Ik kap...

Dinsdag 29 Mei 2007

Lieve allemaal,
Het is over en voorbij…
Ik kan het niet meer…
Ik heb er geen zin meer in…
Ik heb er de kracht niet meer voor…

Ik stop met bloggen!...

...op deze log!

Ik ben de afgelopen week heel druk bezig geweest met een nieuwe log bouwen op mijn eigen domein. Ik hoop dat jullie mee over willen gaan. Om het gemakkelijk te maken. HIER ben ik vanaf nu te vinden.

En om het voor de mensen met een RSS-reader nog makkelijker te maken, dit is mijn nieuwe RSS link: http://www.annespike.nl/rss.xml

Dus heel graag tot daar ziens :-)

Beestjes.

Maandag 28 Mei 2007

Waar bloemetjes zijn, zijn meestal ook de beestjes. En laat ik nou net fan zijn van die beestjes! Wat is er nou leuker dan proberen een bewegend object op de foto te krijgen en dat het nog lukt ook? Vrij weinig! :-) (in de fotografie dan…)

Zoals ik al eerder schreef, was het een hels kabaal van de kikkers. Blijkbaar was het paringstijd ofzo. Maar kwakers, die nog redelijk dichtbij de kant zitten ook leuk. *kwaak*

In dit slootje:

Tot slot van de serie over mijn dagje treinen. In Roosendaal had ik 50 min de tijd om over te stappen. Toevallig weet ik dat er daar voor het station een fontein staat. Druppels lukte me niet om op de foto te zetten, want het spatte teveel. Wel had ik toezicht van een mevrouw. Ze zat me goed te bekijken en bleef ook gewoon liggen…

Ik wens jullie allemaal een hele fijne pinkstermaandag toe!

Bloei.

Zondag 27 Mei 2007

Opa woont in een aanleunwoningen complex. Hij woont op de begane grond en kijk uit op de centrale vijver. In de sloot, waar je langs loopt als je naar Opa gaat, zaten behoorlijk wat kikkers te kwaken (foto’s komen morgen). Maar Opa hoorde in de vijver ook. Dus ben ik even gaan kijken.

Nou zag ik daar de kikkers niet zitten, ze sprongen weg, dus ik hoorde alleen “plons”. Maar ik zag wel enorm gave waterlelies dichtbij de kant! Normaal gesproken, heb ik of mijn goede lens er niet op, of ze liggen midden op het water. Maar nu, nu had ik mazzel! Camera bij Opa gehaald en op de knieën maar!

Om kwart voor 12 ging Opa eten en ik dus weer richting trein. Was vrij vroeg, dus camera uit tas en rond gekeken. De bermen daar worden volgens mij nooit gemaaid want er zat best wel wat moois tussen. Maar ook op het perron, wow! Ik heb me dat halfuurtje voordat de trein kwam prima vermaakt, hihi.

Het is dan geen bloem, maar ook dit slijm is erg mooi!

Welkom?

Zaterdag 26 Mei 2007

Mijn dag was geslaagd! Er zijn 130 foto’s overgebleven… Dus de komende dagen genoeg fotologjes weer, hihi. Maar ik wil toch eigenlijk iets kwijt… Want wat voel ik me welkom bij Keezz & Natazz…. Pfff..

Kom je binnen, zie je dit:

Wordt je nog even eigenwijs aangekeken:

De tong naar je uitgestoken:

Maar het zijn gewoon allemaal mooie beestjes!

En voor de rest was het gewoon super gezellig!!! Moet binnenkort nog een keer terug, Keezz wil revanche, gniffel. Oh en kijk binnenkort voor het filmpje van de tenniswedstrijd even bij Natazz

Treinen.

Vrijdag 25 Mei 2007

Gisteren mijn scriptie voor stage “ingeleverd”… En daarna verjaardag van me broer.

