daarbij ook nog hebben is dat het zondag koopzondag is! Heerlijk toch? Niet dat ik iets nodig heb, maar gewoon, gezellig de stad in!!!

Zaterdag heb ik nog geen idee wat we gaan doen. Zaterdagavond gaan we in elk geval ‘op stap’ in Heerlen. We gaan naar de Ronny Bravo Band. Ik heb geen idee wat dat eigenlijk precies is, maar ben uitgenodigd door een aantal bandleden. Dus daar moest ik gewoon gehoor aan geven! :-) Zal vast en zeker een soort van Oostenrijkreünie worden, dus dat is altijd goed!

Betekend alleen wel dat ik dus weer een paar dagen (vandaag en morgen) uit weblogland verdwijn.

Ik ga dat trouwens voor elk weekend invoeren. Maandag t/m vrijdag een nieuwe log. En dan zaterdag en zondag even geen log.

Als het toelaat kom ik gewoon bij jullie langs, want dat vind ik gewoon veels te leuk!!!
De aankomende weken heb ik of elk weekend bezoek, of ben ik weg. Dus dan is het gewoon lastig om zelf een log te plaatsen.

En om heel eerlijk te zijn… Soms weet ik ook gewoon niet meer wat ik moet schrijven! Na bijna 2 jaar is dat ook niet zo gek natuurlijk! :-)

Oh, jullie willen natuurlijk weten wie er komt? Nou dat is vrij eenvoudig. Een medelogster! Namelijk Emmelinda!!!!!!!!

Geniet maar van de bloemen die ik voor jullie achterlaat. :-D
Heerlijk een stagebedrijf vlakbij het stadspark!

Update: Lager is voor mij idd hoger ;-) Dat klopt.
En helaas.. het gaat allemaal niet door!