Lief.

Donderdag 31 Januari 2008

Afgelopen week woensdag heb ik de sleutel gehaald van mijn huisje in Maastricht. In principe hoef ik vrij weinig mee te nemen.
Kleren, dekbedden, handdoeken en persoonlijke spullen natuurlijk wel, maar voor de rest is eigenlijk alles aanwezig.

Uiteraard zijn er nog wel dingen die uiteindelijk ook nog over moeten komen. Maar daar kom ik snel genoeg achter. Aangezien ik toch in 2x ga verhuizen en er eerst al een paar dagen woon is dat niet zo'n probleem.

1 ding stond me echter flink tegen. Af en toe heb ik gewoon geen zin in koken en knal ik het liefst wat in de magnetron... Net zoals, soms heb ik zin in een ovenschotel...
Alleen dat ging niet. Een magnetron is niet aanwezig en de oven moet ik zelf met een aansteker aansteken en ik ben daar echt GEEN held in...
Blijf liever ver van vuur en zeker als ik met mijn handen erin moet. Nee bedankt.

Probleem dus!
Nouja het was een probleem, want het is opgelost!

Ik heb namelijk van mijn ouders onderstaande combimagnetron gekregen. ;-) Lief he?

Kan ik af en toe makkelijk en toch lekker eten! Hihi. :-D

Gister was trouwens een bijzondere dag! Een aantal van mijn les'kindjes' mocht afzwemmen! Uiteraard hebben ze het allemaal gehaald. Het was leuk om mee te maken! :-)
Helaas is ook het zwemmen voor mij afgelopen... Of in elk geval het training geven.

:-(

Wat is normaal?

Woensdag 30 Januari 2008

Normaal vind ik dit:

Maar ik heb bijgeleerd...
Nu is het dit:

*GRIJNS*

Rosada & Vlissingen.

Dinsdag 29 Januari 2008

We zijn zondag nadat we in Vlissingen waren geweest nog even wezen shoppen bij Rosada. Een outlet shopping (net zoiets als bataviastad) maar dan in Roosendaal. We waren er zaterdag ook al geweest. Toen had ik 2 truien gekocht. Maar eigenlijk... Mijn winterjas was behoorlijk toe aan vervanging... De draden hingen er namelijk uit. Oeps!

Aangezien de winterjassen ook in de aanbieding waren en we er toch langskwamen.. Was de keuze snel gemaakt... ;-)
Uiteindelijk ben ik teruggekomen in Friesland met 1 nieuwe winterjas, 2 nieuwe truien, 1 nieuwe fleecetrui en 1 paar handschoenen. (voor 70 euro in totaal! En dat voor merkkleding... :-D)

Hieronder mijn nieuwe jas en 1 van de truien:

Zoals iedereen ongeveer wel wist was het Vlissingen waar we zijn geweest. Voor mij op zich heel speciaal. Opa vierde daar al jarenlang zijn verjaardag. Dit jaar voor het eerst alleen bij hem in het huis. Waardoor ik mijn jaarlijkse uitje naar Vlissingen had gemist. Gelukkig! Nu ben ik er wel geweest. En zoals ik al had geschreven ik heb echt waar zoo super genoten!! :-)

Natazz plaatste nog de opmerking dat er eigenlijk maar weinig foto's van de skyline waren genomen. Nou dat is niet helemaal waar. Kijk maar mee.

En nog een keer dezelfde molen, alleen dan wat dichterbij.

Uiteraard ook nog wat foto's van de zee...
Blijkbaar was de zee flink koud. Dit hondje sprong iig mooi door de golven!

Gewoon mooi, de laatste twee.

Dit was mijn weekendje Brabant/Zeeland! :-) Ik heb ervan genoten! Bedankt Natazz & Keezz voor alles!!! Tot in Maastricht. :-)

En nu, nu ga ik toch echt weer over tot de orde van de dag...
Nog steeds vliegen elke minuut mijn gedachten terug naar Oostenrijk.. (en eigenlijk naar 1 iemand in het bijzonder *BALEN!*). De aankomende week heb ik het een en ander te doen op school... :-) *YES*

Dagje Zeeland.

Maandag 28 Januari 2008

Samen Natazz & Keezz ben ik heerlijk naar het strand geweest!!! Ik geloof dat we een stuk beter weer hadden dan de rest van hetland, of in ieder geval het noorden. Want kijk maar:

Zelfs op het strand kom je mos tegen:

Toen we aankwamen op het strand, voor de mensen onder ons die willen raden. Ga je gang! Hierboven staat de foto van de skyline. ;-)
Was het net opkomend water. Daarnaast waaide het behoorlijk wat betekende dat er natuurlijk heerlijke vlokken waren... ;-)

Laat Annespike nou Annemarie zijn... En die gaat dan gek doen.
(zie ook die vlokjes in me haar, hoe zouden die daar nou komen? ;-))
Foto bij Natazz (of Keezz)

Genoeg gekkigheid. Er is nog genoeg normaals te zien. :-)
Loop maar mee!

Het schuim.

Zon, zee, strand en schuim.

Sorry, het schuim blijft een grote rol spelen vandaag. maar kijk ook even naar de golven!

Er is op het strand ook heel veel 'rommel' zoals touw en wier te vinden.

Veel plezier met het tellen van de zandkorrels.

Uiteraard mag ook een schelpje niet ontbreken.

