Gladiool.

Zaterdag 30 Juni 2007

Nog 20 nachtjes! (en dan Kitzbühel!)

Al een tijdje geleden had ik Zakina beloofd om foto's te maken van gladiolen. Gister ben ik met Hanny naar een tentoonstelling geweest en daar kwamen we (buiten) onder andere gladiolen tegen. Dus Zakina, hierbij!

*hatsjoe*

Vrijdag 29 Juni 2007

Van:

Naar: Nog onbekend, haha. Drachten dus!

Levert mij heel veel *hatsjoe* op. De kasten in Drachten stonden al een tijdje zo (lees een jaar) en die moeten nu weer goed ingeruimd worden. Tenslotte wil ik niet in een rommeltje leven? En ik wil het gewoon anders. In de hoek bij de tv, de boeken, de dvd's de cd's. Gewoon een strakhoekie. En de andere hoek, de overige spullen zoals pennen, potloden etc. (in de kast want het moet 'strak" blijven.

Ach, zo ben ik bezig, hahaha. Zodra het hier weer naar mijn zin is. (lees hopelijk zaterdag want dan gaat er al heel wat spul, in ieder geval de 2 kasten die ik nodig heb over!)

De omstandigheden.

Donderdag 28 Juni 2007

Voortaan kunnen jullie weer vaker genieten van het wel en wee van Poes, de mooiste foto's en andere verhalen. Want:

Vanaf nu, woon ik weer in Drachten. Allang twijfelde ik in mezelf, ik baalde er behoorlijk van dat er geen plekje was waar ik lekker ongestoord buiten kon zitten, midden in de stad zat, te lang moest lopen voor wat groen etc.

Daarnaast baalde ik behoorlijk van het heen en weer reizen tussen Groningen en Drachten. Dat hoefde op zich niet, maarja, dan kon ik in het weekend ook niet naar buiten...

Op zich overheen te komen, maarja. Dan zit je lekker 3 weken in Drachten, genieten geblazen. Een kamer net zo groot, een tuin, groen in de buurt, alles wat ik miste.

En natuurlijk Poes, die zo ontzettend blij is dat ik er ben, de auto die voor de deur staat en de super leuk overburen! (waar ik de afgelopen 3 weken, ontzettend veel heb gezeten!)

Al met al, voor mij voldoende redenen om eens goed na te denken en tot het besluit te komen mijn kamer op te zeggen. Per 1 augustus... (ja heel snel, ik weet het!) Dus de komende weekenden ben ik druk met verhuizen.

Oh en ja natuurlijk moet ik nu ook heen en weer reizen naar school, maar dat is tenminste niet met zo'n akelig (te) grote weekendtas. (en me ontbijt + meeneem dingen staan klaar, haha.)

En waarom ik er niet was? Simpel, ik was de buren aan het vertellen dat ze weer een druk overbuurmeisje kregen, maar dat liep wat uit de hand tot een gezellig feestje met de Toppers aan toe, hahaha. :-D

...

Woensdag 27 Juni 2007

Wegens omstandigheden vandaag eventjes geen log...

Wondere wereld deel 2.

Dinsdag 26 Juni 2007

Vandaag deel 2 van de wondere wereld. Deel 1 is hier terug te vinden.

Gewoon een schattig kleintje.

Dit aapje liep los door het park! (te bedelen)

Pas op, of ik steek!

Ik broed.

Ik eet me eigen staart op...

Ik ben zo lief, dat je me het liefst mee zou nemen.

Ik ben zo kleurig dat ik niet opval... Of toch wel?

Al die mensen die kijken... Nee ik slaap gewoon door.

Kiekeboe!

Ik ben eng, maar onschuldig. (zegt het bordje).

En tot slot, ik zwem dit logje uit! :-)

Williejan

Maandag 25 Juni 2007

Ik heb al 3x eerder over hem geblogd. Zal binnenkort mijn stem wel weer laten horen op RadioNL. Tenslotte moet je je favo's een beetje helpen niet waar? De blogjes kun je hier, hier, en hier vinden.

Had Williejan me al aangekondigd dat er binnenkort een nieuwe single (met clip!) zou verschijnen... Ik benieuwd! Laatst gekeken en het nieuwe liedje en clip stonden op zijn site. Die je trouwens hier kunt vinden.