Vandaag ziet mijn dag er toch wel “relaxter” uit… Ik sta om kwart voor 5 op. Om 5 uur ga ik weg. Om iets voor half 6 zit ik in de trein…

Om 10 uur ben ik bij Opa, waar ik om 12 uur weer wegga. Om kwart voor 2 ben ik bij Natazz. En om uiterlijk 20 voor 7 moet ik daar weer op de trein.

Vervolgens ben ik om iets voor 10 op het station van Heerenveen, waar ik weer met de auto naar huis ga, dus om half 11 ’s avonds weer thuis ben.

Zoals jullie begrijpen… Ik ben er even niet!

Kermis.

Donderdag 24 Mei 2007

Afgelopen week was er kermis in Groningen! Daar ben ik natuurlijk even naartoe geweest. Heel graag wilde ik ook ’s avonds… Maar of het regende… of ik zat met mijn voet omhoog…

Dus alleen wat overdag foto’s!

Fietsen.

Woensdag 23 Mei 2007

Ik fietste gister door de stad, langs de snelweg (ja nog wel braaf op een fietspad) en over het industrieterrein… en ik baalde! Baalde dat ik mijn camera niet bij me had… want:

Ik kwam een meerkoetje tegen op een nest, met de ander eromheen zwemmend.

Ik kwam een eendenpaar met 2 jonkies tegen.

Ik kwam twee otters/bevers (ja hallo, ik kan het verschil van ver af niet zien) tegen.

En tot slot kwam ik ook nog eens 2 zwanen met 5 jonkies tegen.

Laat ik nou net van die laatste 7 wel foto’s hebben! Ik denk dat die gewoon even heel snel van Drachten naar Groningen geëmigreerd zijn, hihi.

Volgende keer dat ik daar boodschappen ga doen… Neem ik in ieder geval mijn camera mee!!!

Weekend!

Maandag 21 Mei 2007

Ik ben er weer, maar niet voor lang ;-) Allereerst natuurlijk een verslagje over dit weekend! Veel gedaan. Dus ik heb de week nu nodig om uit te rusten! Maar allereerst, mijn knie gaat op zich steeds beter. De wond/ het wondje moet nog helemaal dicht want dat barst steeds over, maar mijn spieren protesteren steeds minder!

Vrijdagmiddag eerst naar Fre & Naomi toegeweest! Was echt weer oergezellig :-) Heerlijk even bijgekletst en natuurlijk vloog de tijd weer veel te snel :-( Maarrre, niet getreurd! Over een maandje ga ik alweer naar Leiden, hihi.

Snel geraced naar Natazz & Keezz om daar mijn avond eten (mjammie, zelfgemaakt frietjes) op te halen. En tsja je moet toch ergens de kost mee verdienen, dus ruim een uur getennist, hihi. Het verslag over het tennissen vind je bij Natazz & Keezz. Veel te snel ging de tijd om… Bijna te laat vertrokken… maar!

Aangekomen in Rotterdam bleek de band nog niet op het podium te staan, oef! Helaas… kwamen de bands ook niet meer het podium op…:( De enige die ik heb horen zingen was Lee Towers! Hij was echt super!!!

Maarja, zoals je bij Emile. kan zien, wordt ik een web-log paparazzi genoemd! Tssss! Hij maakt zelf de foto’s niet eens… Staat een beetje te lachen achter zijn camera… *gniffel*

Helaas dat de bands niet het podium op konden, maar gelukkig gaf Ed Citroen een ‘toegift’. Genieten geblazen:-)

Ik ging om 1 uur ongeveer uiteindelijk weg, en was om kwart voor 3 thuis! Waar ik gelijk mijn bedje op zocht en Poes tevreden tegen me aan kwam liggen! De volgende ochtend om half 10 ging de wekker alweer… Op naar een dagje camping!

Gelukkig was het super mooi weer! Korte broek en tshirtje aan en genieten maar :-) Ook genieten van de kids van mijn broer. De oudste twee laten zich niet graag op de foto zetten… Gelukkig weet de jongste spruit daar nog niks van. Ze poseert zelfs met haar coole zonnebril!

Terug naar huis, onderweg nog even gegeten bij de Mac! Mjammie alweer frietjes… Hihi… Thuisgekomen, heerlijk op bed gekropen en gewoon weinig gedaan!