Een 'rots' in het water.

Wat 'vaargeulen'.

Morgen de oplossing van waar we waren.
Dus morgen ook nog meer strandfoto's!!! :-)
En nog meer. Want na het strand zijn we nog ergens anders naartoe geweest, maar dat kan ik nog niet verraden, omdat me ouders ook nog van niks weten! (joker)

Mara.

Zondag 27 Januari 2008

Gister zat Mara heerlijk in het zonnetje te genieten. En ik zat weer te genieten van die eigenwijze kat.

Want: wie wringt zich hier nou tussen: (zoek de kat)

Genieten van het zonnetje.

Hoor ik mijn naam?

Wat een wonderschone ogen heb ik he? :-)

Vandaag gaan we lekker uitwaaien op het strand!!! De camera is opgeladen, de warme kleren zijn aangetrokken. Ik heb er zin in!!! :-)

Jazz.

Zaterdag 26 Januari 2008

Ook al is het totaal niet mijn smaak qua muziek, ik had 'besloten' dat ik toch eens 1 avondje mee wilde maken. Het is me alles meegevallen! Het was zeker weten super gezellig. En ook voor herhaling vatbaar! (nou gaat hem dat volgend jaar niet worden omdat ik dan lekker in Oostenrijk zit, maar de Lakenfeest van dit jaar ga ik zeker weten meemaken!)

Voor een serieus verslag moet je alleen niet hier zijn, maar moet je even kijken bij Mary-Ann of Emile.

Ik heb natuurlijk de artiesten op de foto gezet, alleen... Dat vind ik eigenlijk niet zo leuk. Kan er toch weinig over vertellen. Dus ik ging op het laatst voor de lampjes, hihi. Het eerste cafe waar we waren (sorry voor de lichttechnicus) was gewoon echt bagger uitgelicht. Een kriem voor de fotografen. Het tweede was al een stuk beter!

Vanuit de eerste:

Vervolgens in de tweede locatie vond ik alle lichtstralen veel interessanter dan de muzikanten. Eigenlijk slecht, maar wel humor!
Toch staan de muzikaten er ook op:

En dan nu 'het' licht:

Dat was mijn avondje Leidse Jazz Week! :-) Ik heb het naar me zin gehad!! :-D Echt super gezellig. Thnx Emile, Mary-Ann en Christian! :-)
Ik kom snel een keer weer langs!

Uit.

Donderdag 24 Januari 2008

Ik ben even een dagje uit. Nouja eigenlijk wel meer. Maar even van weblog weg.

Eerst foto's aan ons schoolhoofd geven van afgelopen vrijdag... (Yup, ook hij stond op de foto die ik dinsdag had geplaatst). En daarna door.

Ik ga namelijk "uit". Nouja, op stap, of moet ik eigenlijk zeggen een avondje Leidse Jazzweek doen? :-)

Heeft alles te maken met het project dat ik voor Emile ga maken. Moet natuurlijk nog wel even informatie van hem krijgen enzo! En dit was de enige avond / dag die me nog uitkwam. Dus dan ook maar mee op stap, toch? :-)

Vervolgens ga ik vrijdagochtend verder het land weer naar beneden en beland ik 's middags bij mijn Opa in de huiskamer. Daar blijft ik 2 uurtjes ofzo en ga dan weer een klein stukje terug naar Natazz & Keezz. En daar blijf ik vervolgens gezellig het weekend!

Maar niet getreurd! Daar zit ik 'gewoon' op internet. Dus vrijdag kom ik weer bij jullie gluren!!!

Emigreren.

Woensdag 23 Januari 2008

Gister is redelijk vaak de vraag gehad of ik nou daadwerkelijk naar Oostenrijk wil gaan verhuizen en of dat misschien geen goed plan voor mij is. Ik kan er 1 antwoord op geven:

JA!!!!!!!

De laatste jaren heb ik altijd al geroepen dat ik 1 seizoen les wil gaan geven in Oostenrijk, maar het gevoel is steeds duidelijker geworden dat ik wil gaan 'emigreren'.

Het lijkt wel of ik elk jaar er meer problemen mee krijg om naar huis te gaan... Het thuiskomen voelt niet echt meer aan als thuiskomen. Het reizen naar Oostenrijk... Voelt echter wel aan als thuiskomen. Zodra ik de bergen zie begint het bij mij te kriebelen. En als we de grens overgaan ben ik door het dolle heen!

Het liefst zou ik van de zomer al verhuizen, maar ik realiseer me ook terdege dat als ik dat wil doen. Ik ook gelijk een baan moet hebben. En dat zie ik nog niet gebeuren deze zomer al.
Als ik daar sowieso een winter zit, dan is het denk ik makkelijker om ertussen te komen een baan te krijgen! :-)

Dus hierbij het antwoord nogmaals:

IK WIL VERHUIZEN!

Terug...

Dinsdag 22 Januari 2008

Ik zal maar gelijk beginnen met de trieste mededeling: Ik heb geen sneeuwfoto's mee terug genomen!!!
Uiteraard genoeg beleefd. Maar simpelweg geen tijd/zin gehad om foto's te maken.

Donderdagochtend ben ik vertrokken en reed gelijk hier bij Drachten al de file in. Heb gelijk 2 uur erover gedaan om bij Zwolle te komen. Daarna is het voorspoedig gegaan en waren we om 7 uur in Ellmau.