En ik was gelijk weer gegrepen! Krijg het nummer niet uit me kop en ook al was het half 2 's nachts toen ik het liedje voor het eerst hoorde, ik had de neiging om te gaan dansen in me kamer. Waarom ik dat niet heb gedaan? Heel simpel, lag te lekker samen met poes, haha.

Williejan, ik wens je alle geluk van de wereld toe met je nieuwe single! En kom eens hier in de buurt, want dan sta ik sowieso vooraan!!! Wil ontzettend graag een x een optreden van je bezoeken... :-)
Tot slot, het bewuste nieuwe liedje met clip!


dubbelklik!

Enthousiast? Kopen dan maar! Klik hier. (alsjeblieft? :-))

P.s. Dit was het logje waarvoor ik op toestemming zat te wachten. :-)

Wondere wereld.

Zondag 24 Juni 2007

Vandaag neem ik jullie mee in de wondere wereld van het beest zijn.

Waar de een heerlijk ligt te pitten, is de ander waaks en alert.

Is de een cute, de ander angstaanjagend.

Ben je samen met je ouders of alleen op de wereld.

Is er de popujopie, en de verlegene.

De spillepoot of de dikzak.

En zo blijkt maar weer, dat er ook in de dierenwereld veel verschillen zijn!
Ik heb nog een serie klaar staan om een blogje van te maken. (h) Maar wanneer die erop komt (morgen of overmorgen) is even afhankelijk van een mailtje waar ik op zit te wachten...! ;-) En wat dat is? Ja daar komen jullie nog wel achter, hihi. (jokerp)

Yucca.

Zaterdag 23 Juni 2007

Bloeit hij eindelijk, kan Hanny niet meer online, hahaha. Maar jullie krijgen alvast een voorproefje. Wanneer de zon schijnt zal ik hem nog een keer 'onder handen' nemen!

En zoals jullie zien, een nieuwe lay-out! (zie je hem niet helemaal klik dan even op F5).

AARGH!

Vrijdag 22 Juni 2007

Ben je een avondje weg, kom je thuis, lees je je eigen blog en staat er zo’n stuk op! Stuk ondankbaar vreten dat ze ook is. Een en al klagen, maar wel continu aandachtvragen en op schoot willen zitten. Bewegen van mijn kant ho maar, zingen mag ik ook al niet en de computer is not done… TSSS!!!

Om maar niet te vergeten de snoepjes die ze elke dag (teveel) krijgt. Nee hoor, madam is zielig omdat ze af en toe alleen is. Boontje komt om zijn loontje, als straf ben ik ook dit weekend een groot gedeelte weg!

No matter wat voor weer het ook is, ik ga naar de dierentuin! Tenslotte heb je ook genoeg binnen verblijven, de vlindertuin etc. Ik vermaak me er wel. Hahaha, blijft ze maar lekker alleen!!! ’s Ochtends om 9 uur weg, ga eerst naar me oom en tante, en dan ’s avonds pas om een uur of 7 weer terug. Ha, dat zal haar leren zo te zeuren!

'

En vandaag natuurlijk eerst weer stage. Ben ik vrolijk om 6 uur pas weer thuis (ga 's ochtends dus om iets voor 7 weg) en daarna om 7 uur met de buurvrouw het pleintje rond (buurtBBQ regelen!) en daarna nog ff bijmiepen bij hun, dus ach, ben ik ook om een uur of 10 weer thuis! PUH! (devil)

Eigen schuld, dikke bult, moet ze maar niet zo zeuren!!!
Ze doet het er maar mee, gniffel. Thuisblijven doe ik toch niet, hihi….

Nou is het MIJN tijd!

Donderdag 21 Juni 2007

Elke ochtend krijg ik vlugvlug mijn eten. Terwijl ik dat lekker aan het opsmikkelen ben, is mijn bazinnetje alweer weg... 's Avonds komt ze pas om een uur of 6 weer thuis. Krijg ik snel mijn eten en dat is het...

Gaat het bazinnetje zelf in de keuken staan of zoiets. Nou zeg? Ze begrijpt toch wel dat ik de hele dag alleen ben geweest!!!?!!! Ik wil ook aandacht!!! Ik wil niet wachten, ik wil aandacht nu.