Mijn zondag? Was gewoon heerlijk helemaal niets! Beetje in de tuin liggen lezen/zonnen. Rondje gemaakt samen met mijn moeder en wat foto’s genomen (die komen woensdag). En nu? Nu begint een drukke week!

Vandaag: Eten bij me schoonzusje en daar blijf ik ook slapen.
Dinsdag: even niks.
Woensdag: training geven.
Donderdag: naar me broer, de jarige job!
Vrijdag: Zoals het nu lijkt naar Opa & Natazz…maar dat is nog even afwachten!

Ik wens jullie allemaal een hele fijne week toe! Dinsdag kom ik weer bij jullie loghoppen!!!

Weg!

Vrijdag 18 Mei 2007

Gister druk geweest om mijn voorstelrondje aan te passen ;-) Alleen maar tekst en weinig foto’s… Dat kan natuurlijk niet!!!

Vandaag en morgen ben ik weinig in logland te vinden! Ik heb het eventjes druk, hihi.

Vandaag:
’s middags ga ik naar Fre
Mijn avond vul ik bij Natazz & Keezz
En mijn late avond/nacht zit ik in Rotterdam
Om vervolgens mijn bedje in Drachten weer op te zoeken.

De volgende dag gaat het wekkertje alweer tamelijk vroeg, namelijk om een uur of 9 en dat ik ga een dagje naar de camping! Mijn broer is het zogenaamde Hepiweekend weg en wij gaan hem ‘even’ opzoeken! Om daarna vervolgens onderweg (ik zeg ‘Grote M”) te eten!

Tot zondag allemaal (ok,ok, de mensen die ik vandaag zie, tot straks!)

Zonder foto’s de dagen door? Dat dacht ik niet! Geniet mee van het (on)gedierte dat ik gister tegen kwam tijdens mijn beweegtochtje (au, korst splijt open…)

Blauw?

Donderdag 17 Mei 2007

Een klein beetje feestvreugde hier in huis! Mijn knie gaat gelukkig de goede kant op! Traplopen, kijk er niet naar ;-) Drempeltjes, kijk je even weg, dan zie je gewoon dat het goed gaat *gniffel* Oh en fietsen, zou ik ook maar niet naar kijken.

Een heerlijk extra lang weekend! Het gaat steeds beter, dus ik ga vrijdag gewoon naar Rotterdam! Wie gaat daar eigenlijk nog meer naartoe???

Gisteravond nog even rondje door de tuin gemaakt bij me ouders en het viel me op dat de lucht zo mooi blauw was. Blauw? Ja blauw! Terwijl het donker was:

Met een paar lampjes wordt het geheel nog mooier:

Nou heeft een tuin niet 1 kant, maar meerdere…

1 van die ronde bollen heeft Hanny dus gekregen voor Moederdag. Geloof alleen dat de kleuren niet echt overeen komen, gniffel.

Oh, het is van veraf lastig te zien? Nou hier dan een close-up!

Echt heel apart om de lucht zo blauw te zien! Maar wel helemaal gaaf :-)
Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend toe!!!

Bah.

Woensdag 16 Mei 2007

Bah,bah,bah! Zoals ik gister al meldde ben ik flink gevallen. Ik heb gister veel rust te nemen en af en toe wat te bewegen. Maar dat bewegen daar ligt nou juist het probleem.

Oudere mensen lopen mijn voorbij in de stad, zodra ik op mijn rechterbeen sta, hebben mijn spieren een heel groot protest en mijn knie is behoorlijk geschaafd. Op bovenstaande foto niet helemaal goed te zien, maar voldoende om te zien dat een schaafwond niet prettig is…

Ik vind het op zich nog wel te doen, dan maar wat minder beweging toch? Maar ik zou dit weekend een weekend met Stephan naar Scheveningen gaan. Maar om nou gelijk morgen al zolang te moeten rijden, telkens te moeten lopen etc. Dat zie ik dus totaal niet zitten…