Eenmaal aangekomen in Ellmau maakte ik een beetje een hele domme fout... We liepen het restaurant binnen en zag gelijk 2 vrienden van me aan de bar zitten. Was daar zo verbaasd (eigenlijk gewoon oprecht super blij mee) dat ik ongeveer vergat onze gastheer/vrouw te begroeten... (blush).

Binnen zijn we ruim 3.5 uur blijven zitten. Het was gewoon super gezellig! Naar onze slaapplek gegaan en daar geslapen.
Vrijdagochtend ging om half 7 de wekker. In verband met congres. Wat overigens zeer interessant was. Daar kregen we te horen dat we voor 's avonds ook uitgenodigd waren. Dus snel ergens (in Ellmau bij 'mijn' restaurant) wat eten en spullen ophalen en weer terug.

's Avonds was het echt super gezellig. Onderstaande foto's bewijzen dat wel... (dat wordt nog wat met de afstudeerspeech... *slik*)

Zaterdag stond ik heel onvast op me benen. Dus ben niet gaan skiën. Vond het niet vertrouwd. En zeker niet met de kwaliteit van de pistes. Het had vrijdag de hele dag geregend, dus het zag er ook niet echt aantrekkelijk uit.

Heb de hele middag bij een vriendin van mij in huis gezeten. Was echt keigezellig! Gek gedaan met de kids. Ballonnen opgeblazen enzo. Volgens mij lag het huis daarna helemaal onder de ballonnen die geknald waren. HIHI.

Gegeten en vervolgens zijn we nog even gaan kijken bij het nachtskiën. Was super leuk om te zien. Dat wil ik zeker weten volgend jaar ook een keer gaan doen. Zelf nog een stukje over de piste gelopen. Vervolgens naar benee gegaan en nog wat in een kroegje gedronken.
We waren echt net op tijd thuis, want een paar minuten later kwam de gastvrouw aanrijden, PFIEUW!

Zondag lekker relaxed dagje gehad. Onder ander 2 uur heerlijk in de zon gezeten! En verder lekker in het restaurant enzo...
En toen was het moment van afscheid alweer aangebroken....

Het thuiskomen gisteren was nog erger dan van de kerstvakantie. Ik mis iedereen nu alweer... En ik wil gewoon nu alweer heen!!! MAARJA, dat kan dus dan weer niet...
Gelukkig heb ik het druk, dus ik red me wel en zet me er wel overheen! :-)

Was echt toeval. Op een gegeven moment zette ik de radio weer aan op 'mijn' station... En toeval of niet. Het eerste liedje dat vanaf het begin begon was... jawel.. "Kufstein". Kon me dus ook echt niet inhouden en de tranen zijn me over me wangen gelopen. BAH! Wat baal ik om weer terug te zijn.

Dat een vriend van mij elke keer ook zegt: joh blijf nou. Je kan zo hier wonen etc. Maakt het er natuurlijk ook niet makkelijker op...
Gelukkig is mijn collectie telefoonnummers van mensen daar deze keer weer uitgebreid. Dus af en toe gewoon even bellen. En verder kop in het zand steken en heel druk bezig gaan met van alles!

En dan nog 1 foto. Van de kerstvakantie. Toch nog even een sneeuwfoto!

Even weg.

Donderdag 17 Januari 2008

Ik ben er even een paar daagjes tussenuit! Ik ontvlucht de ziekenboeg thuis en ga lekker naar de sneeuw! :-)

Geloof alleen niet dat Poes het er helemaal mee eens is...

Heeft mevrouw alleen een groot probleem... Ik kom namelijk maandagochtend weer terug.. Ben dan 2 daagjes thuis.
Ga woensdag een dag naar Eindhoven/Maastricht.
Donderdag naar Leiden.
Vrijdag naar Zeeland en Brabant.
Zaterdag t/m maandagochtend ook in Brabant.

Dan een weekje even thuis. Maar zaterdag 2 februari gaan de eerste spullen naar Maastricht toe. Waar ik dan even blijf om wat te wennen.
Kom ik weer 2/3 dagen terug om tentamen te maken. Om vervolgens 9 februari echt te verhuizen!

Jammer dan, meissie, je ziet me heel weinig de aankomende periode!!!

Anders bekeken.

Woensdag 16 Januari 2008

(blush) Morgen naar Oostenrijk!!! (h)

Vandaag gaan we een bloem eens anders bekijken. We kennen allemaal de buitenkant. Dat moet wel, tenslotte is het onze nationale bloem! ;-)

Maar heeft iemand de binnenkant al eens heel goed bekeken??? Nee? Nou, kijk dan maar mee! (anders ook hor! :-))

Zo, de laatste dag! Nog even lekker huiswerken, de spullen pakken en de laatste cadeautjes kopen en dan is het alweer zover!

Morgen nog een logje en dan is het weer even stil qua Annespike en logjesland! :-)

Soms...

Dinsdag 15 Januari 2008

(blush) Nog 2 nachtjes tot Oostenrijk!!! (h)

Soms heb je van die dagen dat niks lijkt te willen. Nou was gister niet zo'n dag, maar wel zo'n avond! Overdag ging het prima. Maar eenmaal 's avonds. Ineens was alle inspiratie op voor een log.

Daarom grijp ik maar even terug in mijn winterarchief...