En dat laat ik merken ook hoor! Gewoon flink miauwen, niet van haar zijde wijken en heel boos kijken als het me niet naar de zin is!!! Haha, vinden jullie me niet goed? :-)

Maar die woensdags, pfff.. Dan schrik ik me elke keer weer helemaal dood, want dan komt de buurvrouw ineens. Dan ben ik toch zo bang dat mijn bazinnetje niet meer komt... Gelukkig komt ze tegen een uur of half 11 weer thuis. Dan ben ik zooo blij dat ik echt niet meer van haar zijde wijk! Ik ga zelfs voor de douche zitten.!

Zodra ze weer schoon is (dat kun je toch net zo goed doen door jezelf te likken?) gaat ze eindelijk rustig zitten, maar dan komt dat stomme ding weer... En mag ik alleen op schoot liggen en verder helemaal niks. Saai toch? Gelukkig zijn we weer over de helft van de week! Nog even en dan is ze weer de hele dag thuis! Of ze moet weer van die onnozele plannen hebben dat ze de hele dag op pad is... Pff...

IK BEN ER OOK NOG!!!!!

Was getekend,
Poes.

Vlieg.

Woensdag 20 Juni 2007

Vandaag is weer mijn vlieg dag! Ik ga *gelukkig* met de auto, dat scheelt al een hoop. Allereerst natuurlijk stage lopen van half 9 tot 5. (alleen ik heb een lege tank dus onderweg maar eventjes tanken, anders kom ik er helemaal niet).

Vervolgens heb ik om half 6 afgesproken met een vriendin. Ze heeft (helaas) wat moeite met statistiek en moet het tentamen nu echt halen, anders mag ze niet door naar het 2e jaar. Ergens heel diep zit die theorie bij mij nog wel, dus ik ga proberen haar wat dingetjes uit te leggen. Hopen dat het lukt!!!

En daarna natuurlijk les / training geven! Van acht uur tot 10 uur ongeveer.

Oftewel: vlieg! ;-) En zoals ik dan zelf ook weer ben... Wil natuurlijk ook weer bij jullie bijlezen nog, hahaha.

Apart.

Dinsdag 19 Juni 2007

Bovenstaande foto heeft vrij weinig met mijn verhaal te maken. Hij was ook op het feestje van afgelopen zondag en ik vond hem zooo schattig!

Vroegah! Eigenlijk weet ik daar vrij weinig nog van... Wat ik wel nog weet is dat als we verjaardag hadden bij oom & tante kwamen daar ook altijd mijn 2 achterneven. 1tje is net zo oud als ik (2 maand ouder) en 1tje is ehh... 4 jaar? jonger. Ik trok altijd met de oudste op. Altijd grote lol. De jongste deed eigenlijk nooit mee, vonden wij altijd te jong... jaja, dat krijg je ;-)

Al een paar jaar was ik niet bij mijn oom & tante geweest, omdat verjaardagen altijd werden gevierd op doordeweekse dagen en ik dan nooit mee kon/ging. Zo kwam het dus dat ik mijn achterneven al een paar jaar niet meer had gezien. Laatst (lees april) was ik weer eens mee en ik viel zowat om van verbazing. Wat waren ze allebei anders geworden... Zo!!! *schrik*

Met de een heb ik de hond toen uitgelaten en met de ander zou ik even postzegels gaan halen. Dat even postzegels halen werd een ommetje, zeg gerust om, lopen. Geloof dat we 1.5 uur ofzo onderweg zijn geweest. Echt megagezellig!!! Ik had hem al een tijdje op msn, maar verder nooit wat mee gedaan. Nu nog steeds niet mee gepraat...

Afgelopen zondag was hij er ook ineens weer! Echt mega leuk!!! :-D Geweldige familie in ieder geval :-) Heel gezellig zitten praten en het is gewoon een ontzettend aardig joch!! (of klinkt dat dan weer flauw, in ieder geval niet de bedoeling...) Een leuke verrassing dat zijn familie er ook was.

Hoe gek kan het lopen? Zo zie je iemand eigenlijk nooit en als je hem ziet heb je er geen contact mee en dan ineens zie je elkaar 2x vlak na elkaar en klikt het alsof je altijd contact hebt gehouden! Volgens zijn moeder konden we zelfs broer en zus zijn, want onze wenkbrauwen waren hetzelfde en dat kwam in de rest van de familie niet voor, hihi.