Het hotel is gecanceld en alle leuke plannen gaan niet door. :-( Vrijdag dat feest in de Outland voor de Roparun… (zie voor meer info: dit logje.) Tsja, daar wil ik zo ontzettend graag naartoe, leuk zo’n meeting. Dus ik ga er gewoon vanuit dat dat doorgaat! (net zoals naar Natazz & Fre)

Maar pijn doet het wel. Blegh. Ik ga voor mezelf duimen dat ik me kan concentreren vandaag op mijn stage. Gister rustig thuis gewerkt. Been gestrekt en hoppa. Maar morgen moet ik daar echt weer heen, omdat ik bepaalde gegevens nodig heb die daar liggen… Maar of ik me er nu al op verheug dat mij knie gebogen moet zijn? NEE!!!

Au...

Dinsdag 15 Mei 2007

Ik was van plan om een log nog te schrijven over het zwemmen van afgelopen weekend. Het was namelijk niet de zwemster (nee zij kon er wel om lachen) maar de trainster die het niet zo humor vond…

Of foto’s te maken op de meikermis in de stad en die erop te zetten…

Maar, helaas! Ik was gistermiddag/avond even bij mijn ouders en terug in Groningen, vond mijn fiets dat mijn versnelling ineens moest doorschakelen, en knalde ik dus vol op de leuning van de burg. Knie ligt behoorlijk open en is helemaal stijf… Me andere been zit een giga blauwe plek, want een zadel ineens in je been, is niet echt fijn!

En ook mijn ringvinger is dikker dan normaal… :-( Dus, helaas, geen foto’s of verhaaltjes. Ik doe het even rustig aan!

Stunt!

Maandag 14 Mei 2007

En zo is het weekend alweer over… En ik leef nog!

Het zwemmen viel me op zich niet tegen. Hihi, vooral mijn stunt tegen andere club, werd mij niet in dank afgenomen door die andere club. Ik lag achter, alleen doordat hun zwemster nogal dom aantikte en ik goed, won ik het met 2 honderste verschil, hihi.
en ja dat leverde ons ook nog wat op, zilver.

Anyway, ik ben er weer!

Poging tot...

Vrijdag 11 Mei 2007

Ben bang dat het alleen dromen blijft, maar toch ga ik een poging wagen! Ik heb dit weekend weer eens wedstrijd… Friese Kampioenschappen.

Ik zie wel wat ik er van terecht breng! Maar bovenal: WEEKEND!!!

Vandaag.

Donderdag 10 Mei 2007

Woensdag is altijd mijn avond, gewoon lekker training geven! Dat heeft wel tot gevolg dat ik dan gewoon geen tijd heb om langs te komen. ;-) Dus dat komt vandaag wel weer!!!

Kijken.

Woensdag 09 Mei 2007

Alle aapjes kijken…

Maar ook het stokstaartje…

Het nijlpaard vind het maar niks en gaapt eens flink…

De pinguïn voelt zich aangevallen…

Ja hé zeg? Ineens worden wij niet meer bekeken… wij niet meer op de foto gezet… Maar is zo’n tweebener interessanter! Wie? Kijk:

Zon.

Dinsdag 08 Mei 2007

Net zoals wij, waren ook de beestjes aan het genieten van het heerlijke weer!!!
Gewoon nu een nageniet sessie…

Morgen gaan we met z’n allen aapjes kijken!!!

Tag.

Maandag 07 Mei 2007

De bedoeling is het volgende:
Degene die getagged worden schrijven 7 feiten over zichzelf op hun eigen blog en ook deze regels. Aan het eind van de blog tag je 7 anderen door hun namen te vermelden op jouw blog.

1:Ik ben al 2x gestopt met een studie, waarvan ik er 1tje weer heb opgepakt en daarvoor nu stage aan het lopen ben. (wat mij zeer goed bevalt.)

2:Ik vissen heb, maar er al 2 bakken vol (80-100 stuks) dood zijn gegaan en ze er op dit moment ook niet al te fris uitzien. En ik dus werkelijk geen idee heb waardoor het komt!