Deze foto komt weer in het restaurant te hangen! :-) Ga hem dus donderdag brengen! Vind het zoo stoer dat ik al 10 jaar ofzo met een foto in het restaurant hangt! :-) Wordt ook door best wel veel mensen herkend.

Vervolgens kwam ik nog een paar macrootjes tegen die ik nog niet had laten zien...

Dat is gewoon het grote probleem van zoveel foto's maken. Er zijn er altijd die het publiceren waard zijn, maar dat niet gegund krijgen omdat ik er zoveel heb... ;-)

Ranonkels.

Maandag 14 Januari 2008

(blush) Nog 3 nachtjes tot Oostenrijk!!! (h)

Vandaag de ranonkels! Ik had er eergisteren uiteraard wel foto's van gemaakt, maar het beviel me voor geen meter. Het waren van die standaard foto's en dat vond ik nou niet echt leuk...

Nadat het schaatsen gisteren afgelopen was (ORANJE BOVEN!), ben ik nog even gaan experimenteren. Nu zijn er tenminste wel acceptabele foto's uitgekomen!

Sorry, dus nog een keer bloemen. Maarja, je moet toch wat als je zo heerlijk schaatsen ligt (yup ligt, in me heerlijke bedje) te kijken en geen zin meer hebt om nog wat nuttigs te gaan doen!

Zondag is echt MIJN tv-avond! Het begint namelijk om 19.00 met Spoed. Dat duurt tot 20.00. Vervolgens om 20.20 komt er Boer zoekt Vrouw! Dat is echt genieten geblazen. Tenslotte kom ik ook van het platteland! En daarna vind ik ook altijd nog wel iets wat ik super leuk vind.

Vanaf vandaag zal ik weer even op zoek gaan naar interessantere dingen... ;-)
Maar nu eerst de ranonkels!

Het blijkt al wel dat de bloemen er al langer staan, de eerste zijn namelijk al uitgebloeid:

Een andere die staat nog volop in bloei. Namelijk: rood, oranje en geel.

En de volgende heeft weer een geheel andere kleur:

Vandaag weer 'lekker' naar school. We gaan onder andere ook overleggen wat voor Nederlands pakket we gaan kopen voor de Oostenrijkers waar we gaan logeren. Uiteraard doe ik ook nog wel iets aan project met mijn projectleden!

P.s. Wie gemist heeft waarom er weer een teller bovenstaat... Dat kun je hier nalezen! En uiteraard ook waarom we bij Oostenrijkers gaan logeren.

Vandaag is Rood...
... de kleur van mijn log!

Zondag 13 Januari 2008

(blush) Nog 4 nachtjes tot Oostenrijk!!! (h)

Ik heb op mijn kamer een aantal verschillende rode bloemen staan. Een paar ranonkels (niet op de foto) een paar anemonen (wel op de foto) en sinds kort ook een aantal tulpen.

Genieten als je 's ochtends wakker wordt en die bloemenpracht naast je hoofd ziet. Geniet mee zou ik zo zeggen.

In Oostenrijk was het dit jaar het jaar van de "thee". Ik drink dat nogal vaak bij Hermann in het restaurant. Vroeger was dat altijd 'schwarztee' oftewel normale thee. Eigenlijk is dat vroeger zo gegroeid. Paps en mams dronken dat altijd en ik dus ook.

Sinds ik in Groningen heb gewoond ben ik erachter gekomen dat andere theesmaken ook super lekker zijn!
Standaard heb ik tegenwoordig Meloen, Karamel, Aardbei en weet ik al wat niet meer in huis. Geloof dat ik op 12 verschillende smaken zit! ;-)

In Oostenrijk bestelde ik dus thee. Kreeg de wedervraag: "Schwarztee"? Ik heb toen geantwoord: "nee zoek maar wat uit!" Dus sinds die dag kreeg ik elke dag verschillende soorten theesmaken! Mjammie!
Een aantal van deze smaken vond ik zo lekker dat ik een doos per stuk heb meegenomen. Achteraf natuurlijk veel te weinig om de periode te overbruggen naar de zomervakantie...

Gelukkig kan ik dus vrijdag weer in slaan!!!
En tot die tijd, heb ik wel genoeg en geniet ik van mijn kruidenthee!

Ergens geloof ik dat deze thee mij behoeden voor het virus dat hier in huis rondwaart! En waardoor Jan & Hanny getroffen zijn! Muwhahaha. Eigen schuld! Moet je maar kruidenthee drinken! (joker)

De laatste...

Zaterdag 12 Januari 2008

Aan alles komt een einde, zo ook aan mijn sneeuwfoto's van deze vakantie... :\
Toch echt de allerlaatste. Nog 1x genieten en dan over naar de dagelijkse gang van zaken.
BAH! Ik wil helemaal niet... :-( Het was nou juist zo leuk nog even terug te denken...

Ok, ok, ik hou op met klagen. Want ik heb namelijk NIETS te klagen.
Ik kan eigenlijk opnieuw beginnen met aftellen. Over 5 nachtjes vertrek ik namelijk (geheel onverwacht) weer naar Oostenrijk!

Docent van ons spreekt aanstaande vrijdag op een congres in Kufstein. Gisteren hadden we 2 tussenuren en in die uren zaten we zo met een groepje wat te kletsen.
Samen met 1 meisje ontstond bij ons ineens het idee om ook naar dat congres te gaan. Voor mij interessant om ook te netwerken voor een baan in Oostenrijk en voor haar ook gewoon interessant!