Dus "broer" ik hoop je snel weer te spreken! En succes met alles. :-)

Dat was me het weekendje wel...

Maandag 18 Juni 2007

Het begon precies zoals ik voorspeld had, lekker rustig! Heerlijk rustig wakker geworden (kijk daar was mijn rust al!). Poes die om 10 uur (nog eigenlijk te vroeg) eten wilde, dus dat kreeg. Naar het dorp geweest, paar dingetjes gekocht en weer terug. Rust! Zaterdagavond beetje tv gekeken en verder vrij weinig gedaan... Totdat... Paniek!

Ik had ineens een virus (jaja door mijn eigen domme fout) op mijn computer... (devil) Na een hoop geklooi dat er vanaf gekregen, maar het was me inmiddels duidelijk dat een totale herinstallatie van mijn computer geen kwaad kon... Dus externe harde schijf aangesloten, nada noppes... :-( Waarschijnlijk is de aandrijving kapot, dus jammer maar helaas...

Zondags dan... Het weer was zo slecht dat ik zoiets had van, nu naar de dierentuin, is niet leuk! Afgesproken dat ik mijn computer bij een vriend langs zou brengen en die zou even helpen met de herinstallatie. Ik ben weer weggegaan, tenslotte moest ik naar Stadskanaal... Op de terugweg mijn computer weer opgehaald en nu gister de hele avond bezig geweest om hem weer goed te krijgen. (foto's, instellingen, programma's etc.) Oftewel: DRUK!

Maar hij draait weer zoals het moet, dus ik ben blij! Gevolg is dus wel dat ik nog geen tijd heb gehad om langs te komen, maar daarvoor was het mijn weekendje rust! Tot later :-)

Rust.

Zaterdag 16 Juni 2007

Ik heb geen idee wat ik moet loggen even... Komt na het weekend wel weer! Aangezien ik zondagochtend (denk ik) naar de dierentuin ga :-)

Doe dit doe dat, is alles wat ik hoor.
Ik ben het zat, drijf nu m’n zin es door.
Laat mij nu maar ik ga m’n eigen weg.
Ik wil gewoon helemaal niets.

Bron: Jim - Doe dit, doe dat.

(bijna) Weekend!!!

Vrijdag 15 Juni 2007

Elke maandag is een baaldag, ik kom maar niet op gang.
‘n Saaie dinsdag, kruipt naar woensdag, wat duurt een week toch lang.
Op donderdag dan lijkt de tijd wel stil te staan, mijn hart gaat flink tekeer.
Nog een nachtje slapen en dan is het gedaan, dan zie je mij niet meer.

Ik ben zo blij als het weer weekend is, dan ga ik dansend door de nacht.
Want dat gevoel heb ik zo gemist, de hele week heb ik gewacht.
Ik ben zo blij als het weer weekend is, twee lange dagen heerlijk vrij.
Nee, ik denk niet aan morgen, twee dagen geen zorgen, ’t is weekend voor mij!

Elke week maar weer die maandag er komt geen einde aan.
Dinsdag woensdag, is gehaktdag maak er maar wat van.
Maar dan staat de donderdag weer voor de deur, het schiet al aardig op.
De vrijdag maakt een einde aan die grote sleur, mijn week wordt nu pas top.

Het weekend blijft het mooiste van de week.
Het leven is dan een groot feest.

Niet helemaal zelluf geschreven hoor! ;-)

Tekst: Charlene - Ik ben zo blij dat 't weer weekend is.

Op verzoek! (2)

Donderdag 14 Juni 2007

De eerste verzoekfoto’s staan erop… Nu de tweede serie! (dus nee, ik ben ze niet vergeten! ;-)) De verzoekjes zijn onder andere: lekker ding. Een andere vraag was met ontbloot bovenlijf. Ik voeg dat gewoon samen tot 1 categorie: lekker ding. (maar wel gelukt!!!) Een kabouter die fietst onder een paddenstoel… Ik maak er wel gewoon een paddenstoel van ;-) En daarnaast nog een verzoek voor een speciale compositie bij een trein. Die compositie, die ga ik proberen vast te leggen, maar nu alvast een trein!