3:Ik zwem nog steeds maar het wordt steeds minder. Vind de wedstrijden nog steeds wel leuk!

4:Ik zeer gelukkig ben met mijn vriend(je)

5:Ben niet nieuwsgierig, maar wil wel heel graag alles weten!!!

6:Als ik op sta, ik toch eigenlijk meestal wel mijn camera bij me heb. Maar dat ik de laatste tijd als ik voor mezelf wegga, dat ding toch wel thuis laat omdat ik ook wel eens iets echt wil zien en niet achteraf ;-)

7:Ik niet snel boos ben, maar als ik echt boos ben je beter uit de buurt kunt gaan!!!

En tot slot, ik geef de tag niet door. Ben er zelf niet zo voor, maar deze is wel grappig ;-)

Uiteraard zijn er nog veel meer foto’s, maar die komen vanzelf voorbij, hihi.

Pijn.

Zondag 06 Mei 2007

Ik heb nog een tag staan, daarnaast nog ongeveer 350 foto’s van de dierentuin en een stuk of 30/40 van een voetbaltoernooitje… Maar heb behoorlijk wat last van me vinger!

Ga morgen in alle rust de foto’s uitzoeken en dan kunnen jullie daar vanaf maandag van meegenieten ;-)

Dieren.

Zaterdag 05 Mei 2007

31 maart heb ik een jaarkaart gekocht bij de Dierentuin in Emmen, dus het is weer eens de hoogste tijd om daarna toe te gaan! Wat ik vandaag dus ook ga doen.:-)

Om na de dierentuin nog even bij mijn zus in de tuin te gaan zitten. Ja ik kom mijn zaterdag wel weer door!!!

En tot slot denk ik dat we nog ‘even’ tosti’s hier bij mij gaan eten. Zoals laatst het gourmetstel moest worden ingewijd, moet nu het tostiapparaat worden ingewijd!

Gelukt.

Vrijdag 04 Mei 2007

Soms heb je van die foto’s die niet zo bedoelt zijn, maar wel gaaf gelukt!

Zo ook deze foto…:

Ik was wat aan het experimenteren met mijn nieuwe flitser en daar kwam deze foto uit! :-) Tsja, je moet toch weten hoe je met flitser toch sfeerbeelden krijgt? Maakt optredens ook een stuk leuker om te fotograferen!!!

Drukte...

Donderdag 03 Mei 2007

’s Ochtends om kwart voor 8 weg en ’s avonds om kwart voor 11 weer thuis. Nee dat ging me even te ver! Vandaag kom ik weer buurten!!!

Boos!

Woensdag 02 Mei 2007

Wat IK nou weer heb meegemaakt? Lig je heerlijk in het zonnetje!!! Komt er ineens een of andere idioot eraan met een camera. Ze fluisterde me in dat ze een oog van mij op de foto wilde zetten!
Wat denken jullie? Is het haar gelukt?

NEE!!! Natuurlijk niet!

En die foto van gisteren? Dat was nadat ik een aantal keer moest opstaan omdat mijn kop in de schaduw lag… Ik mijn ogen niet open deed en het gewoon helemaal zat was na 11 minuten!!!

Maar geef toe, het zijn wel mooie haar foto's toch? :-)

Eendjes

Dinsdag 01 Mei 2007

Koninginnedag in Drachten… Wat kan ik er over zeggen? Saai, het leefde niet, fonteinen kapo!!!!, maar ontzettend lieve eendjes!

Of het leven kwam pas ’s middags of ik ben niet zo’n Koninginnedag typ ;-) Ach, we kwamen gewoon super lieve mini eendjes tegen. Vond het eigenlijk best wel veel, haha.

Naast al deze eendjes, waren er ook nog 5 andere mini eendjes (niet op de foto) en die zwommen helemaal alleen zonder mama/papa. Best zielig, maar zo te zien redden ze zich toch wel aardig!

een voorproefje voor morgen… Waarom poes zo ontzettend boos op me was, hihi.