Snel werd er gebeld of er een auto geregeld kon worden (CHECK), of er een onderkomen kon worden geregeld (CHECK) en de docent gezocht om te vragen of het nog zou lukken (NOG NIET GEHEEL CHECK). De docent kon natuurlijk nog niks toezeggen omdat het vanuit de organisatie nog moet worden goedgekeurd...

Gistermiddag ging de telefoon, docent aan de lijn. Dat hij de mensen uit Oostenrijk nog niet had bereikt maar dat hij geen enkel probleem verwachtte. Sterker nog, zelfs ons afdelingshoofd (schoolhoofd) vond het een super initiatief!
We konden het onderkomen gaan regelen. Nouja, dat hadden we al. En we hadden ook al uitgemaakt: mocht het niet lukken met het congres, WE GAAN TOCH!

En zo wil het, dat ik dus aanstaande vrijdag alweer kan genieten van de witte wereld! (onder het mom van "school" natuurlijk). We vertrekken donderdagochtend en rijden naar Oostenrijk. Vrijdagochtend dus congres, vrijdagmiddag nog geen idee. Vrijdagavond lekker eten bij Hermann en sleutel halen van huis. Zaterdag en zondag lekker skieen! Daarnaast kreeg ik door dat 2 vriendinnen van me ons graag wilden zien... Dus wie weet, gaan we daar nog wel mee eten! En dan zondagnacht weer terug.

Heavy, maar een heerlijk vooruitzicht! Het heeft me in elk geval even uit het dal getrokken!

Ja, ik realiseer me dat ik een zondagskind ben en een geluksvogel dat het zo snel is gelukt. En ik snap ook ten volste als mensen zoiets hebben: bah alweer... Maar toch, ik kon het niet laten om te delen! :-)

En dan nu, toch echt de laatste foto's van de kerstvakantie 2007/2008!

We beginnen met de nieuwe 'kopfoto' van mij. De kopfoto is uitgeknipt, gespiegeld en uitgetrokken. Niet geheel onbelangrijk... Ook flink aan geshopt! ;-)

De tweede foto is een avondfoto. Alhoewel, schijn bedriegt! Had ik eerder foto's van midden in de nacht dat het overdag leek... Deze foto is omgekeerd. Midden op de dag, maar het lijkt avond.

Nog een aantal takjes met rijp:

De piste waar 'mijn' skischool zich heeft gehuisvest en waar ik dus volgend jaar veelvuldig te vinden ben!

Er waren dit jaar echt ongelooflijk veel luchtballonnen. Toevallig stegen er dichtbij twee op. Een prachtig gezicht tussen de bergen!

Een heerlijk bankje om uit te rusten... Alleen niet nu! ;-)

De hond des huizes, Bodo. Een schatje. Die deksels goed weet dat de koekjes van boven komen... ;-)

En echt als laatste. Foto's van een super lieve hond! Boris.
De hond van de overburen. Ik had eerst een stilstaand portret gemaakt en toen riep ik hem. Waarop hij nogal enthousiast reageerde.

Waarop hij vervolgens ging liggen en zijn poten ging aflikken. IJs tussen de tenen is natuurlijk nooit prettig!!!

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend toe!
Ik ben vandaag een wedstrijd zwemmen (yup dat doe ik nog steeds). De laatste voorlopig. Als ik naar Maastrich ga kap ik ermee en daarna Oostenrijk gaat hem ook nog niet echt worden...
En zondag houd ik ECHT rust! Ik moet wel...

Annespike in de sneeuw.

Vrijdag 11 Januari 2008

Voor velen het langverwachte logje, voor anderen een wassen neus.
Nou ik vind het leuk om mezelf te presenteren in de sneeuw!!! ;-)

Klaar voor het lachen? Mooi! Dan gaan we beginnen met gekke bekken enzo...

De eerste dag skiën. Dit keer met vrienden in de lift.
Blijft altijd spannend, het einde van de lift... ;-)

Als je op wintersport gaat, dan heb je het soms koud. Zeker als je stil MOET zitten in de lift en die lift ook nog eens in de schaduw hangt. Dat schiet natuurlijk helemaal niet op.

Vervolgens gaan we rekken en strekken om weer warm te worden. Ik ging daarbij alleen een beetje tever. Want ehh.. Mijn benen waren ineens een stuk langer.

Yes, we skiën in de zon!
Deze foto is ook echt gemaakt tijdens het skiën. Ik heb zelf geen stokken. En aangezien ik die dag toch niet zo snel kon, had ik mijn camera op een gegeven moment gewoon standaard in mijn hand.
Yup, op zich redelijk gevaarlijk... Maar ik ging dus voor mijn doen ongelooflijk langzaam en de pistes ken ik natuurlijk op mijn duimpie. En zeg nou zelf? Het heeft toch mooie plaatjes opgeleverd? (jokerp)

En natuurlijk weer even uitrusten in de zon!

Natuurlijk nog even 'vallen' in de sneeuw.
Niets zo lekker als een 'zacht' wit bedje.

Na een dag van skiën, zijn we de volgende dag weer heerlijk in het dal.

En wordt het tijd om mijn lezers een gekke lieve blik te gunnen.