Dat waren alle verzoekjes ;-) Nu gaan we weer over tot de orde van de dag, tot morgen!

Op verzoek!

Woensdag 13 Juni 2007

Op verzoek van jullie!!!

Katten, maar omdat Hanny graag Poes wilde, hier een foto van Poes!

Ook werd ik gevraagd naar de mooiste foto ik zelf vond. Toevallig is dat er ook eentje van poes.

Natuurfoto's. Ik heb gekozen om er een aantal neer te zetten die ik aan het maken was toen de directeur langsfietsen. (dus ja, ze staan er nu op!)

Door het verkleinen zijn ze helaas veel minder mooi geworden, vandaag maar in de herkansing dus, hihi.

Foto's van vlinders... Die heb ik genoeg! Heb tenslotten een abonnement op de dierentuin!!! Dus een slectie van de mooisten :-)

En dan het laatste verzoekje van de dag... Een fotootje van mij! (ook al staat er her en der natuurlijk genoeg.) komt ie!

Verzoek!

Dinsdag 12 Juni 2007

Het leven van een logger is niet makkelijk. Zet jij er foto’s op van beestjes, komen anderen dat ze liever het water zien of bloemen. Daarom voor 1x mogen jullie kiezen wat voor foto’s erop komen te staan…

Noem een categorie en ik ga op zoek naar een leuk plaatje. Ik kan zowel een archief foto pakken als een nieuwe foto. Dus ik zou zeggen! Kom maar op met jullie ideeën… :-)

Daarom vandaag het eerste verzoekje, het water bij mijn stage. Op het moment dat ik een aantal foto's gisteren aan het maken was... Fietste de directeur langs en riep: "mislukt!" Ik schrok me werkelijk dood, hihi...

Stage.

Maandag 11 Juni 2007

Nee, geen uitgebreidde verhalen over de gang van zaken daar. En nee, ook geen opheldering over wat ik nou precies aan het doen ben.

De laatste paar weken ga ik steeds vaker in de pauze even naar buiten. Mijn stage ligt vlakbij een sloot (straks de vaarroute naar het centrum van Assen) en daar aan de waterkant is genoeg te beleven. Waarom ik dat doe? 1: ik wil graag naar buiten maar 2: ik zit al de hele dag stil dus een beetje beweging kan geen kwaad!

Sommige beestjes hebben blijkbaar vlucht gedrag...

Zegetocht!

Zondag 10 Juni 2007

Zo sta je in de ‘normale’ wereld en zo beland je in een heuse zegetocht! Laat de beelden spreken (maar lees ook mijn commentaar).

Gister was ik in de vesting Bourtange. Toevallig waren dat de vestingsdagen. Een oude markt, veldslagen, de pest, en alles in oude stijl. Hanny en ik belandden in de zegetocht…

Onderstaande man was ‘stout’ geweest. Want hij had een eervol meisje oneerval behandeld… Ze hadden al 1.5 jaar een dochter en dat kon dus niet vond de commandant!!! Waarop hij antwoordde, dat hij daar enorme spijt van had… Viste uit zijn zak een doosje en ging op zijn knieën.

Onder luid gejuich van de omstanders deed hij zijn aanzoek dat met volmondig “ja” werd beantwoord.

Eenmaal terug in het kampement waren de strijders zo moe gevochten/gevierd dat ze maar neerploften op een bankje…

Moeder de vrouw, werd er zelfs op uitgestuurd om “2 emmertjes water te halen”.

Ze waren zelfs te moe, om ook maar naar de WC te gaan… Nou begrijp ik persoonlijk dat opperbest want zeg nou zelf? Wie wil hier in zitten???

Klik op "lees meer" voor het verhaal dat verder gaat in de 'normale' wereld.

(meer)

Muziek.

Zaterdag 09 Juni 2007

Zoals algemeen wel bekend is houd ik voornamelijk van Nederlandstalig en dan vooral de piratenmuziek. Marco Borsato bijvoorbeeld vind ik dan weer minder leuk (behalve dromen zijn bedrog). Maar Jan Smit dan weer helemaal geweldig (althans de vrolijke liedjes, de ballads dan weer wat minder). Frans Bauer is dan weer een ander verhaal. De concerten vind ik leuk, maar om thuis te luisteren vind ik totaal niks (behalve dan bepaalde liedjes zoals “heb je even voor mij” en “1000 lieve woorden”). En dan hebben we nog de Toppers… Valt gedeeltelijk in mijn genre (denk aan Maak me gek van Gerard Joling, dat is trouwens een ander verhaal…) maar vind ik helemaal te gek!