Zoals ik al eerder schreef, ik vind het heerlijk om in de sneeuw te liggen.
Op een gegeven moment ben ik zelfs met blote voeten door de sneeuw gelopen. HEERLIJK! Wat een lekkere warme voeten krijg je daar trouwens van. En dat meen ik ook echt serieus. Tuurlijk eerst zijn ze koud, maar daarna wordt de doorstroming beter en je voeten dus heerlijk warm.
Aanbevolen door een vriend van mij. Die heeft deze vakantie een stuk van 5/10minuten op zijn blote voeten gelopen.
Goed voorbeeld doet natuurlijk goed volgen!
Hier trouwens niet te zien, maar wel dat ik de sneeuw heerlijk vind.

Even poseren.

En nog even gek doen.

Er was net sneeuw gevallen, dus ik ging erop uit met mijn camera. Mams, ging ook mee. Tussen de bomen vond ik het wel heerlijk staan.

Jammer dat de zon daar altijd zo fel is. Dan ga je knijpen...

Als laatste op de piste. Een foto die ik zelf echt super geslaagd vind!

Laatste foto van de dag. Samen met me dinnetje daar in Oostenrijk.
Altijd gezellig met haar! Damn wat mis ik haar!

Ik had gezegd dat dit de laatste log was van de vakantie. Maar niets is minder waar. Ik kwam nog een aantal foto's tegen die niet in de thema's pasten. Dus ik ga vrolijk nog een daggie door! Morgen dus ook nog genieten van Ellmaufoto's! :-)

Met dank aan Hanny voor een aantal foto's!
1, 5, 6, 9, 10, 11, 12, 13 en 15.

Skitocht(je).

Donderdag 10 Januari 2008

Vandaag gaan we een skitocht maken! Hebben jullie zin om mee te gaan? JA!?! Mooi!
Trek je skies maar aan, dan gaan we van start!

Zijn we allemaal goed warm aangekleed? Hebben we allemaal een kaartje? Yes, jetzt geht's los!!! :-)

Eenmaal boven schijnt gelukkig al het zonnetje! En kunnen we los! :-)

Pas op! Overal en nergens duiken deze groene jongens op! Ten behoeve van de sneeuw. Dus alsjeblieft wees voorzichtig en ski ze (niet) om! ;-)

In de lift hebben we alle tijd om al het moois om ons heen te kijken.

Eenmaal boven zien we de berg waar we naartoe moeten!
Maar eerst nog een aantal andere liften.

Zijn we al moe? Ja?!? Nou goed dan, even pauze om te kijken naar de Wilder Kaiser die zo mooi boven de piste uitkomt.

Omdat een aantal al wat moe is, neem dit advies zeker ter hand!

Achtung! Tijd voor een techniek lesje. Bekijk het onderstaande maar eens goed. Tenslotte moet dat ons gewicht dragen!

Eenmaal in de volgende lift kunnen we genieten van een fabuleus uitzicht! Wel even omdraaien...

Ik ben het met jullie eens, ik kan er ook geen genoeg van krijgen.

Les van de juf. Deze berg ligt altijd in de schaduw (tenminste in dit jaargetijde) en daarom zijn de meeste bomen hier prachtig besneeuwd!

Even verderop komen we andere bomen tegen. Aan de goede kant lijkt het alsof ze ook in de schaduw staan, totdat je aan de andere kant kijkt.
Lang zo mooi niet, dus we concentreren ons op de mooiste kant!

Pas op! Obstakel op de piste!!!

Wat? Alweer moe! Nou, dan genieten we gewoon even van het geweldige uitzicht!

Even doorzetten, we zijn er bijna! Bijna hebben we pauze, kunnen we opwarmen!
Zien jullie dat hutje daar? Daar gaan we naartoe!

Wel rondkijken hoor! Daar stonden we net bovenop.

Deze lift hadden we als laatste zonet.

Voordat we in de lift gingen, kwamen we van deze berg af.

Na een hele tijd heerlijk in de zon te hebben gezeten...

We gaan weer verder! Volg de menigte maar. :-)

Als we op het pad skiën wel goed om je heen kijken. Er liggen namelijk hele hopen sneeuw.

Aan de andere kant zijn de andere bergen van het gebied te vinden. Dit is "Brandstadl" bij Scheffau.
Neehee, zo heet die berg niet, maar zo heet het restaurant dat er bovenop staat! ;-)
De berg heet de "Zinsberg".

Vervolgens duiken we heel even de schaduw in en komen we uit bij een lift die we al eerder hebben gehad.
Weten we het nog? Die lift waar al die bomen in de schaduw staan!

Bovenaan gekomen krijgen we even een steil stukje. Raggen jullie mee naar beneden?
Helaas, het moet. Anders moet je een heel eind "klunen" en daar, daar hebben we geen zin in!

Yes, iedereen heeft het gehaald! We kunnen onze benen rust gunnen op het bospad.

Let op de takjes, die de massa sneeuw eigenlijk niet kunnen dragen.

We zijn er bijna! Dit pad volgen, de lift nemen die daar te zien is!

En dan, dan krijgen we de lekkerste piste van de hele dag!!! Een heleboel kilometer achter elkaar aan racen!
Oh jullie zijn moe? Logisch! Sorry ik ging te snel...
Weten jullie wat? Dan pakken jullie de trein!