De rustige nummers sla ik liever allemaal over (maar ook hier zijn uitzonderingen bij zoals “schilderij” van Guus Meeuwis en “’s avonds laat” van Paul de Leeuw). En dan nog, soms vind ik een liedje helemaal geweldig dat ik dagenlang hetzelfde lied achter elkaar kan horen <(zoals “ich suche mir im Internet” van Fastenzeit) maar dan ineens ben ik het zat en luister ik het nauwelijks nog (totdat ik weer zo’n periode krijg). Maar megafout (wat denken jullie van “america en oude pekela” van de Dutch boys) kan ook erg grappig zijn!

Het verschilt per stemming, maar vaak draai ik het om (als ik verliefd ben draai ik bijvoorbeeld altijd “nooit meer verliefd” van Peter Schreiber heel veel of het “wordt nooit verliefd” van Carry Tefsen). En als ik heel vrolijk ben dan het liefst iets met een flinke beat eronder zodat ik er flink op uit mijn dak kan gaan.

Maar op dit moment vind ik het liedje “naar de kermis” van Ciska Peters & Ronnie Tober helemaal geweldig. Word er zo vrolijk van, maar dat komt door de Toppers! Hoe het liedje precies ging weet ik (helaas) niet meer, maarrr as. dinsdag wordt het eerste gedeelte van het concert 2007 uitgezonden (op tien) dus ik hoop zo dat “naar de kermis” in het eerste gedeelte zat… <(zo niet, dan moet ik nog een week extra wachten). Tot die tijd doe ik het gewoon met de originele versie!

Zoals jullie zien, er is geen peil op te trekken! Maar genieten geblazen is het altijd wel! En nu, nu ga ik weer even verder luisteren en feesten! ((h)me ouders zijn weg, de kabel tussen computer en home cinema set ligt er, dus ik kan weer heerlijk goed muziek luisteren!!!) (joker)

p.s. Voor de duidelijkheid: Ik ben niet zo’n type dat andere muziek niet kan waarderen. Integendeel ook daar kan ik ook van genieten, maar ook dat zijn weer die bewuste periodes, hihi.

Verlicht.

Vrijdag 08 Juni 2007

Afgelopen week ben ik samen met Hanny naar het centrum voor lichtarchitectuur gegaan. Kijk maar gewoon mee.

Een aantal jaar geleden ben ik met mijn opleiding Facility Management in dit centrum geweest.

We hadden toen een project over de ideale werkomstandigheden op kantoor, en daar hoort licht natuurlijk ook bij.

Heel interessant allemaal! Een heleboel geleerd en binnenin, ook allemaal van die leuke kleuren!

En als je daar dan toch bent en je statief 'moet' afstaan, wat doen je dan? Juist dan ga je op de grond zitten. Zet je camera er ook neer. En gaat wat dingetjes proberen. Wel grappig zo'n lichtspoort, maar waar zijn de auto's nou???

Treinreisje...

Donderdag 07 Juni 2007 Het uitgebreide logje over het weekend Duinrell & de Toppers staat hieronder!!!

Zoals ik daar al beloofde vandaag een logje over een treinreisje. Dat dateert al van een paar weken geleden, maar het blijft maar in mijn hoofd zitten.

Zo stap je in Rotterdam op de trein en zit je vanaf Utrecht tegenover een niet onaantrekkelijk persoontje... Beetje glimlachen, beetje wegkijken. Niet durven kijken, maar heel stiekem toch.

Lieve uitstraling, met coole haren! Pikzwart geverfd, kort bovenop, met in de nek langere plukken. Gewoon een lief gezichtje.(blush)

Je vertelde nog wel dat je in Dordrecht woonde maar dit weekend in Zwolle zou zijn...

Waarschijnlijk zie je het nooit, maar deze roos is voor jou... (blush)

En voor iedereen die hem wil aannemen. :-)