We hebben het gehaald! Hopelijk hebben jullie net zo genoten als ik? :-)

Macro Sneeuw

Woensdag 09 Januari 2008

Vandaag neem ik jullie mee in een macro wereld voor sneeuw. Foto's zijn gemaakt nadat het flink had gesneeuwd (lees een cm of 20) en het gewoon genieten was!

Tevens zijn ze gemaakt op de dag dat ik ook de foto's van "de Wolk" en "de Berg" heb gemaakt. We liepen precies mee met "de Wolk" dus elke keer hadden we gelukkig zon!

Kijk maar gewoon en geniet. :-)

En als laatste, maar zeker niet de slechtste ;-), onderstaande foto. Mijn bureaublad op dit moment!

"de Berg" en "de Wolk"

Dinsdag 08 Januari 2008

Allereerst nog even het programma voor de komende dagen. (meer voor mezelf dan voor jullie) Dan weten jullie tenminste wanneer jullie van de sneeuwfoto's af zijn... ;-)

Vandaag foto's van "de wolk" en "de berg".
Morgen macro foto's van sneeuw.
Donderdag foto's van een dagje skiën.
Vrijdag dan tot slot: Annespike in de sneeuw.
En dan, dan zijn we ook alweer een week terug...

Zoals de afgelopen dagen al gewoon was, eerst een kort verhaaltje en daarna de foto's.

Ik heb het al eerder aangetipt, ik wil dus heeeeeel graag in december 2008 een heel seizoen lang skiles geven, maar dan moet dat natuurlijk wel lukken. Nou ik kan jullie verzekeren: ik ben van de partij!
Op de eerste dag kwamen we de skischoolhouder tegen, na gesprekje (grrrr ik ben nog steeds "kleintje") zou hij weglopen maar bedacht zich. Om vervolgens te vragen waarom ik nou nog steeds niet voor hem werkte.
Hij was flink verbaasd (en blij) toen ik zei dat ik volgend jaar graag dat wilde doen!

De dag erop ben ik naar het bureau gegaan en heb me daar opgegeven. Ik moet het in september nog wel even bevestigen, maar voor mijzelf is het gewoon zeker: In december vertrek ik voor een seizoen naar Ellmau!!!!
Daarnaast... je kunt via de skischool een kamer huren. Maar je weet van te voren eigenlijk niet waar je terecht komt. Behalve ik! Ik ging naar de piste om te kijken of daar nog bekenden waren en kwam een bijna buurman van me (in Oostenrijk) tegen. Met hem gepraat en hij vertelde dat hij skileraren in huis had...
Een en ander samen gevoegd en we vonden het beide wel een leuk idee dat ik dan volgend jaar bij hem intrek! Ennn... De skischoolhouder vond het ook geen probleem! Dus helemaal te gek! :-D

De eerste dag nadat het had gesneeuwd (31 dec en 1 jan) was het op zich zonnig... Ware het niet dat er een wolk hing... Precies voor ons dorpje. Dus alsnog schaduw...

"de Wolk"

Onderstaande sneeuwpop is gemaakt door Australiers. Zij zijn daar 2 uur mee bezig geweest en hij was ook echt giga groot!

En dan nu "de Berg".

Een paar dagen eerder zag de berg er nog zo uit:
Zonder wolken.

Skidemo.

Maandag 07 Januari 2008

Elk jaar hetzelfde liedje. Op de donderdagavond is er skidemo. Eigenlijk al jaren hetzelfde... Voor een paar jaar deden er 3 skischolen mee. 1tje werd verstoten (terecht denk ik) en 2 bleven erover. Paar jaar geleden is er een ernstig ongeluk gebeurd waardoor die skileraar verlamd is geraakt en de skischool moet dokken. Skidemo's enzo zitten niet in de standaardverzekering, dus skischool moet echt zelf betalen. Dat risico willen ze niet nog een keer lopen dus doen hun skileraren niet mee.
En doe ik dus volgend jaar ook niet mee...

Elk jaar komt er 1 klein onderdeel bij, maar in principe is alles hetzelfde. Eigenlijk heb ik het daar ook wel gewoon gezien.
Bovendien.. Actiefoto's in het donker, geloof niet dat mij dat ligt... ;-)

Nouja kijk maar mee, elke foto heeft wel iets waar ik wat over kan zeggen... ;-)

Met vliegende vaart naar beneden zoeven, heerlijk!

Of op de fiets natuurlijk!

Speciaal voor de skidemo staat deze man op uit zijn graf... En demonstreert hoe er als eerste werd geskied. Je lacht je dood, want alles is net andersom. Je gewicht verkeerd, andere ski voor etc.

Op stelten naar benee. *boem*

Dat kan alleen, maar ook met z'n 3en.

Ski, HEIL, Ski, HEIL, Ski, HEIL!

Deze kids zijn sowieso niet te fotograferen, die zijn al beneden voordat je uberhaupt je camera hebt scherpgesteld.

Ook de dapperen in de lucht komen naar benee. (Met de skidemo ging het goed, met nieuwjaar niet. Toen vergat 1 van de vliegers dat hij een lichtkogel had... Die ging dus eerst door het publiek heen en knalde daarna tegen iemand op. Geloof niet dat er gewonden zijn gevallen maar het was wel "een beetje dom")

Er wordt even gedemonstreet hoe je zo'n hoog mogelijk sneeuwstorm kan veroorzaken.

Stoer hoor, dat heen en weer springen tijdens het bochten draaien. Dat wil ik nog leren...

En om 1 ski te accentueren nog eventjes wat vuurwerk erbij. (dit is ook een wens om nog te leren!)

Ook de mascotte van de skischool is erbij. Op mijn verzoek is die gaan liggen, want hij stond precies voor mijn beeld! ;-)

Wat nieuw was dit jaar, is de formatie zoals hieronder. En wat ook nieuw was is dat die skilerares bovenop met de accordeon ook echt speelde boven op de skies terwijl er naar beneden werd geskied!

Het meest spectaculair is de afsluiting met de pistenbullys!

Deze heb je niet graag ineens voor je op de piste...

Al met al blijft het hetzelfde, maar is het toch altijd leuk om te zien. Vooral omdat we daarna altijd gaan opwarmen bij Hermann. En dat, dat is natuurlijk GEZELLIG!!!

Rijp.

Zondag 06 Januari 2008

Jullie in Nederland mogen dan genoten hebben van Rijp... Ik heb genoten van Rijp en later in de vakantie sneeuw! Verschillende soorten foto's dus.

Vandaag een impressie van de eerste dag in Oostenrijk. Alles super mooi onder het rijp! Een groot nadeel wat me de hele vakantie heeft achtervolgt.. Zijn stofje op mijn sensor van de camera... Ik heb heel hard geprobeerd die weg te krijgen tijdens de vakantie en dat is helaas niet gelukt...
Alle foto's die jullie zien, zijn in tegenstelling tot wat ik normaal doe gephotoshopt. Het stoorde mij gigantisch.

Maar allereerst even wat over 1 aspect van de vakantie.
Van te voren had ik gezegd dat ik iemand zou opzoeken. Nou dat heb ik gedaan. Het waren denk ik de spanningen vooraf... Het was gewoon gezellig. We hebben gezellig samen wat gedronken en met moeite afscheid genomen van elkaar... Inmiddels zitten thuis de eerste gesprekken op MSN er alweer op. En het is goed zo. Als ik daar woon, op vakantie ben dan zal ik sowieso contact zoeken (wederzijds). Denk dat ik er twee vriendinnen bij heb. :-)

Vlokjes in de sneeuw voor ons appartement.

Kiekeboe, het zonnetje.

Gewoon mooi...

Gewoon geweldig...

Op takjes, bomen, blaadjes.

Het net gerolde pad door de sneeuw.

IJspegels.

Nogmaals, kiekeboe het zonnetje. In de heg voor het appartement.

Ik heb nu thuis weer wat geklooid met blaaspijpjes, doekjes etc. En het lijkt alsof het nu weg is... Dus afwachten maar. En anders moet de camera maar weg naar Canon om de sensor te laten reinigen!

Balen.

Zaterdag 05 Januari 2008

Wat een ongelooflijke baalvakantie was dit. We hebben super slecht weer gehad. Er waren helemaal geen interessante mensen. Op de pistes was het daarentegen wel veels te druk. Mijn favoriete restaurant was gesloten. Heb hele avonden thuisgezeten, niks gedaan. Heb me helemaal kapot verveeld. De foto's die ik heb gemaakt zijn gigantisch mislukt. Al met al een vakantie om heel snel te vergeten.
Wat ben ik blij dat ik thuis ben!

MAARR!!! Dit alles natuurlijk omgekeerd!!!! :-D

Oftewel: Wat een ongelooflijk gave vakantie was dit. We hebben super goed weer gehad. Er waren alleen maar interessante mensen. Op de pistes was het daarentegen onwijs rustig. Mijn favoriete restaurant was gewoon geopend. Heb bijna geen enkele avond echt thuis gezeten. Heb onwijs veel gedaan. Heb me totaal niet verveeld. De foto's die ik zijn gemaakt zijn echt super gelukt! Al met al een vakantie om een heel speciaal plekje te geven in mijn geheugen.
Wat baal ik dat ik thuis ben!!!

Maar dat balen blijft... Balen vooral omdat ik weer thuis ben. Wat had ik graag die twee weken verlengd... Gelukkig! Gaat dat volgend jaar gebeuren. Zoals ik al schreef, wil ik heel graag skilerares worden... En dat, dat gaat sowieso lukken! Of ik nu het diploma haal of niet... Ik ben volgend winterseizoen daar!

Foto's uiteraard heb ik die gemaakt. Mijn tellertje is blijven steken op 700. Dus een kleine selectie komt in de aankomende dagen voorbij. :-)
Te beginnen bij vandaag.

Per dag komt er een ander thema voorbij. Wat de thema's worden, heb ik nog geen idee van. Althans, heeeeel globaal natuurlijk wel!

Vandaag het thema: Avond.

De avond dat we aankwamen:

Poging tot sterrenfotografie:

Volle maan: (en dus uber licht)

Ja, ook dit is avond: (eigenlijk nacht, gemaakt om 20 voor 2 's nachts)

Zon, maan en sterren? Nee, kerstboom, ster en maan!

Heel globaal de thema's die ik nog wil behandelen: Macrofotografie met rijp en sneeuw, landschappen, tijdens het glijden ;-), Annespike in de sneeuw... Maar waarschijnlijk dus nog wel meer!

Ik moet in elk geval verder, maar ik wil niet.. IK WIL TERUG!!!!!!!! *sjucht*